Problem sa računalom

poruka: 18
|
čitano: 1.875
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Problem sa računalom

Pojavili su mi se neki problemi sa računalom.Kada je grafička na 100% (full load) 3d aplikacije zaštekaju svake 2 sekunde unatoč dobrom frame rateu...pretpostavljam da je za to krivo napajanje...

na slici se vidi da u furmarku na testu stabilnosti +12 V padne na 11.2 V dok je u idle normalnih 12 V , također sam skinuo 24 pin konektor sa matične i primjetio da nema 1 pina...da li je to normalno?

Hvala na pomoći

0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa računalom

uh..bit ce ovdje zanimljivo dok se ne nadje problem.

skolski primjer "pretresanja" svih opcija. od hardwera do softwera.

zanimljivo da fali pin.

trebalo bi raditi i kad dignes ta 4 dodatna,ako proc ima svoje napajanje i ako nemas puno stvari ukljuceno na izvor struje preko maticne.

sigurno iskljucujes da nema nista od softwera da bi moglo rovarit i usporavat sistem?

lako je onda prec na hardwer.

sad ce ekipa sa prijedlozima.

molim moderatore da me ne nazivaju po forumu BUDALOM, kao Danny_HR .. ja nikog ne nazivam nikakvim imenima.
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Problem sa računalom

Probao sam i sa win 7 i XP, različitim driverima za grafičku ...uvijek isto

Dok sa prime 95 opteretim CPU nema nikakvih problema nego uvijek dok je grafička opterečena ...

Isprobao sam i staru HD3650 , znači ista stvar ...

CPU ima svoja 4 pina , na matičnoj ide 24 pina i taj jedan fali , ali do sada nije nikad bilo problema

0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa računalom

dakle kartica je ok,jer se dogadja i na staroj.

sto je najgore...sve je radilo i odjednom pocelo to trzanje na 100%

nisam ti pametan.  to su te situacije kada je dobro doma imati dodatnih napajanja i ostalog hardwera,

pa redom krenes sa ustekavanjem.

nemam pojma stari.

molim moderatore da me ne nazivaju po forumu BUDALOM, kao Danny_HR .. ja nikog ne nazivam nikakvim imenima.
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Problem sa računalom

Imam neko staro napajanje od 400W iz burazovog kompa...ali nema 24 pin već samo 20 pin + 4 pin ali onda fali za 4 pin za CPU :S

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem sa računalom

izvor slike

dakle normalo je da nema jednog konektora

There are 10 types of people in the world... those who understand binary and those who don't.
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 16:11 (ZC_Someone).
Moj PC  
3 0 hvala 3
17 godina
Problem sa računalom

kod mene je na maticnoj 24,a imam ukljuceno sa 20...jer sam ubacio rezervno napajanje.

nisam jos kupio novo.

sve radi ko grom sa 20.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Problem sa računalom

Na starom napajanju ima 20 pinova....znači preostaje mi onda samo da isprobam to napajanje i smislim nešto za 4 pin od CPU-a

EDIT: ok..onda ću stavit 20 a na CPU onaj od 4 ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 16:14 (Kordy).

0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa računalom

pa i na starom imas onaj mali 4-pinski konektor za cpu.

edit:

ploca sa dual amd 2.6, integrirana grafika 3200, 2gb ram, jedan hard, jedan ventilator uzima struju sa ploce, tv kartica i sve radi sa 20,a treba 24.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 16:17 (torrente).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Problem sa računalom

Ajde provjeri temperaturu grafičke prvo. Možda se pregrijava pri punom opterečenju.

Probaj to staro napajanje, ak će biti preslabo komp se neće htjeti upaliti.

There are 10 types of people in the world... those who understand binary and those who don't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Problem sa računalom

temp grafičke su ok ,gore je accelero (hd4670)

1 0 hvala 0
17 godina
Problem sa računalom

to ti je cas posla, pobodi to staro napajanje. nema druge nego po redu.

Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
odjavljen
Problem sa računalom

Evo , zamjenio sam napajanje i isprobao ,imao sam u međuvremenu nekih dodatnih problema ali čini mi se da je sad sve ok , nema više laggova te je test normalan , ali ovo napajanje malo pišti , zuji...

pretpostavljam da je preslabo te nekvalitetno a da ne govorim o starosti ....sada znam koja je sljedeća komponenta na listi za kupiti

Hvala svima

1 0 hvala 1
17 godina
Problem sa računalom

svaka čast !

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Problem sa računalom

Problem se opet vratio , u stvari nije niti bio riješen....kada bih u CCC enable ATI overdrive iako su frekvencije na stock , javljali bi se ti laggovi u Furmarku...

Nakon što bih isključio ATI overdrive nestali bi laggovi u Furmarku ,ALI u igrama je ista stvar (u nekim situacijama igra štuca iako je framerate dobar)bez obzira na test u Furmarku...

EDIT: kada sam testirao drugo napajanje ATi overdrive je bio off te je test bio u redu pa sam po tome zaključio da je sve ok

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 11:39 (Kordy).

0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa računalom

skoro si sve probao... tko zna koja sitnica pravi problem.. voltaza na ploci, nesto u biosu...

ram i hddd nemju sa tim veze.  stvarno cudno jer je sve isprobano.

ne dam nikom palac dolje, eventualno TU
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 15:54 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Problem sa računalom

prijatelju, tu sam ja :D

sredit cemo problem, premda je izvrsen linc na mene.... tako ti je to, posten svijet nastrada.

sto si zadnje pokusavao??

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Problem sa računalom

Ne znam ni sam šta sve nisam isprobao i naravno isto je , totalno iritantno u igrama tako da sam na kraju odustao...

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2010 22:35 (Kordy).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice