Dodavanje triple channel memorije

poruka: 5
|
čitano: 1.039
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav.

Imam potrebu nadograditi memoriju u starijem računalu (Bloomfield Core i7-920) pa prije kupovine memorije imam pitanje?

Trenutno je unutra Corsair DDR3-1600 TR3X6G1600C9 u triple chanel režimu 2x3GB. Tu memoriju više ne mogu kupiti pa moram odabrati neku drugu.

Dodao bih Kingston 4GB 1600MHz DDR3 CL10 DIMM HyperX FURY na preostala 3 slota tako da stvorim novi triple chanel kanal 3x4GB.

Ukupno bi to tada bilo 3x2 + 3x4 = 18 GB memorije.

Može li to tako, s obzirom da su druge memorije po proizvođaču i kapacitetu, trebali li što podešavati u biosu ili samo upiknuti nove stickove u slobodne slotove?

Zahvaljujem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2016 13:40 (kpark).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

samo upiknes i to je to, no naravno uvjek postoji mogucnost da nebu nesto nekompaktibilno!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Dodavanje triple channel memorije

Memorijski moduli ti moraju imati istu veličinu, brzinu, latenciju (inače svi rade na taktu i latenciji najsporije pločice) i jako bitno moraju imati istu geometriju, inače ne rade u tripple ili dual channelu, to sam naučio na teži način...

3x2GB i 3x4GB nemaju istu geometriju i to ti neće raditi u tripple channelu nego single channel.

Kupi 3x2GB pločice kakve i imaš i još jednom, pazi da su iste geometrije, dakle oni memorijski čipovi na pločici mora ih biti isti broj.

Karikiram sad, ali postoje 2GB moduli s 4x512 i 2GB moduli s 8x256. Dakle ti moduli nemaju jednaku geometriju i neće raditi u dual/tripple channelu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2016 18:14 (lllnuclearlll).
14 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Memorijski moduli ti moraju imati istu veličinu, brzinu, latenciju (inače svi rade na taktu i latenciji najsporije pločice) i jako bitno moraju imati istu geometriju, inače ne rade u tripple ili dual channelu, to sam naučio na teži način...

3x2GB i 3x4GB nemaju istu geometriju i to ti neće raditi u tripple channelu nego single channel.

Kupi 3x2GB pločice kakve i imaš i još jednom, pazi da su iste geometrije, dakle oni memorijski čipovi na pločici mora ih biti isti broj.

Karikiram sad, ali postoje 2GB moduli s 4x512 i 2GB moduli s 8x256. Dakle ti moduli nemaju jednaku geometriju i neće raditi u dual/tripple channelu.

Ali ako imam ukupno 6 utora kod kojih se neparni utori objedinjuju u jedan triple channel (slot 1, 3 i 5 koji su trnutno popunjeni), a parni u drugi triple channel (slot 2, 4 i 6 koji su trenutno prazni), zar nije jedino važno da sve memorije unutar ISTOG triple chanela budu iste?

Dakle u mom slučaju iz prvog posta imao bih dva triple channela: jedan 3x2GB, a drugi 3x4GB.

Zar to nije logično? Može li neki znalac malo prokomentirati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 12:06 (kpark).
17 godina
kpark kaže...

Ali ako imam ukupno 6 utora kod kojih se neparni utori objedinjuju u jedan triple channel (slot 1, 3 i 5 koji su trnutno popunjeni), a parni u drugi triple channel (slot 2, 4 i 6 koji su trenutno prazni), zar nije jedino važno da sve memorije unutar ISTOG triple chanela budu iste?

Dakle u mom slučaju iz prvog posta imao bih dva triple channela: jedan 3x2GB, a drugi 3x4GB.

Zar to nije logično? Može li neki znalac malo prokomentirati.

heh, za ovo ti nisam siguran. probaj prvo s nekom memorijom ako imaš od kog posudit.

meni je jedan modul od 4 bio geometrijski drugačiji i sve skupa je radilo u single channelu radi tog. A isti proizvođač, ista brzina, ista veličina i ista latencija.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice