1x8GB ili 2x4GB

poruka: 6
|
čitano: 4.385
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
1x8GB ili 2x4GB

Ima li kakve razlike i jel bolje kupiti jedan stick od 8gb DDR3 1600Mhz ram memorije ili dva od 4gb da popunim oba slota?

npr. na ovu matičnu koja podržava do 16gb :  http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5039#ov

0 0 hvala 0
17 godina
1x8GB ili 2x4GB

Što se tiče performansi bolje je ići na dual channel, ali da sam na tvom mjestu, ja bi išao na 1x8, jer možda ćeš poslije imati neš para da ubaciš još jedan keksić. Barem ram danas nije skup (relativno govoreći u odosu na ostale komponente).

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: 1x8GB ili 2x4GB

Bolje ti je 1X8 GB jer ces imati jedan slobodan utor za buduću nadogradnju.

13 godina
protjeran
1x8GB ili 2x4GB

posto imas "samo" dva utora onda je mozda bolja opcija koju ti je kolega gore predlozio dakle 1x8(bez obzira sto neces imati dual channel gubitak perfomansi je iskljucivo mjerljiv u benchmark alatima i ustvari je nebitan)lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
1x8GB ili 2x4GB

Ako planiraš da trajno ostaneš na ukupno 8GB, onda 2x4GB da bi imao dual channel. Ako planiraš da nekad pređeš na 16, ja bih pre uzeo jedan stik od 8, pa kasnije samo dokupio još jedan (dok u suprotnom moraš kupiti komplet 2x8, a ostane ti onih ranijih 2x4 kao višak). Mana ovog pristupa je da privremeno, do upgradea, imaš malo manje CPU performanse (jer će ti raditi samo jedan kanal memorijskog kontrolera), a ako planiraš da koristiš integrisanu grafičku, ona će za to vreme definitivno patiti i malo više.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
1x8GB ili 2x4GB

Nikakve razlike nema za kućnog korisnika, gamera stavio ti 1X8 ili 2X4. Čak štoviše sa 1X8 imaš mogućnost buduće nadogradneje, jeftinije memorije kao i manja mogućnost nestabilnosti. Jedino ako koristiš APU rješenje tj. integriranu grafiku koja direktno koristi sistemsku memoriju...tada uzimaš najbržu memoriju koju si možeš priuštiti i stavljaš ju u dva kanala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2015 20:12 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice