Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.678.323
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Vodič za odabir kućišta

Naravno da je teži kada je veći dimenzijama. Čelik nemaš s prednje strane meni se čini, nego plastiku koja liči na brushed alu, za razliku od ovog Corsaira. 8.2kg je dosta za takvo malo ATX kućište.

Znam da je uglavnom bolje veće kućište za hladit toplije komponente, ali kontaš li sa koje strane ide van toplina. Sa stražnje ili gornje, a ne s prednje, tak da je skoro pa svejedno što sprijeda ima manje mjesta dok got ima dovoljno rupica sa stražnje i gornje strane i dok got je dobar airflow, a za to ću se pobrinut. Znači ta toplina bi trebala brzo ići van, u najgorem slučaju skinem gornji poklopac u roku 2s, a ne da ga moram čupati s unutrašnje strane kao kod Thermaltakea.

Cijenovna razlika je nekih 50kn, s time da prodajom Corsairovih ventova mogu ziher dobiti 100kn, a TT-ove ne znam bi li tko uopće kupio.. Hebiga, znam da je cijena nabijena jer je Corsair.

Sada ne gledam općenito taj Corsair, nego čisto za sebe. Da nekom idem preporučivati ne bih baš tako govorio, a općenito mi se čini kao jedno od najboljih kompaktnih kućišta koje nije najzgodnije za entuzijaste kao ti (znači vodeno samo sprijeda, a ti hoćeš gore..).

Rado bih ja da ima nešto slično i jeftinije, ali od takvo čega vidim samo taj MS Black Widow.. Budem vidio još, sad sam malo gledao ta kučišta pa reko da vidim kakva su mišljenja ovdje.

Cable management inače ne bih uzeo kao manu skoro niti jednom kućištu jer se da sredit uz malo volje i stvarno ne vidim gdje ti ovdje vidiš problem s kablovima.

NZXT S340, Phanteks P400S su najbliža konkurencija, malo manje koštaju i ne vidim da su bolja od ovog. Zatim od najnovijih tu uvidim Aerocool DS 230, ali opet mi se ne čini bolje. Znači fora je ta što mislim da i kod većih kučišta skoro nitko nije rješio prednju stranu kao Corsair, da ima airflow BEZ da uopće otvaraš prednja vrata, to mi se najviše sviđa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 16:56 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Ja ti kazem, malo ljudi je drzalo r9 390 na 73 stupnja u igrama overklokanu do ibera, ovo kuciste je fantazija za airflow. To sta ce zrak ic van od bilo kuda ti ne znaci nista ako ti je kuciste malo, grafa ce puno vise vruceg zraka pumpat u njega nego sta ces ga ti moc izbacit neovisno o kucistu, prednost je sta ces sa velikom kucistem tu toplinu sto vise rasiriti pa nece biti toliko vruce kao neko manje kuciste u kojem ce sav vruc zrak biti generiran u malom prostoru. Da bi to sve funkcioniralo ti moras imat posten naboj pozitivnog tlaka, a to znaci odlican upuh tako da pritisak tjera sav vruc zrak sto prije van, to ces postic dobrim rasporedom ventova, u omjeru 3/1 za upuh/ispuh. Ma joj magistrirao sam u tom dijelu za kucista, airflow, temperature, testirao sve i svasta, probao razno razna kucista i kombinacije paznam sta pricam i zbog cega...

Uostalom cim skidas gornji dio ti gubis vec dobar dio zvucne izolacije, i neznam zasto bi se to na Thermaltakeu tesko skidalo, nemas tu nista cupat, samo odsarafis, i to u 3 dijela je krov raspoređen i svaki mozes zasebno skinut, i to je odlican feature jer zbog toga ne gubis gornji dust filter u slucaju skidanja pokrova kao na Fractalima, a nije da ces to skidat svaki dan pa da nesto znaci to odsarafljivanje, to se odluci cim kupis kuciste jel trebas il ne i cao.

U thermaltakea mozes vodeno di god oces i to u ogromnim gabaritima, i u push pullu na bilo kojem mjestu zato jer na krovu u slucaju push pulla imas rupe za montiranje postavljene vise prozoru tako da nemas konflikta sa maticnom, i to je jos jedan odlican feature naspram Fractala i ostalih koji push pull ni nemogu raditi.

Jos mana je i nedostatak fan kontrolera, i dva USB ulaza manje (TT F51 2xUSB 3.0 i 2x USB 2.0, a 400Q samo 2x USB 3.0)

Kako hoces, tvoj novac kupuj sta oces.

EDIT:

Ti sad nebi nista kao manu priznavao, a vec sam ih 10 nabrojao, ha dobro znam kak ti ej kad ti se nes sviđa izgledom pa si prastas sve drugo sta dolazi kao mana. 

Cable managment je itekak problem ak se oce kak se spada to napravit i imat cist izgled bez ijednog kabla naprijed, pogotovo kod jacih napajanja sa vise kablova, tj kod jacih kompova gdje ionako trebas vecinu kablova, u tom Corsairu se tocno vidi kod onog decka da se mora sa nogom zatvarat. 1cm vise mjesta sa zadnje strane za cable managment je ogromna razlika, recimo samo glavni kabel od moje EVGICE bi tebi vec napravio kaos u tom kucistu kolko je debel, a i kod drugih takvih napajanja.

EDIT:

Neznam zasto bi na drugim kustima trebao otvarat prenja vrata da imas airflow? neznam ko uopce otvara ta vrata i cemu...

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 17:20 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ne bih 390 gurao unutra, ni 980Ti ni 1080, nego nešto srednjeg ranga RX 470-480, a možda ni to, ako me stisnu pare..

Sreća pa imam testove i recenzije koji govore da nema nekog generiranja toplog zraka, jesi li uopće kliknuo na ijedan onaj link?? Testovi se nisu radili sa pišljivim hardverom, ako dobro pogledaš. Na Anandtechu možeš vidjeti da je u rangu hlađenja CM MasterCase 5. Ubacim unutra AM ventove i voila..

Nebih skidao gornji dio, eventualno u situacijama nekog extremnog opterećenja. Ne kužim zakaj mi non stop pričaš o vodenom kada me ne interesira.. Briga me za fan controler, imam već kupljenu Z170 Ranger koju možda bolje da nisam kupovao, ali šta sad. Što se USBa tiče, ne znam tko nosi odluke na temelju broja USB portova, pogotovo u današnje doba kad ima tolko jeftinih USBova velikog kapaciteta.

Na GamersNexus se btw. vidi koliko gornji vent malo pomaže, dapače odmaže u hlađenju GPUa u Corsair 400C/Q..

Ma ok, hvala na brizi, zanimala me neka alternativa, ako postoji. 

Btw., nevezano za ovu raspravu, evo informacija o In Win 303, interesantnom ITX, mATX i ATX kućištu sa 1.2mm čelikom i 3mm kaljenim staklom za 900kn u HR.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 17:29 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Nabrojao sam ti najmanje 10 stvari po kojima je F51 bolji, tim meni ni jednu u cemu je bolji 400Q. Fakat ne vidim smisla nikakvog kod tog kucista osim ako nekom bas njegov izgled igra presudnu ulogu, cijena mu je 200kn previsoka, da je 550-600kn onda bi ga se moglo uzeti u obzir. F51 je kralj segmenta do 1000-1100kn, a sad ko ce sta ce kupit pored njega nije moja stvar.

Ja sam ti nabrojao i previse razloga zasto je to kuciste debeli best buy. Sta se tice ovih Inwin kucista oni su oduvijek bili pecnice, isto kao i ovi Phanteks P400s, NZXT S360 i slicna.

Baci oko na ovaj test kakva je šuga od airflowa na 750D, tek kad skine onu masku vidis koja je razlika 

nije ni cudo da su izbacili verziju sa prednjom mesh stranicom.

EDIT:

E sad ako si vidio ovaj test sa 750D i upaljacem, kod mene ti je takav airflow da mi se odma gasi upaljac sa stavljenom stranicom kao i njemu dok nema stranice.

EDIT: i to sa ventovima na minimum 10 cm od ventova palim upaljac on se gasi, a kada su na max nemrem ga ni upalit, sa zatvorenom prednjom stranicom i dust filterima 

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 17:53 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Na početku sam ti 2x rekao da F51, R5 i Be Quiet nisu puno bolji što prevedeno znači da su malo/nešto bolji. Znači ja ne smatram 400C/Q boljim, ali ga smatram samo malo lošijim što se tiče buke, temperature i airflowa, 3 najvažnije stvari, a sve ostalo kao broj USBova, par milimetara više manje sa stražnje strane, mjesta za vodeno/optiku/kaveze, fan controller, dust filter s gornje strane mi je kao što ti rekoh nerelevantno. 

Sviđaju mi kompaktnija ATX kućišta jer me HDD i optika ne zanimaju, a kompenzaciju za manje kućište i više topline vidim u tome što je moguće pozicionirati prednji 140mm skroz gore da CPU temp budu još manje. Kaj se GPU temp tiče neće biti idealne, ali koliko vidim nebi trebale biti ni loše.

Ne da mi se stvarno više raspravljat, tim više što sad pričaš o F51 kao kralju kućišta, lol. Corsair 750D je nebitan, možeš uzeti 600Q/C kao nešt pametno za usporedbu. 

Btw. meni je itekako jasno da Corsair ne stavlja posebne stock ventove, imam već spremne AM ventove, one Thermalright TY 141, a iza bi išao Corsair ML120, samo da mi je više prodat ovaj laptop..

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 17:58 (The_Fichek).
12 godina
The_Fichek kaže...

Btw., nevezano za ovu raspravu, evo informacija o In Win 303, interesantnom ITX, mATX i ATX kućištu sa 1.2mm čelikom i 3mm kaljenim staklom za 900kn u HR.

zanimljivo kućište, no vidim potencijalni problem s napajanjem koje dobiva sav topli zrak od donjih komponenti

...i ne bi bilo loše da su stavili rupice za ventove na toj "prozračnoj" bočnoj strani za dodatni ispuh

11 godina

Malo je zeznuto, ali se da sklepat svašta s tim kućištem.

9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Probaj sta oces, izgleda dok se sam ne uvjeris u nesto da ti nema druge. Ja sam to sve vec probavao testirao mjenjao pozicije ventova, uspoređivao svoje protiv 4-5 drugih kvalitetnijih kucista i znam da sam uvjek izasao kao pobjednik.

Ak treba mogu ti snimit ovo sa upaljacem i svojim kucistem da vidis kakva je to zvijer od kucista za airflow, ovo sta si nabrojao jede za dorucak u svim aspektima.

Inace pa tko bi tu nakaradu od 600Q uopce i pogledao, pa to maloj djeci nocne more izaziva kolko je gadno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Cekaj stani, testirao si 400Q? Ne nisi, onda? 600Q je same shit, ali vece i zanimljivo, ne gubi performanse, iako je sve izokrenuto, ali je bolje od 750D i sl.

Nemamo se kak natjecat, osim ako ne kupis i5-6600K ili i7-6700K, sto se pretpostavljam nece dogodit.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 18:27 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

A kakvu tu ulogu igra procesor? uostalom nemamo se kaj netjecat kad nemas sa cime, trebas neko ozbiljnije kuciste da se mozes spomenuti u nekom uspoređivanju sa F51

Inace, Haswell je daleko najveci igrac kaj se tice intela, al opet velim kakve to veze ima sa uspoređivanjem kucista....

EDIT:

Nemam kaj testirat sve govore specifikacije i snimke i recenzije sa youtubea, ja jos nisam cuo nekog da je popljuvo F51 u bilo cemu 

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 18:30 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Igra ulogu disipirane topline, ali i bolje da imas Haswell posto imas bolji CPU. 1080 disipira negdje koliko i 480, makar ja brijem uzeti 470, ali da, vrlo je zahebano tako usporedno testirati kucista. Jos jednom, po meni glavnu ulogu igraju ventovi u svim reviewovima kucistima, a oni u stock izdanju obicno nisu nesto.. Zapravo mislim da je prostor skoro pa nebitan sa kvalitetnim ventovima i da je manja dubina kucista prednost kod airflowa jer je onda potreban manji staticki pritisak prednjih ventova, trebaju manje progurati taj zrak naprijed, kontas..? 

Budem ja sklepao ne brini, polako, ali sigurno.

Inace, stvarno mi nije jasno zasto si tolko zapeo za to da dokazes da imas najbolje kuciste u tom rangu? Jesi li uopce svjestan da ti je kuciste 90% kopija Fractalovog R5 ili te treba svako malo podsjetit. Hebo me pas, da Thermaltake nije americka firma ovi bi ih tuzili vec 10 puta.

Kaj se mene tice, evo jos jedanput, ciljam na neko kompaktnije ATX kuciste sa dobrim airflowom (da prednja stranica ima neki filter kroz koji moze provuc zrak) i svim stranicama osim zadnje oblozenih sa materijalom za smanjenje buke te da podrzava visinu CPU coolera do 170mm. Sve ostalo je manje vazno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 19:32 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Igra ulogu disipirane topline, ali i bolje da imas Haswell posto imas bolji CPU. 1080 disipira negdje koliko i 480, makar ja brijem uzeti 470, ali da, vrlo je zahebano tako usporedno testirati kucista. Jos jednom, po meni glavnu ulogu igraju ventovi u svim reviewovima kucistima, a oni u stock izdanju obicno nisu nesto.. Zapravo mislim da je prostor skoro pa nebitan sa kvalitetnim ventovima i da je manja dubina kucista prednost kod airflowa jer je onda potreban manji staticki pritisak prednjih ventova, trebaju manje progurati taj zrak naprijed, kontas..? 

Budem ja sklepao ne brini, polako, ali sigurno.

Inace, stvarno mi nije jasno zasto si tolko zapeo za to da dokazes da imas najbolje kuciste u tom rangu? Jesi li uopce svjestan da ti je kuciste 90% kopija Fractalovog R5 ili te treba svako malo podsjetit. Hebo me pas, da Thermaltake nije americka firma ovi bi ih tuzili vec 10 puta.

Kaj se mene tice, evo jos jedanput, ciljam na neko kompaktnije ATX kuciste sa dobrim airflowom (da prednja stranica ima neki filter kroz koji moze provuc zrak) i svim stranicama osim zadnje oblozenih sa materijalom za smanjenje buke te da podrzava visinu CPU coolera do 170mm. Sve ostalo je manje vazno.

Ovdje jako grijesis, prostor je itekako bitan, ti da stavis ventove i da pusu direkt u grafu kaj ti znaci kad ti se ta toplina i dalje rasipava po kucistu a na grafi nebus skinuo vise od 3 stupnja. Nisu to ventovi ko propeleri d apusu pa da odma raspuhuju zrak van iz kucista. Budes probo pa ces vidjet o cemu ti pricam.

Radio sma ja i s amanjim kucistima kojima su ventovi blize grafi i slabo ej to sve, grafa je toplija 8 stupnjeva nego u mome.

11 godina

Kakvo rasipavanje. Znaš li da svaki kvalitetniji SP ventilator ne puše jednako kao AF vent, nego direktno puše u jednom smjeru, npr:

Uostalom ne pouzdam se u hlađenje grafe sa ventilatorima kućišta, za to mi je prvenstveno bitna sama grafa. Ventovi su da čim prije izbace van topli zrak, ali pazi, taj topli zrak će se prvo zabiti u CPU cooler, tj. ovu gromadu koju imam u opisu. Ispred i iza te gromade će biti 2 kvalitetna venta i to je to. Ne kontam baš, kako se uopće i gdje može akumilirati toplina u tom slučaju, možda malo ispod grafe i to je to.

Btw. pazi ovo, direktna usporedba 400Q vs F31, na 5 i 12V, 30min Crysis 3, malo mi nepoznat hardver, ali imaju isti hardver u testu za svako kućište:

http://www.cowcotland.com/articles/2020-5/test-boitier-corsair-carbide-400q.html

http://www.cowcotland.com/articles/2012-4/test-boitier-thermaltake-suppressor-f31.html

Rezultati, vrlo slični, 400Q mrvu bolje hladi CPU, pri 5V stupanj slabije hladi GPU, na 12V jednako hlade GPU, F31 mrvu bolje hladi HDD. Kaj ćeš sad reć 

Btw. logično da je u svakom testu 400Q GPU malo slabije ohlađen pošto je stock vent povišen prema CPU, isto kako je u F31 stock vent skroz dolje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 20:06 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Neznam ni koja je grafa nutra ni nis, uostalom F31 nije uopce isto kuciste kao F51, on ima mrezicu prevucenu preko rebara pa ima slabiji airflow na racun toga, ali i dalje dovoljan, a d ane pricam kako corsair ima dosta jace stock ventove ali i glasnije.

Uostalom ne kuzim zas si tvrdoglav, jesam ti reko da sam testirao na par kucista te stvari osobno na svoje ruke. Znaci Phanteks enthoo pro m koji je kuciste dizajnirano za airflow i dosta je manje od mog, uz 3 aftermarket venta ima osjetno vece temperature grafe nakon sat vremena gejminga, u F51 nije temp isla preko 73, a u Phanteksu je isla na 80. 

Te spike o tome da ako imas manje kuciste i ako su ventovi blize grafi da ce ona bit hladnija su zesci zajeb, probao i uvjerio se 

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2016 22:33 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Sa koja 3 AM ventilatora si hladio taj Phanteks Enthoo Pro M??? I jesi hladio isti hardver kao u F51 pri istoj situaciji približno jednako dugo???

Inače, ne znači mi puno da je grafa dodatno hladnija, nego da nije toplija i da njena disipirana toplina čim prije ode van iz kućišta, a to bi logično trebalo biti brže rješeno, ako su ventovi kućišta bliže grafi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 2:31 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Sa koja 3 AM ventilatora si hladio taj Phanteks Enthoo Pro M??? I jesi hladio isti hardver kao u F51 pri istoj situaciji približno jednako dugo???

Inače, ne znači mi puno da je grafa dodatno hladnija, nego da nije toplija i da njena disipirana toplina čim prije ode van iz kućišta, a to bi logično trebalo biti brže rješeno, ako su ventovi kućišta bliže grafi.

Kuciste je bilo hlađeno sa mojim ventovima, samo sam ih prebacio iz svog u enthoo, konfa unutra je bila sa i5 6600k na 4.5GHz i hlađena sa H110 GTX vodenim na vrhu, graficka je bila moja MSI r9 390 u oba kucista.

Nebi to trebalo biti tako kako mislis jer bi po tome matx kucista bila najhladnija, a bas je suprotno. 

17 godina
Lucidius kaže...
The_Fichek kaže...

Kuciste je bilo hlađeno sa mojim ventovima, samo sam ih prebacio iz svog u enthoo, konfa unutra je bila sa i5 6600k na 4.5GHz i hlađena sa H110 GTX vodenim na vrhu, graficka je bila moja MSI r9 390 u oba kucista.

Nebi to trebalo biti tako kako mislis jer bi po tome matx kucista bila najhladnija, a bas je suprotno. 

Opet ti o tom famoznom F51. No kad si kod tog kucisata kakav je u usporedbi s mojim Fractal ARC Xl-om?

14 godina
toxic kaže...

Opet ti o tom famoznom F51.

Ne zamaraj se, vidiš da kroz taj zid ne možeš proći sve da i hoćeš.

Svatko si bira što hoće, ako njemu to odgovara tako, super za njega, tebi ni iz džepa ni u džep, a gubiti živce

zbog nebitnih stvari i ljudi stvarno nema smisla.

Moj odabir, košta kao dva TTa F51 bez poštarine.

Da li se isplati, ne, ne isplati se, ali eto, svaka budala ima svoje veselje, pa tako i ja.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 10:58 (Valentin17).
11 godina
Lucidius kaže...
The_Fichek kaže...

A ok, vjerujem ti. Možda se toplina akumulirala u donjem PSU pretincu ili drugdje. U svakom slučaju r9 390 nije mačji kašalj za hladit. Hvala ti uglavnom na svim sugestijama i savjetima. Vidjet ću još, ništ nije odlučeno unaprijed.

9 godina
protjeran
toxic kaže...
Lucidius kaže...
The_Fichek kaže...

Opet ti o tom famoznom F51. No kad si kod tog kucisata kakav je u usporedbi s mojim Fractal ARC Xl-om?

Sa tim fractalom sam takoder radio usporedbu jer ga ima kolega sa pc eksperta, pa smo kod njega doma malo usporedivali kucista iz svih aspekata. Arc xl je ogromno kuciste, malo je vece od f51 ali zbog toga ima i neke mane... Nemres vodeno stavit naprijed zato jer ce crijeva kod vecine vodenih bit prekratka, nemres vadit kavez od optike niti imas mjesto za stavit hdd na straznju stranu kucista.

Sta se tice hladenja tu nije bilo razlike i njemu sa 290trix i meni sa msi r9 390 su temp bile oko 72 stupnja u gejmingu. Razlika je bila u tome sta je moje dosta tise zbog zvucne izolacije.

Budem ti stavio slike njegvog kompa kad dodem na komp.

Valentin

Ajde postedi me trolanja i svog glupiranja, sve sta pisem pisem iz iskustva i jer sam nesto probao i testirao svojim rukama i na svoje oci, ne kuzim zasto bi to nekog trebalo zamarat? Ovo je samo moja dobra volja i savjeti za one koji kupuju da imaju bolju sliku pije kupnje.

Ako se Fitcheku svida 400q neka ga kupi, ne kupim ni ja uvijek komponentu koja je bolja, nekad uzmem onu koja mi je ljepsa. Ali o ukusima se ne raspravlja.

Inace ovaj tjedan ocekujte dosta slika kada mi stigne Swiftech H240X vodenjara i direktnu usporedbu sa Arctic freezerom 240.

14 godina
Lucidius kaže...

Valentin

Ajde postedi me trolanja i svog glupiranja

Ah, moram kad vidim da uspijevam taknuti ti živac, priznao ti to ili ne. 

Nemam ja ništa protiv tvoga odabira, ako je tebi dobro, meni je još bolje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 18:12 (Valentin17).
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Nije do toga sta ti meni taknes zivac, vec potencijalno izazivas svađu i sukobe i zatrpavanje teme nepotrebnim komentarima koji nikome nejdu u korist. Sreca pa se ja ne pecam na takve stvari niti grizem na takve udice ;) 

E da, obecao sam slike od frendove konfe sa Fractal XL, pa danebi bilo da prodajem maglu evo slike klik (slikano je dok je unutra jos bila Gainward gtx 770) 

EDIT:

Inace Valentin se od danas moze i pohvaliti kao prva osoba u povijesti koja je kod mene na ignoru 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 19:54 (Lucidius).
Moj PC  
3 0 hvala 3
9 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Sto mislite o ANTEC GX1200 ?

0 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...
Inace Valentin se od danas moze i pohvaliti kao prva osoba u povijesti koja je kod mene na ignoru 

Dobro je to biti prvi, sve sam ti rekao u privatnoj poruci, kako neke stvari idu ili ne idu, još si ti mala beba za mene.

sinapsa kaže...

Sto mislite o ANTEC GX1200 ?

Full Tower, za mene nepotrebno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 15:36 (Valentin17).
11 godina

Full tower, ali vise pripada dimenzijama mid kucista. Dobra cijena i dobar case za pokazat komponente i opcenito za light show. Nisam do sad vidio case koji dolazi sa 2 predinstalirana RGB fana i jos se na svakom da namjestit izmedju 7 boja.. Malo mi je cudno sto ne mogu naci ta 2 fana igdje na njihovoj stranici.

12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav ljudi! Jel ima netko ovo kuciste? Spire Maverick 6009 Počeo mi je malo zujati prednji ventilator na kucistu, a neznam kako da dođem do njega jer je zatvoren sa svih strana (vidi se na 9.slici) pa ako može pomoć. Hvala

0 0 hvala 0
13 godina

Da bi zamjenio taj vent trebaš skinuti prednju stranicu kučišta.

coffe,coffe,coffe.....
17 godina
odjavljen
Vodič za odabir kućišta

Ja sam prije koji tjedan slozio novi stroj. Uzeo sam Fractal Design Define R5 bijelo kuciste sa prozorom. Stvarno dosta impresivan komad metala. Nikad do sada nisam obracao previse paznje na kuciste, ali sad kad imam ovo - vidim koji je to komfor i gust za rad sa komponentama. Moja preporuka u svakom slucaju (uz napomenu da isporucena 2 ventilatora nisu dovoljna za malo "toplije" konfiguracije).

Freak Show Inc.

2 0 hvala 2
9 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Sto mislite o MS Beastu?

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
PiVenzi kaže...

Sto mislite o MS Beastu?

Sranje, racunaj da bus kablove provlacio sa prednje strane posto sa straznje nemas mjesta ni za olovku 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice