Linuxoid OS za testiranje grafičkih kartica

poruka: 4
|
čitano: 3.661
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
offline
Linuxoid OS za testiranje grafičkih kartica

Pozz društvo,ovde su stari Linuxaši.

Vidjeh lik testira grafičke kartice pa da priupitam gde mogu naći ovo čudo?

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Linuxoid OS za testiranje grafičkih kartica

-to nije za linux, nego multiboot.. razni osevi.

-bezvezarija :)

-imaš hirens, minpe-lastxp i sl. noviji strelec, imaš ubcd.. dok linux distru jednostavno bootaš e.. +kad se želi nešto ovakvo može se napravitri linux-casper-persistent.. ne samo za 'test' nego radno, apps-dokumenti-desktop juzera.

-za test je linux bezvezarija (gore, više kao šala..).. a sad objašnjenje, npr test čega? kako? neki 3dmark? benč? 99% igara pa i svega ostalog nije for lin nego for win..

-razlika (oni linux-edišni kao ubuntu na menju).. možeš pripremiti svoj install, stikić, s dodatnim driverima .. može to i win ali ms to ne želi olakšati juzerima, npr win2go.. kao linux-bolje, radi, ali ms oteža namjerno, stvar licence tj komercijala, novac..

-skini recimo strelec, upali-vidi..  a za sličicu, usporedi ubcd.. dok tinylin i sl. baš nikakve veze s benčanjima zvijeri nemaju, tj postoji samo jedan linux, ostalo su gui-frontendovi, manje-više resursa..

-za nešto kao jednostavan test umjesot ubuntua (klasično) uzmeš kubuntu.. tj to je kde-plasma ubuntu.. i to ako radi (primarno vga-gpu) tad je računalo ok, upotrebljivo za normalne današnje potrebe no nije nešto za gaming a time ni za benačnje-test gpu tj tu dominira ipak win i to posljednji koji vidiš u meniju.. w10.

-smisao postojanja multiboota? pa zbog starosti-resursa računala, ovakav može bootati i staro-slabo računalo recimo prvi meni.. iz doba dosa-winxp.. dok ostali idu po starosti-resursima (koji se već desetljeće ne mijenjaju..) tj posljednja izmjena u tom kontekstu da od 2018nadalje nemaš neke 32bitne distre.. od ove godine ni win32, samo 64bit. (za obične juzere, partneri dobiju ..).

-to nije čudo, tj nešto naći gotovo? .. to je mix, složiš što ti treba, jedan os ili desetak-više je  samo stvar kapaciteta medija .. realno ti treba jedan, ostalo je višak koji nikad ne upališ, npr prvi meni..

 

-umjesto kemijanja kako to napraviti možeš bez kemijanja napraviti par takvih stikića-medija (cd-dvd-usb..) i probati-vidjeti, hirens, kubuntu+persistent, win2go.. (svi win su neki minipe pa i wininstaller ali ograničen, dok je win2go 'normalan' ali i licenca.. nije ni to problem, jer za test ti licenca nije ni važna.. tj  poruka na ekranu i customizacija izgleda nema veze s radom osa..

-nakon tog ćeš znati koji stikić ti je potreban a ako želiš tad možeš i mix tih iso-a multiboot napraviti recimo s yumi-jem.. pa imati nešto na jednom stikiću.

 

edit: ili, zato su nekoliko verzija-generacija ubuntua, 10-18 koje pokriju svašta, 386-686, 32-64bit, stari-novi hw tj driveri koji su uključeni u distru-os i radi ... jer sve radi isključivo kroz driver, ne čarobnim prahom  i sl. .. dok umjesto nekoliko disti lin ima jedan win10.. a to nam govori koji os je ipak jači za gpu-gaming-test... tj soft i što se može.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2022 16:24 (ihush).
15 godina
offline
Linuxoid OS za testiranje grafičkih kartica

Ovde su napravljene custom scripte sa Pythonom i JavaScript za testiranje grafičkih kartica preciznije VRAM memorije...

Imaš o tome na NVidia stranici program se zove mats/mods.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Linuxoid OS za testiranje grafičkih kartica

-znaš u čemu griješiš? .. u brkanju stvari, oseva, od naslova nadalje.

-skripte nemaju veze s osom, multiplatformski, os-neovisno.. dok je tvoj naslov linux +gpu test. Skripta jednostavno zamjeni mukotrpno tipkanje naredbi-switcheva, greške itd. no to radiš u CMD-CLIju ili netko napravi frontend gui-app koju klikaš mišem.

 

-multiboot meni ti prikazuje live-oseve, dok bilo tko može složiti svoju distru s upravo takvim skriptama (možeš čak i ti sam.. ask ubuntu + customized install i sl...) ili po meni bolje, napravi live-medij (stikić-usb) kao persistent drive-casper, to je slično normalnoj instalaciji, medij se ponaša slično kao hdd-disk.. jer ima posebnu particiju za usera-dokumente, ostane ti sve, driveri, postavke, dokumenti.. slično ili ''jednako'' kao normalan install ali na live-stikiću i tad to možeš koristiti tj dodaš skripte koje su običan (txt) file kao i potrebne sys-app sitnice npr python (verzije 2-3) java itd.. možda igru kao minecraft pa možda nešto i naučiš kako se to radi, konfigurira itd.

 

-ali ne bi ti bio želja, da nisi želja.. tj ne razumiješ baš ništa, što je nvidia-mats test, čemu služi.. npr vga-gpu nema video izlaz, tad nemaš što vidjeti, nema slike.. kako ćeš testirati takvo računalo? tj to se ne radi na tom (neispravnom) računalu nego imaš svoje, servis-diagnostičko koje ima ispravno sve + dodatni soft kao te skripte, ali i najvažnije, znanje.. kako se to radi, kako izabereš koji uređaj testiraš, možda lakše za razumjeti, kao da imaš više diskova i želiš neki obrisati-formatirati.. što ako obiršeš pogrešan disk? moraš znati što radiš kao i osnovne stvari programiranja tj sintaxa-logika klasičnih cli tipkanja-naredbi ili skripte.. npr kako pci0 uređaju prosljediti test.. što ako je pci1, tj kao što je hdd0, hdd1, hdd2.. tako su svi uređaji neka druga oznaka-broj, adresa, adresni prostor kroz koji pristupaš svemu u računalu ili izvan-periferiji.

 

vidi primjer i imaš opisano ako vga nema izlaz (nema slike) ili lakše, kad ima ..

 

za to bi naslov teme morao biti recimo: .. Nvidia MOdular Diagnostic Software (aka Nvidia MODS) .. i vrijeme da i ti počneš nešto razumijevati ako želiš to naučiti-znati, ne miješati sve sa svime, nije to klik-next klasa juzera.

 

naravno, da bi to mogao testirati moraš dodati taj software.. uputa kako se radi stikić rufusom.. itd itd. tj da stvarno razumiješ što-kako, tad ne bi otvorio temu nego bi već odavno googlanjem imao potrbne podatke i napravio stikić dok bi se nama recimo pohvalio ili ostalima objasnio korake kako se to radi, čemu služi itd..

 

-kao i to da ako si nešto korisno pronašao na nvidia web-stranici, mogao si to linkati ili kratko opisati.. tema-forum i postovi služe tome, ne da netko tko čita ne dobije nikakvu info. Tad je to kvalitetna tema, čak i kad samo postavljaš pitanja, ili što si probao napraviti, gdje je problem itd..

 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2022 11:59 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice