ugasio hibernacio nista se nije promijenilo a nemam kod koga pozajmiti hp ram kad ga niko nema svi imaju samsung kingstom i sl a kod mene je samsungov model
Nako što si ugasio hibernaciju pokušaj opet zadati maximum memory 4096. Kada si instalirao Windowse da li si obrisao onu manju particiju na disku (kod 7-ce je 100 MB a kod 8-ce i 10-ke je 350 MB) i ponovo je kreirao prije same instalacije?
Ono što još možeš pokušati jeste jedna mala izmjena u registry. Prati upute prema slikama u prilogu i pronađi DWORD ClearPageFileAtShutdown. Promijeni vrijednost u 1, pritisni enter(kod mene na slikama je vrijednost 0). Ponovo otvori DWORD ClearPageFileAtShutdown pa Promijeni vrijednost u 2, pritisni enter. Ponovo otvori DWORD ClearPageFileAtShutdown pa Promijeni vrijednost u 0, pritisni enter. Potpuno isključi laptop (ne restart).
Ukoliko ne uspije iz prve, pokušaj proceduru još 3-4 puta.
pokusao poslije gasenja hibernacije max memory i nista ,sto se tice manej particije sve sam obrisao i kad sam instal ponovo se kreirala a sto se tice dworda pokusavao vise puta i nsita
p.s provjerio sam laptop mi podrzava max 16gb rama
Čini se da je sve uzaludno dok se ne testira rad drugog RAM-a u laptopu.
kad god ubacim taj drugi ram nece da bootuje a nasao sam na hpovoj stranici uefi update za bios posto nisam bas toliko upaznat sa njim mislio da da i to install al kad hocu da update pise mi kao da moram biti spojen na AC ( struju ) a spojen sam ne znam why to nece
kad god ubacim taj drugi ram nece da bootuje ..
-neispravan RAM.
ok al zasto mo onfa druge plocice kad ih ubacim pokazuju manje rama ubacim 2X1 i opet pise 1.47 gb usable
HW reserved, npr VGA + ostatak chipseta (jer sve nešto 'troši'..). Desktop i notebook nisu iste stvari, različite komponente ne troše jednako sys.resurse.
- VGA vjerojatno rezervira 512MB za sebe. (ovisno o mogućnostima BIOSa, može se podesiti, jer integruša s više od 32MB je besmislica ali možda je donja granica sad 128MB... i bez obzira na tu postavku, jeftinije VGA npr s hypermemory.. alociraju još ... do max 1.7GB samo za VGA).
ja i brat imamo identican laptop i on tih birga nema ja imam isto sve jos je kod njega gora graficka
ja i brat imamo identican laptop i on tih birga nema ja imam isto sve jos je kod njega gora graficka
- što za tebe znači identičan? Svaćaš li razliku + post prije koji je upravo povezan s VGA i 'nestalim' RAMom..
Svoj HDD stavi u njegov laptop i instaliraj Windowse. Ako sve bude uredno vrati HDD u svoj laptop i vidi hoće li biti promjena.
ma nece on meni dati svoj laptop jer mu uvijek trebai ovo sam jedva izganjao nista odnjet cu komp u servis valdja ce oni znati sta da rade