Android desktop OS (iliti mogućnost istoga)

poruka: 32
|
čitano: 4.845
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Android desktop OS (in works!)

Dakle,

već se duže zna da će Google, nakon što je je svladao Microsoft i Apple na trenutno najpropulzivnijem OS tržištu, onom smartphonevoskom, se okrenuti PC Desktopu, i krenuti u pohod na PCeve.

Iz pouzdanih izvora se već priča da bi se Android na desktopu davao besplatno; zarada Googlu bi dolazila od skidanja aplikacija preko inkorporiranog storea i socijalne mreže vezanu uz taj store. Naznake su već tu; Android 5.0 će imati više-usersku podršku, a neki koji su pregledavali Android 4.2 kod, su vidjeli da se malo-pomalo grade stepenice prema nekom kompliciranijem sistemu, više-userskoj podršci, sad je nedavno na Google I/O konferenciji predstavljen streamlinean hangout i Google Plus te isto tako Google Play platforma, dio posebno namijenjen igrama, sa dodanim socijalnim sadržajem.

Dakle, premda postoje samo indicije, mislim da Android - zato da uspije - se mora širiti.
Već se proširao i na smart televizore, tablete, konzole (Ouya, Ona Nvidijana handheld konzola (zaboravio ime), Gamestick), te da bi se Android kao takav nastavio širiti, apsolutno mu je potrebna i dominacija na dekstopu, što će se MORA pokušati. Android se mora širiti, ili će izumrijeti. Širenje mu je jedino - i najveće - oružje.
To je naprosto tako i to je jedini mogući očekivani potez.

Ubuntu krajem godine dolazi na smartphone uređajima, koje će imati i dock za monitor; znači - priključite svoj Samsung S4 na monitor, te tamo se prikaže drukčiji, puni desktop prikaz Ubuntu-a, dok će se cijeli displey mobitela, npr., pretvoriti u tipkovnicu, ili tipkovnicu i mali prostor sa strane kao imitacija touchpada.
Android se toga definitivno boji; još jedan razlog zašto definitivno mislim da se Google priprema za full desktop verziju Android. Samo što ne vjerujem da će krenuti putem Ubuntu-a - cijela desktop verzija Ubuntu-a na Smartphone, nego nešto očekivanijim putem - čisti desktop sistem.
Što ne znači da neće Android smartphone verziju još više prilagoditi desktopu; već sada na Androidu 4.2 radi miš ako se spoji.

Google u Austin, Texas, provodi Google Fiber; Google-u je posao internet kao takav; ako nema interneta, on nema biznisa. On mora širiti i internet, ali i OSove. Bilo kakve OSove.

Dakle, kad misliti da će Google najaviti desktop verziju Androida?
Osobno, mislim da ćemo o tome čuti tek 2014, možda čak početkom 2015 godine.

Google će vjerovatno htjeti POTPUNO integrirati Google Plus, Google Hangout, Google Play (za desktop aplikacije), Google Chrome, Google Mail, Google Documents, Google Cloud, Google Maps, Google Translator, YouTube itd u sam Android OS.
Kad sve to bude inkorporirano APSOLUTNO SAVRŠENO I INTUITIVNO, toliko da se više nakon što koristi Android desktop OS, više neće htjeti vratiti na Windowse, možemo očekivati Android.
A sve te servise inkorporirati u Android desktop OS, će biti jako teško, i biti će jako puno truda.

Ubuntu nema svoj video kanal (YouTube), svoj mail, svoj translator, svoj Hangout, svoju socijalnu mrežu, svoj store, svoj pretraživač, svoj servis on-line dokumenata, svoj cloud, svoje mape itd., da bi mu trebalo puno vremena da prilagodi svoj OS drugoj platformi (smartfonskoj).

Google pak ima sve to, i - premda ide u suprotnom smjeru od Ubuntu-a - da POTPUNO PORAZI Microsoft, trebat će SAVRŠENO inkorporirati sve te servise u svoj Android desktop.
Kad to napravi, a što je potpuno očito da će se dogoditi, Google postaje ono št je nekoć bio IBM.
Kralj desktopa.

Dakle, raspravljajte.
Kad mislite da će Google najaviti desktop verziju Android?
Kada mislite da će prva verzija Android desktop-a biti izdana?
Ja stvarno ne mislim prije 2015... možda čak i 2016. Ali možda se varam

Morimur canentes carmina in mechanica os digital cognitionem sui. Appropinquationes. Singularitatis. Veritas.
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.5.2013 22:27 (Synthronika).

2 18 hvala 0
14 godina
neaktivan

a možda su u šumi

15 0 hvala 0
16 godina
Re: Android desktop OS (in works!)
Synthronika kaže...

Dakle ....

.... Kad to napravi, a što je potpuno očito da će se dogoditi, Google postaje ono št je nekoć bio IBM.
Kralj desktopa.

Kad mislite da će Google najaviti desktop verziju Android?
Kada mislite da će prva verzija Android desktop-a biti izdana?
Ja stvarno ne mislim prije 2015... možda čak i 2016. Ali možda se varam

Lijepi snovi.

Inače ,Android za PC već postoji.

Android-x86 Project - Run Android on Your PC

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina

Nema šanse da se probiju tu, bit će situacija kao s G+, guraju, ali nista...

Mes que un club
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
Synthronika kaže...

Dakle,

Ubuntu nema svoj video kanal (YouTube), svoj mail, svoj translator, svoj Hangout, svoju socijalnu mrežu, svoj store, svoj pretraživač, svoj servis on-line dokumenata, svoj cloud, svoje mape itd., da bi mu trebalo puno vremena da prilagodi svoj OS drugoj platformi (smartfonskoj).

Ubuntu ima slobodan pristup YouTube-u i tražilicama kao i svaki drugi OS, ima mail (Thunderbird), ima svoj store (kad si ti zadnji put koristio i da li si ikada koristio Ubuntu?), ima svoj cloud i ima svoj Ubuntu za smatrphone.

http://www.ubuntu.com/phone/ubuntu-for-android

12 godina
neaktivan

Phoenix,

vidim da si tipični Ubuntu "fanboy", koji kada netko spomene Ubuntu u kontekstu da bi ga nešto drugo moglo smijeniti, ili mu biti konkurencija, tlak ti se diže na tristo šezdeset, krvi ti vri, a svaka objektivnost i racionalost ti leti kroz prozor. Možda bi napisao ovaj odgovor tebi i u nešto normalnijem tomu, da se prema meni postavio pristojnije, civiliziranije, i - što je najvažnije - ...

... da si za prav, i pročitao moj originalni post.
Shvaćanje i razumijevanje, a ne fanyboveski naboj, prijatelju.

Pa krenimo:

Ubuntu ima pristup tražilicama, ali nema inkorporirano to u sebi. Nema npr. da dobiješ, desnim klikom na file, odmah npr ponudu da dotični fajl pretražiš na internetu, da - ako je tekstualni - se prevede pomoću Google Translator, da se uploada na Google Drive it d itd.

Nema mail SERVIS.

Ne program.
SERVIS.

Ovo glede stora, pričaš apsolutne gluposti. Monumentalne.
Ima "store", da, s kojeg skidaš BESPLATNE programe.

Ima isto tako i servis s pomoću kojeg ideš individualno skidati određene datoteke potrebne programu itd.

Ja ti govorim o PRAVOM STOREU.
Misliš da bi napisao da "Google bi zarađivao PRODAJOM programa, jer bi dio išao njima; ne bi naplaćivao desktop verziju Androida", da sam mislio na BESPLATNI store...??

Ubuntu store je zaje*ancija; većina programa su amaterski i nikakvi.

Cloud su nedavno dobili.
Ubuntu za SMARTPHONE ZNAM DA IMA. Adresiram to u postu.
Čitaj čovječe, čitaj - a ne pravi se pametan. Pročitaj opet - s razumijevanjem - prokleti post, nemoj pokušavati srušiti moju tezu sa namjernim krivim citiranjem, vađenjem stvari iz konteksta, ili fanboyevskim rejdžom.

Kizo:
Ja ti govorim o SLUŽBENOJ verziji Androida, full-incorprated sa svime što sam napisao gore:

"Google će vjerovatno htjeti POTPUNO integrirati Google Plus, Google Hangout, Google Play (za desktop aplikacije), Google Chrome, Google Mail, Google Documents, Google Cloud, Google Maps, Google Translator, YouTube itd u sam Android OS.
Kad sve to bude inkorporirano APSOLUTNO SAVRŠENO I INTUITIVNO, toliko da se više nakon što koristi Android desktop OS, više neće htjeti vratiti na Windowse, možemo očekivati Android.
A sve te servise inkorporirati u Android desktop OS, će biti jako teško, i biti će jako puno truda."

Malo mi je blesavo kad ljudima OPET moram pokazivati o čemu sam pisao;
zar je čitanje s RAZUMIJEVANJEM izumrlo, ili možda ima čak i ljudi koji, stanu, pročitaju, udahnu - pa izdahnu...
... i onda s razumijevanjem u srcu i logikom u mozgu odgovore na originalno pitanje, majku mu...

EDIT:
Hvala na 4 thumbs down u originalnom postu.
Dokazao sam Vam svima da ste u krivu da niste niti pročitali originalni post, ali tako je to - dođeš među ljude koje ne čitaju originalni post; daš hrpu korisnih i zanimljivih informacija; prvi post ti nije svađalački, i - odmah si čudan ljudima. Ajmo "thumbs down" frajeru jer ne uzdiže Ubuntu ili Mandrivu.

Whatever.
I rest my case, and you prove me I am wrong... but you can't.

Morimur canentes carmina in mechanica os digital cognitionem sui. Appropinquationes. Singularitatis. Veritas.
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2013 1:02 (Synthronika).
15 godina
Synthronika kaže...

Pa krenimo:

Ubuntu ima pristup tražilicama, ali nema inkorporirano to u sebi. Nema npr. da dobiješ, desnim klikom na file, odmah npr ponudu da dotični fajl pretražiš na internetu, da - ako je tekstualni - se prevede pomoću Google Translator, da se uploada na Google Drive it d itd.

Ima isto tako i servis s pomoću kojeg ideš individualno skidati određene datoteke potrebne programu itd.

Misliš da bi napisao da "Google bi zarađivao PRODAJOM programa, jer bi dio išao njima; ne bi naplaćivao desktop verziju Androida", da sam mislio na BESPLATNI store...??

Cloud su nedavno dobili.
Čitaj čovječe, čitaj - a ne pravi se pametan. Pročitaj opet - s razumijevanjem - prokleti post, a nemoj se praviti pametan.

Microsoft je bacio novac na Bing pa šta je dobio...INKORPORIRANU tražilicu koju niko ne koristi! Translate....gluposti...prevodi Donji Vakuf kao manju obdarenost{#}!

Na Ubuntu store-u možeš kupiti i preuzeti i (ozbiljne) komercijalne aplikacije. (kad si zadnji puta i da li si ikada koristio kakav drugi Linux osim Androida?) GIMP - amaterska aplikacija...{#} Postoje i aplikacije koje se zovu emulatori (Wine) koje otvaraju bezbroj mogućnosti.

Cloud su nedavno dobili...{#}

12 godina
neaktivan

Bing je ODLIČNO implementiran u FaceBook-u, preko "translate post" opcije. Tu je jedino gdje Bing je kvaliteno implementiran.
Slažem se s tobom da je GIMP odličan.
GIMP koristim više od Photoshopa i zapravo mi je bolji od njega. Ali - Android, kad bi došao na Desktop - ne bi zarađivao od njega, jer nema cijenu.
Sa WINE-om, kao i sa VirtualBoxom, imam IZNIMNO loša iskustva. A i čemu - radije bi portanje, a Android bi se daleko ozbiljnije shvatio od npr. Ubuntu-a ili Fedore.

Ubuntu baš kao takav sam zadnji put sam koristio krajem 2011. Tad sam prešao na Windowse radi posla. Znači, tad je još bio GNOME, a ne Unity.
Od tad, par puta sam instalirao na tuđa računala Linux Mint (većinom XFCE i LXDE), zbog toga jer su ta računala bila spora, a ono malo kaj sam radio s novim Ubuntuom, nije mi ise svidio Unity desktop.

Možda sam klasičar, ali kasnije kad sam dolazio u dodir sa Ubuntu-om, uvijek me odbija Unity desktop. Shvaćam što pokušavaju, ali, meni se to ne sviđa...

Inače - zadnji put kad sam ozbiljno radio sa Ubuntu-om, je bilo prije njihovog prelaska na Unity. Možda su u međuvremenu stavili neke aplikacije koje se daju naplatiti. Sjećam se da je davno Shuttleworth spomenuo da bi stavio reklame na desktop, i da bi možda to donosilo novce, ali znam da se se Ubuntuovci pobunili naveliko (ima tome 4-5 godina), pa nikad nije implementirano.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2013 1:19 (Synthronika).

0 8 hvala 0
14 godina
protjeran
Synthronika kaže...

Phoenix,

vidim da si tipični Ubuntu "fanboy", koji kada netko spomene Ubuntu u kontekstu da bi ga nešto drugo moglo smijeniti, ili mu biti konkurencija, tlak ti se diže na tristo šezdeset, krvi ti vri, a svaka objektivnost i racionalost ti leti kroz prozor. Možda bi napisao ovaj odgovor tebi i u nešto normalnijem tomu, da se prema meni postavio pristojnije, civiliziranije, i - što je najvažnije - ...

... da si za prav, i pročitao moj originalni post.
Shvaćanje i razumijevanje, a ne fanyboveski naboj, prijatelju.

Pa krenimo:

Nema mail SERVIS.

Ne program.
SERVIS.

Cloud su nedavno dobili.
Čitaj čovječe, čitaj - a ne pravi se pametan. Pročitaj opet - s razumijevanjem - prokleti post, nemoj pokušavati srušiti moju tezu sa namjernim krivim citiranjem, vađenjem stvari iz konteksta, ili fanboyevskim rejdžom.

Kizo:
Ja ti govorim o SLUŽBENOJ verziji Androida, full-incorprated sa svime što sam napisao gore:

"Google će vjerovatno htjeti POTPUNO integrirati Google Plus, Google Hangout, Google Play (za desktop aplikacije), Google Chrome, Google Mail, Google Documents, Google Cloud, Google Maps, Google Translator, YouTube itd u sam Android OS.
A sve te servise inkorporirati u Android desktop OS, će biti jako teško, i biti će jako puno truda."

Malo mi je blesavo kad ljudima OPET moram pokazivati o čemu sam pisao;
zar je čitanje s RAZUMIJEVANJEM izumrlo, ili možda ima čak i ljudi koji, stanu, pročitaju, udahnu - pa izdahnu...
... i onda s razumijevanjem u srcu i logikom u mozgu odgovore na originalno pitanje, majku mu...

EDIT:
Hvala na 4 thumbs down u originalnom postu.
Dokazao sam Vam svima da ste u krivu da niste niti pročitali originalni post, ali tako je to - dođeš među ljude koje ne čitaju originalni post; daš hrpu korisnih i zanimljivih informacija; prvi post ti nije svađalački, i - odmah si čudan ljudima. Ajmo "thumbs down" frajeru jer ne uzdiže Ubuntu ili Mandrivu.

Whatever.
I rest my case, and you prove me I am wrong... but you can't.

Čovjek je spomenu opcije koje već postoje u ubuntu i automatski je fanboy? Smanji malo doživljaj, jer jedini koji izgleda kao fanboj jesi ti. Ali o tom potom.

Bold 1: A zašto bi pobogu Ubuntu glumio google? To nije cilj jednog desktop operativnog sustava koji nije u vlasništvu google-a.

Bold2: Amaterski ili nikakvi. Pa sad ti reci da ovo nije android fanbojevska izjava kojom pokazuješ da nemaš apsolutnog pojma o čemu govoriš nego bi samo raspravljao o svojim mokrim snovima.

Bold3: Ti si najpametniji na svijetu. Kako volim ovakve likove koji bi željeli raspravljati o nečemu ali samo ako se svi sa njim slažu.

I za kraj, na tvoju žalost, reći ću ti da 99,999% ljudi u linux zajednici ne zanima Android kao desktop operativni sustav. To samo zanima klince koji su si kupili mobitel sa androidom pa bi ga htio i na računalu. Pravim linux geekovima je takav sustav odvratan iz toliko mnogo razloga da bi mi trebalo sljedećih pola sata da pišem zašto. Ukratko ne zanima nas koorporativni špijunski web integrirani mobilno-desktop operativni sustav koji je zatvoren i glumi linux. Ne hvala.

Ad astra peronospora
12 godina
neaktivan

Možda tebe ne zanima, ali, premda je po tebi bi Android desktop OS bio, kako ti kažeš, "lažni Linux" - ipak bi generalno Linux zajednici donio mnoge prednosti koje ću sad nabrojati:

- Programiranjem za Android, ljudi bi se lakše mogli orijentirati i na ostale Linux verzije. Naravno, ima i diference, u smislu da Android koristi nešto drukčiji jezik, i da je puno dijelova property, ali, opet - širenje Androida, JEST širenje Linuxa, jest širenje načina njegovog funkcioniranja

- Mnoge aplikacije, koje bi se napravile za desktop Android, bi se lako portale i na ostale verzije Linuxa. Ista stvar bi se mogla napraviti i vice-versa, te bid dobili znatno unaprijeđenu konkurenciju.

- Kod Linuxa i samo znamo da se neke stvari iz određenih distribucija, mogu međusobono kombinirati.
Ne sviđa vam se Android desktop OS, jer kao - zadire u privatnost (što smatram da je tipični odgovor teoretičara urota)? Nema problema: kombinirajte stvari iz Androida koje Vam se sviđaju, i implementirajte ih u npr. Linux Mint XFCE (moju omiljenu Linux distribuciju npr.).

Moram se, inače, nadodati na ovo što ti zoveš "koroporacijskim OS-om".
Sori, ali upravo ovakav stav, je razlog zašto se Linux još ne svaća ozbiljno.
Komercijalzacija.

Yes, ima dobrih besplatnih stvari, ali, glavnima se naplaćuje. Od kud Cannonicalu kapa bar ono malo novca što dobijaju?
Naplate serverske, službeno podržane, verzije. Tako je i u mnogim drugim distribucijama.
Vjerujem da Android desktop OS može biti skoro pa besplatan, ali, zaboravljaš da bi u njega išlo daleko, daleko, daleko više truda ngo u npr. Linux Mint, ili Ubuntu.
Jer bi mu i ambicije bile veće.

Ako se nekom, odraslom na Android desktop OS-u, počeo više sviđati recimo Fedora, ili Debian - lakše bi se prebacio na te distribucije...

... teže bi se prebacio sa Windowsa na Debian.
Shvaćaš što govorim?
Naravno da shvaćaš.

E i da, ovo što si rekao o "kršenjem prava korisnika" i "korporacijeske špijunaže". Erm. To ti se zove "usmjerenost korisniku". Da radiš aplikacije namijenjene krajnjem korisniku, koje bi se dale naplatiti - i te kako bi shvatio da te aplikacije trebaju do korisnika prvo naći put.
A nađu put - jednostavno: reklamiranjem.

Ako Google već ima internet preglednik, zašto ne bi primao podatke kroz server, što čovjeka zanima, i slao mu reklame kroz Google ads, o onome što ga ionako zanima?

Koliko sam puta tražio neki proizvod, knjigu, software - da bi mi ga sam Google Ad ponudio i skratio put.
Što je loše tu?

... osim - naravno - ako voliš puno gledati Na Rubu Znanosti, ili obožavaš onog luđaka šizofreničnog David Icke-a, pa se pališ na teoriju urote, ili smatraš da je cyberpunk distopija samo što nije, a uskoro ćemo imati pravi pravcati scenarij iz originalne Syndicate i Syndicate Wars igre, u realnom životu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2013 11:59 (Synthronika).

0 8 hvala 0
12 godina
neaktivan

Iskreno mi je žao što sam ikad postao tu u Linux dijelu foruma.
Očito ovdje prisutni obožavaju Linusa Torvaldsa, Shuttleworth im je Bog (on i je Bog, ali iz drukčijih razloga koje Vi mislite), a Android glavni neprijatelj.

Jedino što mogu Vam reći:

Vi, koji ste downvotali moje postove premda sam dao više kvalitetnih informacija i činjenično baziranih predviđanja u 1/4 svoj posta nego vi u svjim svojim...

Vi,

baš vi,

ste razlog zašto Linux je i dalje u 'polu-ilegali'; zašto ga nitko ne shvaća ozbiljno.

Još dokažem da znam dosta o Linuxu; još dam dobre činjenične točke.
Ali ne.

Vi se vraćate u Bunker kompajlirati po tristoti put svoju ultra-mega-specijalnu verziju Debiana s kojom samo Vi znate upravljati (u - baš ste 'hard-core').

U ovaj dio foruma ne svraćam više od sad nadalje; evolucija će se ionako pobrinuti za Vas; kad Linux NAPOKON postane mainstream, vi ćete se već prebaciti na nešto drugo što je "dovoljno underground", jer se "Linux prodao".

I rest my case.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2013 14:12 (Synthronika).

0 11 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Android desktop OS (iliti mogućnost istoga)
Synthronika kaže...

U ovaj dio foruma ne svraćam više od sad nadalje; evolucija će se ionako pobrinuti za Vas; kad Linux NAPOKON postane mainstream, vi ćete se već prebaciti na nešto drugo što je "dovoljno underground", jer se "Linux prodao".

I rest my case.

Hvala.

Ad astra peronospora
15 godina

I Google i Mocrosoft i Canonical pokušavaju kopirati ideju koju je začeo Steve Jobs i Apple.....

Moj PC  
0 8 hvala 0
15 godina
protjeran

Android = Borg

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
12 godina
Synthronika kaže...

Očito ovdje prisutni obožavaju Linusa Torvaldsa, Shuttleworth im je Bog (on i je Bog, ali iz drukčijih razloga koje Vi mislite), a Android glavni neprijatelj.

Vi, koji ste downvotali moje postove premda sam dao više kvalitetnih informacija i činjenično baziranih predviđanja u 1/4 svoj posta nego vi u svjim svojim...

Vi,

baš vi,

ste razlog zašto Linux je i dalje u 'polu-ilegali'; zašto ga nitko ne shvaća ozbiljno.

Ali ne.

Vi se vraćate u Bunker kompajlirati po tristoti put svoju ultra-mega-specijalnu verziju Debiana s kojom samo Vi znate upravljati (u - baš ste 'hard-core').

I rest my case.

Učinio si mi dan boljim, stvarno jesi. {#}

samo nešto struže..
12 godina
neaktivan

Drugi put kad vas neki Linux laik pita:

"E striček, a zašto Linux nije popularan kao Windowsi...?"

Nemojte mu odgovorati:

"Zato jer je Linux l33t i nije za m@$€"

Odgovorite mu istinu:

"Linux je nepoznanica, jer smo mi linuksaši iskompleksirani slučajevi"

Toliko od mene

PS

"Forbes - The Nightmare That Keeps Microsoft Awake: Android On The Desktop"
http://www.forbes.com/sites/ewanspence/2013/01/12/the-nightmare-that-keeps-microsoft-awake-android-on-the-desktop/

Možda Vas zanima što Forbes - najpoznatiji business/ekonomski časopis - misli o ovoj temi.

Ali ne, zaboravio sam - vi "pravi linuksaši", ste proiv zarade i općenito ste komunisti [karikiram, ali ni ni daleko od istine]

Doduše, jednog dana kada se ispostavi upravo ono što sad predviđam 5 do 10 godina unaprijed - desktop Android u razin popularnosti Windowsa...

... fino ću Vam tutnuti ovaj link u facu.

Se sjećate kad je započinjao Gmail?
Ljudi su se smijali.

Se sjećate kad je započinjao Android?
Ljudi su se smijali.

Se sjećate kad je započinjao Google Maps?
Ljudi su se smijali.

I'll have the last laugh here, boys.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2013 16:51 (Synthronika).

0 7 hvala 0
16 godina
odjavljen
Android nije i nikad nece biti desktop OS. Od pocetka je dizajniran kao mobilni a ovo trpanje desktop funkcionalnosti nece dobro zavrsit.

Kao mobilni OS radi sasvim ok ali na desktopu bi dobili jos jednu distru linuxa sa drugacijim DEom. U moru ostalih, nema sanse.

Store postoji (synaptics i software centar), mogucnost izbora apsolutno svega postoji - od mail klijenta i servisa (sto ako netko ne zeli gmail?) do pretrazivaca, DEa, svih zivih i nezivih alata...

BTW, Maps na desktopu kao integrirana usluga? Cemu?

Evo ti win8 i silne integracije, forsiranja mobilnog UIja na desku, unifikacije i ostalog cemu se veselis. Super im ide.

Nemam ja nista ni protiv googlea ni androida ali brate, lupetas. Popij si nes za smirenje i odi odspavat.

Osim toga, sve izmjene linux kernela na androidu ce zavrsit kad-tad u "mainu", tako da ni to nije argument.
http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
phoenix2003 kaže...

I Google i Mocrosoft i Canonical pokušavaju kopirati ideju koju je začeo Steve Jobs i Apple.....

I ti ga bubneš i ostaneš živ.

Bypass kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Jednostavno ignorirajte trolla.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.5.2013 23:25 (kizo2703).
12 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
phoenix2003 kaže...

I ti ga bubneš i ostaneš živ.

Bypass kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Jednostavno ignorirajte trolla.

Trolla?

Fascinantno je samo to da sam ISTI thread otvorio na jednom od najvećih Linux foruma na svijetu, praktički Englesku verziju ovoga, i dobio ovacije i Thumbs Upove.

Ali, zaboravih - ovo je Balkan.

Možeš pisati argumentirano, činjenično, potkovano znanjem, istinito i racionalno - ali ako nisi s "s njima" ili "kontra njih", onda nisi normalan.

Balkan way, I guess.
Stojim i dalje da ste Vi - elitistički Linux fanovi - razlog zašto Linux još nije mainstream.

A ako si preskočio moje argumentirane blokove teksta, onda te prezirem, kao i cijeli Balkan, kao i sve Vas. Maksimalni prezir. Rekao sam sebi da više nikad se neću registrirati ni na jedan Balkanski forum, pa me eto tu.

Samo s tom razlikom da su Srpski forumi na koje isto postam, DALEKO civiliziraniji nego Hrvatski.
Pa si mislite, dragi moj sunarodnjaci Hrvati.

Kud sam zašo bol me snašla u svojini.

EDIT
Sad stvarno više neću postati u ovom threadu.
Nisam na verbalnoj internet olimpijadi za Vrhovnu Linux Elitističku Rasu (VLER).
Ne pripadam Vašoj vrhovnoj rasi.

Ja sam samo normalan lik, normalan power user, be allegience-a.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 0:00 (Synthronika).
15 godina

Daj mi samo jedan argument da nisam u pravu. Kada se dugoročna strategija (genijalnost Steve-a Jobs-a) pokazala pravim receptom i Microsoft i Google odjednom hoće svoj app store, cloud, Zune, Pad, Nexus, Phone..... Apple je to prvi furao i to im je bila poslovna filozofija. Riskantno, umalo da propadnu, ali se isplatilo.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Synthronika kaže...
kizo2703 kaže...
phoenix2003 kaže...

Bypass kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Izvini molim te, ali Hrvatska nije Balkan!{#}

16 godina
odjavljen
Synthronika kaže...
Fascinantno je samo to da sam ISTI thread otvorio na jednom od najvećih Linux foruma na svijetu, praktički Englesku verziju ovoga, i dobio ovacije i Thumbs Upove.

</cut hrpe gluposti>

Link or it didn't happen, majstore.

Nema nikakvog smisla to što pričaš. Valjda 90% android usera je napravilo gmail acc prvi put kad su upalili svoj prvi android uređaj, bez ikakve jasne vizije čemu to služi. Gmail i ne koriste. Taj acc stoji tamo jer mora, što se njih tiče, ni ne trebaju ga nit itko zna username, a kamo password.

U krajnjoj liniji, sve ovo što ti spominješ kao prednosti i veliku novost je dostupno kroz browser tako da ti je totalno svejedno koji OS vrtiš - što je najbolje, user ni ne mora znati.

[edit] - i ja nisam linux fan nego stari MSov user i developer koji ima Android uređaj i voli prčkati po linuxu da nije ko Alisa u zemlji čudesa kad nešto krepa na nekom stroju koji ima Ubuntu ili neš. I svi su mi divni, krasni i simpatični osim Applea.

[edit 2] - guess not.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 16:24 (Sum_of_all_fears).
15 godina

na prvu mi se sviđa "ideja" ali kako je OP predstavlja ,postala mi je odbojna.Još ktome bez "opipljivih" dokaza....

iskreno,nakon prvog mora polu-nesuvislog teksta i veličanja androida kao "savršene i bez mana platforme za desktop OS" , dalje sam samo refleksno davao TD.... :)

pa ti kolega idi tamo di ti skandiraju i bacaju nage djevice pod noge a nas "balkance" pusti na miru....

i uživaj u svojem uvjerenju i snovima o android/desktop/os....

napokon dočekao DNF i Diablo 3
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 17:57 (vrx).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

Ma nije isključeno da Google neće razviti punu desktop/server verziju Androida (inače desktop verzija već postoji) ali postavlja se pitanje kome će je razviti. Jedan moj prijatelj je jednom rekao:" Microsoft je najbolja firma! Pa oni meni nikad ništa nisu naplatili!"

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Android je pravlje na za mobajle,kao što je i Win8 pravljena za meljanje prstima po ekranu,sa olakšanim "društvenim integracijama",a Linux Mint mi je u dual bootu na sekundarnom hdd-u i sve fino radi..ne vidim razlog za neprijateljstvo prema linux korisnicima..Došo-vidio-i nastavio koristiti..{#}

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Synthronika kaže...

Vi,

baš vi,

Ali ne.

I rest my case.

Jedino sto si ti dokazao je da si nadobudni zutokljunac u linux svijetu koji se posebno pali na android i svim silama zeli biti u pravu sto se tice daljnjeg razvijanja Androida kao desktop OS-a iako su ti objasnili zasto se to nece dogoditi ili ako se i dogodi zasto nece slavno zavrsiti. Ustvari ne razumijes niti linux niti linux zajednicu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 16:04 (Makavelii).
12 godina
neaktivan

Blah blah blah blah elitizam blab blah blah čokolada blah blah blah

Oh, savršeno razumijem "Linux zajednicu":

"Vi se vraćate u Bunker kompajlirati po tristoti put svoju ultra-mega-specijalnu verziju Debiana s kojom samo Vi znate upravljati (u - baš ste 'hard-core')."

16 godina
odjavljen

Look, troll is alive!

Di su linkovi na te forume di si zaradio ovacije i nezz šta (kabriolet pun golih maneeekenki, kako bi reko Rambo Amadeus)? Tu nama iz posta u post tupiš da smo zadrti i "hard-core" a mi ne vidimo nikakve dokaze tvojih lupetanja.

BTW, Debian je najsigurnija i najstabilnija distra na kojoj se temelje 2 glavne desktop distre - Ubuntu i Mint. Najpopularniji za web i db servere. Čak je portan za Nokiu N900. Dao bi se kladiti da i Android nešto iz Debiana...

14 godina
neaktivan

Rekao si da vise neces pisati. Onda nemoj.

Ne razumijem se toliko u Linux, ali malo sam citao okolo i kolege ti dobro govore, poslusaj ih i mozda naucis nesto.

Ili se bar pravi da slusas. Nemoj tupiti po istome, ta nisi politicar..

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Synthronika kaže...

Šta ti je kompajliranje i kako se to radi? Noob sam što se tiče Linuxa a htio bi postati elite user (valjda ću dobiti i neku značku, maramu i kapu imam od prije).

Stručnjak za odmaganje...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice