Kako da napravim precice Ubuntu aplikacija?

poruka: 6
|
čitano: 2.971
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Hteo bih da izbacim neke instalirane aplikacije kao precicu na radnu povrsinu, ali posto sam pocetnik u Linux.u, ne znam kako se to radi :-)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kako da napravim precice Ubuntu aplikacija?

Odi u mapu gdje je instalirana nova aplikacija , klikni na run file i odaberi Make link . Dobices file s nazivom Link to (aplikacija) , taj novi file

samo prebaci na radnu povrsinu .

14 godina
neaktivan

Gde se nalazi ta mapa, znam da dodjem do ikonice, samo preko precice za aplikacije, koja je u łevom uglu radne povrsine, ali tu nemam drugih opcija, osim da je pokrenem?!

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.6.2011 14:56 (dalibor.kum.markovic).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako ti je aplikacija u Applications menu , onda klikni na nju desni klik misem i odaberi Add this louncher to desktop , pojavice se ikonica

na radnoj povrsini .

15 godina
neaktivan

otvori terminal i upisi:

whereis naziv_programa i dobit ces pwd do tog programa, u vecini slucajeva ces dobiti vise "lokacija" al uzmi prvi...

desni klik na desktop i create laucher il tak nest...

ispunis ime programa i opis, a za pod command il run upises taj pwd (path) do tog programa, nades ikonicu i ubacis ju u launcher i gotovo ;)

-=Every moment is another Chance=-

0 0 hvala 0
16 godina
dalibor.kum.markovic kaže...

Gde se nalazi ta mapa, znam da dodjem do ikonice, samo preko precice za aplikacije, koja je u łevom uglu radne povrsine, ali tu nemam drugih opcija, osim da je pokrenem?!

kada dodjes do te ikonice, umjesto lijevog klika, ti stisni desni. Ostatak bi morao biti jasan.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice