2x2 gb ram, ali različitog

poruka: 21
|
čitano: 2.711
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

ploča je ep35-ds3, 2x1 gb ram corsair 1066mhz (link), druga 2 x1 gb je bufallo  na 800 mhz. corsair radi na 2.1~2.2 V, dok bufallo (link) mislim na 1.8 ili 1.9.

pitanje : da li je ok te rame staviti zajedno da rade i ako ne zašto ne.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2008 21:07 (sage).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: 2x2 gb ram, ali različitog

možeš ih staviti zajedno ali na standardnom naponu i radit će ti sve na 800 Mhz. Corsair očito postiže 1066 samo sa povišenim naponom. Barem sam ja tako razumio tvoj post.

17 godina
neaktivan

ne corsair radi na tom taktu i na toj voltaži po defaultu 2.1~2.2, e bufallo na 800 mhz na standardnoj voltaži. ma zanima me da li to može ok zajedno raditi jer su različite.

probao sam ja njih staviti, corsait se spusti na 800mhz , ali me zanima da li joj onda treba ta ista voltaža ili mogu ostaviti na 1.8~1.9 po defaultu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2008 21:16 (sage).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sav ram radi po standardu. Standard je 1.8 V. Da bi postigao 1066 mora dići napon. Neke memorije više, a neke manje, ali uglavnom sve. Znači corsair će uredno raditi na 800 Mhz pri 1.8 V, isto tako i bufallo. Samo nemoj pokušavati natjerati bufalla na 2.1 ili 2.2. Corsairov modul je predviđen za to, bufallo bi ti mogao izgoriti.

17 godina
neaktivan

ok skužio sam što želiš reći, otprilike sam i mislio da ide tako, ali me zanimalo i drugo mišljenje.

imam još jedno pitanje. da li je poželjno, ustvari kako da to kažem, da li kad ubacim te dvije memorije, hoće li one raditi normalno kao da sam ubacio dva ram istog proizvođaća, pošto su ove dvije koje imam različite marke i specifikacija, tehnologija itd...

kolika je razlika između 2 i 4 gb u normalnom radu, i kod igara najviše pes i i need for speed, ali znam ponekad upaliti igre tipa crysis, call of duty.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2008 22:07 (sage).
17 godina
protjeran

Možeš ih staviti da rade zajedno iako se ne preporučaju različite firme.

Jedina posljedica toga ti mogu biti par posto slabije perfomanse.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovako, teoretski je moguće da neće htjeti raditi zajedno, ali to ja još nisam ni doživio ni čuo. A koliko sam shvatio, već si ih bio stavio zajedno i radilo je. A što se tiče razlike, vjerovatno nećeš vidjeti nikakav bitan pomak. Možda samo u ovim novim, gladnim, igrama tipa Crysis ili Far Cry 2. Pes će ti raditi isto.

17 godina
neaktivan

ha dobro crysis, far cry sumnjam da ću igrat nešto puno, pes mi je bitan, bez tog ne ide. mislim da ću ostaviti samo 2 gb corsaira i to je to.

edit: e da a GTA4 jel dosta 2 gb ovog rama, a da je pritom instaliran onaj gta 4 official patch.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2008 22:16 (sage).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Da, jer uostalom 2gb je neki današnji standard, 4gb još nije toliko bitno osim možda u Visti.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da, i još ti corsair radi na 1066 što bi izgubio da staviš i onaj bufallo

17 godina
neaktivan

e jbg ha koristim vistu, pa ne znam čitam tu na forumu, razlika između 800 i 1066 mhz nije velika, cca 5%, a sad za vistu 4 gb. ne znam.

16 godina
neaktivan

Treba ti za vistu i sve što pokrećeš na njoj. Stavi tih još 2 Gb

17 godina
neaktivan
Electric kaže...

Treba ti za vistu i sve što pokrećeš na njoj. Stavi tih još 2 Gb

ha budem stavio pa šta bude. ovaj de mi recite s kojim programom da testiram memoriju i ako je preporuka memtest+ kolko cca passowa ili vremena bi to trebao pustiti, testirati, da bi zaključio da nema grešaka u radu između te dvije memorije.
16 godina
neaktivan

Može memtest. Bilo bi dobro što duže. Ostavi preko noći, nemože škodit. Samo nemaš što testirati. To jednostavno ne bi radilo da nije kompatibilno. Ako radi, radi.

17 godina
neaktivan

Ok ok, ma i sa 4 gb i sa 2 gb imao sam problema sa pc-om ili ih još imam, to tek otkrivam. mislim da ram nije bio problem, pa sam mislio baciti test reda radi.

sad o kakvim je problemima sa kompjuterom, tj. štekanjem, riječ, reknem u nekom drugom postu , pošto još ovih dana testiram kompjuter kompletno da dobijem neku sliku što bi moglo biti.

cpu i ram testiram sa prime95 i orthos, a grafiku sa 3d mark vantage na visti i 3d mark 06 na xp-u. još mi je ostao ram pa ću njega sa memtest+.

eto usput ako može neki prijedlog za test grafike ili je ovaj 3d mark sasvim dovoljan.

poz

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2008 22:40 (sage).
16 godina
neaktivan

Pa imaš AtiTrayTools. Tamo imaš jednostavan renderer koji ljepo optereti karticu i možeš skenirati za artefakte.

17 godina
neaktivan

AtiTrayTools je ta ati, a za nvidiu. da li možda riva tuner

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2008 23:08 (sage).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sage kaže...

AtiTrayTools je ta ati, a za nvidiu. da li možda riva tuner

Je, znam, malo sam pomješao teme Smijeh. Neznam ima li riva tuner kakav test. Vjerovatno ima. Jel ti želiš provjeriti za artefakte i sl, ili temperaturu?
17 godina
neaktivan

ma događalo mi se da u pola igre komp slika zamrzne, odnosno igra koju igram, e zatim jedino reset dolazi u obzir.to se dogodilo više puta

komp je novi, star dva mjeseca, sve bi trebalo štimat ali sam totalno zbunjen nakon nekolicine errora, blue screena.

ono u kompjutere se kužim podosta, ali ovo mi je zasad misterija.

na temelju toga svega odlučio sam testirat sam cijeli komjuter pa tako i grafiku.

znači dogodi se da se igra smrzne, ali ponekad, znači ne uvijek, ne znaš u biti kad će se greška pojaviti, tako da mi se ne isplati odnijet komp na servis i reči čovjeku eto nek ti kompjuter stoji mjesec dana, igraj igre i čekaj nek ti se pojavi greška. znači ne temperatura, jer mislim da je ok, s obzirom na hlađenja koja imam, nego stabilnost, da li je ispravna, a to se u biti odnosi na sve živo, temp. i ostalo. za temperaturu imam onaj programčić expert tool.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2008 23:31 (sage).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Je, sve živo. A ideš redom, temperatura, drajveri, artefakti. I to pod punim opterećenjem duže vremena. Ali nekako mi se čini da su driveri. Meni je trebalo dva mjeseca borbe s driverima i kopanja po netu da dovedem u red. A ni sad nije baš savršeno. Ati i njihovi driveri...

17 godina
neaktivan

ma je, sve to ima svoje. postat ću ja taj svoj problem sa kompjuterom, no moram prvo sve ponovno instalirat, te istestirat hardware. driveri od grafe su inaće zadnji itd... ono ne mora biti grafika može biti bilo što drugo, a može biti i misterija, a to je naravno ono zadnje što nije dobro jel. recimo primjer kod mene gta 4 na visti guta puno memorije, ćini mi se da ipak treba 4gb.

slažem se da bi uzrok problema mogli biti driveri, a može biti bilo koji drugi program, ali evo već dva dana testiram(prime95, orthos, 3d vantage, vista memory diagnostic, occt) nijedna greška.

nezgodno mi je kad se tako neki error desi i kad nema loga ni u eventu vieweru ni nigdje, osim kad se desi blue screen pa onda bar nešto saznaš.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2008 0:37 (sage).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice