Prijeći na Linux (ne igram se na računalu)?

poruka: 123
|
čitano: 26.351
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Jeli pametno ?
ivan-zd kaže...
znači , kao i prije cu moci gledati filmove s gom-om ili nekom zamjenom za gom ili mozda gom verzija za linux ? da li postoje zamjenski programi koji su mi godili tijekom korištenja windowsa , koje bih koristio u linuxu tipa ; nero , gom , winmap,skidanja lektira s neta , mogucnost worda i tako to...ako se instalira na istu shemu kao i xp nece biti problema , to znam.

Gom - xine, vlc, ogle, totem, itd

Nero - Brasero, Gnomebaker, itd

winamp - rhythmbox, xmms, itd

Word - definitivno Open Office iako ima i drugih

Za distribuciju preporučujem Ubuntu. Ima dobra HR zajednica na web stranici http://www.ubuntu-hr.org .

www.mojportal.com.hr/forum
15 godina

ja sam jedan dan bio na ububtu,nisam mogao namjestiti rezoluciju ekrana pa sam odustao,ubuntu mi nije ništa posebno bolji je xp ilegalni,još mi samo treba da dam pet keke kuna za sve programe za komp a jedva sam skupio za hardver

17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

ja sam sebi instalirao ubuntu,os je stvarno dobar uz to je još potpuno besplatan,kod windowsa bi svi ti programi što ima ubuntu došli par tisuća kuna,zadovoljan sam uvijek sam mislio da su linuksi smeće,predomislio sam se

Naravno, svi ti besplatni programi koje koristis na linuksu se mogu koristiti i na Windowsima, također besplatno. Ne samo ti nego i mnogi drugi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice