Gnome koristi metacity, zato dekorator ne radi. Compiz se koristi u unity-u.
Predlažem čistu instalaciju Gnome Ubuntu-a, pa će biti sve u redu.
Gnome koristi metacity, zato dekorator ne radi. Compiz se koristi u unity-u.
Predlažem čistu instalaciju Gnome Ubuntu-a, pa će biti sve u redu.
Probaj username ubuntu i ostavi prazan pasword.
Inače kod Linuxa, pri instalaciji, uvijek definiraj korisnika i zaporku.
Ovo takodjer ne radi
-----------------------------------------------------------------
Kako se u Ubuntu Gnome stavlja shortcuts od nekog programa (npr. Firefox) na desktop ili u taskbar?
da li postoji program koji može konvertirati film za gledanje u dvd player-u, nešto slično kao convertxtodvd?
Probaj username ubuntu i ostavi prazan pasword.
Inače kod Linuxa, pri instalaciji, uvijek definiraj korisnika i zaporku.
Ovo takodjer ne radi
-----------------------------------------------------------------
Kako se u Ubuntu Gnome stavlja shortcuts od nekog programa (npr. Firefox) na desktop ili u taskbar?
Ako pod taskbar misliš na gornji panel, ne može se. Aplikacije se pokreću iz docka koji se pojavi s lijeve strane ako klikneš na overview ili stisneš win tipku, ili iz liste aplikacija (win + a). Možeš dodavati aplikacije u dock ako odeš u listu aplikacija, odabereš aplikaciju koju želiš sa desnim klikom i klikneš na "Add to favourites". Ako ti se to ne sviđa i želiš običan meni, sličan onome od Windowsa, možeš instalirati gnome-tweak-tool ("sudo apt-get install gnome-tweak-tool" u terminalu) i pod "Extensions" odabrati "Applications menu". Možeš naći još dosta ekstenzija ovdje. Evo kako meni Gnome izgleda, čisto da vidiš što se može napraviti.
Ako pod taskbar misliš na gornji panel, ne može se. Aplikacije se pokreću iz docka koji se pojavi s lijeve strane ako klikneš na overview ili stisneš win tipku, ili iz liste aplikacija (win + a). Možeš dodavati aplikacije u dock ako odeš u listu aplikacija, odabereš aplikaciju koju želiš sa desnim klikom i klikneš na "Add to favourites". Ako ti se to ne sviđa i želiš običan meni, sličan onome od Windowsa, možeš instalirati gnome-tweak-tool ("sudo apt-get install gnome-tweak-tool" u terminalu) i pod "Extensions" odabrati "Applications menu". Možeš naći još dosta ekstenzija ovdje. Evo kako meni Gnome izgleda, čisto da vidiš što se može napraviti.
To je to..
ALi isto se ne moze stavit shortcut na desktop? --------------------------------------------------------------
A moze se u Ubuntu Gnome stavit gnome flashback metacity kao sto se moze ubacit u Unity pa da se mijenja na Log On ekranu?
prije dosta vremena sam probao instalirat neke linux distre, ne sječam se točno koje, al jedna je bila ubuntu, ali sam imao velikih problema sa namještanje rezolucije nvidina grafika, e sad me zanima pošto imam dve gtx 660 dali sli podržan u linuxu i kad bi igrao preko playonlinux dali bi mi obije radile ili bi samo jedna radila i da kakvo je stanje sa drajverima za nvidijine grafičke su se kaj poravili ili su i dalje tek tolko da jesu
hvala!
To je to..
ALi isto se ne moze stavit shortcut na desktop?
--------------------------------------------------------------
A moze se u Ubuntu Gnome stavit gnome flashback metacity kao sto se moze ubacit u Unity pa da se mijenja na Log On ekranu?
Možeš napraviti shortcut na desktopu. Samo moraš enable-ati da ti filemanager handle-a desktop u tweak tool-u. Onda tamo možeš napraviti shortcut kakav želiš.
Gnome, bilo koje verzije koristi metacity. Samo odaber flashback iliti fallback i to je to.
prije dosta vremena sam probao instalirat neke linux distre, ne sječam se točno koje, al jedna je bila ubuntu, ali sam imao velikih problema sa namještanje rezolucije nvidina grafika, e sad me zanima pošto imam dve gtx 660 dali sli podržan u linuxu i kad bi igrao preko playonlinux dali bi mi obije radile ili bi samo jedna radila i da kakvo je stanje sa drajverima za nvidijine grafičke su se kaj poravili ili su i dalje tek tolko da jesu
hvala!
Narafski da podržava sli.
http://us.download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86/256.35/README/sli.html
Gnome, bilo koje verzije koristi metacity.
Samo odaber flashback iliti fallback i to je to.
I kako se sve to radi?
Gnome Tweak Tool pa "Desktop" i tu ukljucis.
P.S. Gnome obicno ljudi koriste sa dock-om na dnu ili dodaju ekstenziju da se pojavi dock s lijeva, tad ikone na desktopu postaju nepotrebne.
Gnome Tweak Tool pa "Desktop" i tu ukljucis.
P.S. Gnome obicno ljudi koriste sa dock-om na dnu ili dodaju ekstenziju da se pojavi dock s lijeva, tad ikone na desktopu postaju nepotrebne.
Samo ovo stavim na ON?
yup
I kako stavim shortcut od FF na desktop?
ili
http://xmodulo.com/2013/11/create-desktop-shortcut-launcher-linux.html
Ako ne djeluje na taj nacin onda guglaj, ja se ne sjecam vise kako je islo jer sam vrlo rano prihvatio dock kao bolju opciju.
Open source driveri kod AMD-a su odlicni za sve osim igranja, a koliko citam u zadnje vrijeme su pristojni i u tom dijelu. To su driveri koje je pisala linux zajednica, a ne AMD. Ovi drugi koji su ti oznaceni s (proprietary) su sluzbeni AMD driveri kao oni sto se instaliraju na Windowsima no problem je sto AMD nema bas kvalitetne drivere za linux pa ces s njima vjerojatno dobit nesto bolje performanse u igrama nego s open source ali je moguce i da ces imati problema s input lagom ili vsyncom.
@Medikus
Da li je to Arch kod tebe ili si samo naljepio ikonu ? Ako je, daj baci koju rečenicu koliko ti je bugovit, dali se što breaka, baš razmišljam jesam li od volje zezat se s instalacijom.
P.S. Je li to plank na dnu ?
Evo, nakon dugo vremena, i mene muči jedan problem.
Naime, radi se o Debianu Wheezy.
Događa mi se to, da kad god se ulogiram u login screenu u svoj account, pojavi se crni ekran i vrati me na login screen.
Probao sam se ulogirati preko konzole, i uspio sam, ali ne znam kako pokrenuti debian.
Prije tog problema nisam ništa skoro ni radio na debianu osim igrao Minecraft i jučer sam uređivao jednu particiju koju uopće ne koristim da mogu pisati po njoj tako da sam otisao root u thunaru i stisnuo svojstva particije, no nisam uspio.
Hvala svima.
Probat ću, no meni je bitno da popravim ovaj login, jer se tim računalom koriste većinom nestručne osobe.
Edit: Piše mi no space left on drive, iako imam par gigabajta viška.
Edit2:Napravio u home direktoriju, piše da je već display 0, i nakon toga Protocol not specified. U recovery mode-u sam uspio ući u xfce.
sudo service lightdm stop
lightdm zamjeniš s gdm ili kdm ovisno koji imaš, te stop i start možeš rotirati po potrebi
sudo dpkg-reconfigure [ime login managera]
Radim na Ubuntu Live s USB i imam Persistance Mod.
Pokusaj da instaliram Wine nije uspio i izbacuje error (slika).
Rijesenje/ideja?
vjerojatno trebas instalirat ubuntu prvo
hmm ...
ajde probat ovak
1. Open a terminal window.
2. Type in the following commands then hit Enter after each.
sudo add-apt-repository ppa:joe-yasi/yasi
sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-wine/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install wine1.7 winetricks