Evo što Hitna PC služba kaže o linuxu zaključana tema

poruka: 365
|
čitano: 84.470
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Evo što Hitna PC služba kaže o linuxu
Sum_of_all_fears kaže...
mcf kaže...
...

I zato, umjesto dangubljenja na forumu, probajte otvoriti svoju firmu za pc servis, zaposliti pet ljudi, napraviti bazu od xx korisnika i pri tome zaraditi. Nije tako lako... ali lako je popljuvavati :)

To mi i je namjera jednog dana (ako ne nađem posao). Ali nemam namjeru graditi ime i korisničku bazu na lažnim i smiješnim referencama, ne želim da me ljudi prepoznaju po očajnoj web stranici, ne želim da konkurencija pljuje po meni zbog dumpinga cijena i zapošljavanja 17godišnjaka (a koliko vidim po usenet grupi, to se i radilo) i sigurno se ne želim blamirati po youtubeu sa izjavama da se sa linuxom ne može na internet.

Ovim stuntom si je navukao toliko negativne promocije da je to sramotno za osobu, tvrtku i PC servis.

Marketinška kampanja mu je toliko loša da je uspješna. 2 strane novčića - ljudi su čuli za njega i povezuju ga sa nekim PC servisom ali vrlo velika većina ga vidi kao predmet sprdnje (barem ovi informatički obrazovani). Osobno, da nemam ova znanja iz informatike koja imam, radije bi dao nekom malom o' tetke (tako smo svi počeli) da mi reinstalira windowse nego da dam 1 kunu ovom komedijašu.

Jel bi itko od vas dao svoj PC u servis nekome tko je već dugi niz godina predmet sprdnje iako možda (veliko možda) zna nešto? Sada mu nikakva promjena imidža nebi pomogla jer je zapamćen kao netko čije se izjave i rad ne mogu uzimati za ozbiljno.

Da se netko tako ruga sa mojom tvrtkom, dobrano bi se potrudio oko promjene imena i imidža pa makar pod cijenu gubitka korisnika - barem bi znao da se ovi preostali ne rugaju samnom.

[edit] - a da ne spominjemo kakvu je štetu nanio ostatku servisera koji znaju što rade. Srozao je ugled cijele branše i onda se neki čude zašto su informatičari (programeri, serviseri...) slabo plaćeni i cijenjeni.

Ovaj lik je Kerum, Ivić Pašalić i Ava Karabatić informatike. Sve odjednom.

Što na ovo bi trebao odgovoriti.

Probajte sami paćemo vidjeti gdje će Vas svrstati.

Ako Vas uopće negdje stave.

http://www.hitna-pc-sluzba.hr
16 godina
Xanzzu kaže...
hitnapcsluzba1 kaže...

Nitko to neće i zato nude isprobajte iz Windowsa i ako Vam se dopadne instalirajte umjesto Windowsa.

Koliko takvih poznajete.

Da to nešto vrijedi kad je besplatno svi bi to imali. Iako je besplatno nitko to neće.

Ljudi ne koriste jer ne znaju, ne zato što ne valja. Današnji mobiteli dolaze s linuxom i što im fali? 

Pa fali im windows logo... Mislim stvarno xanzuu.

Pavele striko, linuxu ništa ne fali osim zatucanosti ljudi sa windowsom.

Evo kladim se da npr. BF3, Diablo 3 i COD dobiju izdanje za linux da bi postotak skočio sa 2% na nekih 10-ak i to u jako malom vremenu.

14 godina
neaktivan
Evo što Hitna PC služba kaže o linuxu

Selim se u Zagreb, gasim sve online aktivnosti i otvaram biznis ponovo... nema šanse da omanem.

Moj PC  
67 0 hvala 32
16 godina
hitnapcsluzba1 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
mcf kaže...
...

I zato, umjesto dangubljenja na forumu, probajte otvoriti svoju firmu za pc servis, zaposliti pet ljudi, napraviti bazu od xx korisnika i pri tome zaraditi. Nije tako lako... ali lako je popljuvavati :)

To mi i je namjera jednog dana (ako ne nađem posao). Ali nemam namjeru graditi ime i korisničku bazu na lažnim i smiješnim referencama, ne želim da me ljudi prepoznaju po očajnoj web stranici, ne želim da konkurencija pljuje po meni zbog dumpinga cijena i zapošljavanja 17godišnjaka (a koliko vidim po usenet grupi, to se i radilo) i sigurno se ne želim blamirati po youtubeu sa izjavama da se sa linuxom ne može na internet.

Ovim stuntom si je navukao toliko negativne promocije da je to sramotno za osobu, tvrtku i PC servis.

Marketinška kampanja mu je toliko loša da je uspješna. 2 strane novčića - ljudi su čuli za njega i povezuju ga sa nekim PC servisom ali vrlo velika većina ga vidi kao predmet sprdnje (barem ovi informatički obrazovani). Osobno, da nemam ova znanja iz informatike koja imam, radije bi dao nekom malom o' tetke (tako smo svi počeli) da mi reinstalira windowse nego da dam 1 kunu ovom komedijašu.

Jel bi itko od vas dao svoj PC u servis nekome tko je već dugi niz godina predmet sprdnje iako možda (veliko možda) zna nešto? Sada mu nikakva promjena imidža nebi pomogla jer je zapamćen kao netko čije se izjave i rad ne mogu uzimati za ozbiljno.

Da se netko tako ruga sa mojom tvrtkom, dobrano bi se potrudio oko promjene imena i imidža pa makar pod cijenu gubitka korisnika - barem bi znao da se ovi preostali ne rugaju samnom.

[edit] - a da ne spominjemo kakvu je štetu nanio ostatku servisera koji znaju što rade. Srozao je ugled cijele branše i onda se neki čude zašto su informatičari (programeri, serviseri...) slabo plaćeni i cijenjeni.

Ovaj lik je Kerum, Ivić Pašalić i Ava Karabatić informatike. Sve odjednom.

p(l)aćemo, p(l)aćemo

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P 16.10.2011 R.I.P mind_challenge 18.5.2012
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 23:14 (mind_challenge).
13 godina
neaktivan

Sad sam se sjetio onog tipa iz grupe na facebooku. KP Jura, sto nam je prijetio da ce nas tuziti. {#}

Taj je isto valjao gluposti.

Mijenjam Origin account sa BF3 Limited Edition (Back to Karkand i Physical Warfarea Pack) i Bad Company 2 za Diablo III key. Ponude na PP
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ahahahahahha, prema svim mjerilima informatičara starog kova, ovaj Pavel ne zaslužuje imati ni OIB, a kamoli firmu

Pričam i serem bezveze
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 23:16 (The Unforgiven).
16 godina
Informatičar starog kova kaže...

Selim se u Zagreb, gasim sve online aktivnosti i otvaram biznis ponovo... nema šanse da omanem.

Već vidim sutra članak na blogu... linux je njisra.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 23:17 (amater_2).
14 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...

Ahahahahahha, prema svim mjerilima informatičara starog kova, ovaj Pavel ne zaslužuje imati ni OIB, a kamoli firmu

Pa to san maloprije komentira na jubito... samo san reka JMBG :)

13 godina
neaktivan

Pavle, hoces li nam odati tajnu kako pronalazis viruse defragmentacijom?

Jel' mozda stvar u kliku.... napravis 3 CM zaleta sa prstom prije nego pritisnes sudbonosno DEFRAGMENT ili nesto tako?

10 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Reci ti njemu  Quark :)

G. Pavel, odite na ovaj blog: http://informaticar.eu i procitajte post pod imenom "Upute za rad u servisu".

Mijenjam Origin account sa BF3 Limited Edition (Back to Karkand i Physical Warfarea Pack) i Bad Company 2 za Diablo III key. Ponude na PP
16 godina
neaktivan
amater_2 kaže...

Evo Pavle jedna slika za tebe.

Proradio mi internet na linuxu.

Nije mi jasno sto Cannonical ne srede vise te fontove na firefoxu, meni su isto uvijek bili shebani,

probaj si mozda staviti nesto kao Free(Sans,Serif,Mono) ili DejaVu(Sans,Serif,Mono) umjesto sto

ti je sada postavkama.

All problems in computer science can be solved by another level of indirection
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 23:18 (drnde).
13 godina
neaktivan
drnde kaže...
amater_2 kaže...

Nije mi jasno sto Cannonical ne srede vise te fontove na firefoxu, meni su isto uvijek bili shebani,

probaj si mozda staviti nesto kao Free(Sans,Serif,Mono) ili DejaVu(Sans,Serif,Mono) umjesto sto

ti je sada postavkama.

Meni radi sve ok na Chromiumu...

15 godina
neaktivan

Ček znači frajer ljudima skoro za svaku sitnicu formatira disk i naplati instalaciju novih Windowsa + same Windowse?? Lijep posao nema šta.. 

http://db.tt/5hnuGAK
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
drnde kaže...
amater_2 kaže...

ti je sada postavkama.

Neznam na što misliš ali meni paše ovaj font.. {#}

13 godina
neaktivan
http://informaticar.eu/039-upute-za-rad-u-servisu/

Stivo za laku noc. Mozda ujutro popravite koji PC kako spada.
13 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
hitnapcsluzba1 kaže...
mind_challenge kaže...

Ma takvih malih o'tete ima na stotine tisuća u hrvatskoj (u svakoj ulici barem jedan). Samo nisu svi imali sreće dospjeti na televiziju i imati svoju web stranicu.

Zamislite koliki je to tek uspijeh. Nadmašiti sve te tisuće u Hrvatskoj (u svakoj ulici barem jedan) koji to rade za 50, 100 kn ili besplatno i na crno a ja za 250, 300 ili čak i 400 kn ili i više i to s PDV-om (kako bi inače  mogao radniku isplatiti plaću)  i još besplatno dođem na televiziju i imam jako prepoznatljivu stranicu

a svi oni super pametni i inteligentni informatičari koji sve znaju samo ne znaju zaraditi kunu se guraju u redu na zavodu za zapošljavanje.

Da čujem kako je to moguće?

Da, besplatno si došao na televiziju. Što su oni tebi trebali još i platiti? A zašto si uspio? Zato što su ljudi ovce. Ali svejedno, svaka ti čast, ti si legalno mazati ljudima oči i to uspješno. Ali ono za linux ti stvarno nije trebalo, mogao si malo proučiti materiju prije onakvih debilnih izjava.

Zato Vi nikada nećete uspijeti jer smatrate da su Vaše potencijalne stranke ovce.

Stranka se poštuje. Stranka je Vaš šef. Stranka je kralj. I to nisu samo fraze. Tako se radi posao.

17 godina
torrente kaže...

najveca zalost je onaj prilog e-hrvatska na dalekovidnici.  da nije one bruke, sve bi ostalo u simpaticnom krugu "pc servis u cvjecarnici grupe t.n.t."

dobro nije zavrsio u trecem dnevniku ili u hloverke na otvorenom.

Ispravka netočnog navoda, dok ga ne ukinu i na forumu truloj-dalekovidnici onda je ok pa se nije previše za čudit. Viš da šef HTV ili glavni urednik Brunek kaže, da im ne treba informatička emisija u njihovom opusu ionako pregršt odličnog sadržaja za gledanje.{#}{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
hitnapcsluzba1 kaže...
Stranka se poštuje. Stranka je Vaš šef. Stranka je kralj. I to nisu samo fraze. Tako se radi posao.

stranka = format C

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 23:35 (torrente).
15 godina

gdine pavel, imam hitan problem, evo čak snimio i video kako bi pobliže opisao kvar, ako može pomoć

Pričam i serem bezveze
Moj PC  
22 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

i zanimljivo je to kak je nas Pavao tak brzo naso temu

kao da ima dousnika :D

Vidio sam Vas po posjetama na stranici.

Više Vas je došlo nego kad plaćam za to.

Zato kažem da se ne trebam reklamirati.

Vi to radite umjesto i to besplatno.

Što bih dao da svaki dan ovako raspredate o nekoj mojoj izjavi.

Začas bi imao milijune. 

13 godina
neaktivan
hitnapcsluzba1 kaže...

Zato Vi nikada nećete uspijeti jer smatrate da su Vaše potencijalne stranke ovce.

A kako se radi posao? Defragmentiranjem virusa da jos "bolje" rade?

Recimo stranka hoce da joj instaliras linux jer ne zeli davati novce za windows a ti joj lagano odrzis bukvicu kako ne moze na internet sa linuxom. Cisto sirenje dezinformacija i to to zoves postivanjem stranke?

O cemu ti pricas sinko???

Jos si imao obraza doci ovde i uciti nas pameti...

Nego pavle, crni pavle... imas internet ( to je ono gdje linux ne moze ) i lagano se baci na ucenje. Ima masu neces vjerovati besplatne a dobre literature.

16 godina
odjavljen
hitnapcsluzba1 kaže...

Ne na taj post, kakva on pitanja sadrži pobogu??

Pošto niste u stanju slijediti jednostavni link, dajem pitanja ponovno:

1. Mogu li se windowsi koristiti na računalu bez hard diska?

2. Može li se windows CD iskoristiti za testiranje hardvera?

3. Kako najbrže utvrditi je li došlo do nekog softverskog konflikta ili je neki x komad hardvera krepiva?

4. Kako približno doznati koji je problem sa grafičkom karticom koja se ruši usred zahtjevnog rada (a ne pregrijava se)?

5. Kako doznati je li memorija neispravna?

[edit] - bonus pitanja

1. Persistent mode instalacija - zašto je to jako korisna stvar na kakvom sticku od 8GB?

2. Došla je Abit AX6BC matična iz vremena prije Krista. Slot A, to je dovoljno za reći. Pokušaj instalacije bilo kojeg OSa novijeg od Win98 rezultira Code 5 greškom prije boota. Sugerirano rješenje - upgrade BIOSa. BIOS za tu ploču ne postoji već stoljećima. Kako riješiti taj problem i instalirati barem windowse XP?

[edit 2] - bez šaptanja i googlanja. Ako vas čika ravnatelj Quark uhvati, sovjetski gulag će biti nula u odnosu na ono šta vas čeka.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 23:37 (Sum_of_all_fears).
14 godina
neaktivan
zero1 kaže...
hitnapcsluzba1 kaže...

A kako se radi posao? Defragmentiranjem virusa da jos "bolje" rade?

Recimo stranka hoce da joj instaliras linux jer ne zeli davati novce za windows a ti joj lagano odrzis bukvicu kako ne moze na internet sa linuxom. Cisto sirenje dezinformacija i to to zoves postivanjem stranke?

O cemu ti pricas sinko???

Jos si imao obraza doci ovde i uciti nas pameti...

Nego pavle, crni pavle... imas internet ( to je ono gdje linux ne moze ) i lagano se baci na ucenje. Ima masu neces vjerovati besplatne a dobre literature.

A mislim ono... dobro se neko više naša da mu kaže. Pa čak ni ja nisan takve 3,14zdarije radija... a radija san svašta.

14 godina
neaktivan
hitnapcsluzba1 kaže...

I onda mu, uz duzno postovanje, formatirate disk?

14 godina
neaktivan

Mislim da ću proučiti gradivo na jubitou i napraviti neki post...

Moj PC  
30 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hahahaha, a server koji mu hosta stranicu vjerojatno vrti linux.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.5.2012 23:54 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja ne mogu dokuciti jednu stvar:

- klincurija ovdje kojima jos babarin visi ispod brade, vrijedja covjeka koji im moze biti djed

- oni nesto stariji, ismijavaju njegovo ne-znanje dok im vlastito znanje ne seze dalje od reklama i brendova, pokretanja torrenta i instaliranja cracka

- oni koji imaju iskustva, umjesto da se povezu s kolegom pa priupitaju kako bi sami pokrenuli biznis, jer je ocito da covjeku posao cvjeta - gledaju samo kako da susjedu crkne krava.

Njemu ide, vama ne ide - ajmo sad unistiti njega tako da ne ide nikome! Koja balkanstina, to nema nigdje!!!

Sta bi bilo kad bi nekolicina kvalitetnih programera ovdje krenula unistavati posao svakom drugom covjeku na trzistu koji je priucen, pa ne pise 'savrsen' kod ali svejedno zaradjuje i prehranjuje sebe i obitelj??? 

Pa kako vas nije sram!

Skidam kapu Bypassu koji je, u ovoj bagri jedini pravi a ne samoprozvan strucnjak, lijepo rekao "Ajde pustite covjeka da zivi!"

We are the ones that will open your mind, leave the weak and the haunted behind

11 29 hvala 0
14 godina
neaktivan

Najbolje da mu odneseš svoj PC na servis, pa da nakon toga skužiš i priđeš u naš tabor :)

15 godina
neaktivan

Mislim da ću proučiti gradivo na jubitou i napraviti neki post...

Mislim da svi to [o]ček{a,u}ju. {#}

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
13 godina
neaktivan

.. a ovako je sve pocelo

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.5.2012 0:01 (zero1).

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice