Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O) izdvojena tema

poruka: 21.948
|
čitano: 3.647.088
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
ivanoile kaže...

Zanima me bi li XFX450 mogao pogonit ovaj moj komp? Bi bio dovoljan za maks. opterecenje?

ja imam taj XFX 450W za koji pitaš (to je core edition predpostavljam, jer nezz jel ima neki drugi).

Ali mene zanima hoće li raditi ako stavit FX 8320 proc na njega, ostalo sve isto? - pod "moj pc".

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 15:55 (headshot).
13 godina
odjavljen
ivanoile kaže...

Zanima me bi li XFX450 mogao pogonit ovaj moj komp? Bi bio dovoljan za maks. opterecenje?

Bez problema. 

13 godina
ivanoile kaže...

Bez problema

headshot kaže...
ivanoile kaže...

ja imam taj XFX 450W za koji pitaš (to je core edition predpostavljam, jer nezz jel ima neki drugi).

Ali mene zanima hoće li raditi ako stavit FX 8320 proc na njega, ostalo sve isto? - pod "moj pc".

Bez problema

Ovom forumu kronično nedostaje Vlada koji je uvijek podizao atmosferu nasmijavanjem i uveseljavanjem sviju svojim slikovitoživopisnojedinstvenim postovima.
14 godina
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Evo ja imam Corsair Hx450 slican je xfx pa gura moj komp sa ocanim cpuom na 4 ghz i ocanom grafom.

http://valid.canardpc.com/2gp8dx

0 0 hvala 0
14 godina

http://www.centro.hr/Proizvodi.aspx?keyword=xfx+450&page=1

Ima li ikakva razlika il je ovo greska na stranici?

Di2 & EPS FTW!
13 godina
odjavljen

Različiti dobavljači, isto napajanje. 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Preporuka za neko kvalitetno napajanje u koje će eventualno ići CF r9 290-tki...
Do 1200kn.

Nešto tipa http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/napajanja/xfx-p1-850b-befx/ ili http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/napajanja/cor-cp-9020056-eu/ ?

steam: bevis6
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
http://valid.canardpc.com/2gp8dx
11 godina

Najbolje bi bilo uzeti AX860, ali ako ne možeš dodati tih 50 kn, onda uzmi taj XFX što si ga stavio u prijedlog. Ako ga slučajno nema onda je još solidna opcija Enermax Revolution87+ 850 W (cca. 1190 kn), Corsair RM bih osobno zaobišao.

14 godina
neaktivan

Isplatil se dati 80KM(cca 310kn) za polovno napajanje SilverStone SST-ST70F ?
Koliko je sigurno da ce ono raditi dugo(nikako ne mogu znati koliko je radilo, prodavač može slagati šta hoće) ?
Ovo moje LC Power sam kupio u 11 mjesecu 2012-e i radi odlično, kada bi znao da će ovaj SilverStone raditi 2 godine kupio bi ga.Silverstone ima 4 6 pinska i 1 8 pinski konektor za GPU, dobrih 50A(600W) na +12V i što mi se najviše sviđa, modularno je(full modularno) pa bi mogao napraviti dobar cable management.

Edit:
specifikacije

80% ~ 87% Efficiency at 20% ~ 100% Loading, ovo vjerovatno dodje kao 80+ Bronze

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2014 3:37 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ako nećeš mijenjati G2030 i HD7770 u ove dvije godine, onda bih osobno ostao pri LC-u. Pentium i ta grafa nisu veliki potrošači tako da LC nije toliko opterećen što znači da bi mogao izgurati još te 2 god.

Taj Silverstone je solidno napajanje i vjerojatno bi ti se isplatilo uzeti ga da trebaš nešto jače od LC-a, ali ovako ne vidim smisao mijenjanja ono što je dobro s potencijalno neispravnim.

I možeš li pogledati piše li na naljepnici LC-a da na 12 V ima 2 raila od 15 i 10 A ili 18 i 20 A?

14 godina
neaktivan

Znam da nisu veliki potrosaci, ali brine me onaj MTBF, to je neka garancija koliko će napajanje raditi, a ono ostalo ako doživi.

Ako bi mijenjao nešto u dvije godine, mijenjao bi procesor, neki i5(ako se bude imalo novca za njeg) a graficka ce bez problema pokretati igre koje izadju za 2 godine.

U mene je nešto kao LC5550 V1 napajanje, nije V2.2, 15 i 10A je, nema ga bas po netu, vjerovatno ih je dosta manje proizvedeno nego V2.2.

Htio sam ga kupiti zbog modularnosti, jer ovako imam hejbet kablova po kućištu a i ostalo bi mi dosta prostora za buduću nadogradnju, ali koju vjerovatno nebi u 2 godine napravio, sve sto bi napravio u sljedece dvije godine (mozda jos jedan HDD i drugi CPU) to bi LC izdrzao, ali je dosta sati radio, rijetko kad gasim racunar i sada ne znam je li ima to kakve veze sto je bio jako dosta vremena na idle(ne znam koliko mu je to nastetilo), a ovaj Silverstone je jako jeftin u poredjenju sa ostalim

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imam MB ASRock770 Extreme3;ADM PhenomIIx4 965;ATI Vapore 4800+AMD radeonR7 240
napajanje Coolermaster G450 450W
3HD(150+500+2tb)+ 1 SSD(60gb)
evo pitanja:
imam napajanje 400W SealthXstream, htio bih ga upogonit da mi samo napaja grefičke kartice(neovisno o main napajanju)
mogu li jednostavno spojit s tog napajanja kabele na grafičke iako su u matičnoj koja ima primarno napajanje s Coolmastera?

Cum sapienti viro libenter diserimus
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/napajanja/xfx-p1-850s-nlb9/

Vs

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/napajanja/cp-9020044-eu/

Zašto je ovaj skuplji?
Te što bi bilo dostatno za napajati r9 290ku i i5 4690k te 1150 killericu 97'
(pitam jer nemam pojma o napajanjima ni zašto su neka bolja od drugih)
Hvala!

0 XFX 850W PSU Pro Series CoreEd
3 Corsair AX860 ATX ful mod
Živia Linić!
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.7.2014 19:55 (StaloženiKukumar).

0 0 hvala 0
13 godina

Overkill jedno i drugo za to tvoje, uzmi si npr. XFX 650W, Fortron Raider 650W ili 750W i to je to.

2 0 hvala 1
10 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

Overkill jedno i drugo za to tvoje, uzmi si npr. XFX 650W, Fortron Raider 650W ili 750W i to je to.

U budućnosti bih ostavio mjesta za još jednu grafu i eventualno upgrade na nekakvu i7, hoće to bit isto dosta za taj upgrade u budućnosti?

Živia Linić!
15 godina
moderator
Valentin17 kaže...

Uzalud se trudiš, Bevis je dobio već dovoljno preporuka.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
11 godina
micho0305 kaže...

imam MB ASRock770 Extreme3;ADM PhenomIIx4 965;ATI Vapore 4800+AMD radeonR7 240
napajanje Coolermaster G450 450W
3HD(150+500+2tb)+ 1 SSD(60gb)
evo pitanja:
imam napajanje 400W SealthXstream, htio bih ga upogonit da mi samo napaja grefičke kartice(neovisno o main napajanju)
mogu li jednostavno spojit s tog napajanja kabele na grafičke iako su u matičnoj koja ima primarno napajanje s Coolmastera?

Ako sam dobro shvatio, imaš HD4870 i R7 240 na jednoj matičnoj? Kako to može raditi zajedno?

Inače, treba ti ovakav adapter da bi pokrenuo to drugo napajanje.

10 godina
neaktivan

Zanima me za moje napajanje,koji bi bio najaci procesor i graficka u single i cf a da mi napajanje to moze izdrzati na fullhd??? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Proc sada može gurati max neku R7 265/R7 270, napajanja može bez problema gurati r9 280x ili gtx 770, u CF može recimo 2x R7 265/r9 270

Znaci bez problema neki i5 + r9 280/280x i vozi

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
2 0 hvala 2
12 godina

Pozdrav!

Jel zna netko gdje ima za uzeti kvalitetan produžni kabel 8 pin na 8 pin za napajanje procesora?

Od napajanja mi je bio prekratak kabal pa sam preko ebay-a naručio ekstenziju i danas sam testirao si cooler na 4.5 GHz i nakon nekoliko minuta sam osjetio da nešto smrdi, a to je bio taj produžni kabel, počeo se topit, pa bi ga htio zamjeniti sa nekim poštenim.

P.S. nadam se da nisam fulao temu. Unaprijed hvala na odgovorima.

Slika govori sve Slika govori sve
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 1:17 (Gearbox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koje napajanje uzeti za ovu plocu GA-F2A88XM-D3H

mk

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hd7850 2gb

X4 955 BE

8gb rama

2tb hd

Asrock extreme ploca neznam tocan model, bila best buy prije 2g kad smo slagali kantu.

Nista nije clockano. Frend imao xfx 450w 80+ koji je cvrkutao mj dana i izdahnuo.

Za to je corsair cx430w 80+ dosta?

Hvala unaprjed!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
50lipa kaže...

Hd7850 2gb

X4 955 BE

8gb rama

2tb hd

Asrock extreme ploca neznam tocan model, bila best buy prije 2g kad smo slagali kantu.

Nista nije clockano. Frend imao xfx 450w 80+ koji je cvrkutao mj dana i izdahnuo.

Za to je corsair cx430w 80+ dosta?

Hvala unaprjed!

Da, Corsair CX430 je dovoljan za tu konfiguraciju.

13 godina
XXX-Man kaže...
Uzalud se trudiš, Bevis je dobio već dovoljno preporuka.

{#}

12 godina
Gearbox kaže...

Pozdrav!

Jel zna netko gdje ima za uzeti kvalitetan produžni kabel 8 pin na 8 pin za napajanje procesora?

Od napajanja mi je bio prekratak kabal pa sam preko ebay-a naručio ekstenziju i danas sam testirao si cooler na 4.5 GHz i nakon nekoliko minuta sam osjetio da nešto smrdi, a to je bio taj produžni kabel, počeo se topit, pa bi ga htio zamjeniti sa nekim poštenim.

P.S. nadam se da nisam fulao temu. Unaprijed hvala na odgovorima.

ti očito nemaš dobar hladnjak na procesoru?

ventovi u kutiji? koliko ti je max temperatura procesora?

A i riješenje je da se taj kabel poveze vezicama na guzu kutije...a ne da ide odma iza proca ili jednostavno nemoj ga odozada provlaciti vec ispod grafičke

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 9:38 (FakeDeath).
12 godina
Imam NH-D15 samo nisam promjenio pod moj PC.
Od ventova imam na usisu dva zalmana ZM-SF3 120 mm, a na ispuhu noctua NF-S12A i oni rade na cca 950 okretaja, a big boy od 200mm radi na 400 okretaja i on naravno ispuhuje.
Pod primeom mi je temperatura procesora bila nakon nekih 5-6 minuta 40 stupnjeva i onda mi se počeo topiti kabal pa sam isključio.
Jučer sam stavio slike na slike vašeg hardvera pa tamo možeš pogledati kako sve stoji. Kućište mi je antec 902. Uostalom sve piše pod moj PC.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Potrebno mi je napajanje za ovu konf.

CPU: INTel Core i3 4350

HDD: INT WD 10EZEX

MBO: 1150 ASR Z97M Pro4

MEM: DDR3 4GB 1600MHz AD

CAS: MSI PHOENIX bez napajanja

VGA: NIJE POTREBNA

Napajanje:

PSU SEAsonic SS-430GB 464 kn

ThermalTake  Smart SE 530W 406 kn

Pošto je moj izbor pao na napajanje Thermaltake, molim savjete...

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina

Ako nećeš uopće stavljati grafičku onda možeš uzeti u obzir i Silverstone Strider ST50F-230 (od 300 kn) ili XFX PRO 450 (od 390 kn) ili Corsair CX430 (od 320 kn) ili FSP Hexa Plus 400 W (od 280 kn), a dobra alternativa Seasonicu i Thermaltakeu je FSP Raider S 550 W (od 450 kn).

Thermaltake je u rangu CX500M, znači nije preloš, ali Seasonic je kvalitetniji pa bih prije išao na njega ako ti ne treba 500 W.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 14:22 (kiwi_91).
15 godina

Može pomoć u izboru nečega za i5 4690k+R9 290. Volio bi da je modularno i 80+ Gold(ako se može ugurati u budžet naravno). Dao bih oko 700tinjak kuna, ali ako se zbilja isplati 100kn više ne predstavlja veliki problem

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice