Prvo su najavili Unity kao default sucelje... Unity koji je netbook sucelje koje je meni osobno vise kao nesto za mobitele za tinejdzere. Nakon toga su najavili prelazak na Wayland sa dobrog starog X.Org-a. Ok, mozda je to dobro, ali ne znam, mislim da se Ubuntu previse udaljava od zajednice i od onoga sto ga je stvorilo i vjerojatno ce uspjeti, ali ne kao nesto sto ce voljeti Linux fanovi, nego nesto za neke zaglupljene generacije... Ustvar me malo podsjeca na HGSpot kad su poceli prodavati frizidere.
Druga stvar, hrpa bugova u Ubuntu se ne popravljaju, neke trivijalnosti ostaju krivo rijesene, i iako mi se jako svidio 10.10 (prije svih najava da ce se dogoditi ono iz gornjeg paragrafa), i dalje je ostalo dosta stvari koje su jednostavno glupe. Ubuntu je strasno spor, Fedora je MIG 155 za Ubuntu, znam da ce Mint vjerojatno isto biti sporiji od Fedora jer je baziran na Ubuntu, ali dat cu mu sansu. Za sad mi se jako svidja.
Eto, to su bile moje dvije lipe, pa koga interesira ili tko moze naci nesto interesanto u ovom razmisljanju... :)
Pozdrav!
p.s. O da, defaultni programi na Ubuntu isto postaju losi - npr. Shotwell za slike - cim mi takakv program uopce ne nudi "Open file" stavku u meniju, nego "Import"... odmah mi se riga pomalo.