Zašto Adobeov flash za linux toliko suxxa?

poruka: 15
|
čitano: 1.977
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Danas sam ga downgradeao na neku prijašnju verziju... Sa najrecentnijom verzijom opterećenje procesora bilo mi je oko 50% na jednom yutube videu, znate koja je ura... Ova starija verzija je manje zahtjevna ali također blokira browsere i općenito radi sranja. Hardverska akceleracija ima svoj checkbox koji ne služi ničemu etc etc...

Pitanje jest: koliko ćemo morat još ovo trpiti i imali ikakva FLOSS alternativa?

Nažalost veliki dio weba danas je flash, koji je (barem prema mom iskustvu) na linuxu GROZAN

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Zašto Adobeov flash za linux toliko suxxa?
w00t kaže...

Danas sam ga downgradeao na neku prijašnju verziju... Sa najrecentnijom verzijom opterećenje procesora bilo mi je oko 50% na jednom yutube videu, znate koja je ura... Ova starija verzija je manje zahtjevna ali također blokira browsere i općenito radi sranja. Hardverska akceleracija ima svoj checkbox koji ne služi ničemu etc etc...

Pitanje jest: koliko ćemo morat još ovo trpiti i imali ikakva FLOSS alternativa?

Nažalost veliki dio weba danas je flash, koji je (barem prema mom iskustvu) na linuxu GROZAN

Nemoj me podsjećati na to. Dobro sam upoznat sa time. Onako fino čujem kako mi se ventilator CPUa zavrti čim otvorim stranicu sa flash smećem. Katastrofa. Probaj gnash samo  neznam kako se ponaša sa prikazom stranica koje koriste flash 9. Neka M$ zapapri silverlightom adobeu, zaslužili su to. A moonlight bi mogao biti dobra alternativa kada se silverlight počne intezivnije koristiti na webu.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2008 21:40 (the_tux).
17 godina
neaktivan

Kako ja nemam nikakvih problema sa flashom? Koji browser koristiš?

Na koji način si instalirao flash?

- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ambivalent kaže...

Kako ja nemam nikakvih problema sa flashom? Koji browser koristiš?

Na koji način si instalirao flash?

Trenutačno koristim swiftfox 3.0b5, ali isti problemi su mi se javljali i u firefoxu2 te operi, totalno zagušenje i često blokada browsera!
Pogledaj opterećenje cpu-a na nekoj flash-intenzivnoj stranici, nema greške, istu stvar sam vidio na više konfiguracija...
17 godina
neaktivan
Nemoj me podsjećati na to. Dobro sam upoznat sa time. Onako fino čujem kako mi se ventilator CPUa zavrti čim otvorim stranicu sa flash smećem. Katastrofa. Probaj gnash samo  neznam kako se ponaša sa prikazom stranica koje koriste flash 9. Neka M$ zapapri silverlightom adobeu, zaslužili su to. A moonlight bi mogao biti dobra alternativa kada se silverlight počne intezivnije koristiti na webu.

Evo probao sam gnash, nije uopće opcija, program je još u pelenama i velika većina toga nažalost ne radi. Adobe stvarno zaslužuje bit kažnjen za ovo, pa makar od strane Microsofta, pa zar je toliko teško napravit KAKAV TAKAV FLASH ZA LINUX, ovo šta danas nude je kriminalno.

Mislim da je ovo definitivna rak rana linuxa, nešto šta me spriječava da ga preporučim kolegama, babi, didi, itd....
17 godina

Adobe je bezobrazanŠutim

Čim su kupili macromediu prekinuli su sa razvojem svg viewer-a . SVG mnogi vide na mjestu animiranog web sučelja, koji će zamijeniti sve zahtjevniji flash player. Bez ovog adobe dodatka Opera jedina ispravno prikazuje animirani svg, firefox djelomično, IE nikako.

Vidjećemo šta će donijeti nove verzije najpopularnijih internet preglednika Belji se  do tada treba se strpiti :)

OS: Linux 2.6.18.8-0.9-default i686 Current user: nikola@linux System: openSUSE 10.2 (i586) KDE: 3.5.9 "release 51.2"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prave alternative Flashu na području animacije baš i nema. Silverlight nije namijenjen onome čemu i Flash; Silverlight je aplikacijsko sučelje poput Flexa.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Prave alternative Flashu na području animacije baš i nema. Silverlight nije namijenjen onome čemu i Flash; Silverlight je aplikacijsko sučelje poput Flexa.

da... apsolutno se slažem.

što se tiče flasha na linuxu.. sad neko vrijeme slabo koristim linux no nisam imao nikakve probleme kada sam koristio preglednik mozillu i išlo
je sve super  ali mislim da nema problema ni s phoenixom...
no sreća sad je sve manje webova u flashu.... osim naravno banner reklama a nekad je i bolje da ti ih ne mogu dignut. hehehehe

probaj ova dva browsera ili stavi stariju verziju playera... recimo staviš 8icu i neće biti nikakve razlike... 9ka ne nudi baš pretjerano puno više od 8ice.

najveći hrvatski portal za kulturu i umjetnost --- http://www.svijetkulture.com
17 godina
neaktivan

Mnogi ljudi naprave grešku pa instaliraju flash kada im to ponudi FireFox pomoću svog wizarda. Kada se instalira na ovakav način flash najčešće ne radi kako treba ili ne radi uopće. Pravilno je skinuti tar datoteku sa adobeove stranice i ručno instalirati u mozilla direktorij.

- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tako sam ga i instalirao, u ~/.mozilla/plugins mislim...

http://blogs.adobe.com/penguin.swf/2007/12/flash_player_9_update_3_final.html#comments

Čini se da više ljudi ima isti problem.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nix kaže...

Adobe je bezobrazanŠutim

Bezobrazan? Prava su gamad. Evo što se događa, kada neka kompanija napravi proprietary format koji postane na neki način standard za animaciju na webu.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan

evo javljam da beta nove verzije 10 radi bitno brže

0 0 hvala 0
17 godina
w00t kaže...

evo javljam da beta nove verzije 10 radi bitno brže

Potvrđujem!

Za instalaciju na Fedori (ako ste stari flash 9 povukli iz repoa ili instalirali s yum-om):
rpm -Uvh http://download.macromedia.com/pub/labs/flashplayer10/flashplayer10_install_linux_051508.i386.rpm
(u slučaju da ste ručno instalirali - maknite prvo staru verziju). 

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'

Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina
neaktivan

Full screen je i dalje slideshow, baaaah

16 godina
neaktivan

Vijest da je Gnash dobio podršku za HW akceleraciju H.264 videa putem VA-APIja - navodno 1080p video radi bolje nego kod Adobeovog Flash 10 playera.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice