Ubuntu

poruka: 10
|
čitano: 4.031
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ubuntu

Pozdrav, potrebna mi je pomoc u izboru Ubuntu ili Windows 7.

Naime, koristim stariji komp (AMD Athlon 1.80GHz, 1.5GB RAM-a DDR2), i cuo sam da je Ubuntu manje zahtjevan i da ce stari kompjuteri bolje raditi sa nim kao OS-om nego sa Windows 7-om. Da li je to istina, i koja je najbolja verzija?

Hvala unaprijed :)

DeSeRt_EaGlE
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Ubuntu

Xubuntu 

Lagana instalacija i brz je.

Evo kako meni izgleda nakon sto sam ga sredio.

Screenshotevi

7z'
14 godina
neaktivan
EaGlE kaže...

Naime, koristim stariji komp (AMD Athlon 1.80GHz, 1.5GB RAM-a DDR2), i cuo sam da je Ubuntu manje zahtjevan i da ce stari kompjuteri bolje raditi sa nim kao OS-om nego sa Windows 7-om. Da li je to istina, i koja je najbolja verzija?

Kod Windowsa znaš što ćeš dobiti, mada mislim da bi i na tvom stroju 7-ca šljakala, vjerojatno nebi rasturala po pitanju brzine ali bi radila.

Što se tiče Linuxa, predlažem ti da malo sam istražiš koja distribucija ti najviše odgovara. Skineš Live CD od nekoliko zapržiš ga i isprobaš. Ako ti paše i ako sve radi to je to. Pogledaj ove dvije stranice (Distrowatch i Linux za sve), na Distrowatchu imaš sa strane Page Hit Ranking ((neka vrsta top liste) sa 100 distribucija. Kad klikneš na neku od njih otvori se stranica sa linkovima tako da jednostavno možeš doći do željenog iso-a.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
neaktivan
Ubuntu

Windows 7-icu sad koristim i nijesam narocito zadovoljan, kako mi radi. Hvala na pomoci, vjerovatno cu preci na Linux :))

DeSeRt_EaGlE
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ubuntu

Imao sam 7-icu i nije vala nesto kako su je nahvaliti opet zavisi sta ocekujes od pc-a.Ako mislis pc koristiti samo za igre logicno 7 ali ako mislis pc za internet,multimediju i rad bez glavobolja i bez virusa onda svakako linux ubuntu,evo kod mene je verzija 12.04 i prezadovoljan sam,samo redovan update i prst u uho.Nikad vise windows.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ubuntu

Ja imam na laptopu 7-icu i zadovoljan sam, neću je mijenjati, ali mi je komp slabiji pa mi baguje, zbog toga moram preći na Linux. :)

DeSeRt_EaGlE
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ubuntu

zelim preci od win 7 na ubuntu,pri instalacije potrebno li je podeliti particije ili pobrisati kao u windows-ima ili ne?I treba li da instaliram drajvere(grafika,sound...i dr)ili to sam ubuntu namesti.Treba mi brzi odgovor.Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ubuntu instalacija ti ponudi sve to. Šta se tiče drivera netrebaš ništa instalirat al se meni čini da mi grafičku komp na ubuntuu ni ne koristi, malo sam čačkao po tome jer nemam vremena sve provjerit i podesit.

13 godina
neaktivan
Ubuntu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
EaGlE kaže...

Lubuntu 12.04

https://help.ubuntu.com/community/Lubuntu/GetLubuntu

http://www.soundstream.com/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice