Pomoc oko paljenja napojne

poruka: 35
|
čitano: 11.875
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Re: Pomoc oko paljenja napojne
kiwi_91 kaže...

Postoji li veća razlika u naponima i na 3,3 V i 5 V kao kod 12 V kad je napajanje na matičnoj i kada nije?

vjerovatno su osušili 12v kondenzatori na tom napajanju , ploća ima svoje kondenzatore pa mu radi kako triba samo kad je uštekano na ploću jer vuće pwr ok signal loš kad nema tih dodatnih kond.
još je napisa da mu triba za grijat žicu neku u kratki spoj, triba bi nabavit dobro napajanje pa to spojit na regulator na kojemu može limitirat struju i to bi bia posal , ovo je sve uzaludno ovako.

12 godina
neaktivan
Pomoc oko paljenja napojne

Ne znam sad nemam unimjer da provjerim, al preko ploce radi normalno. Kad skopcam bez ploce onaj 3,3r/s s 3,3v napon bude 11,20v, a kad spojim 3,3r/s sa 5v napon bude oko 7v na izlazu gdje treba biti 12v. Ja spojim 3.3r/s sa 3,3v i samo jos bijelu sa njima spojim i upali se.

spusteni do zemlje, siroke su felne, u krivini nema zime u kadu kad se sedne

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dabar_solta kaže...
kiwi_91 kaže...

Postoji li veća razlika u naponima i na 3,3 V i 5 V kao kod 12 V kad je napajanje na matičnoj i kada nije?

vjerovatno su osušili 12v kondenzatori na tom napajanju , ploća ima svoje kondenzatore pa mu radi kako triba samo kad je uštekano na ploću jer vuće pwr ok signal loš kad nema tih dodatnih kond.
još je napisa da mu triba za grijat žicu neku u kratki spoj, triba bi nabavit dobro napajanje pa to spojit na regulator na kojemu može limitirat struju i to bi bia posal , ovo je sve uzaludno ovako.

Jesu li se osusili ili nisu to ne znam, ali znam da je ovo compaq i maticna i napajanje, i sve su pravili specijalno, nema nista univerzalno tako da mislim da bi se ovo napajanje moglo upaliti samo treba znati kako. Al vjerujem da jos nesto igra ulogu sem kablova

11 godina
protjeran
sve su pravili specijalno ali isto nisu stavili specijalne kondenzatore koji se nemogu osušit, pretpostavljam to napajanje je starije od 4-5 godina. spoji između +12V i gnd 2200uf+ 16v kondenzator novi pa onda izmiri oćeli davat 7 ili 12V bez ploće
12 godina
neaktivan
dabar_solta kaže...
sve su pravili specijalno ali isto nisu stavili specijalne kondenzatore koji se nemogu osušit, pretpostavljam to napajanje je starije od 4-5 godina. spoji između +12V i gnd 2200uf+ 16v kondenzator novi pa onda izmiri oćeli davat 7 ili 12V bez ploće

Nisam to probao, pokusacu. Samo da kazem kad radi bez ploce, nesto se cuje kako skoljca, cak cak

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice