Ubuntu Netbook Remix - par pitanja

poruka: 6
|
čitano: 2.188
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Upravo sam instalirao UNB na svoj netbook i imam par pocetnickih pitanja:

1. U ovom OS-u nisam našao program za wireless kao u XP-u, da se pokrene utility koji traži bežične mreže, izbaci popis i korisnik može odabrati na koju se želi spojiti. Ima li ovakav utility, a ako ne, mogu li ga negdje downloadati, naravno, ako uopće postoji?
  2. Mogu li nekako u izbornik desno dodati prečice do svojih foldera ili dodati prečac do npr. Computera?

Hvala na odgovorima :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2009 21:13 (Proz0r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Itko? Molim vas za pomoć jer su mi ove stvari dosta potrebne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav, eo uspio sam rijesiti 1. problem sa Network Managerom (thx, MacChristian), ali se nasao jos jedan. Pokrenem Chess i stavim 3D view, no izbaci poruku da nema Python OpenGL support itd. Instalirao sam to i sada pokrenem Chess, pokaze se nakratko okvir i ugasi se. Moze pomoc pls? Sto da radim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koji Ubuntu je u pitanju? Ako je 9.04 onda ćeš imati problema s intel grafikom. Nemogu se točno sjetiti što treba uraditi, ali mislim da trebaš instalirati beta verziju novog Xorg-a. Kako to uraditi, stvarno se ne sjećam. Možda negdje u opcijama za update ima opcija "Unsuported updates" "prerelease updates" ili tako nešto pa nakon toga uradi nadogradnju i restartaj netbook.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ubuntu Netbook Remix - par pitanja

U Update Manageru sam nasao te 2 opcije i aktivirao ih te updateao sustav, u novim updateovima nisam uspio naci nista vezano za Xorg. Nakon restarta se isto ponovilo sa šahom, opet se zatvori. Btw Ubuntu 9.04

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 15:12 (Proz0r).
16 godina
neaktivan

Evo još jedan problem, nešto mi je s*ao Network Manager pa sam ga morao izbrisati (iz naredbenog retka, nisam mogao ući u Ubuntu). Sad me zanima kako mogu instalirati npr. Wicd sa USB sticka, ili čak Network Manager sa sticka pa ću onda instalirati Wicd sa Interneta i potom izbrisati NM.

Nvm, problem riješen, skinuo sam sa packages.ubuntu.com stranice .deb pakete i instalirao ih sa sticka preko Synaptica.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2009 17:31 (Proz0r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice