2GB vs 4GB?

poruka: 103
|
čitano: 23.954
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: 2GB vs 4GB?
APazinjan kaže...

Pa ako je tako, tome treba dodati i zauzeće memorije od strane windowsa. Uglavnom, da ne idemo sad offtopic, svakako je preporučljivo uzeti još dvije gige rama. A ostatak konfiguracije isto promjeni ako ti trza u bbc2. Mislim da je ipak grafička presudna, iako ju treba pogoniti dobar proc ;)

Sve je uračunato u tih 2GB :)

Slažem se da je preporučljivo 4GB, danas je to neki optimum, standard za kompove, a dobro će doći i za budućnost. No činjenica jest da se sa 2GB još uvijek sve može odigrati. Eto, toliko od mene :)

16 godina
protjeran
nani17 kaže...

Meni igra na medium detaljima i trza samo na početku kada se spojima na server ( prve 3 sekunde). A grafa je Radeon 5700 HD serije.

Pogledaj sliku ispod

Čim možeš promjeni procesor, mislim da je on najslabiji ovdje. A onda i rame.

http://apazinjan3d.webs.com/index.html
15 godina
odjavljen
ATiGamer kaže...

Gledaj, osobno sam testirao i znam o čemu pričam.

Samo AvP i MW2 koriste više od 2GB RAM-a. A obje igre su savršeno igrive i s 2GB.

Dakle čak ni Metro koji pod optimal requirements traži 8GB, na Win 7 x64 troši samo 1,8 GB na very high detaljima i AA4X.

Pa da su baš savršeno igrive sa 2GB i nisu.

Frend gura igru na max (5770, DX9, nije do grafičke) u zatvorenim prostorima je 60, otvoreni 2-3 ovisno.

Dakle totalno neigrivo. Svih 2GB je popunjeno kako kaze Task Manager.

MW2 uopce nece ucitati mapu ako je 2GB u racunalu i detalji na max (MP svaka mapa).

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
17 godina
protjeran
Weky kaže...
ATiGamer kaže...

Gledaj, osobno sam testirao i znam o čemu pričam.

Samo AvP i MW2 koriste više od 2GB RAM-a. A obje igre su savršeno igrive i s 2GB.

Dakle čak ni Metro koji pod optimal requirements traži 8GB, na Win 7 x64 troši samo 1,8 GB na very high detaljima i AA4X.

Frend gura igru na max (5770, DX9, nije do grafičke) u zatvorenim prostorima je 60, otvoreni 2-3 ovisno.

MW2 uopce nece ucitati mapu ako je 2GB u racunalu i detalji na max (MP svaka mapa).

Ovo za MW2 je istina, kad sam imo samo 2GB rama i sve na max stavio došo je do nekih 70-80% lodanja i onda stao, ili išo jako sporo, ja sam prekino. Tako da recimo za sedmicu i nove igrice je cca 3GB rama preporučeno.

jedan tip je radio test sa jednom igricom gdje se liješo vidi da je min fps punoo bolji sa 3Gb nego sa 2GB, neznam da je na svakoj igrici ali vjerojatno na novijima je.

I don't need sex, T-com fucks me every day
15 godina
neaktivan
Weky kaže...

E vidiš to nisam znao.

Ja sam ti više SP igrač nego MP.

A na SP ide glatko čak i s 2GB, probao sam i nije ni zaštucalo.

Na sedmici x64 uzima 2,4 GB.

15 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

Ovo za MW2 je istina, kad sam imo samo 2GB rama i sve na max stavio došo je do nekih 70-80% lodanja i onda stao, ili išo jako sporo, ja sam prekino. Tako da recimo za sedmicu i nove igrice je cca 3GB rama preporučeno.

jedan tip je radio test sa jednom igricom gdje se liješo vidi da je min fps punoo bolji sa 3Gb nego sa 2GB, neznam da je na svakoj igrici ali vjerojatno na novijima je.

3GB u većini slučajeva nije dobro stavljati u komp.

Uzmi u obzir da na svim platformama osim x58 i Intel i7 9xx serije gubiš prednost

dvokanalnog memorijskog kontrolera. A osim toga samo bespotrebno popunjavaš

slobodna slotove.

Najbolji izbor danas su 4GB. 3GB mi nikako ne leži, pa čak niti za x58 platformu gdje

bi ipak optimum bio 6GB.

15 godina
neaktivan
Weky kaže...

Kako neće, pa ja imam 2GB i igram MP na 90 FPS, max detalji, svaka mapa.

OĆU NOVI NICK!
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 15:35 (dr. zlo).
15 godina
neaktivan
2GB vs 4GB?

vjerovatno zbog 64 bitnog win-a, ja dok sam imo 2Gb, na 32 bitnom win-u bi takodjer na nekim mapama loading dosao do 70-80% i izbacilo iz igre...kad je sve na full, a na automatic ne izbacuje

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 15:29 (Toni2000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
2GB vs 4GB?

evo sta bude kad stavim sve na extra - 1. slika

a kad smanjim zadnji Specular map resolution na high (tako mi inace podesi kad stavim na auto=extra,extra,high) onda bez problema sve sljaka

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
2GB vs 4GB?
e ljudi dajte mi recite kolko dobivam prelaskom s 2gb ddr2 800 mhz na 4gb ddr3 1600 mhz? i ak mozete mi preporucite koje da uzmem onda
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
6BoosteR9 kaže...
e ljudi dajte mi recite kolko dobivam prelaskom s 2gb ddr2 800 mhz na 4gb ddr3 1600 mhz? i ak mozete mi preporucite koje da uzmem onda

-uzmi neke koje možeš  'nagurati' u DIMMove na ploči. Ili kupi i novu MBO.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 0:30 (ihush).
15 godina
neaktivan
2GB vs 4GB?

Pošto se ne kužim baš najbolje u memorije, zanima me dal bi imao kakve pomake u performansama kad bi kupio još 2(2x1)GB dominator corsair memorije? Trenutno imam 4(2x2)GB 1600mhz dominator corsair, i windows 7 x64. Uglavnom koristim komp za igrice, i općenite stvari znači nisam baš vičan nekim opakim manevrima na kompjuteru. Smijeh

Diablo 3, I'm still waiting!

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Ruža kaže...

Pošto se ne kužim baš najbolje u memorije, zanima me dal bi imao kakve pomake u performansama kad bi kupio još 2(2x1)GB dominator corsair memorije? Trenutno imam 4(2x2)GB 1600mhz dominator corsair, i windows 7 x64. Uglavnom koristim komp za igrice, i općenite stvari znači nisam baš vičan nekim opakim manevrima na kompjuteru. Smijeh

Ne kupuj još 2, ako kupuješ kupi još 4, zbog dual channela. Osim ako imaš i7

http://apazinjan3d.webs.com/index.html
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice