Linus i srednji prst nvidiji

poruka: 39
|
čitano: 6.507
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Linus i srednji prst nvidiji
Djuro von Prekoplotovich kaže...

Vidiš, po mom neskromnom mišljenju Linus je nervozan zbog toga.

Naradiš se dvadeset godina ko konjusina, da bi na kraju praktično ostao u istoj poziciji gdje si bio i prije 10 godina, a  problemi i dalje isti.

No, bez obzira na to, ovaj srednji prst mu je donio odobravanje nekih tamo gikova, informatičara i programera, a oni koji stvarno drže taj biznis u rukama na to bi mogli jedino pitati "tko je taj tip".

1domagoj1 kaže...
redrum781 kaže...
Vratimo se na temu: koliko malo znači nekakav propali geek koji nakon 20-tak godina rada nema kaj pokazati iza sebe te tamo negdje pokazuje srednjaka Nvidiji (a dotakao se i Microsofta i Applea) govori Nvidijina PR izjava kao reakcija na navedenog propalog geeka:

<Nvidia bla bla> 

Sry, ali teza glupost. Ova tvoja boldana izjava, a nije ni ova Nvidijina daleko.
NHF.

Ovo boldano je bio sarkazam na prvi citat.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
13 godina
neaktivan
redrum781 kaže...

Vratimo se na temu: koliko malo znači nekakav propali geek koji nakon 20-tak godina rada nema kaj pokazati iza sebe

Da je čovjek propali geek, to nisam napisao, niti mi je bila takva namjera.

Ima on poprilično toga za pokazati i ostaviti iza sebe.

No i dalje stojim iza onog što sam napisao - naradiš se k'o životinja, a i dalje te zezaju isti proizvođači hardvera kao i prije deset godina.

14 godina
protjeran

Koliko se ja još gluposti moram načitati oko linuxa oko ljudi koji svoje mišljenje temelje na "ja sam probo' nije mi radilo to i to, pa linux nikada neće uspjeti". Haaalooo! Linux je davno uspio. Točka.

Ovo za win da će osvojiti embedded uređaje može biti samo sanjarija, pogotovo kad proizvođači uređaja trebaju platiti licencu po uređaju u visini cijene samog uređaja. I više. Yeah right.

Wha one knows, we all know. What one learns we all benefit from. We are linux.

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
redrum781 kaže...
Ovo boldano je bio sarkazam na prvi citat.

Sry, moj bed. :) Iako mi se cinilo tak na trenutak, malo je ipak "preozbiljno" izgledalo. Ah sto ces, teze je iscitati sarkazam iz pisanog teksta. ;)

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
15 godina
neaktivan

Postoji velika razlika između "code monkey-a" i "pravih" programera.

Code monkey-i npr. zajebu sve šta je ozbiljnije od informacijskog sustava neke tvrtke,a ponekad i to zeznu.

Pravi programeri rade za velike plaće u uglednim tvrtkama ili svojim tvrtkama(a opet puno zarađuju).

Omjer takvih je po mom mišljenju približno 1/10

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
g12356 kaže...

Code monkey-i npr. zajebu sve šta je ozbiljnije od informacijskog sustava neke tvrtke,a ponekad i to zeznu.

Pravi programeri rade za velike plaće u uglednim tvrtkama ili svojim tvrtkama(a opet puno zarađuju).

Praktički ti to nema veze sa programerima nego sa procesom koji prolazi jedna aplikacija od njezinog razvoja, test-a, simulacije, produkcije.

Ne kužim što se toliko čudite na taj bugfree code koji je deus spomenuo. Primjer BFSW-a koji ja znam kod nas su naše banke. SW im radi od jutra do sutra. Ako im i nešto rikne, za sat - dva vremena je stvar odmah gore, pa makar bilo i pola noći (većinom HW problem ili telekomunikacijski, rijetko kad SW). Deus ne govori tu o tome da on piše savršen kod (možda piše, šta ja znam), pretpostavljam da i njegov ima bugova, ali mislim da govori o tome da kada kod (aplikacija) dođe u produkcijsku fazu, da je ona bug free.

Kod većih poduzeća (npr kod naših banaka) ti se to ne postiže time da su zaposleni samo najkvalitetniji ljudi (iako ne kažem da nisu), nego proces proizvodnje(razvoja) SW-a je takav da kada on dođe do produkcijske faze već je toliko istestiran da u produkciji teško da ga može nešto ubiti samo tako.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
15 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
g12356 kaže...

Praktički ti to nema veze sa programerima nego sa procesom koji prolazi jedna aplikacija od njezinog razvoja, test-a, simulacije, produkcije.

Ne kužim što se toliko čudite na taj bugfree code koji je deus spomenuo. Primjer BFSW-a koji ja znam kod nas su naše banke. SW im radi od jutra do sutra. Ako im i nešto rikne, za sat - dva vremena je stvar odmah gore, pa makar bilo i pola noći (većinom HW problem ili telekomunikacijski, rijetko kad SW). Deus ne govori tu o tome da on piše savršen kod (možda piše, šta ja znam), pretpostavljam da i njegov ima bugova, ali mislim da govori o tome da kada kod (aplikacija) dođe u produkcijsku fazu, da je ona bug free.

Kod većih poduzeća (npr kod naših banaka) ti se to ne postiže time da su zaposleni samo najkvalitetniji ljudi (iako ne kažem da nisu), nego proces proizvodnje(razvoja) SW-a je takav da kada on dođe do produkcijske faze već je toliko istestiran da u produkciji teško da ga može nešto ubiti samo tako.

A moje mišljenje bi bilo da samo najbolji uspiju proći cijeli taj proces razvoja proći bez da dobe otkaz...Pod uglednim tvrtkama sam mislio zapravo na tvrtke koje se prvenstveno bave informatikom.Mislim da one nude najbolje uvjete primadona...ups,ovaj najboljim programerima,a ne tvrtke kojima je IT ograničen na maksimalno 1 odijel...I čak ti odjeli bi trebali imati barem jednog sposobnog programera koji će tjerati razvoj prema naprijed,a ta osoba je obično barem se nadam šef odijela...

p.s.buug free software ne postoji.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

A moje mišljenje bi bilo da samo najbolji uspiju proći cijeli taj proces razvoja proći bez da dobe otkaz...Pod uglednim tvrtkama sam mislio zapravo na tvrtke koje se prvenstveno bave informatikom.Mislim da one nude najbolje uvjete primadona...ups,ovaj najboljim programerima,a ne tvrtke kojima je IT ograničen na maksimalno 1 odijel...I čak ti odjeli bi trebali imati barem jednog sposobnog programera koji će tjerati razvoj prema naprijed,a ta osoba je obično barem se nadam šef odijela...

Decko, cijeli ovaj tvoj post pokazuje koliko si apsolutno neupucen u to kako stvari funkcioniraju u industriji. Ocito je da pojma nemas kako funkcionira hijerarhija, sto radi arhitekt a sto team lead.

I potpuno logicno mases mantrama koje si negdje procitao a uopce nisi promislio o njima ni pet %.

I sad bi se ja s tobom trebao dokazivati, da bi ti toboze nesto novo naucio, a imam 15 godina radnog iskustva u dupetu i prosao sam 6 zemalja?

Pa - odustajem :-D

Apropos linuxa, ista pasta. Sad bi vam ljudi koji s time rade godinama trebali objasnjavati kako ste vi u krivu? Tracenje vremena.

Cinjenica je, kako sam procitao u nekom blogu: tko zeli uciti, uci cijeli zivot.

Tko ne zeli, vidi se to iz svake njegove rijeci, neovisno o tome o kojoj temi prica.

Ja evo (svecano) odlucujem vise ni posta potrositi na ljude koji ne zele nauciti novo, vec ponavljaju svoje (ili tudje) kao papige.

S postovanjem!

Hypnotize me, mesmerize me, drain the color from my eyes
15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
g12356 kaže...

Decko, cijeli ovaj tvoj post pokazuje koliko si apsolutno neupucen u to kako stvari funkcioniraju u industriji. Ocito je da pojma nemas kako funkcionira hijerarhija, sto radi arhitekt a sto team lead.

I potpuno logicno mases mantrama koje si negdje procitao a uopce nisi promislio o njima ni pet %.

I sad bi se ja s tobom trebao dokazivati, da bi ti toboze nesto novo naucio, a imam 15 godina radnog iskustva u dupetu i prosao sam 6 zemalja?

Pa - odustajem :-D

Apropos linuxa, ista pasta. Sad bi vam ljudi koji s time rade godinama trebali objasnjavati kako ste vi u krivu? Tracenje vremena.

Cinjenica je, kako sam procitao u nekom blogu: tko zeli uciti, uci cijeli zivot.

Tko ne zeli, vidi se to iz svake njegove rijeci, neovisno o tome o kojoj temi prica.

Ja evo (svecano) odlucujem vise ni posta potrositi na ljude koji ne zele nauciti novo, vec ponavljaju svoje (ili tudje) kao papige.

S postovanjem!

Priznajem da imam 0 iskustva šta se toga tiče,tek sam zavirio u svijet programiranja i (pogotovo) web developmenta,u mojem postu piše da je to moje mišljenje...osim onoga za bug free software,to bi bilo isto kao da netko veli da ima vodič sa 0 oma otpora...

Nemoj se ljutit...no hate was intended...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice