Kako postavi memoriju da radi na 1066mhz - pomoc

poruka: 71
|
čitano: 13.908
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Kako postavi memoriju da radi na 1066mhz - pom
MariusEight kaže...

Samo ti skini novi BIOS. Imaš odličnu aplikaciju od Gigabyta. Zove se @BIOS. Kad ti komp skine bios, tražit će restart. Onda uđi u bios i stavi opciju LOAD OPTIMISED DEFAULTS. I opet restart. Pa vidi.

I ja sam imao problema s svojom matičnom i memorijom i update biosa je to riješio.

Evo oldučio sam stavit novi bios. Sad imam par pitanja.

Dakle ploč mi je gigabyte EP45-UD3LR i trenutno imam F5 bios. Pa me sad zanimaju neke stvari na koje bih molio odgovor od onih koji se razumiju u to jer stvarno nisam to nikad radio:

1.) Može li se desit da mi updajteom na novi bios opčenito neke stvari funkcioniraju i rade lošije nego u ovom kojeg imam?

2.) Koliko traje to updajtenja otprilike?

3.) Dali uopće ja mogu ić na ovaj F7 http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2951#anchor_os

4.) Jedan s foruma u ovoj drugoj temi koju sam postavio isključivo vezanu za memoriju mi je rekao da ima jedna aplikacija od gigabytea koju imam na cd-u od ploče i zove se @BIOS. E sad kako. Valjda preko njega skinem BIOS pa je onda rekao restart pa onda kad mi dođe za uć u BIOS uđem i stavim neku opciju LOAD OPTIMISED DEFAULTS i onda save and exit pa će ga opet restartat? Jel tako tim redosljedom sve i hoće li to bit ok? E sad vezano za ovo LOAD OPTIMISED DEFAULTS. To mi je u ovom programčiću od gigabyta @BIOSU već stavljena kvačica ako si mislio na to piše ovako LOAD CMOS DEFAULT AFTER BIOS UPDATE. Jel to to?

16 godina

Obnavljanje biosa je osjetljiva stvar i moguće je da tek onda dobiješ veče probleme nego šta si imao.

Pogledaj pod specifikacije memory od tvoje mbo gdje piše da ti podržava memoriju od 1.8 V.Sad je pitanje koliko može više.Ja se ne bi igra s tim.

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 15:40 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam radio update biosa već nekoliko puta i sve prošlo u najboljem redu. S MBO si dobio knjižicu u kojoj ti sve piše kak se to radi. Dobro pročitaj uputstva i samo polako.Ta matična ima dual BIOS, pa ako se što zezne, nema problema. Backup automatski prebriše grešku.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i mene je to mucilo,pa sam skuzio da treba ukljuciti sly ready memoriju

16 godina
neaktivan

Da vidim da matična ima dual bios to je valjda pozitivna stvar. A što se tiče memorije vidim da mi u biosu pod MCH FREQUENCY LATCH ima maximalno 400mhz (u prijevodu da radi na 800mhz jel tako) znači nema 533mhz. Pa možda novijim biosom to dobijem. To za sly pojma nemam ni di je ni di se uključuje bar u mom biosu. E sad može li meni uopće ić taj F7 bios (neče bit problema).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
combe kaže...

Sad mi stvarno više ništa nije jasno. Piše PC8500 1066mhz pa to bi trebalo značit da ta memorija radi na 1066mhz. Mršti se

točno, kad budeš overclocirao sama će uz taj napon otići do 1066 a ako imaš sreće može i do 1100.

boxer kaže...
combe kaže...

Sad mi stvarno više ništa nije jasno. Piše PC8500 1066mhz pa to bi trebalo značit da ta memorija radi na 1066mhz. Mršti se

Gledaj, koliko se ja razumijem u memorije (nek me netko ispravi ako je netačno), ta memorija je testirana da može raditi na 1066 Mhz te je dobila tu oznaku. No, ona se po defaultu (ako se radi baš o toj memoriji) postavlja po JEDEC standardu na 800 Mhz na 1.8 V.

Nemaju sve ploče opciju da prepoznaju memoriju na 1066 Mhz, isto kao i ova moja koja je trenutno na 800 MHz 1.8.V.

Znači, u bios, tamo overclickiraj - po uputstvu digni voltažu na 2.1 i na 1066 Mhz.

Moja bez problema prilikom overclockiranja dolazi na 950 sa 1.8 V, ali se onda neće bootat win bez podizanja voltaže.

Pošto je to rabota kojoj nisam vičan i još prikupljam znanje u vezi oc-a nisam htjeo dizati voltažu ići dalje.

točno, 800 je standard i njemu ta memorija i služi za overclock, samo on ne shvaća o čemu se radi.

to je isto kao što moj geil "može" raditi po specifikacijama na latencijama 4-4-4 15 uz 2.1 V, a bios je normalno po standardu prepoznaje kao 5-5-5-18, latencije na 1.8 V.

stvar je samo u tome što ta memorija , dakle, MOŽE raditi do 1066 i treba bit sretan, jer moja 800 mhz ne ide više od 890 mhz.

16 godina
neaktivan

Svi smo svatili da može na 1066mhz i da je ona automatski na 800mhz. Ali ja je nikako nemogu dovuć do tuh 1066mhz i to je problem. Kažem probaću ić na F7 bios pa čemo vidit.

0 0 hvala 0
17 godina

Sad sam malo čitao po forumima i ne preporučam @BIOS.

Izgleda da sam ja imao sreće da ništa nije pošlo po zlu. Skini bios s službene Gigabyte stranice za svoju ploču na USB memoriju i flashaj bios preko Q-Flash opcije u samom BIOSU. Sigurnije puno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

točno, 800 je standard i njemu ta memorija i služi za overclock, samo on ne shvaća o čemu se radi.

to je isto kao što moj geil "može" raditi po specifikacijama na latencijama 4-4-4 15 uz 2.1 V, a bios je normalno po standardu prepoznaje kao 5-5-5-18, latencije na 1.8 V.

stvar je samo u tome što ta memorija , dakle, MOŽE raditi do 1066 i treba bit sretan, jer moja 800 mhz ne ide više od 890 mhz.

Zasto bi trebao biti sretan da moze raditi na 1066 MHz ako ju je platio skuplje od 800 MHz memorije? Ja sam isto tako kupio ove kingstonove HyperX module od 1066 MHz i nikako ih nisam mogao natjerati da rade na vise od 950 MHz a moji od 800 MHZ rade na na 850 MHz. Sa mojim sam bio sretan a sa ovim HyperX nisam. Nisam ocekivao da rade na 1067 MHz ali ocekujem da rade na 1066MHz jer sam ih kao takve platio skoro 50% vise. Ta 1066 memorija je u stvari obicna 800 MHz memorija na koju su nalijepili sminkerske hladnjake.

17 godina
neaktivan
MariusEight kaže...

Sad sam malo čitao po forumima i ne preporučam @BIOS.

Izgleda da sam ja imao sreće da ništa nije pošlo po zlu. Skini bios s službene Gigabyte stranice za svoju ploču na USB memoriju i flashaj bios preko Q-Flash opcije u samom BIOSU. Sigurnije puno.

NIKAD ALI NIKAD se ne oslanjaj na flashanje iz windowsa. Jednako jednostavno je to napraviti i iz biosa a neuporedivo sigurnije.

17 godina
protjeran
logic kaže...

Zasto bi trebao biti sretan da moze raditi na 1066 MHz ako ju je platio skuplje od 800 MHz memorije? Ja sam isto tako kupio ove kingstonove HyperX module od 1066 MHz i nikako ih nisam mogao natjerati da rade na vise od 950 MHz a moji od 800 MHZ rade na na 850 MHz. Sa mojim sam bio sretan a sa ovim HyperX nisam. Nisam ocekivao da rade na 1067 MHz ali ocekujem da rade na 1066MHz jer sam ih kao takve platio skoro 50% vise. Ta 1066 memorija je u stvari obicna 800 MHz memorija na koju su nalijepili sminkerske hladnjake.

nije točno, jer bi onda većina tih 800 mhz radila besprijekorno na 1000 mhz a ne rade. drugačiji su čipovi.

kvalitetnije 800 mhz memorije s npr micronovim čipovima idu do malo više od 900 mhz ali i koštaju.

što se tiče flešanja, kod gigabyta je odlično riješeno flešanje online i nema potrebe za drugačijim flešanjem biosa.

EDIT: a na "može bit sretan" sam mislio da je; znači, dobro clocnuo procesor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2009 10:35 (Bugofil).
17 godina

hm ja sma imao problema na svojoj biostar tpower p45 ploci da podignem corsair dominator memoriju da radi na 1066..isto ju je prepoznavalo kao ddr2 800 i napon 1.8 i ja stavim napon 2.1 i dignem an 1066 i nece..stavim napon 2.2 i dignem na 1066 nece.. i vec sam mislio da je do ploce nesto...i onda sam gledao da clockeri idu sa naponima i do 2.6 i ja hajd reko da probam mozda ima negdje vdrop na memoriji..i dignem napon na 2.4 i bez problema se upale na 1066 u biti cak su isle i na 1180 jedno vrijeme...

jednostavno nece da rade ispod 2.4 volta.. mozda kod tebe nije taj problem..al eto kod mene je bas to bio problem... i da..uopce se ne pregrijava memorija...

hmmm...

0 0 hvala 0
16 godina

Kao prvo, to sto se memorija po SPD prijavljuje kao DDR-800 je normalno.

Ne znam da li opce postoji DDR2 memorija koja je po SPD 1066.

Memorija je deklarirana kao DDR-1066 jer je testirana na tim frekvencijama i na njima radi.

Da bi ti memorija radila na 1066 MORAS joj tu frekvenciju postaviti u BIOS-u. Ako postavis na Auto ona ce uvijek biti na DDR-800 osim ako naclockas procesor, pa time dignes automatski i frekvenciju memorije.

Mislim da bi svaki bio morao tu opciju imati po defaultu i bez potrebe za flashanjem.

Kod podesavanja na 1066 obvezno digni i napon memorije na onaj deklarirani (obicno je 2,1-2,2 V) jer za tu frekvenciju treba jace napone.

Ako ti se PC ne moze bootat kada stavis DDR-1066 onda moras podesiti jedan od onih "sekundarnih" latencija koje se obicno ostavljaju na auto.

Npr. meni se nije PC mogao bootat na 1066 uz 5-5-5-18 latencije i 2,1V nikako. Zapravo, sve iznad DDR-800 je izazivalo instantno rusenje.

Na kraju sam nasao na Mushkinovom forumu da jedna od tih latencija mora biti 50+ na 1066 dok je meni ploca lupala po defaultu 42.

Kada sam to promjenio rucno memorija radi sretno na 1066 bez ikakvih problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni je dominatora diglo, isti model na 1066, bez da sam diro voltažu..imam asus P5K-EPU sa nekom tehnologijom koja omogućava dizanje višeg takta očito bez diranja voltaže.

Uglavnom..

U google upiši *model matične* memory overclock ili *model matične* + *model memorije* overclock pa potraži ljude sa istim komponentama sta pisu po forumima.

Još jedna stvar je jako moguća, uz pretpostavku da si dignuo takt na 1066 i dignuo voltažu sa auto postavkama za latencije, je taj da možda upravo te dvije pločice koje imaš su malo slabije izradjene i nemogu postignut zeljeni takt..iako sumnjam da je to.

Uglavnom izguglaj malo. Nisam išo gledat koja ti je ploča samo sam vidio da je P45 chipset koji je napravljen za klokanje tako da bi ti trebalo radit..probaj posudit od nekoga dvije pločice druge memorije na 1066, vidi dal će postignut takt.

I da razmjesti pločice malo po utorima možda ti to pomogne.

I da za kraj, ne bi smio morat dizat FSB da bi dignuo takt memorije, BIOS ti mora dat mogućnost dizanja samo takta memorije.

Random chance seems to have operated in our favor.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ili ovo što Mauro kaže :P

Random chance seems to have operated in our favor.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

provjeri memory vompatibility na gigabyte stranicama. možda ta memorija nije podržana da radi na 1066 na toj ploči.

slično je sa ocz ddr800 i gigayte za intela, na amd pločama ocz radi.

''how yes no''
17 godina
protjeran

Bok. Evo isto tako je meni napraviti na X-38 Gigabyte ploči da radi na 1066? Kupio sam clockerske memorije DDR2 OCZ Platinum i tvornički bi trebali radit na 1000 (dakle ne na 1066!) MHz i sad rade na 800 jer tako moguće u BIOS-u. Sad jedino koje ste mi savjetovali tu kolege s foruma da clockam na 1066 jer može s tom OCZ Platinum? Pa da diram latencije i mrvu dignem voltažu preko BIOS-a. Samo to se meni ne radi jer inače nisam neki strastveni clocker pa i drugo da ide na tih 1066 što bi dobio sa time OC? Ništa nego da mi piše 1066 i radi na tom taktu, a dobitak je samo rizik da nekud pukne još i memorija i matična? S time nemaš dobitak na performansama. Ti odi napravi taj update BIOS-a s kojim moš dobit nove opcije otključat, a radi clocka proca? Ja to ne bih radio jer mislim nisam siguran da treba?Izlanuo se

Polly wants a cracker-think I should get off of her first
17 godina
neaktivan
Bugofil kaže...

nije točno, jer bi onda većina tih 800 mhz radila besprijekorno na 1000 mhz a ne rade. drugačiji su čipovi.

kvalitetnije 800 mhz memorije s npr micronovim čipovima idu do malo više od 900 mhz ali i koštaju.

što se tiče flešanja, kod gigabyta je odlično riješeno flešanje online i nema potrebe za drugačijim flešanjem biosa.

EDIT: a na "može bit sretan" sam mislio da je; znači, dobro clocnuo procesor.

Zasto se prijavljuje onda kao 800 MHz? Zasto u upustvu pise da je ta memorija testirana na 1066 MHz? Zato sto u biti jeste 800 MHz memorija na koju su stavljeni hladnjaci i isprobana dokle ide. AKo ide na 1066 MHz onda je tako prodaju. JA nisam sretan ako kupim nesto na cemu pise da radi na 1066 MHz a ono ne radi a sretan sam kad kupim nesto na cemu pise da radi na 800 i stvarno tako radi. Naravno i cijene su odgovarajuce. Ako pise da radi i istaknu cijenu na koju ja pristanem onda ocekujem da radi a ne da budem sretan da radi negdje izmedju kao kod mene na 950 MHz.

Kakve veze ima clockanje procesora sa memorijom tj. na koliko MHz radi memorija? Na mojoj ploci je to odvojeno preko mnozitelja za memoriju. Probao sam da dignem samo mnozitelj memorije na 4 a FSB da ostane na 266 i nije islo a napon stavio na 2.2 V kako i pise u upustvu. ZAtim sam probao dizati FSB a mnozitelj memorije ostaviti na defoult za 800 a to je 3 i opet nije islo a clockao sam i proc. Sada je mema na 800 MHz (obicna a ne HyperX) a proc je na 3,5 a memoriju vratio i zadrzao staru memu koja je inace OCZ.

Konfa je inace C2D na 2,8@3,5

4 GB rama

ploca gigabyte ep43-ds3

ATI 4770

17 godina
protjeran
logic kaže...

Kakve veze ima clockanje procesora sa memorijom tj. na koliko MHz radi memorija? Na mojoj ploci je to odvojeno preko mnozitelja za memoriju. Probao sam da dignem samo mnozitelj memorije na 4 a FSB da ostane na 266 i nije islo a napon stavio na 2.2 V kako i pise u upustvu. ZAtim sam probao dizati FSB a mnozitelj memorije ostaviti na defoult za 800 a to je 3 i opet nije islo a clockao sam i proc. Sada je mema na 800 MHz (obicna a ne HyperX) a proc je na 3,5 a memoriju vratio i zadrzao staru memu koja je inace OCZ.

Konfa je inace C2D na 2,8@3,5

4 GB rama

ploca gigabyte ep43-ds3

ATI 4770

ne znam kave ima veze, no kod mene optimalan učinak možeš dobiti samo ako proc i memu dižeš sinkrono uz memory multiplier na 2.

dakle, ja imam Q8400 dignut bez fiksanja napona na 3.3 mhz, no memorija je na nekih 820-830 mhz i ne ide dalje.

imamo sličnu Namigiva ploču, moja je gigabyte EP43-DS3L.

ja mogu dić proc "više" bez dizanja meme, samo u slučaju da se poigram s MCH (frequenci latch) stavim ga na 300 i dobijem 4.00 mhz bez problema, memorija bude na 800 mhz, ALI; u svim testovima ja dobijem slabije rezultate nego kad je proc na defaultu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2009 8:20 (Bugofil).
17 godina
neaktivan

Ma ja memoriju drzim na 800. Koliko sam citao sam tom od 1066 bi dobio par % vise a za to se ne isplati zaj......i. Ovo radi super stabilno i ja zadovoljan ;)

Naravno i VGA radi na max koliko ati overdrive dozvoljava ;)

P.S. Ni ja se nisam igrao sa naponima CPU-a.

16 godina
neaktivan

Evo samo sam htio rec da sam napravio update sa f5 verzije na f8 verziju preko onog programčića BIOS i sve je prošlo vrlo glatko, brzo i sve je u redu.

0 0 hvala 0
15 godina

Ja imam točno takvu memoriju kakvu imaš i ti. Tvornički radi na 800mhz ali može ić na 1066mhz i kao takva je i testirana. Ali to smo već svi svatili. Uglavnom ono šta san tija reć ustvari veže se za BIOS, a to je da isto imam gigabyte matičnu i da sam i ja također bez ikakvih problema update radio preko programčića BIOS koji dolazi na cd-u i to 2-3 puta i bez ikakvih problema i vrlo efikasno je bilo izvedeno. i zaista ne vidim način zašto bi bilo nesigurno. Eto tek tolko da i ja malo pomognem Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Ja imam točno takvu memoriju kakvu imaš i ti. Tvornički radi na 800mhz ali može ić na 1066mhz i kao takva je i testirana. Ali to smo već svi svatili. Uglavnom ono šta san tija reć ustvari veže se za BIOS, a to je da isto imam gigabyte matičnu i da sam i ja također bez ikakvih problema update radio preko programčića BIOS koji dolazi na cd-u i to 2-3 puta i bez ikakvih problema i vrlo efikasno je bilo izvedeno. i zaista ne vidim način zašto bi bilo nesigurno. Eto tek tolko da i ja malo pomognem Osmijeh

Ne da mi se traziti sada ali mislim da je bilo receno da je nesigurno da se update biosa radi iz windowsa. Iz biosa nema sta biti nesigurno jer uglavnom ploce imaju dual biosa a i prilikom flashanja ti nudi da napravis backu biosa.

17 godina
protjeran

evo, upiknuo sam si i ja dva modula od 1000 Mhz, baš da vidim u čemu je problem.

uđem u bios (ploča je gigabyte EP43DS3L), kad ono, gle čuda, čim sam ubo tu memoriju "stvori mi se iz neba" opcija pod DRAM perfomance Control jedna nova opcija naziva: Extreme Memory Profile(X.M.P)

podešena na Auto digla mi je odmah memoriju na 996 Mhz jer sam proc digao na 3.333 koliko ta ploča dozvoljava.

a uz system Memory Multiplier (SPD) na 2.00 bih mogao ići s procesorom do 4.2 MHZ (neće čipset), dakle imam mogućnost s tom memorijom uz sinkrono dizanje procesora (moram kupit bolju ploču) ići na nekih 980 MHz i 4.2 Mhz proc.

ne znam kako je na drugim pločama, no gigabajtica je, upikavanjem te memorije, sama otvorila navedenu opciju, koju nisam imao.

Extreme Memory Profile omogućava i dizanje memorije na 1066 bez dizanja procesora.

tako je bar kod mene.

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja imam ep43ds3 i memoriju mozes dici u beskonacnost u stvari jer imas posebne mnozitelje za memoriju koji se mogu podesavati neozavisno od mnozitelja procesora. To ti je ono 2.0a i sl. brojevi su od 2 do 4 a slova od a do d. Najveci mnozitelj je 4 a to znaci 4xFSB. SAmo rucno podesi mnozitelj memorije i nece ti trebati procesor na 4,2 da bi memoriju digao koliko ti zelis.

17 godina
protjeran

ti opet po starom.

što će mi memorija na 1000 Mhz, ako mi je proc na default 2.66 Mhz.

kakva je korist od toga ?  nikakva.

najveći dobitak imam kad dignem proc na 3.3, memorija je sa smanjenim multiplierom (2.00) sinkrono  s procom na 830 mhz.

mogu je staviti na 1000 mhz uz proc na 3.3 Mhz, no u 3dmarku mi s 17688 u prvom slučaju, s memorijom na 1000 mhz skor padne na 16786.

kako sad to majstore ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a koliko imas kad ti je mem na 800 a proc na 3.3?
MENI 3d mark ne znaci apsolutno nista u zivotu i ja mem od 800 drzim na 800 a proc sam sa 2,8 digao na 3,5 a tu 30 posto skuplju memu koja radi na 950 maximalno a trebala bi raditi na 1066 vratio. I da je radila na 1066 citam d i mi dobitqk bio max 5-7% i to u zavisnosti od situacije. Radje tu razliku u cijeni ulozi u graficku, clockaj proc koliko ide i eto ti FPS-ova. 3Dmark je za kurc...e vise nego sto je neki realan test. Eto ta tvoja razlika u rezultatima je koliko? Oko 5%. ako imas LCD on ti moze priakzati max 60 frameova u sekundi i 5% od toga je 3 frejma i to u idealnom slucaju ;)

NE vrijedi razlike u cijeni. A ti si za razliku u cijenoi memorije dobio 6% brzu memoriju i 5 % vise u 3dmarku. Ako i toliko. A i obicna memroija bi ti radila na 830. ZApitaj se sta si ti u stvario kupio?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 17:21 (logic).
17 godina
neaktivan

Sorry na duplom postu

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.12.2009 17:15 (logic).
17 godina
protjeran
Bugofil kaže...

ti opet po starom.

što će mi memorija na 1000 Mhz, ako mi je proc na default 2.66 Mhz.

kakva je korist od toga ?  nikakva.

najveći dobitak imam kad dignem proc na 3.3, memorija je sa smanjenim multiplierom (2.00) sinkrono  s procom na 830 mhz.

mogu je staviti na 1000 mhz uz proc na 3.3 Mhz, no u 3dmarku mi s 17688 u prvom slučaju, s memorijom na 1000 mhz skor padne na 16786.

kako sad to majstore ?

Ej! Ja imam OCZ Platinum na 800 i FSB od quada mi je 1066. Bi li išta pomoglo ako stavim da radi memorija na 1066MHz? Čuo sam da se OCZ Platinum dobro clocka! Quad je Q6600 na 2,4GHz! tnxNeodlučan

sell the kids for food weather changes moods
17 godina
protjeran
logic kaže...

a koliko imas kad ti je mem na 800 a proc na 3.3?
MENI 3d mark ne znaci apsolutno nista u zivotu i ja mem od 800 drzim na 800 a proc sam sa 2,8 digao na 3,5 a tu 30 posto skuplju memu koja radi na 950 maximalno a trebala bi raditi na 1066 vratio. I da je radila na 1066 citam d i mi dobitqk bio max 5-7% i to u zavisnosti od situacije. Radje tu razliku u cijeni ulozi u graficku, clockaj proc koliko ide i eto ti FPS-ova. 3Dmark je za kurc...e vise nego sto je neki realan test. Eto ta tvoja razlika u rezultatima je koliko? Oko 5%. ako imas LCD on ti moze priakzati max 60 frameova u sekundi i 5% od toga je 3 frejma i to u idealnom slucaju ;)

NE vrijedi razlike u cijeni. A ti si za razliku u cijenoi memorije dobio 6% brzu memoriju i 5 % vise u 3dmarku. Ako i toliko. A i obicna memroija bi ti radila na 830. ZApitaj se sta si ti u stvario kupio?

ne valja tako.

najbolje rezultate u svim testovima imaš kad memorija ide sinkrono s procesorom (nije bitan 3dmark), zato ta memorija od 1000 ili 1066 i služi kvalitetnom overclocku.

tako možeš proc od 2.66 bez problema dići na 4.2 npr. (ako je dobar primjerak proca, dobra ploča itd)

dakle, ti imaš "brzu" memoriju da te ne koči u dobrom (kvalitetnom) overclocku i to je njena prava namjena, a ne da je čovjek kupi iz bahatosti i misli da će samo dizanjem memorije na 1066 imati nekakve koristi.

neće, skoro nikakve.

stoncin3 kaže...

Ej! Ja imam OCZ Platinum na 800 i FSB od quada mi je 1066. Bi li išta pomoglo ako stavim da radi memorija na 1066MHz? Čuo sam da se OCZ Platinum dobro clocka! Quad je Q6600 na 2,4GHz! tnxNeodlučan

gore ti je odgovoreno čemu služi brža memorija.

digni taj proc slobodno na 3.0 ghz za početak bez diranja napona, a memoriji smanji multi na 2.00, pa će "sama" skočiti na kojih 820 mhz.

ako imaš dobru matičnu moći ćeš ga natjerati na kojih 3.6 > 3.8 Ghz

ako je to onaj OCZ platinum koji je deklariran za 1066 sve će ti biti lakše.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice