2GB vs 4GB?

poruka: 103
|
čitano: 23.964
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
2GB vs 4GB?

Isplati se nadograditi, cijena memorije je mizerna. Sad novije igre, ali i novi os-ovi (64 bitni) to traze za glatko izvođenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
2GB vs 4GB?

ma stvar je samo prosirene sabirnice kolko keksica tolko puta 64 sira sabirnica memoriska!brzia programa j optimalnija ! ma sam ti uzmi iste takve rame i to je to da imas dual!

zakleti amdowac! zeli propast svim megalomanskim kompanijama!

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
2GB vs 4GB?

Razlika jeste velika izmedju 2 i 4 GB ali izmedju 4 i 8 nije bas velika To znam 100% jer na jednom racunaru imam 8 GB a na drugom 4 gb i ovaj od 8 GB radi za nijansu bolje cak sam radni takt ova 4 GB oborio na 600 i nesto mhz a deklarisana je kao 800 mhz i opet nije neka razlika

A 2 GB je ipak malo za vecinu aplikacija jer ebi ga skoro sve danasnje igre zahrjevaju 3/4 GB memorije

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 2GB vs 4GB?
leo_819 kaže...
xrobix kaže...

Ako uzmeš još 2gb programi bi ti neki bolje radili.....start-up bi ti bio brži. Procesor ti niju u pitanju kod RAM-a on če iskoristiti sve ali u pitanju je OS (Operativni Sustav). 32-bitni če ti samo iskoristiti 3 gb a 64-bitni svi 4 gb ili više. Po meni e ispali uzimati DDR2 ram zato što je jako jeftin i dobar :D

tu si u krivu, 64 bitni ce prikazati 4 gige, dali će iskoristiti 4 gige to je druga stvar
 nisi ga skuzil reko je da ce 32 bitni "iskoristit" 3Gb rama sto je tocno dok ce 64 bitni moc iskoristit 4 ili vise .kljucna rijec "iskoristit" upalis 3-4 igre u os-u i da vidis kak iskoristi te 4 gige bez beda Belji se
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
16 godina
luxman kaže...

A 2 GB je ipak malo za vecinu aplikacija jer ebi ga skoro sve danasnje igre zahrjevaju 3/4 GB memorije

ni jedna igra ne može koristiti više od 2GB, a rijetko koja koristi više od 1GB.
16 godina
neaktivan
dejo6 kaže...
luxman kaže...

ni jedna igra ne može koristiti više od 2GB, a rijetko koja koristi više od 1GB.
 Ubuduće će se koristiti, pa će skupa s tim DDR2 poskupiti.
"Carpe diem..." "Nije bitno koliko si puta pao, bitno je koliko si puta ustao..." www.tutorialized.com Master of Disaster
16 godina
protjeran
dejo6 kaže...
luxman kaže...

daj ba brate instaliraj FC2 zaigraj ga na 2 GB a onda stavi jos dva GB pa ces da vidis razliku (ISPROBAO SAM)
fakat nemam pojma cemu ovakvi postovi
16 godina
luxman kaže...
dejo6 kaže...
luxman kaže...

daj ba brate instaliraj FC2 zaigraj ga na 2 GB a onda stavi jos dva GB pa ces da vidis razliku (ISPROBAO SAM)
 imam FC2 i 2GB rama i igram sa max postavkama bez problema. i kao što rekoh ni jedna igra ne može koristiti više od 2GB
16 godina
2GB vs 4GB?

Razliku neces osjetit u framima,pa nije to graficka,razliku ces osjetit samo kad on radi a to ti je pri ucitavanju levela u igrama najvise.Meni je na 2 GB stalker znao ucitavat i po minutu i vise,a sad za nekih 30 sekundi i manje ucita.To je ta razlika koju dobijes sa vise 2GB na 4GB a neces dobit frame u igri(mozda i da daobijes 1-2 frama al to ti bas i nece puno pomoc)Uostalom,ionako su super jeftini ja bi preporuci da svakom da si stavi 2 po 2GB i da je na miru

Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 4×2.4GHz, 1066MHz MB Gigabyte P35-S3G,DDR II, SATA II Gigabyte GF 9800GT, 512MB DDR3,OC-ed 700/1715/900 2XDDR2 2GB PC6400 (800MHz),SuperTalent, CL5 Chieftec power supply 550W, EPS, ATX 2.0
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
insomniac_cro kaže...

stavis li 4GB moras prec na 64-bitni OS i to je jedini razlog da ne stavljas 4 GB  ,a sve ostalo ide na stranu 4 GB

Ne MORAŠ prijeći ,možeš prijeći ako hoćeš! Možeš ti stavit i 16 gb ako ti to hardver i verzija windowsa dopuštaju ,ali normalni 32 bitni sistemi prikazuju 3.25 gb i toliko maksimalno i mogu iskoristit ,a baš koliko koriste to je druga priča! U svakom slučaju više memorije je bolje! Jel sistem lakše "diše"! Zato bez puno razmišljanja stavi još 2 gb.
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2009 15:30 (kizo2703).
16 godina
protjeran
dejo6 kaže...
luxman kaže...
dejo6 kaže...
luxman kaže...

imam FC2 i 2GB rama i igram sa max postavkama bez problema. i kao što rekoh ni jedna igra ne može koristiti više od 2GB
 Mislim da nema smisla to sto pricas da nema razlike izmedju 2 i 4 GB niko nebi stavljao i djaba davao novac za ram svi bi se zadovoljili sa dva gb ha ja
16 godina
protjeran

dejo6: ...i kao što rekoh ni jedna igra ne može koristiti više od 2GB

Znam da može Crysis na 64-bitnim Windowsima koristiti preko 2 GB, vremenom i sve prave 64-bitne igrice kao i aplikacije ne bi trebale imati problema da koriste više od 2 GB RAM-a. Sada sa 32-bitnim igricama njihovi proizvođači jako moraju paziti da im igrica ne pojede više od 2 GB memorije, inače zna se šta se desi kada ode preko 2 GB (za one koji ne znaju takva aplikacija obično drastično uspori i na kraju se samo sruši tj. Windows je ubije), a kada bude sve na 64-bita opet će se pomamiti proizvođači igrica pa vam uskoro neće biti dovoljno ni 16 GB RAM-a. Namigiva

16 godina
Bug Me Knot kaže...

Znam da može Crysis na 64-bitnim Windowsima koristiti preko 2 GB, vremenom i sve prave 64-bitne igrice kao i aplikacije ne bi trebale imati problema da koriste više od 2 GB RAM-a. Sada sa 32-bitnim igricama njihovi proizvođači jako moraju paziti da im igrica ne pojede više od 2 GB memorije, inače zna se šta se desi kada ode preko 2 GB (za one koji ne znaju takva aplikacija obično drastično uspori i na kraju se samo sruši tj. Windows je ubije), a kada bude sve na 64-bita opet će se pomamiti proizvođači igrica pa vam uskoro neće biti dovoljno ni 16 GB RAM-a. Namigiva

64bitne aplikacije na 64bitnim windowsima mogu koristiti više od 2GB, al na 32bitnim ne mogu. i ne može otići preko 2GB tako da nemaš brige. a tu je i virtualna memorija...
16 godina
protjeran
dejo6 kaže...
 64bitne aplikacije na 64bitnim windowsima mogu koristiti više od 2GB, al na 32bitnim ne mogu. i ne može otići preko 2GB tako da nemaš brige. a tu je i virtualna memorija...
Štos je što Crysis (barem prije godinu kada sam ja čitao o njemu) nije prava 64-bitna aplikacija na 64-bitnim Windowsima, nego je više kao nekakav hibrid, pa na 64-bitnim Windowsima može iskoristiti i više od 2 GB, ne RAM-a nego memorije (bila ona virtuelna ili pravi RAM, nebitno). Ali ovo je dosta čudna kombinacija i vjerovatno prelazno rješenje. A u nekim svojim prethodnim postovima sam spomenu da postoji još čudniji "hibrid" koji iako je 32-bitna aplikacija pokrenuta na 32-bitnim Windowsima može koristiti i 32 GB memorije (u ovom slučaju to mora biti RAM, jer ova aplikacija "ne voli" virtuelnu memoriju), a to je Microsoft SQL Server (i 2000 i 2005, a vjerovatno i 2008).

A za ovo drugo: Ooo, i tekako 32-bitne aplikacije mogu pokušati zagrabiti i više od 2 GB memorije (svejedno RAM-a ili virtuelne ili kombinacije), i tada padaju ko kruške. Npr. vrlo lako ovo možete izsimulirati sa npr. Firefoxom, npr. otvorite 20-30 tabova sa onim ogromnim blogerskim stranicama (kada skrol bar postalene tanašna linijica) sa slikama i/ili videima, pratite potrošnju memorije i kada pokušate još preko 2048 MB fino će vam se zatvoriti Firefox i ako uradite restore prilikom sljedećeg startovanja Firefoxa, opet će vam se srušiti, sve dok ne izaberete start od nule.  Mršti se
http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=userpage&teamnum=137516&username=Bug_Me_Knot
16 godina
neaktivan
UBIZEC cORPORATION kaže...
leo_819 kaže...
xrobix kaže...

Ako uzmeš još 2gb programi bi ti neki bolje radili.....start-up bi ti bio brži. Procesor ti niju u pitanju kod RAM-a on če iskoristiti sve ali u pitanju je OS (Operativni Sustav). 32-bitni če ti samo iskoristiti 3 gb a 64-bitni svi 4 gb ili više. Po meni e ispali uzimati DDR2 ram zato što je jako jeftin i dobar :D

tu si u krivu, 64 bitni ce prikazati 4 gige, dali će iskoristiti 4 gige to je druga stvar
 nisi ga skuzil reko je da ce 32 bitni "iskoristit" 3Gb rama sto je tocno dok ce 64 bitni moc iskoristit 4 ili vise .kljucna rijec "iskoristit" upalis 3-4 igre u os-u i da vidis kak iskoristi te 4 gige bez beda Belji se
 Hvala na objašnjenj drugima =)) na to sam mislio.....
16 godina
protjeran
Bug Me Knot kaže...
dejo6 kaže...
Štos je što Crysis (barem prije godinu kada sam ja čitao o njemu) nije prava 64-bitna aplikacija na 64-bitnim Windowsima, nego je više kao nekakav hibrid, pa na 64-bitnim Windowsima može iskoristiti i više od 2 GB, ne RAM-a nego memorije (bila ona virtuelna ili pravi RAM, nebitno). Ali ovo je dosta čudna kombinacija i vjerovatno prelazno rješenje. A u nekim svojim prethodnim postovima sam spomenu da postoji još čudniji "hibrid" koji iako je 32-bitna aplikacija pokrenuta na 32-bitnim Windowsima može koristiti i 32 GB memorije (u ovom slučaju to mora biti RAM, jer ova aplikacija "ne voli" virtuelnu memoriju), a to je Microsoft SQL Server (i 2000 i 2005, a vjerovatno i 2008).

A za ovo drugo: Ooo, i tekako 32-bitne aplikacije mogu pokušati zagrabiti i više od 2 GB memorije (svejedno RAM-a ili virtuelne ili kombinacije), i tada padaju ko kruške. Npr. vrlo lako ovo možete izsimulirati sa npr. Firefoxom, npr. otvorite 20-30 tabova sa onim ogromnim blogerskim stranicama (kada skrol bar postalene tanašna linijica) sa slikama i/ili videima, pratite potrošnju memorije i kada pokušate još preko 2048 MB fino će vam se zatvoriti Firefox i ako uradite restore prilikom sljedećeg startovanja Firefoxa, opet će vam se srušiti, sve dok ne izaberete start od nule.  Mršti se
 a koja je to virtualna memorija za razliku od RAM-a (ja nezz pa vas pitam!)
17 godina
dejo6 kaže...
 Ne može igra iskoristi, ali kada pokreneš igru tu još rade i Windowsi plus antivirus, firewall..
I igre će radit bolje ako imaš 4GB RAM-a nego 2GB!! (naravno, najviše LOAD time, šta meni punoznači, jer kada se sjetim Witchera bez patch-a..)
I sada nakon ovoga reci da je jednako 2 ili 4 GB RAM-a (to je malo iznad 2 gige, ali je ipak iznad i to je to)

The Last Remnant 2.21
rFactor 2.33
The Last Remnant The Last Remnant
rFactor rFactor
pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2009 21:51 (doktor1).
16 godina
protjeran
BuG.GeR!i kaže...
Bug Me Knot kaže...
dejo6 kaže...

a koja je to virtualna memorija za razliku od RAM-a (ja nezz pa vas pitam!)
U pravu si, ovdje sam ja pogriješio što sam nastavio u dejo6-ovom stilu, umjesto da sam odmah napravio ispravku.

Ono kada kažemo radna memorija po svom "porijeklu" može biti RAM (fizički čipovi na pločicama "ubodeni" na matičnu ploču) i memorija u swap fajlu (fizički prisutan skriveni sistemski fajl na hard-disku). U mom i prethodnom postu referisali smo se na memoriju u swap fajlu kao na virtuelnu, a što u suštini nije tačan naziv, jer postoji i precizno značenje za virtuelnu memoriju.

A evo i tačnijeg objašnjenja šta je virtuelna memorija (nadam se da neće biti prekomlikovano): Kada startovana aplikacija zatraži od Windowsa recimo 100 MB memorije, memorijski menadžer će i dati 100 MB neke memorije, a to ne mora biti pravi RAM, nego može biti i kao swap file ili kombinacija, a još gore ta memorija ne mora biti iz jednog komada nego iz fragmentisanih parčića prethondo slobodne memorije. I bez obzira na ovo sve ova naša aplikacija će vidjeti tih 100 MB kao normalnu kontinuiranu jedinstvenu cjelinu (jedan adresni prostor), pa tako govorimo da ta aplikacija radi u svojoj virtuelnoj memoriji, bez obzira kako i gdje je ona isparčana (o tome brigu vodi memorijski menadžer).

Još jendom moje izvinjenje.

http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=userpage&teamnum=137516&username=Bug_Me_Knot
16 godina
doktor1 kaže...
The Last Remnant 2.21
rFactor 2.33
gledaš na krivom mjestu. meni the last remnant zauzima oko 600MB memorije.
17 godina
2GB vs 4GB?

Ja sam stavio da prikažem ukupnu potrošnju memorije prilikom pokrenute neke igre!!!!

Jer on troši oko 700MB, a tu još rade i windowsi, antivirus itd pa prelazi tu magičnu brojku od 2GB. I zato će kompjuter lakše disat ako ima 4GB jer je memorija jeftina i nema šanse da će računalo sa dvije gige radit jednako dobro kao i ono sa 4!!!

pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
2GB vs 4GB?

Trenutno imam 2 GB ddr2 memorije i razmišljam o kupnji min 4gb ddr2. Imam windows 7 ultimate 32 bitnu. Sad me zanima dali će sustav iskoristiti ta 4gb. Ako neće sustav hoću li osjetiti razliku kod igranja igara. ili da se prebacim na 64 bitni sustav.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
nani17 kaže...

Trenutno imam 2 GB ddr2 memorije i razmišljam o kupnji min 4gb ddr2. Imam windows 7 ultimate 32 bitnu. Sad me zanima dali će sustav iskoristiti ta 4gb. Ako neće sustav hoću li osjetiti razliku kod igranja igara. ili da se prebacim na 64 bitni sustav.

Ako budeš imao 4gb rama, definitivno se prebaci na 64 bit radi maximum iskoristivosti. I da, osjetiti ćeš razliku ;)

http://apazinjan3d.webs.com/index.html
15 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Ako budeš imao 4gb rama, definitivno se prebaci na 64 bit radi maximum iskoristivosti. I da, osjetiti ćeš razliku ;)

Hm, baš i neće osjetiti :)

Jedine igre koje koriste više od 2GB RAM-a su AvP i MW2 i to na 64bit sedmici.

Ali neka, bit će dobro za neke druge poslove kao i za budućnost.

32bit OS ne može iskoristiti 4GB Zato bi bilo bolje da se prebaciš na x64.

16 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
APazinjan kaže...

Hm, baš i neće osjetiti :)

Jedine igre koje koriste više od 2GB RAM-a su AvP i MW2 i to na 64bit sedmici.

Ali neka, bit će dobro za neke druge poslove kao i za budućnost.

32bit OS ne može iskoristiti 4GB Zato bi bilo bolje da se prebaciš na x64.

Već sami windowsi koriste skoro pa i gigu rama, tako da još 2 extra puno znače :)

15 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Već sami windowsi koriste skoro pa i gigu rama, tako da još 2 extra puno znače :)

Gledaj, osobno sam testirao i znam o čemu pričam.

Samo AvP i MW2 koriste više od 2GB RAM-a. A obje igre su savršeno igrive i s 2GB.

Dakle čak ni Metro koji pod optimal requirements traži 8GB, na Win 7 x64 troši samo 1,8 GB na very high detaljima i AA4X.

15 godina
neaktivan

Što je sa Bad Company 2. koliko ona koristi. To je jedina igra koju igram. Dali je važniji procesor za nju ili RAM. Igra je zahtjevna ne  toliko po grafici koliko po potrebnim podatcima koje treba izračunati npr. fizika kod putanje metka  te destrukcija 2.0

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 23:53 (nani17).
16 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
APazinjan kaže...

Gledaj, osobno sam testirao i znam o čemu pričam.

Samo AvP i MW2 koriste više od 2GB RAM-a. A obje igre su savršeno igrive i s 2GB.

Dakle čak ni Metro koji pod optimal requirements traži 8GB, na Win 7 x64 troši samo 1,8 GB na very high detaljima i AA4X.

Mjereno u task manageru?

15 godina
neaktivan
APazinjan kaže...

Mjereno u task manageru?

Da.

16 godina
protjeran
ATiGamer kaže...
APazinjan kaže...

Mjereno u task manageru?

Da.

Pa ako je tako, tome treba dodati i zauzeće memorije od strane windowsa. Uglavnom, da ne idemo sad offtopic, svakako je preporučljivo uzeti još dvije gige rama. A ostatak konfiguracije isto promjeni ako ti trza u bbc2. Mislim da je ipak grafička presudna, iako ju treba pogoniti dobar proc ;)

15 godina
neaktivan

Meni igra na medium detaljima i trza samo na početku kada se spojima na server ( prve 3 sekunde). A grafa je Radeon 5700 HD serije.

Pogledaj sliku ispod

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice