Manjak ram memorije

poruka: 42
|
čitano: 5.374
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Manjak ram memorije

ugasio hibernacio nista se nije promijenilo a nemam kod koga pozajmiti hp ram kad ga niko nema svi imaju samsung kingstom i sl a kod mene je samsungov model

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Manjak ram memorije

Nako što si ugasio hibernaciju pokušaj opet zadati maximum memory 4096. Kada si instalirao Windowse da li si obrisao onu manju particiju na disku (kod 7-ce je 100 MB a kod 8-ce i 10-ke je 350 MB) i ponovo je kreirao prije same instalacije?

Ono što još možeš pokušati jeste jedna mala izmjena u registry. Prati upute prema slikama u prilogu i pronađi DWORD ClearPageFileAtShutdown. Promijeni vrijednost u 1, pritisni enter(kod mene na slikama je vrijednost  0). Ponovo otvori DWORD ClearPageFileAtShutdown pa Promijeni vrijednost u 2, pritisni enter.  Ponovo otvori DWORD ClearPageFileAtShutdown pa Promijeni vrijednost u 0, pritisni enter. Potpuno isključi laptop (ne restart).

Ukoliko ne uspije iz prve, pokušaj proceduru još 3-4 puta.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 14:10 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Manjak ram memorije

pokusao poslije gasenja hibernacije max memory i nista ,sto se tice manej particije sve sam obrisao i kad sam instal ponovo se kreirala a sto se tice dworda pokusavao vise puta i nsita 

p.s provjerio sam laptop mi podrzava max 16gb rama 

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2015 10:26 (DraganR).
15 godina
Manjak ram memorije

Čini se da je sve uzaludno dok se ne testira rad drugog RAM-a u laptopu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Manjak ram memorije

kad god ubacim taj drugi ram nece da bootuje a nasao sam na hpovoj stranici uefi update za bios posto nisam bas toliko upaznat sa njim mislio da da i to install al kad hocu da update pise mi kao da moram biti spojen na AC ( struju ) a spojen sam ne znam why to nece 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DraganR kaže...

kad god ubacim taj drugi ram nece da bootuje ..

-neispravan RAM.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Manjak ram memorije

ok al zasto mo onfa druge plocice kad ih ubacim pokazuju manje rama ubacim 2X1 i opet pise 1.47 gb usable 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

HW reserved, npr VGA + ostatak chipseta (jer sve nešto 'troši'..). Desktop i notebook nisu iste stvari, različite komponente ne troše jednako sys.resurse.

- VGA vjerojatno rezervira 512MB za sebe. (ovisno o mogućnostima BIOSa, može se podesiti, jer integruša s više od 32MB je besmislica ali možda je donja granica sad 128MB... i bez obzira na tu postavku, jeftinije VGA npr s hypermemory.. alociraju još ... do max 1.7GB samo za VGA).

15 godina
neaktivan
Manjak ram memorije

ja i brat imamo identican laptop i on tih birga nema ja imam isto sve jos je kod njega gora graficka 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DraganR kaže...

ja i brat imamo identican laptop i on tih birga nema ja imam isto sve jos je kod njega gora graficka 

- što za tebe znači identičan? Svaćaš li razliku + post prije koji je upravo povezan s VGA i 'nestalim' RAMom..

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2015 21:13 (ihush).
15 godina
DraganR kaže...

Svoj HDD stavi u njegov laptop i instaliraj Windowse. Ako sve bude uredno vrati HDD u svoj laptop i vidi hoće li biti promjena.

15 godina
neaktivan
Manjak ram memorije

ma nece on meni dati svoj laptop jer mu uvijek trebai ovo sam jedva izganjao nista odnjet cu komp u servis valdja ce oni znati sta da rade 

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice