Isplati se nadograditi, cijena memorije je mizerna. Sad novije igre, ali i novi os-ovi (64 bitni) to traze za glatko izvođenje.
ma stvar je samo prosirene sabirnice kolko keksica tolko puta 64 sira sabirnica memoriska!brzia programa j optimalnija ! ma sam ti uzmi iste takve rame i to je to da imas dual!
Razlika jeste velika izmedju 2 i 4 GB ali izmedju 4 i 8 nije bas velika To znam 100% jer na jednom racunaru imam 8 GB a na drugom 4 gb i ovaj od 8 GB radi za nijansu bolje cak sam radni takt ova 4 GB oborio na 600 i nesto mhz a deklarisana je kao 800 mhz i opet nije neka razlika
A 2 GB je ipak malo za vecinu aplikacija jer ebi ga skoro sve danasnje igre zahrjevaju 3/4 GB memorije
Ako uzmeš još 2gb programi bi ti neki bolje radili.....start-up bi ti bio brži. Procesor ti niju u pitanju kod RAM-a on če iskoristiti sve ali u pitanju je OS (Operativni Sustav). 32-bitni če ti samo iskoristiti 3 gb a 64-bitni svi 4 gb ili više. Po meni e ispali uzimati DDR2 ram zato što je jako jeftin i dobar :D

A 2 GB je ipak malo za vecinu aplikacija jer ebi ga skoro sve danasnje igre zahrjevaju 3/4 GB memorije
Razliku neces osjetit u framima,pa nije to graficka,razliku ces osjetit samo kad on radi a to ti je pri ucitavanju levela u igrama najvise.Meni je na 2 GB stalker znao ucitavat i po minutu i vise,a sad za nekih 30 sekundi i manje ucita.To je ta razlika koju dobijes sa vise 2GB na 4GB a neces dobit frame u igri(mozda i da daobijes 1-2 frama al to ti bas i nece puno pomoc)Uostalom,ionako su super jeftini ja bi preporuci da svakom da si stavi 2 po 2GB i da je na miru
stavis li 4GB moras prec na 64-bitni OS i to je jedini razlog da ne stavljas 4 GB ,a sve ostalo ide na stranu 4 GB
dejo6: ...i kao što rekoh ni jedna igra ne može koristiti više od 2GB
Znam da može Crysis na 64-bitnim Windowsima koristiti preko 2 GB, vremenom i sve prave 64-bitne igrice kao i aplikacije ne bi trebale imati problema da koriste više od 2 GB RAM-a. Sada sa 32-bitnim igricama njihovi proizvođači jako moraju paziti da im igrica ne pojede više od 2 GB memorije, inače zna se šta se desi kada ode preko 2 GB (za one koji ne znaju takva aplikacija obično drastično uspori i na kraju se samo sruši tj. Windows je ubije), a kada bude sve na 64-bita opet će se pomamiti proizvođači igrica pa vam uskoro neće biti dovoljno ni 16 GB RAM-a.
Znam da može Crysis na 64-bitnim Windowsima koristiti preko 2 GB, vremenom i sve prave 64-bitne igrice kao i aplikacije ne bi trebale imati problema da koriste više od 2 GB RAM-a. Sada sa 32-bitnim igricama njihovi proizvođači jako moraju paziti da im igrica ne pojede više od 2 GB memorije, inače zna se šta se desi kada ode preko 2 GB (za one koji ne znaju takva aplikacija obično drastično uspori i na kraju se samo sruši tj. Windows je ubije), a kada bude sve na 64-bita opet će se pomamiti proizvođači igrica pa vam uskoro neće biti dovoljno ni 16 GB RAM-a.

Ako uzmeš još 2gb programi bi ti neki bolje radili.....start-up bi ti bio brži. Procesor ti niju u pitanju kod RAM-a on če iskoristiti sve ali u pitanju je OS (Operativni Sustav). 32-bitni če ti samo iskoristiti 3 gb a 64-bitni svi 4 gb ili više. Po meni e ispali uzimati DDR2 ram zato što je jako jeftin i dobar :D

Ja sam stavio da prikažem ukupnu potrošnju memorije prilikom pokrenute neke igre!!!!
Jer on troši oko 700MB, a tu još rade i windowsi, antivirus itd pa prelazi tu magičnu brojku od 2GB. I zato će kompjuter lakše disat ako ima 4GB jer je memorija jeftina i nema šanse da će računalo sa dvije gige radit jednako dobro kao i ono sa 4!!!
Trenutno imam 2 GB ddr2 memorije i razmišljam o kupnji min 4gb ddr2. Imam windows 7 ultimate 32 bitnu. Sad me zanima dali će sustav iskoristiti ta 4gb. Ako neće sustav hoću li osjetiti razliku kod igranja igara. ili da se prebacim na 64 bitni sustav.
Trenutno imam 2 GB ddr2 memorije i razmišljam o kupnji min 4gb ddr2. Imam windows 7 ultimate 32 bitnu. Sad me zanima dali će sustav iskoristiti ta 4gb. Ako neće sustav hoću li osjetiti razliku kod igranja igara. ili da se prebacim na 64 bitni sustav.
Ako budeš imao 4gb rama, definitivno se prebaci na 64 bit radi maximum iskoristivosti. I da, osjetiti ćeš razliku ;)
Ako budeš imao 4gb rama, definitivno se prebaci na 64 bit radi maximum iskoristivosti. I da, osjetiti ćeš razliku ;)
Hm, baš i neće osjetiti :)
Jedine igre koje koriste više od 2GB RAM-a su AvP i MW2 i to na 64bit sedmici.
Ali neka, bit će dobro za neke druge poslove kao i za budućnost.
32bit OS ne može iskoristiti 4GB Zato bi bilo bolje da se prebaciš na x64.
Hm, baš i neće osjetiti :)
Jedine igre koje koriste više od 2GB RAM-a su AvP i MW2 i to na 64bit sedmici.
Ali neka, bit će dobro za neke druge poslove kao i za budućnost.
32bit OS ne može iskoristiti 4GB Zato bi bilo bolje da se prebaciš na x64.
Već sami windowsi koriste skoro pa i gigu rama, tako da još 2 extra puno znače :)
Već sami windowsi koriste skoro pa i gigu rama, tako da još 2 extra puno znače :)
Gledaj, osobno sam testirao i znam o čemu pričam.
Samo AvP i MW2 koriste više od 2GB RAM-a. A obje igre su savršeno igrive i s 2GB.
Dakle čak ni Metro koji pod optimal requirements traži 8GB, na Win 7 x64 troši samo 1,8 GB na very high detaljima i AA4X.
Što je sa Bad Company 2. koliko ona koristi. To je jedina igra koju igram. Dali je važniji procesor za nju ili RAM. Igra je zahtjevna ne toliko po grafici koliko po potrebnim podatcima koje treba izračunati npr. fizika kod putanje metka te destrukcija 2.0
Gledaj, osobno sam testirao i znam o čemu pričam.
Samo AvP i MW2 koriste više od 2GB RAM-a. A obje igre su savršeno igrive i s 2GB.
Dakle čak ni Metro koji pod optimal requirements traži 8GB, na Win 7 x64 troši samo 1,8 GB na very high detaljima i AA4X.
Mjereno u task manageru?
Mjereno u task manageru?
Da.
Mjereno u task manageru?
Da.
Pa ako je tako, tome treba dodati i zauzeće memorije od strane windowsa. Uglavnom, da ne idemo sad offtopic, svakako je preporučljivo uzeti još dvije gige rama. A ostatak konfiguracije isto promjeni ako ti trza u bbc2. Mislim da je ipak grafička presudna, iako ju treba pogoniti dobar proc ;)