Kako instalirati Microsoft Office Enterprice 2007 sa CD-a na Ubuntu 10.04? Nešto sam nalazio u vezi problema pri instalaciji MO 2007 ali nigdje nema govora o samoj instalaciji ovog programa. Inače ovaj program koristim na Windows 7 Ultimate 32 bit-a. Želio bih, također da ga imam i na Ubuntu 10.04.
Kako instalirati Microsoft Office sa CD?
- poruka: 12
- |
- čitano: 8.234
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
probaj po ovome, samo si prilagodi za svoje uvjete
http://samanathon.com/how-to-install-microsoft-office-2007-in-ubuntu-804/
Ja sam imao instaliran MS Office 2007 (unutar wine 1.2) i nije nikada radio onako kao na Windowsu. Zato ti je bolje da se prihvatis OO alternatve jer ce ti tranzicija biti kompletnija
Nije problem da koristim OO. Kad ,već, imam MO 2007 onda je logično i da ga koristim. Probaću da ga instaliram kako mi je sugerisano. Zahvaljujem na pomoći.
možda bolje da pogledaš ove linkove, jer su to upute baš za 10.04:
http://www.unixmen.com/linux-tutorials/421-install-ms-office2007-on-ubuntu-using-playonlinux
http://www.jonathanmoeller.com/screed/?p=1656
Ja sam instaliravao MS Office 2007 na 9.10 i prvi put mi je radilo skoro sve super (imao mali problemčić s otvaranjem fileovea iz Nautilusa, tj. no na stranu to, ništa strašno). Drugi put kad sam stavljao nikako ga nisam uspio upogonit - jednostavno bi se svaka Office aplikacija zablokirala prilikom pokretanja i ugasila. Prvi put sam koristio Wine, drugi puta PlayOnLinux. Idući put sam opet pokušao preko Winea, ali opet nije radilo. Od tada sam čistio sustav u potpunosti i planiram sad opet probati.
No, možda je najbolja solucija instalacija na virtualnom računalu s Windowsima (recimo, pomoću VirtualBoxa).
Njabolje je ništa ne instalirati. Vidim da su Linux-i komplikovani i stalno neke petljancije : sudo, apt, get i raznih čuda. Što da bude jednostavno kad može komplikovano? Ipak su Windows OS-mi daleko jednostaviji.
Njabolje je ništa ne instalirati. Vidim da su Linux-i komplikovani i stalno neke petljancije : sudo, apt, get i raznih čuda. Što da bude jednostavno kad može komplikovano? Ipak su Windows OS-mi daleko jednostaviji.
Najbolje da pustis ljude na miru ako nemas namjeru pomoci.
PS. Googlaj... imas par tutoriala kako instalirat office sa CD-a. Moras mountat CD, pa onda to pokrenut preko WinE-a.
Ako ti treba baš ms office instaliraj windows jer na linuxu nikad nećeš moći raditi s njim kao na windowsu dok god ne postoji nativna verzija za njega (neće ni postojati).
Mene zanima zašto si instalirao linux ako nemaš namjeru naučiti raditi s njim i koristiti ga.
Kad ljudi vide konzolu odmah bježe s linuxa, a kad vide npr. compiz svi bi ga htjeli...
Imam jinstaliran Windows 7 Ultimate. Mislio sam da nema puno problema kod Linux-a. Čak sam jedno vrijeme razmišljao da potpuno pređem na Ubuntu ili neki sličan . Međutim, stalno ima nekih problema sa raznim update, pa mi se pojavio bijeli ekran ( doduše povremeno pri podizanju Ubuntu-a) ...Možda je i nervoza zbog problema instalacije Unix-ovog OS FreeBSD.
Prijateljski, dobronamjerni savjet - drž se ti windowsa i crackiranih programa.