Jel to normalno da DDR2 radi na 400Mhz ? Pokraj 400Mhz pise mi ovo 5-5-5-15 ... kak da stavim da radi na 800Mhz ?
Hvala unaprijed na pomoci ;)
Jel to normalno da DDR2 radi na 400Mhz ? Pokraj 400Mhz pise mi ovo 5-5-5-15 ... kak da stavim da radi na 800Mhz ?
Jesi li u everestu gledo? ako ti piše efektivna frkvencija 800 onda radi na 800 ako piše neki drugi broj onda na tolko radi!
Gledao sam u Speccyu ... pise
RAM 2.0 GB Single-Channel @ 400Mhz 5-5-5-15
Tak ti pise na CPUZ i to je tak i meni.Sam pomnozis s 2 i to je to.
Ne brini se... Tih 400 MHz što vidiš odnosi se na osnovnu frekvenciju DDR2 RAM memorije. Efektivna frekvencija (ona od 800 MHz) se dobije umnoškom osnovne frekvencije s brojem dva (400x2=800), a u principu, DDR znači Double Data Rate.
Malo više o svemu pročitaj na engleskom OVDJE!
Ma nemas frke s tim,bitno da mema radi na 800 mhz i to ti je to bez brige.
Da... To je ono o čemu smo govorili. Nemaj brige! Tvoja memorija radi na 800 MHz.
Evo, za usporedbu, kako kod mene izgleda:
Jos za temperature da pitam ...
Kad nista ne radim:
Grafa 38 C
Hard 28 C
Proc 40 C
jel to sve uredu ?
Kad nista ne radim:
Grafa 38 C
Hard 28 C
Proc 40 C
jel to sve uredu ?
Više nego u redu! Nemaj brige!
Kad nista ne radim:
Grafa 38 C
Hard 28 C
Proc 40 C
jel to sve uredu ?
Kakav ti je propuh u kucistu? Dali imas ispusne ventilatore ugradene?
Proc i grafa su malo visoki.
Meni proc dok je OC-an na 2.8 sa 2.1 je u loadu na 45 a grafa do 46 a tebi je to u idleu i malo je sumnjivo.
EDIT: cro_blue kaze da je uredu,onda valjda je al ja govorim kak je meni pa vidim da je malo njemu visoko,ko zna moza je to normalno.neznam
Kuciste mi je otvoreno ... imam jedan ventilator jedan tu kod grafe i proca ispusni valjda .. imam vent kod harda ...
jel bi mi dobro doso jos koji vent ili je uredu? al nemam bas nekog iskustva s ugradnjom ... jel bi to moglo ic na bocnu stranu (nekak da izbusim) .. jel nemam bas puno mjesta :S
Gle... S obzirom da ima Phenoma II 965 BE kojemu je prosječna idle temperatura 35-40°C sa stock coolerom (ovisno o stanju hladnjaka) ovo je njegovo OK. Također, isto vrijedi i za grafu.
Za svaki slučaj, poželjno je čistiti unutrašnjost računala povremeno.
to je drugi komp XD
na ovom imam 9600GT 512mb, 2.5 duo e7200 i 2gb rama :D
za tog pitam .. a ne ovaj pod ''moj pc''