Ubuntu 12.10 nemam sound ?

poruka: 6
|
čitano: 2.033
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Uspješno sam instalirao Ubuntu 12.10 pored win7 ,(dual boot i sve OK) ali u Ubuntu 12.10 nemam zvuk sa zvučne PCI TerraTec 6fire24/96 dok u win7 zvuk OK ! U opcijama sound u Ubuntu postoji output: integrirani audio (koji radi kada spojim slušalice) , ali drugi PCI envy24 (tako ga ubuntu prepoznaje) ne ,kada probam test 5.1 output neradi! Kako da naštimam deafault PCI zvučna da radi ,pretpostavljam da su driveri ok dok prepoznaje u system properties?

ufffffffffffff!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Ubuntu 12.10 nemam sound ?
http://www.debian.org/doc/manuals/debian-reference/index.en.html
16 godina
neaktivan

Problem se javlja zato što OS postavlja integriranu karticu kao defaultnu.

Najjednostavnije rješenje bi bilo isključivanje integrirane zvučne kartice u BIOS-u. Ako ti ona treba, pogledaj ova uputstva za postavljanje defaultne zvučne kartice. Također, korisna je stranica Multiple Cards na ALSA wikiju.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
14 godina

Mogu ti reći da nisi jedini, i ja sam imao isti problem sa 12.04 i 12.10.

Guglanjem sam zaključio da ima masa ljudi koja ima taj problem. Nije mi to baš najjasnije..

0 0 hvala 0
15 godina

Čitav dan mi je otišao i konačno sam dobio 5.1 zvuk , da probao sam u BIOS disable integriranu ali u biti to ne mjenja stvar (trenutno je isključena). Problem postoji i dalje jer pokušavajući da otvorim Sound settings... pojavi se na trenutak "prozor" i nestane, (gdje nemam pojma) jer ovako je jako tiho ,nemogu da up volume! Trenutno se borim (neuspješno) da uklonim AMD Testing use only u donjem desnom kutu!!! Sa ovim beta catalystom blueray ripovi lijepo izgledaju ali je zvuk još uvijek šrot.

ehhh terminale terminale

15 godina

Nakon puno troubleshooting ,pojavio se uredno sound settings i sa 5.1 zvukom je sve OK 100% , catalist AMD driveri sve OK , chromium,firefox,.... sve OK , VLC (fantastičan kao i u Windowsima); Ubuntu 12.10 odličan- pa kome trebaju winsi da nije igrica!

{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice