Skinuo sam novu verziju Ubuntua, 11.10, i nisam ju uspio niti isprobati - tipkovnica i miš (Logitech MX5500 Revolution) mi uopće ne rade! Ne mogu odabrati niti jezik, niti da li želim isprobati ili instalirati Ubuntu.
Također sam isprobao i Ubuntu 10.04 LTS i ista stvar - ne rade tipkovnica i miš. Isprobao sam 11.04 i tipkovnica i miš normalno rade.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Danas sam sa originalnim 10.10 i 10.04 LTS CD-medijima probao.
I dalje je isti problem - ne radi MX5500 i ne mogu niti isprobati niti instalirati Ubuntu.
11.04 (na kojem radi tipkovnica i miš) i 11.10 su snimljeni na prazne i čiste CD medije i ne vjerujem da je u njima problem.
Pržilica je gotovo nova - stara tek nekoliko mjeseci i skoro pa da i nije korištena. Snimila je možda 3 CDa, a nije ih niti puno više pročitala (samo programi i igre).
- USB? To nema veze s OSom, podesi u BIOSu support za USB key.
- ili iskoristi adapter ako ga imaš, za PS/2 (nekad je išao uz Logi..)
Da, primopredajnik je USB "stick". Tipkovnica i miš sa primopredajnikom komuniciraju putem BlueTooth veze.
U BIOSu je odavno omogucena USB tipkovnica. Ne znam kako to nebi imalo veze sa OSom ako u 11.04 radi, a u novoj verziji 11.10 ne radi.
Imam adapter USB - PS/2 za miš i USB - PS/2 za tipkovnicu, no ne znam kako bi to funkcioniralo kada se radi o običnom BT primopredajniku.