Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.681.813
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir kućišta
MrkyBoy kaže...
Pozdrav.
Kupio sam Zalmanovo Z11 Plus kuciste koje podrzava grafe do 29 centimetara a grafa koju cu kupiti ima 30 centimetara.Moze mi netko pomoci?Ne zelim rezati HDD cage.

Kako da ti pomognemo? Ni mi ne želimo rezati tvoj HDD cage. 

Možda bi radije zezao grafičku?

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2015 11:39 (axos).
15 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

A kako bi ti pomigli? Ako ne stane, onda ili rezat kuciste ili drugo kuciste ili druga grafa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav, imam pitanje dali jedna od ove dvije grafe mogu stati u dolje navedena kućišta:

MSI R7 370 Armor X

MSI R7 370 Gaming

Kućišta:

CoolerMaster K380

Thermaltake Versa N21

MS Monster

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2015 12:57 (NeedAdvice).

0 0 hvala 0
14 godina
NeedAdvice kaže...

Pozdrav, imam pitanje dali jedna od ove dvije grafe mogu stati u dolje navedena kućišta:

MSI R7 370 Armor X

MSI R7 370 Gaming

Kućišta:

CoolerMaster K380

Thermaltake Versa N21

MS Monster

Hvala.

Obe grafičke su skoro iste dužine. Par mm razlike.

U CM staje bez beda.

U TT versa može al treba maknut hdd kavez

u MS isto staje bez problema.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.12.2015 13:24 (axos).
9 godina
protjeran
axos kaže...
NeedAdvice kaže...

MSI R7 370 Armor X

MSI R7 370 Gaming

Kućišta:

CoolerMaster K380

Thermaltake Versa N21

MS Monster

Hvala.

U CM staje bez beda.

Hvala na odg. A koje bi kućište bilo bolji izbor izmedu CM i Verse N21, znam da je MS najlosiji izmedu ova tri mada su mi neki kolege koji cesto slazu konfe rekli da i nije toliko lose kao sto su inace MS kucista.

14 godina
NeedAdvice kaže...
axos kaže...
NeedAdvice kaže...

MSI R7 370 Armor X

MSI R7 370 Gaming

Kućišta:

CoolerMaster K380

Thermaltake Versa N21

MS Monster

Hvala.

U CM staje bez beda.

Hvala na odg. A koje bi kućište bilo bolji izbor izmedu CM i Verse N21, znam da je MS najlosiji izmedu ova tri mada su mi neki kolege koji cesto slazu konfe rekli da i nije toliko lose kao sto su inace MS kucista.

Versa zbog boljeg izgleda i orijentacije HDD kaveza koji se možda nebi ni trebao vadit. Na CM se može staviti ventilator na bok ali to nije toliko bitno pošto se ta grafička ne grije puno.

9 godina
protjeran
axos kaže...
NeedAdvice kaže...
axos kaže...
NeedAdvice kaže...

MSI R7 370 Armor X

MSI R7 370 Gaming

Kućišta:

CoolerMaster K380

Thermaltake Versa N21

MS Monster

Hvala.

U CM staje bez beda.

Versa zbog boljeg izgleda i orijentacije HDD kaveza koji se možda nebi ni trebao vadit. Na CM se može staviti ventilator na bok ali to nije toliko bitno pošto se ta grafička ne grije puno.

Kolega hvala na pomoći, još samo da te pitam, kakva je razlika ako je taj HDD kavez unutra i ako nije? Ako je vani odna se HDD mora montirati i šarafati u kuciste a sa kavezo mse samo umetne ili kako?

14 godina
NeedAdvice kaže...

Kolega hvala na pomoći, još samo da te pitam, kakva je razlika ako je taj HDD kavez unutra i ako nije? Ako je vani odna se HDD mora montirati i šarafati u kuciste a sa kavezo mse samo umetne ili kako?

Upravo tako. Zavisi i o sistemu kaveza. Ali glavna razlika je što ih u kavez stane više komada, a bez uglavnom jedan a ponekad dva.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 14:40 (DrNasty).
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav, 

Imam AMD phenom II x4 955 proc, dakle am3+ i tražim što je moguće manje i jeftinije kučište/napajanje u koje mogu tutnuti ovaj proc i ostatak stvari(hdd, neki losiji gpu...)

Jako je bitno da je sto manje.

Hvala 

Burek s mesom

0 0 hvala 0
13 godina

Koci te ATX ploca. S obzirom da imas Amd na ITX zaboravi, a na mATX nema smisla prelazit jer su to vecinom lose opremljene ploce nize kvalitete, a one koje su dobre ne mozes naci nigdje. Baci oko na Cougar MX 200, on nije nesto velik.

15 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav,

nakon dugo vremena uzimam novo kućište koje će me služiti sljedećih X(X) godina i izbor sam suzio na PHANTEKS Enthoo Pro i Define R5. Naginjem više Phanteksu zbog nekih malih sitnica, dvoumim se dali da uzmem verziju s prozorom ili bez pošto sam pročitao da se prozor brzo zna zaprljati-ogrebati i da je dosta zamračem pa se ne vidi kroz njega bez neke unutarnje ledice. Koliko prozor ima utjecaja na buku u kućištu? Prednost R5 je što ima zvučnu izolaciju (navodno ništa posebno) i bolju kvalitetu izrade. Koje je po vama bolje? Ima li neko bolje za taj budžet? Koliki pad temperature mogu očekivati u kućištu (sad imam ovo)?

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2015 12:48 (Jolckan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Jolckan kaže...

Pozdrav,

nakon dugo vremena uzimam novo kućište koje će me služiti sljedećih X(X) godina i izbor sam suzio na PHANTEKS Enthoo Pro i Define R5. Naginjem više Phanteksu zbog nekih malih sitnica, dvoumim se dali da uzmem verziju s prozorom ili bez pošto sam pročitao da se prozor brzo zna zaprljati-ogrebati i da je dosta zamračem pa se ne vidi kroz njega bez neke unutarnje ledice. Koliko prozor ima utjecaja na buku u kućištu? Prednost R5 je što ima zvučnu izolaciju (navodno ništa posebno) i bolju kvalitetu izrade. Koje je po vama bolje? Ima li neko bolje za taj budžet? Koliki pad temperature mogu očekivati u kućištu (sad imam ovo)?

Pozz,

R5-ica po mome mišljenju zbog kvalitete izrade i zvučne izolacije koje si spomenuo u svojoj poruci, a i zbog nekog minimalističnijeg izgleda.

Vjerujem da imaš možda jedan ventilator u tom tvom trenutnom kućištu, a koje god da od ova dva odabereš imat ćeš više prostora što znači i više zraka te ako hoćeš uzmeš si još jedan ventilator tako da imaš hladno kućište ( u R5 koliko se sjećam dobiješ snjime 2 ventilatora).

lp

If you have nothing to lose, try.
15 godina
neaktivan
Filip720 kaže...

Pozz,

R5-ica po mome mišljenju zbog kvalitete izrade i zvučne izolacije koje si spomenuo u svojoj poruci, a i zbog nekog minimalističnijeg izgleda.

Vjerujem da imaš možda jedan ventilator u tom tvom trenutnom kućištu, a koje god da od ova dva odabereš imat ćeš više prostora što znači i više zraka te ako hoćeš uzmeš si još jedan ventilator tako da imaš hladno kućište ( u R5 koliko se sjećam dobiješ snjime 2 ventilatora).

lp

Znaš li možda kolika je to razlika u kvaliteti izrade, nešto značajno ili? Phanteks ima slabiji dizajn ali mu dajem prednost jer je veći, dolazi sa 1x200mm sprijeda - 1x140mm straga, ima fan hub, mogu mu se staviti ventovi na HDD cage, dolazi sa PSU pregradom (verzija sa prozorom), više filtera za prašinu, malo bolji cable management. Brine me jedino ta kvaliteta izrade. 

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2015 14:35 (Jolckan).
17 godina
Vodič za odabir kućišta

Jesi mozda Arc Midi gledao?

Ja imam osobno to kučište i prezadovoljan sam. S 3 140mm ventilatora (2 stavio na ulaz i 1 na zadnji ispuh), i noctua NH D14 je unutra i uopće nemam potrebe za zvučnom izolacijom kad je već i ovako praktički nečujno. Nemam grafičku još, ali uzeo bi neku s većim ventovima koja se gasi kad nije pod opterećenjem. Filteri za prašinu gore dolje i na ulazu.

Ja imam prvu verziju kučišta, sad je aktualna R2 verzija, no kučište je stvarno odlično, nikad više ne planiram uzeti nešto drugo osim Fractala jer su me se jako dojmili jednom gestom. Naime pukao mi je USB port na prednjem panelu kučišta i poslao sam im mail u švedsku, i poslali su mi kompletan prednji panel novi (iako su mogli samo USB portove), i to potpuno besplatno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2015 14:57 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Arc midi R2 mi djeluje kako malo slabija verzija R5. Prije 3 dana sam bio siguran da uzimam R5 dok nisam vidio Phanteksa koji mi se svidio zbog detalja koje sam prije nabrojio. Biti ću vjerovatno zadovoljan koje god da uzmem od ta dva, samo moram prelomiti odluku Kakav je NZXT H440, vidim da je izašlo reizdanje koje je poboljšalo protok zraka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Uzmi Phanteksa bez dileme..

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Jolckan kaže...

Arc midi R2 mi djeluje kako malo slabija verzija R5. Prije 3 dana sam bio siguran da uzimam R5 dok nisam vidio Phanteksa koji mi se svidio zbog detalja koje sam prije nabrojio. Biti ću vjerovatno zadovoljan koje god da uzmem od ta dva, samo moram prelomiti odluku Kakav je NZXT H440, vidim da je izašlo reizdanje koje je poboljšalo protok zraka?

Phanteks Pro ti ima jednu manu a to je losa pozicija prednjeg filtera tako da prašina komotno ide unutra sa boka, inace sve ostalo super.

17 godina
roby27 kaže...

Phanteks Pro ti ima jednu manu a to je losa pozicija prednjeg filtera tako da prašina komotno ide unutra sa boka, inace sve ostalo super.

Uzmi poderane najlonke od cure i tu ih polijepi s nutarnje strane, vidjet se neće a prašina neće ulazit 

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2015 18:40 (lllnuclearlll).
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Znam za to sa prašinom, ne smeta mi, ne može biti gore od ovoga sada Mislim da ću 95% uzeti Phanteksa, samo ne znam verziju sa prozorom ili bez. Čekam da mi odgovori jedan kolega s foruma koji je uzeo Phanteksa pa da vidim njegove dojmove u vezi prozora. Planiram uzeti u Ipon-u pošto su jeftiniji, daju 2 godine garancije za razliku od Centra koji daje 5 godina, ali to ionako nije važno kod kućišta. Hvala svima na odgovorima

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2015 19:17 (Jolckan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vodič za odabir kućišta

Ja bi uzeo R5 :D

Kučište mi jednostavno izgleda bolje... A ove stvari koje si nabrojao sve ima i R5. Odličan cable management, odlično hlađenje diskova, jedino mi fali još jedan vent da bi ja bio sretan, al to se lako dokupi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2015 19:32 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

E jebiga sad:) Phanteks je veći, mislim da ću s njim dobiti puno više ali kad vidim eleganciju R5 dođe mi da promjenim odluku, plaća mi stiže u prvom mjesecu, nikad se ne zna

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Jolckan kaže...

E jebiga sad:) Phanteks je veći, mislim da ću s njim dobiti puno više ali kad vidim eleganciju R5 dođe mi da promjenim odluku, plaća mi stiže u prvom mjesecu, nikad se ne zna

najbolje bi ti bilo vidjeti ih uživo, malo poprčkati po njima, turnuti nos unutra....

nakon ovog fractala visina mojih kriterija je porasla toliko da niti jedno kućište nema prolaz dok ga ne vidim uživo i ne popipam kvalitetu

ne znam kakav je phanteks, ali kad osjetiš kvalitetu fractala teško da ćeš drugo nešto i pogledati

ja osobno sam se namečio na phanteksov evolv atx, a fractala bi ostavio za dječji komp, no nema šanse da ga naručim, a da ga prije toga nisam vidio uživo (makar sumnjam da je loš, obzirom da je kompletni napravljen od podebelog aluminija)

15 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Problem je što ih nikako ne mogu vidjeti uživo, ne živim blizu trgovina koji ih imaju. Što mislite o polovnom kućištu npr. vidim da se prodaje Corsair Obsidian 800D, ne baš to pošto na prvu ruku vidim da nema USB 3.0 i nije kompatibilan sa većim vodenim hlađenjima(?), nije mi hitno, mogu čekati da iskoči neko povoljno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

phanteksov evolv atx

To kućište je kvaliteta više klase po svim reviewovima koje sam pročitao. 

If you have nothing to lose, try.
14 godina
neaktivan
Jolckan kaže...

Problem je što ih nikako ne mogu vidjeti uživo, ne živim blizu trgovina koji ih imaju. Što mislite o polovnom kućištu npr. vidim da se prodaje Corsair Obsidian 800D, ne baš to pošto na prvu ruku vidim da nema USB 3.0 i nije kompatibilan sa većim vodenim hlađenjima(?), nije mi hitno, mogu čekati da iskoči neko povoljno...

pogledaj si na youtube review-ove za r5 i phanteks enthoo pro dugo se dvoumio izmedju ta dva pa na kraju narucio phanteks enthoo luxe.

Uglavnom dobro je i jedno i drugo kuciste nemos pogrijesit samo enthoo pro nemoze on top stavit se radijator za push pull pa je jedini razlog zasto sam narucio enthoo luxe.

Jedini minus kod enthoo pro sto se na crnom kucistu sve packe vide od prstiju i prozor je lose izradjen pa se dosta lako osteti i moras imat neko osvjetljenje da bi mogao da vidis unutra komponente.

15 godina
neaktivan
marac1988 kaže...
Jolckan kaže...

pogledaj si na youtube review-ove za r5 i phanteks enthoo pro dugo se dvoumio izmedju ta dva pa na kraju narucio phanteks enthoo luxe.

Uglavnom dobro je i jedno i drugo kuciste nemos pogrijesit samo enthoo pro nemoze on top stavit se radijator za push pull pa je jedini razlog zasto sam narucio enthoo luxe.

Jedini minus kod enthoo pro sto se na crnom kucistu sve packe vide od prstiju i prozor je lose izradjen pa se dosta lako osteti i moras imat neko osvjetljenje da bi mogao da vidis unutra komponente.

Ma pogledao sam sve moguće video/tekstualne recenzije za oba kućišta. Ethnoo luxe mi je van budžeta, svidio mi se ovaj prije gore spomenuti Evolv, ali nema optiku, da ima nebi se ni sekunde mislio. Kad primim plaću, razmisliti ću pa ću odlučiti.

14 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Iskreno dugo mi je bio prva opcija taj phanteks enthoo pro a druga r5.

Stvarno phanteks ima velikog potencijala oces do vodenog hladnjenja oces do prostora stvarno prostora ima vise od r5 i po recenzijama youtubera enthoo pro je bio neki best buy stvarno dobijes odlicno kuciste za 100 i nesto dolara.

Bio je u mikronisu phanteks enthoo pro za 800 kn prije tjedan dva sad je malo visa cijena.

Kao sto kazem kod enthoo pro je jedini problem sto nemos on top stavit radijator za push pull i zato sam uzeo enthoo luxe inace da stane on top push pull za enthoo pro uzeo bih bez razmisljanja pro verziju.

Inace 106 eura je pro a enthoo luxe je 156 eura.

Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
Jolckan kaže...

Ma pogledao sam sve moguće video/tekstualne recenzije za oba kućišta. Ethnoo luxe mi je van budžeta, svidio mi se ovaj prije gore spomenuti Evolv, ali nema optiku, da ima nebi se ni sekunde mislio. Kad primim plaću, razmisliti ću pa ću odlučiti.

kupiš na ebayu kompaktnu vanjsku optiku i staviš je iznutra, na ovu poziciju gdje sam označio, bilo s otvorom za cd prema van ili okrenuto prema zadnjem dijelu kućišta

bočne stranice se ionako otvaraju kao vrata i kad ti zatreba optika, otvoriš vrata, ubaciš cd i voila... 

15 godina
neaktivan
marac1988 kaže...

Kao sto kazem kod enthoo pro je jedini problem sto nemos on top stavit radijator za push pull i zato sam uzeo enthoo luxe inace da stane on top push pull za enthoo pro uzeo bih bez razmisljanja pro verziju.

Inace 106 eura je pro a enthoo luxe je 156 eura.

Push pull mi neće biti problem, nisam to ni mislio stavljati, gledao sam u vezi toga par usporedba po netu, razlika između push, pull i push pull je svega par stupnjeva koliko sam na brzinu vidio.

picajzla0707 kaže...

kupiš na ebayu kompaktnu vanjsku optiku i staviš je iznutra, na ovu poziciju gdje sam označio, bilo s otvorom za cd prema van ili okrenuto prema zadnjem dijelu kućišta

bočne stranice se ionako otvaraju kao vrata i kad ti zatreba optika, otvoriš vrata, ubaciš cd i voila... 

To mi se baš i ne sviđa a i volio bih u budućnosti staviti eventualno neki front panel. Naginjem puno Phantaks Prou ali muči me to što govore da se brzo zaprlja, za kvalitetu izrade sam u nekim recenzijama pročitao da mu je dosta dobra tako da mi to više ne predstavlja dilemu. Kolega koji ima Phanteksa još mi nije odgovorio na PM, kad odgovori trebao bi znati više.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 16:40 (Jolckan).
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

A gle ako ti nije problem odi si na bijelu boju phanteks enthoo pro ili bas mora biti crna?

Jer na crnom ono je fingerprint i nesmijes ga dodirnut a da ne ostane otisak prsta ruke po kucistu sve se bas vidi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 17:12 (marac1988).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice