2X2GB vs 4X1GB?

poruka: 17
|
čitano: 3.048
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
2X2GB vs 4X1GB??

Posto se ne razumijem u rad maticne, zanima me:

Dali je bolje uzeti 2X2GB ili 4X1GB ??

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 2X2GB vs 4X1GB??

ako ces clockat 2 × 2, ako ne... svejedno.

17 godina
neaktivan
2X2GB vs 4X1GB??

2x2 GB sa što manjom latencijom i sigurno nećeš pogriješiti pa makar ostavio defaultne vrijednosti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
2X2GB vs 4X1GB??

Isto što i ovi iznad mene, 2x2, u dual chanelu rade brže

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
2X2GB vs 4X1GB??

2*2 GB jer će onda automatski radit u dual-chanell modu, što daje oko 7% brže rezultate.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da se nadovezem, jer i mene zanima nesto slicno.

Vec imam 2x1 GB Kingmaxa u Dual-chanellu. Sada bih si uzeo jos 2x1 GB i stavio u druga dva slota.

Dilema je iduca.

Da li ce nova memorija u druga dva slota ponistiti dual-chanell rezim rada prva dva slota?

Ili ce raditi oba dva rezima u dual-chanell modu?

Nadam se da sam napisao razumljivo.

17 godina
neaktivan
2X2GB vs 4X1GB??

Nema nikakve razlike u brzini izmedju 2x2 ili 4x1, oboje podrzava dual channel, samo sto memorija s 2gb keksom ima malko vece latencije al zanemarivo, stvar je samo u tome  da neke ploce nakon popunjavanja svih ddr2 slot-ova imaju manju overclockerske mogucnosti. Ja imam 4x1gb i nemam bas nikakvih problema, e2160 mi je radio na 3.4ghz, sada q6600 na 3.2ghz tako da je sve 5+!

gigabyte p35 ds3, q6600 2.4@3.2, asus hd 4850 @ 700/2200 512mb, 4gb @ 800 mhz, Wd 640gb, Vista 64bit
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2008 9:29 (gymboy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Chaky kaže...

Da se nadovezem, jer i mene zanima nesto slicno.

Vec imam 2x1 GB Kingmaxa u Dual-chanellu. Sada bih si uzeo jos 2x1 GB i stavio u druga dva slota.

Dilema je iduca.

Da li ce nova memorija u druga dva slota ponistiti dual-chanell rezim rada prva dva slota?

Ili ce raditi oba dva rezima u dual-chanell modu?

Nadam se da sam napisao razumljivo.

Neće biti problema.Pazi samo da je isti proizvođač, te (po mogućnosti) da je isti model.
17 godina
neaktivan

Hvala.

17 godina
neaktivan
gymboy kaže...

Nema nikakve razlike u brzini izmedju 2x2 ili 4x1, oboje podrzava dual channel, samo sto memorija s 2gb keksom ima malko vece latencije al zanemarivo, stvar je samo u tome  da neke ploce nakon popunjavanja svih ddr2 slot-ova imaju manju overclockerske mogucnosti. Ja imam 4x1gb i nemam bas nikakvih problema, e2160 mi je radio na 3.4ghz, sada q6600 na 3.2ghz tako da je sve 5+!

posto nisam od clocanja ni ne kontam cemu clockat zvijer koja radi na maximumu za sve igrice...?
ali ok

2GBx2 sam odlucio...

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina
2X2GB vs 4X1GB??

Moram priznat da bih volio za ovo sto tvrdite neko malo detaljnije objasnjenje.

Nije mi naime jasno da pristup 4GB preko 2 kanala (BUS/whatever) u dual-channel nacinu rada moze biti brzi nego pristup istoj kolicini memorije preko 4 jednako brza kanala u dual-channelu. Nisam iskerno upucen u konkretnu arhitekturu maticnih (niti kod intela, a ni kod amd-a), ali nekako mi se cini logicnijima da je 4*1GB brze, jer (barem u mojem nekakvom razmisljanju) ima duplo vecu ukupnu propusnost podataka.

Molio bih neki osvtr jos na ovo od nekoga tko zna nesto vise, hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Moram priznat da bih volio za ovo sto tvrdite neko malo detaljnije objasnjenje.

Nije mi naime jasno da pristup 4GB preko 2 kanala (BUS/whatever) u dual-channel nacinu rada moze biti brzi nego pristup istoj kolicini memorije preko 4 jednako brza kanala u dual-channelu. Nisam iskerno upucen u konkretnu arhitekturu maticnih (niti kod intela, a ni kod amd-a), ali nekako mi se cini logicnijima da je 4*1GB brze, jer (barem u mojem nekakvom razmisljanju) ima duplo vecu ukupnu propusnost podataka.

Molio bih neki osvtr jos na ovo od nekoga tko zna nesto vise, hvala!

Pobrkao si 4 utora za radnu memoriju sa kanalima za prijenos podataka. 
U single-channel modu se koristi 64-bitni prijenos podataka iz radne memorije, a u dual-channelu 128-bitni prijenos podataka.
Da bi se dobio dual channel moraju biti upotrijebljene 2 ili 4 identične pločice RAM-a. I u jednom i u drugom slučaju radi se o samo 2 kanala.
Ukoliko se koriste 2 identične pločice one moraju biti stavljene u odgovarajuće utore. Kod matičnih ploča za AMD-ove procesore to su 2 susjedna utora jednake boje. Ukoliko bi te 2 pločice bile stavljene u utore različite boje radile bi u single-channel modu. Kod ploča za Intelove procesore je malo drugačije. 
Kod pojedinih matičnih ploča perforfomanse radne memorije opadnu ukoliko su iskorištena sva 4 utora za RAM, pa je zbog toga 4x1B nešto sporije od 2x2GB. Osim toga 4 pločice rama troše više struje nego 2 pločice (svaka pločica RAM-a oko 15W).
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2008 18:23 (klimama).
17 godina
2X2GB vs 4X1GB??

Eh, da, sada ima smisla, hvala na odgovoru

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
2X2GB vs 4X1GB??

4x1 GB ti je isplativije samo ako sumljaš da bi ti memorije mogle pregoriti (što se meni desilo) tada ti može izgoriti samo jedna, pa si sačuvao 1 GB više nego kad bi ti izgorjela 1 sa 2GB.

ali mala je vjerojatnost da ci ti izgorjeti memorija....

ali važno je da znaš tu mogucnost...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
2X2GB vs 4X1GB?

sta mislite o 2X2 + 2X1

meni su rekli da je pametno da ga poredam  2 1 2 1  u one dimm-ove

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xero kaže...

Isto što i ovi iznad mene, 2x2, u dual chanelu rade brže

ali moraju biti potpun iste...jer nece moci raditi u dual chanel-u

3200+2.01 1024 DDR1 ATI Radeon x1950GT
16 godina
neaktivan

Ako misliš imati četiri pločice rama, pripazi da imaš dovoljno snažno napajanje. Mom frendu je zbog toga napajanje reklo pufff.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice