Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.681.715
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Dobro, ako je tolko bitno da kuciste nema prozor, uvijek se mozes javiti deckima iz Uzi shopa pa ce ti lako nabaviti model bez prozora, isto tako i bilo koju drugu komponentu koje nema u Hrvatskoj pošto oni surađuju sa stranim dobavljacima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir kućišta
Lucidius kaže...

Dobro, ako je tolko bitno da kuciste nema prozor, uvijek se mozes javiti deckima iz Uzi shopa pa ce ti lako nabaviti model bez prozora, isto tako i bilo koju drugu komponentu koje nema u Hrvatskoj pošto oni surađuju sa stranim dobavljacima.

U uzi shopu cijena suppressora f51 je 1100 kuna i najskuplji su. A r5 dobijem za 800 kuna.
Tako da cak i da je suppressor bolje kuciste, nije bolje bas za 300 kuna razlike.  

9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Tu se slazem sa tobom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav...biram kućište, sviđaju mi se modeli Thermaltake N21, N23(manje od N21) iako N21 koliko vidim više nema...e sad, pošto ovog nema, počeo sam gledat i zalman R1, a vidim da je netko negdje spomenuo i fractal core 2300...a našao sam i corsair spec 01....iako ne bih išao preko 400 kn za kućište....zanima me jel ovo od fractala puno bolje po karakteristikama što se tiče hlađenja, cable managementa i čvrstoće nego ovaj od thermaltakea i zalmana? što se tiče garancije, tu vodi thermaltake (3 godine), pa ide fractal sa dvije i zalman sa 1...i kakav je taj corsair? :) i da, ne mislim stavljat nikakva vodena hlađenja u pc... isprike zbog puno pitanja, al teško mi je odabrat....kažem, ne sviđa mi se dizajn fractala, al ak je puno bolji od zalmana, onda nema veze što je ružniji :-D hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2016 6:09 (mliverpool).

0 0 hvala 0
14 godina
pozz, dali postoji kakvo kuciste, sto manjih dimenzija, znaci microatx ili itx, ali da ima mogucnost ugradnje bar 4 harda? ili 3 harda i 1 ssd?
i da cijena nije visoka, odnosno ak postoji takvo kuciste za sto manje para.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mate213 kaže...
pozz, dali postoji kakvo kuciste, sto manjih dimenzija, znaci microatx ili itx, ali da ima mogucnost ugradnje bar 4 harda? ili 3 harda i 1 ssd?
i da cijena nije visoka, odnosno ak postoji takvo kuciste za sto manje para.

Najmanje koje sam našao je Fractal Core 500, u njega stane 3 + 3 diskova.

Ako nađeš manje u koje stane 3+1 HDD, javi.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
Ovaj core 500 mi izgleda super, taman bi bio, samo ne znam jel ne trazim dovoljno ili ga nema na nabavi?
Ova druga dva su mi ipak prevelika, al sad si me zainteresirao za ovaj 100r da ga uzmem za glavnu konfu, a 240 prodam xD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
14 godina
A koliko bi mogao otprilike dobiti za svoje kuciste sad? 600kn mozda jel bi se dalo izvuc?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ma to ja pitam za sebe kakvo je misljenje kod odabira izmedu ta 2....:D
12 godina
mate213 kaže...
Ovaj core 500 mi izgleda super, taman bi bio, samo ne znam jel ne trazim dovoljno ili ga nema na nabavi?
Ova druga dva su mi ipak prevelika, al sad si me zainteresirao za ovaj 100r da ga uzmem za glavnu konfu, a 240 prodam xD

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=fractal+Core+500

14 godina
uh nista onda, mislio sam nekak do 200-250kn.. ovo je ipak malo previse, ne treba nis specijalno bit
9 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Puno se spominju Thermaltake, Fractal i Corsair, koji model bi bio neki best buy do 500-injak kuna (ili malo više, ako je puno bolje)? Volio bih da ima prozirnu bočnu stranicu, da je tiho i ako je moguće da ima filtere ispred ventilatora- Fractal design r5 mi zapeo za oko, al je 800 kuna, ima nešto jeftinije, a slično?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
daniel2809 kaže...

Puno se spominju Thermaltake, Fractal i Corsair, koji model bi bio neki best buy do 500-injak kuna (ili malo više, ako je puno bolje)? Volio bih da ima prozirnu bočnu stranicu, da je tiho i ako je moguće da ima filtere ispred ventilatora- Fractal design r5 mi zapeo za oko, al je 800 kuna, ima nešto jeftinije, a slično?

Dakle imas vec spomenuti suppressor f31, a imas i  fractal define s. Dosta slican fractalu r5.
Koji ti je bolji od define s ili suppressor, 31ne znam.  Pogledaj na netu sta kazu korisnici, pa odluci.

12 godina
daniel2809 kaže...

Sharkoon DG7000

14 godina
Vodič za odabir kućišta

Dali netko ima zalman r1 kućište? Da napiše malo o njemu, neke prednosti i nedostaci.. Nekaj razmišljam da prodam svoj corsair i uzmem neko jeftinije kućište, a na ovo sam naletio i za 250kn mi je čist solidno..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

pitanje, trebam zamjeniti kuciste, imate li preporuku za od 600-1000kn, prostranost mi je bitna jer imam gigabyte r9 270x koja je poprilicna i dosta veliki hladnjak za procesor, i trebam ugraditi ssd i hard disk svoj, i kasnije vjerojatno jos jedan hard disk
nisam neki za ona ludo nabrijana gamerska kucista, bilo sto samo da je tiho i prostrano

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...

pitanje, trebam zamjeniti kuciste, imate li preporuku za od 600-1000kn, prostranost mi je bitna jer imam gigabyte r9 270x koja je poprilicna i dosta veliki hladnjak za procesor, i trebam ugraditi ssd i hard disk svoj, i kasnije vjerojatno jos jedan hard disk
nisam neki za ona ludo nabrijana gamerska kucista, bilo sto samo da je tiho i prostrano

Samo par postova iznad imas raspravu o dva kucista koja bi ti pasala. Samo malo procitaj, a onda vidi na

netu recenzije ako tivec napisano nije dovoljno.  Radi se o kucistima Fractal define r5
i TT supperssor 51.   Osobno sam upravo narucio Fractal r5, jer mi trebalo isto kao i tebi. veliko a tiho kuciste. 
Ali imas ta 2 spomenuta pa si pogledaj, a imas i jeftinije vatijante, mozda TT supperssor f31 i fractal define s.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.6.2016 17:55 (danny_2).
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Ti si uzeo R5 jer nisi htio kuciste sa prozorom, a kod nas nema F51 bez prozora. Uglavnom neka ide na F51 em je osjetno vece od R5, em je bolje u vise aspekata kada se stave jedan pored drugog.

EDIT:

Ako zeli bas nesto ogromno neka baci pogled na Thermaltake Core X71 , u suprotnom neka se ide na Thermaltake Suppressor F51 s prozorom

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.6.2016 18:08 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Hej ljudi, jeli je zalman z1 najbolji izbor za 250-300 kn? Ili ipak ima neki bolji u toj cijeni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vodič za odabir kućišta

Pitanje:

slažem mali 'on the budget' HTPC/NAS, 3xgreen HDD + 1xSSD, Q1900 mobo, dakle, čim tiše tim bolje.

Dva kućišta su u igri, Cooler Master mITX Elite 120 Advanced i Fractal Core 500. Razlika je 150 kuna. U oba stane potreban broj diskova, oba su niža od 22 cm, jedina stvar koja me interesira, kakva je izrada Elite 120?

Napajanje ću (ako se da) okrenuti naopako, tako da vent izvlači zrak iz kućišta. Obzirom da se radi o low power stroju, samo napajanje se neće puno grijati.

Prednost CM je što ima pravi kavez sa diskovima, i vent sa prednje strane da uvlači hladan zrak.

Dok ovo pišem, čini mi se kao bolji izbor. Bokove uvijek mogu podenfati sa spužvom da izolira zvuk iznutra, bude li potrebe za time.

Mišljenja?

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 17:01 (Father_Dougal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Jeftino, srednje veliko, tiho kućište?

Rabljeni Fractal R4?

I ako može kakav prijedlog za veliko (big tower) tiho kućište?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Koliko imas novaca?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

Koliko imas novaca?

Jos nista.. 100-200kn. Kad dobijem cilj, onda cu i skupiti..

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Uzmi ovo sta ja imam, ako trazis "full package"

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Lucidius kaže...

Uzmi ovo sta ja imam, ako trazis "full package"

Da, tvoje poruke nisam uspio promašiti

Vidio sam već.

Svaki mjesec mogu malo love staviti na stranu, tak da mi je 800 kn puno...

Skupljam dok ne naletim na kakav komad na oglasnicima...

Ili dok ne sakupim 800 kn :D

13 godina
neaktivan

Pozz, volio bi vidit vase preporuke za sljedece stvari. Naime slazem jos jedan FX8 PC...bit ce unutra FX8350, i neka Ati grafa od 8GB..sad dal 400 ili 300 serije nisam siguran, al ugl zanimaju me sljedece preporuke, htio bi kuciste do 800-900 kn, Znaci sto vece da je, sto vise prozracnosti da ima, da moze se montirat stavit sto vise ventilatora za hlađenje i da to naravno sveskupa nije "skuceno". Na proc ce ic hladnjak od Noctue onaj veliki DH15 vjerovatno pa i to uzet u obzir graficka bi isto trebala bit poprilicno velika, pa eto volio bi vidit vase ozbiljne preporuke.

Jedina napomena je, nebi volio kucista koja su kao bozicna drvca sa ledicama, LED ventovima i takvih stvari, znaci iskljucivo me zanima kuciste koje je prostrano i da sve lijepo stane unutra uz dobar cable managment.

Hvala jos jednom :)

Origin ID: ReaLazio
10 godina
Valja li nzxt s340?
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice