Preporuka kućišta Mid/Big

poruka: 55
|
čitano: 8.538
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Preporuka kućišta Mid/Big

Nije, dužine je ko ATX samo je dosta šira.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 2:11 (strit).
16 godina
neaktivan

Hvala svima , uzet je Obdsidian 650 ,asusica za dva xeona i dva xeona , hvala svima na preporukama.....

So say We All
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
skyreeper kaže...

Hvala svima , uzet je Obdsidian 650 ,asusica za dva xeona i dva xeona , hvala svima na preporukama.....

Odličan izbor ! {#}

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan

Stavim slike kad stigne heheh :P

So say We All
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Kao što sam obeća evo slikice taman stiglo .....the beast {#}

So say We All
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sad mirim unutrašnjos ,biti će tu frke to montirati,ona je široka 30,5 cm izgleda da će pokriti sve rupe za kabele..............hmmm

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ili da stavi ovu ploču hehehe

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
skyreeper kaže...

Sad mirim unutrašnjos ,biti će tu frke to montirati,ona je široka 30,5 cm izgleda da će pokriti sve rupe za kabele..............hmmm

Pa nije to kuciste za takvu plocu, za to je Cosmos II. Prodajte to kuciste sad, i uzmite nesto za te maticne. Uostalom bolje prodat maticnu i procesore i uzet najjaci i7 i maticnu za njega i sve ste rijesili.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
mislavgray kaže...
altopais kaže...

dal se meni cini ili je ovo xl atx ploca? ako je daj javi kak si utrpao plocu unutra zanima me

Pa ja sad gledam po forumima isto ko frend i kažu ljudi da ide unutra.........

So say We All
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
skyreeper kaže...

Pa nije to kuciste za takvu plocu, za to je Cosmos II. Prodajte to kuciste sad, i uzmite nesto za te maticne. Uostalom bolje prodat maticnu i procesore i uzet najjaci i7 i maticnu za njega i sve ste rijesili.

Ma i to smo gledali isto pa smo tili ići na 800D ali nije ima toliko para ipak je to konfiguracija od nekih 18k kuna za posao,po mjerama staje unutra.Kad stigne ploča sve ćemo znati :)

So say We All
16 godina
neaktivan

Moglo se uštedit, recimo jedna 560Ti, ili umjesto nje HD7850, pa naknadno još jednu, al na kucistu se ne treba stedit. Pogotovo ako je za posao, pa se zaradi za još jednu dosta brzo.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan

Kužim ja tebe ali cijena 800-ce je prevelika kod nas iskreno,a i ide jedna 560 ti od kolege sa foruma,a isto tako sama ploča koja je uzeta preko ebaja je 4k kuna a proci oko 7k pa se nekako navuklo da bude kvalitetno kućište.Ma staviti ćemo mi to unutra hehe.Postat ču slike ili on kad sve stigne :)

So say We All
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Kupio si Obsidian 650D, svaka cast.{#}

Kakav je prvi utisak kada si ga otvorio, jel da da je super???

Za Xeon je EVGA nenadmasna.

Nema potrebe za 800D ako ima mesta u 650D. 

800D je isto odlicno kuciste, ne opada mu prodaja 3 god ja mislim.

Mozda malo od kada je izasao 650D ali i dalje ljudi uzimaju big Tower.

Sa druge strane 650D je dovoljan, sve vise nailazim na ljude koji su posle 3-4 grafike i gluposti i vodenih hladjenja biraju mala kucista i jednu grafiku ili mid tower,

srednje napajanje itd.

Dosadi ono kada ne moze nijedna igra da optereti a ti 2 GPU viska unutra zbog skorova.

Hocemo EVGA GK110 STO PRE
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 13:01 (Vlada011).
16 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Kupio si Obsidian 650D, svaka cast.{#}

Kakav je prvi utisak kada si ga otvorio, jel da da je super???

Za Xeon je EVGA nenadmasna.

Nema potrebe za 800D ako ima mesta u 650D. 

800D je isto odlicno kuciste, ne opada mu prodaja 3 god ja mislim.

Mozda malo od kada je izasao 650D ali i dalje ljudi uzimaju big Tower.

Sa druge strane 650D je dovoljan, sve vise nailazim na ljude koji su posle 3-4 grafike i gluposti i vodenih hladjenja biraju mala kucista i jednu grafiku ili mid tower,

srednje napajanje itd.

Dosadi ono kada ne moze nijedna igra da optereti a ti 2 GPU viska unutra zbog skorova.

E prijatelju da je za mene {#} to mi je za frenda altopais -a, on nije ima acc na forumu pa sam umisto njega ,a mogu ti reći da je kućište odlično,jako kvalitetno odrađeno.Ima mista na pretek i kad sve potrpamo unutra postat ćemo slike :)

So say We All
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 13:19 (skyreeper).
14 godina
protjeran

Ja sam rekao to kuciste je ekstra. 

Jedino bolje od njega je Caselabs M8, koji ne bi kupio ako bi mi plata bila ispod 3000e.

I samo za water cooling i samo kada bi se u to razumeo.

13 godina
protjeran

Zalman z11 plus je odlican!!!

XxElectroFuckerxX
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Electricman :) kaže...

fulao si ceo fudbal

15 godina
Electricman :) kaže...

Jest , al u svom cjenovnom rangu !

Music As A Weapon !!
15 godina
mislavgray kaže...
altopais kaže...

dal se meni cini ili je ovo xl atx ploca? ako je daj javi kak si utrpao plocu unutra zanima me

Nije xl-atx, još gore: EEB Form Factor
12 inch x 13 inch ( 30.5 cm x 33 cm )

Mislim da nece stati u kuciste

15 godina

Lakše stane EEB od XL-atx ploče jer prema dolje nema mjesta od napajanja a u širinu mjesta koliko hočeš. Eventualno možda prekrije večinu rupa za kabele ali to mora ići nutra samo tako.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ploča stane i širinom i visinom kako god da je okreneš i da prekrije one rupe za kabele ali se kabeli vuku na drugu stranu vidjti će te sve :)

So say We All
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sve je stalo ko saliveno............i evo malo slikica pa kad sve bude gotovo opalim sa aparatom :)

Komp je monstrum pravi hehe,a i imam jednu zamjerku kućištu.

Rack gdje dolaze HDD-a se klima i to ne malo nego poprilično,morali smo ga odmontirati i stisnuti one dvije vodilice da ga fixiramo.

Sve u svemu jako prostrano iako je ova ploča unutra,svi oni koji su rekli da neće stati evo slika pa neka se uvjere u veličinu prostora utrobe Corsaira.

So say We All
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Kada poslozis sve idi na CORSAIR forum i bas da napises da nije samo za ATX ploce tj da okacis sliku lepo da vide svi.

Da ne zbunjuje ljude.

Nisi nista modovao kuciste, jel tako???

Ljudi misle da je samo za ATX, ja kada sam pitao da li ce stati E-ATX EVGA na nekim forumima sam dobijao odgovor da verovatno nece.

Mada su ti ljudi uglavnom u potpisu imali ASUS sve stvari ali opet zvanicno pise Support ATX pa ljude najcesce zanima FTW ploce da li staju.

Zamisli da je ova unutra jos

http://i.imgur.com/dALqt.jpg

Mislim kad je vec za 2 CPUa onda Best.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 12:08 (Vlada011).
16 godina
neaktivan

Hvala Vlada za Corsair forum prijedlog..........nisam modao kućište,tj.nisam ništa trebao rezati li bušiti,sve je sjelo bez muke.

A što se tiče EVGA dualke frendu je bila malo skuplja i lik mu nije htjeo dati popust pa se odlučio za asusa.

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

I i ja dobijam mala poboljsanja za kuciste.

Narucili smo na PCAXE neke stvari sa Performance PC pa sam narucio onaj Demciflex od 200mm i 2x Gentle Typhoon AP-15 1850RPM.

Ipak je to najbolji radiatorski fan i stavicu na H70 bez resistora. Njima je buka kao corsair fanovi sa resistorima a radi skoro 300RPM brze a potisak na radiator mu je dosta bolji.

Dosta je skupo kada se tako narucuje oko 70e ce me izaci Demciflex i 2x Gentle Typhoon mada su i to skupe stvari sve po 20$ skoro.

Ali bar cu imati vrh ventilatore i ofarbacu ih. Samo ne znam da li ram u crno a propeler u crveno ili ceo crn. Posto vec imam crni sprej.

Hteo sam da uzmem Gentle Typhoon Black 300RPM ali sam se predomislio jel fan je zakacen za molex koji se ne skida i tako se napaja i nema regulaciju brzine a radi na 10V-13V.

Tako da bi verovatno trpeo 3000RPM pa sam ipak uzeo obicne, jako tesko ih je naci i samo gledam ljude koji uzimaju neke druge a imaju priliku za njih.

I ti bi trebao da uzmes Demciflex 200mm okrugli filter za 650D.

Videces da ce ti trebati. Ima on predvidjeno mesto napred. Tu kod vas ima da se kupi.

Kroz njega ne prolazi nista vidljivo golim okom. Ne znam koji procenat zadrzava a posle nedelju dana videces filter kakav ce biti.

I jedan decko se dosetio znas kako dobro a sa prednjeg filtera isece one plasticne resetke sa unutrasnje strane posto kada se malo nakupi prasina one krenu da se ocrtavaju i onda moras na 3 dana da cistis cetkicom da se ne bi videle. On ej samo ram ostavio a sve one resetke isekao i sada je perfektno.

Samo ja ne smem to sada, kupicu rezervni taj filter pa cu onda pokusati. 

Mislim taj deo je nov oko 7$ pa mogu da pokusam i ako zeznem da imam u rezervi.

Ovo je trebala da mi bude srecna godina za upgrade ceo ali mer Ivy zeznuo pa ce izgleda da se SB uzima na Z77, kao debil debilski podpao pod uticaj pljackasa. 

Novi chipset i stari CPU, ako oni sto sam im se smejao tj AM3+ I X6 posle faila Bulldozera.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 19:21 (Vlada011).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice