Dual Channel

poruka: 6
|
čitano: 2.536
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dual Channel
pitanje

Pozdrav! E ovak do sad sam imal 2gb rama ( ddr2 kingmax na 800mhz) i sad kupio jos 2gb (isto ddr2 800mhz ofc ali kingstone a ne kingmax jer nije bilo) i slozil ja to u dual channel i radi ali sad dok pokrenem pc pise mi ono memory in dual channel at 667 mhz umjesto 800 eh sad sam ja malo surfal i tak trazil kak se to slozi u skuzi , otisel sam u bios i tamo pod   System Memory Multiplier (SPD) saltao dok mi nije pisalo 800 mhz ( stavil 4.0+) ostalo podesil na voltage AUTO i kao pise sve pet i radi , pa me zanima dal je to ok i dal bude dobro radilo i dali sam di pogrijesil(pogledal sam u CPU-Z i tamo pod memory ; FSB:DRAM omjer pise 1:2 pa me zanimal dal to ok ili mora biti izjednaceno).

Eto mozda malo neka njubarska pitanja ali nisam to nikad radil pa pitam da nesto ne zeznem Smijeh

inace proc je c2d 2x2.4 Ghz a maticna gigabyte P35-DS3L je maticna

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dual Channel
trawa kaže...

Pozdrav! E ovak do sad sam imal 2gb rama ( ddr2 kingmax na 800mhz) i sad kupio jos 2gb (isto ddr2 800mhz ofc ali kingstone a ne kingmax jer nije bilo) i slozil ja to u dual channel i radi ali sad dok pokrenem pc pise mi ono memory in dual channel at 667 mhz umjesto 800 eh sad sam ja malo surfal i tak trazil kak se to slozi u skuzi , otisel sam u bios i tamo pod   System Memory Multiplier (SPD) saltao dok mi nije pisalo 800 mhz ( stavil 4.0+) ostalo podesil na voltage AUTO i kao pise sve pet i radi , pa me zanima dal je to ok i dal bude dobro radilo i dali sam di pogrijesil(pogledal sam u CPU-Z i tamo pod memory ; FSB:DRAM omjer pise 1:2 pa me zanimal dal to ok ili mora biti izjednaceno).

Eto mozda malo neka njubarska pitanja ali nisam to nikad radil pa pitam da nesto ne zeznem Smijeh

inace proc je c2d 2x2.4 Ghz a maticna gigabyte P35-DS3L je maticna

Mislim da bi ti već matična vrištala da nešto nije u redu. Usput, nije bed pogledati u knjižicu koju si dobio uz matičnu, onaj dio koji se odnosi na ram i na postavke u BIOS-u.
16 godina
neaktivan
Dual Channel

dobro i to sto si napravio nije zgorega ali si trebao dirati memory takt ili frequency tam imas na koliko da dignes takt memorije bez da diras spd,jednostavnije nemoze

mb:ga-ma790x-ds4; cpu:amd athlon64x2 6000+; vga:nvidia gtx260; power:Chieftec power supply 650W,
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dual Channel
autorov komentar

ok super ma prvo sam i htel memory frequency mjenjati ali mi nije dalo pa sam spd , ok fala na odgovorima :D

15 godina
neaktivan
Dual Channel

Zanima me koje ram-e da si kupim, pa ako neko ima savjet? imam 2x1gb DDR2 (667 mhz) od Kingmaxa. Imam jos dva slota slobodna pa da i to popunim. Pa me zanima da uzimam jos dva od gige od 667 ili mogu dva od 800mhz? Hoce bit problema ak su ovi 667 a ovi 800? Tnx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dual Channel

ako imas novaca uzmi 2x2 gige ddr2 800 pa makni ova dva i stavi ovo novo a ako nemas onda je i ovo dobro samo moras imati na umu da ce ti to raditi po principu najslabije karike,znaci da ce ti sva memorija raditi na taktu najnizeg elementa u tvom slucaju na 667 mhz,doduse nije da se to nemoze promijeniti i staviti na 800 ali onda je to forsiranje slabije memorije i dovodi do mogucnosti da ti mema od 667 rikne..     e zato ti preporucam 2x2 gb a ovo sadasnje da ostavis za rezervu kad ti jednom jedna od njih rikne ako ikad...   nadam se da ti je sad malo jasnije docarano pa da ce ti pomoci u odabiru.....

That Jesus Christ guy is getting some terrible lag... it took him 3 days to respawn!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice