Kako popraviti linux particiju (piše raw)?

poruka: 3
|
čitano: 2.061
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Nisam prije koristio linux, ali sam instalirao fedoru 10 (druga polovica hdd-a) da presnimim podatke s windowsa xp home (prva polovica hdd-a) koji nisu radili, tako da spasim podatke. U međuvremenu sam nakon instaliranja win ponovno instalirao fedoru ali na mjesto windowsa, jer se linux nije htio pokrenuti (win ga je blokirao), jer sam trebao još nešto napraviti. Kada sam izbrisao prvu particiju i instalirao windowse i htio prebaciti podatke nazad pisalo je da je linux particija raw, a linux dvd kaže da nemože popraviti particiju jer ne postoji.

Postoji li način da vratim podatke s druge na prvu particiju ili još bolje da popravim tu drugu linux particiju?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Cisto iz znatizelje: Pokusavas pristupit podatcima na Linux particiji preko Windowsa?

Windows ne prepoznaje ostale hard disk formate nego samo svoje FAT i NTFS (za razliku od Linux-a koji prepoznaje skoro sve) pa zbog toga i nemozes pristupiti Linux dijelu.

Probaj boot-at u Linux i onda prebacit. Idi System i mountaj windows particiju, on ce sigurno prepoznati NTFS, te prebaci podatke. Ako to ne uspije uvijek mozes boot-at Linux te prebaciti podatke na USB ili externi HDD, i onda restart > Windows i prebaciti ih u win.

Sretno.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da.

Nemogu bootat linux.

Hvala na pokušaju.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice