Imam konf. s 64 bitnim Windowsima 7 (koji bi trebali 'dopuštati' do 192GB RAM-a).
Matična je Asrock 960GC-GS FX (koja 'dopušta do 16Gb DDR3 ili DDR2).
Po proizvođaču (sastavljaču) konfiguracije u kompu su 2x DDR3 PC-12800 G.Skill RAM-a po 4GB, što bi zajedno trebalo biti 8GB, ALI -
Windowsi u Sustavu pokazuju: Instalirana memorija (RAM): 16GB (3,98 GB iskoristivo) --- !!! WTFFFF?!?!
Uspio sam vidjet da sustav 'izbroji' samo 4.000,000 KB pri podizanju (prije nego se dignu Windowsi i prikaže se ono "Press Del or F2 to enter BIOS) i to u SINGLE CHANNEL MODU (!) pa mi sad stvarno nije jasno ODAKLE ONIH 16GB u Windowsima, zašto se nemože iskoristiti ostatak i kako to da nije dual-channel mode, jer vidim kroz stranicu kućišta da su keksi RAM-a u socketima 2 i 4 (crnima, koji su i predviđeni za DDR3 u mojoj matičnoj)... Pokušavao sam pronaći nešto za promjenu moda sa single na dual u BIOS-u ali nevidim takvu opciju nigdje. :-(
Ima neko kakav savjet, mišljenje, spas? :-? Po mogućnosti da ne otvaram kućište da ne oštetim nalje, za slučaj da moram aktivirati garanciju na konfiguraciju, jer ukoliko otvorim kućište bye-bye garancija na konfu, ostaje samo ona na komponente :-(
Tenx unaprijed...