Hteo bih da izbacim neke instalirane aplikacije kao precicu na radnu povrsinu, ali posto sam pocetnik u Linux.u, ne znam kako se to radi :-)
Kako da napravim precice Ubuntu aplikacija?
- poruka: 6
- |
- čitano: 2.971
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Odi u mapu gdje je instalirana nova aplikacija , klikni na run file i odaberi Make link . Dobices file s nazivom Link to (aplikacija) , taj novi file
samo prebaci na radnu povrsinu .
Gde se nalazi ta mapa, znam da dodjem do ikonice, samo preko precice za aplikacije, koja je u łevom uglu radne povrsine, ali tu nemam drugih opcija, osim da je pokrenem?!
Ako ti je aplikacija u Applications menu , onda klikni na nju desni klik misem i odaberi Add this louncher to desktop , pojavice se ikonica
na radnoj povrsini .
otvori terminal i upisi:
whereis naziv_programa i dobit ces pwd do tog programa, u vecini slucajeva ces dobiti vise "lokacija" al uzmi prvi...
desni klik na desktop i create laucher il tak nest...
ispunis ime programa i opis, a za pod command il run upises taj pwd (path) do tog programa, nades ikonicu i ubacis ju u launcher i gotovo ;)
Gde se nalazi ta mapa, znam da dodjem do ikonice, samo preko precice za aplikacije, koja je u łevom uglu radne povrsine, ali tu nemam drugih opcija, osim da je pokrenem?!
kada dodjes do te ikonice, umjesto lijevog klika, ti stisni desni. Ostatak bi morao biti jasan.