Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O) izdvojena tema

poruka: 21.948
|
čitano: 3.647.184
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Nikad nikakvog zvuka iz tog Stridera, nikako crvrčanje i slično.

Znam da će taj i7 biti bottleneck, no nek izdrži godinu dana, tada planiram uzeti ove nove 1150 ili 1151 procesore koji dolaze. Zato sam mislio sada uložiti u dobru grafu, nek Strider to istrpi do nagodinu u ovo doba kad budem uzeo novi proc i ploču i tada bi vjerojatno onda i novog Stridera uzeo.

I da, ne planiram clockati i7, nek trpi kakav je do nagodinu. Isto tako neću forsirati tu grafu da gura igre na nekim glomaznim rezolucijama, bitno mi da WoT radi (iako je to izrazito neoptimizirana igra) i GTA V kad stigne u 9. za PC. Tako da mi u obzir još dolazi i GTX 680, a kako vidim 770 je ustvari 680 na koja radi na 50mhz više.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2014 0:24 (St0ka).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Zvuči kao dobar plan, samo trenutno kod nas nema više tako dobrog Strider-a tako da ćeš vjerojatno morati uzeti nešto drugo, ali o tom potom.

15 godina

S obzirom na cijene kod nas, sve mi se više čini da ja to sve budem uredno izvana naručio. No da ne idem u OT previše, ako ubodem 680, trenutni Strider bi to mogo izdržat do nagodinu?

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran

kaj reci na Corsair support? zatrazio sam ih jos jedan extra 6-pinski flat kabal za svoj cx430m!

{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Stjepanj kaže...

kaj reci na Corsair support? zatrazio sam ih jos jedan extra 6-pinski flat kabal za svoj cx430m!

Ti si sumnjao da će to ispasti drugačije?! {#}

12 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

Ti si sumnjao da će to ispasti drugačije?! {#}

nisam to nikad radio, no evo ispalo je dobro za prvi put{#}! posto mi fali jos jedan 6pinski za grafu!

(nakaradno izgleda s zuto crnim produzetcima s 4pin-skog molexa)

sad samo cekamo postara!:)

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina

Pozz trebam preporuku nekog moduliranog napajanja do 500 kn (da ima kvalitetu koseasonic ili da je u njemu arhitktura od seasonica).

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Iwan7SeVeN kaže...

Pozz trebam preporuku nekog moduliranog napajanja do 500 kn (da ima kvalitetu koseasonic ili da je u njemu arhitktura od seasonica).

Do 500 HRK uzmi  ovo. Polumodularno, ali super napajanje koje dolazi s 5 godina jamstva.

EDIT Pomiješao sam nemodularni S12G-450 s polumodularnim SSR-450RM, moja grješka. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 14:27 (Caesar et Brutus).
11 godina

Seasonic S12G nije modularan. Svakako neka ide na CM ako hoce modularnost. 

13 godina
roby27 kaže...

Seasonic S12G nije modularan. Svakako neka ide na CM ako hoce modularnost. 

Pomiješah dva SeaSonica, hvala na ispravku. Također preporučam CM G550M.

11 godina
Iwan7SeVeN kaže...

To trebaš za svoju konfiguraciju (moj pc) ili?

Samo za informaciju, najpovoljnije modularno napajanje sa Seasonic arhitekturom je sam Seasonic SS-520GM2 EVO (530 kn), ali njega trenutno nema u ponudi pa ako ti se ne žuri i imaš 30 kn iznad budžeta možeš pričekati da opet dođe u trgovine.

Inače, slažem se s predloženim G550M koji je trenutno najkvalitetnije polumodularno napajanje unutar 500 kn. Nije baš Seasonic, ali ima približne karakteristike Seasonica uz malo lošije (nekvalitetnije) komponente, ali kompenzacija je 5 god. garancije.

Eventualno si pogledaj ove prijedloge (ako imaš volje zezati se s edigitalom):

Gigabyte Odin Pro 550 W (400 kn) - malo lošija efikasnost, ali kvaliteta izrade vrhunska.

Sharkoon WPM500 v2 (390 kn) / Sharkoon WPM700 v2 (500 kn) - nisam 100 % siguran, ali mislim da je u pitanju ista platforma kao kod G550M uz slabiju/jaču snagu.

11 godina

A sta milite o ovom napajanju Thermaltake smart se 530w 80+?

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Thermaltake je negdje u razini Corsair CX500M. Ako je za Phenom-a i 7850, onda ti je i on dobar izbor.

11 godina

Mislim kupiti napajanje za fx 8320/8350 i r9 280x

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

XFX TS 550 W bi bio najbolji izbor za tu kombinaciju, ali on nije modularan tako da idi na G550M.

13 godina

imam amd x4 965 3,4ghz,4gb ddr3,gigabyte ga970ud3,gtx 570... dali je xfx 450w dovoljno za ovu konfu?

11 godina

Bez clockanja bi bench alati mogli dati oko 350-400 potrošnju, ali tijekom gaminga bi trebalo biti 300-350 tako da će biti malo opterećeno, ali će raditi. Ako uzimaš novo napajanje onda bi možda bolje bilo ići na nešto jače.

11 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi,

Interesuje me, da li će se moja napojna (ATX SilverStone SST-ST40F-ES v 1.2 400W) moći nositi sa Intelovim i7 2600 procesorom i R9 270X grafičkom karticom? :)

0 1 hvala 0
14 godina
dYn kaže...

Pozdrav ljudi,

Interesuje me, da li će se moja napojna (ATX SilverStone SST-ST40F-ES v 1.2 400W) moći nositi sa Intelovim i7 2600 procesorom i R9 270X grafičkom karticom? :)

Jako teško pošto to napajanje isporučuje max 300W. Treba ti nešto jače.

11 godina
neaktivan
vrinho kaže...
dYn kaže...

Pozdrav ljudi,

Jako teško pošto to napajanje isporučuje max 300W. Treba ti nešto jače.

Nisam siguran, ali par likova mi je reklo da ta kombinacija (i7 2600+R9 270X) u gamingu može max povući od 200 do 250W, a napojna kao što ti reče isporučuje oko 300. Sad, da li je pametno riskirati, ne znam. Neka pitanje

ostane aktivno, jer možda će se neko javiti sa sličnom konfiguracijom i napajanjem.

Hvala na pomoći u svakom slučaju ;)

13 godina

Ako je napajanje ispravno onda će raditi sigurno ali je preporuka da što prije onda zamjeniš i napajanje da si miran.

11 godina
dYn kaže...

Pozdrav ljudi,

Konfiguracija s i7-2600 i r9 270x je bliže brojci od oko 250 W tijekom gaminga tako da bi trebalo raditi na knap, ali kao što itomic kaže, mijenjaj što prije.

Jedino ako je napajanje staro (3-4 god.) onda bi se mogao dogoditi koji reset tijekom heavy gaminga, bench alata i sl.

11 godina
neaktivan
kiwi_91 kaže...
dYn kaže...

Pozdrav ljudi,

Konfiguracija s i7-2600 i r9 270x je bliže brojci od oko 250 W tijekom gaminga tako da bi trebalo raditi na knap, ali kao što itomic kaže, mijenjaj što prije.

Jedino ako je napajanje staro (3-4 god.) onda bi se mogao dogoditi koji reset tijekom heavy gaminga, bench alata i sl.

A, ništa onda. Najvjerovatnije ću uzeti ATX SilverStone od 500-600W i biti miran što se tiče napajanja. Hvala svima na odgovorima. :)

11 godina

Silverstone ST50F-ES230 (300 kn) - odlična cost-effective solucija za i7 i R9 270X.

12 godina

Bojim se da će ipak taj silverstone biti malo na knap za to dvoje.

2 1 hvala 0
11 godina

Zašto? 400 W na 12 V i držat će ih na nekih 60-70% tijekom gaminga.

12 godina
kiwi_91 kaže...

Silverstone ST50F-ES230 (300 kn) - odlična cost-effective solucija za i7 i R9 270X.

hm...to napajanje po meni je slabije od SST-ST40F-ES

držalo bi i7 + 270x, al opet ja bi rađe tu išao na nešto kvalitetnije, tipa xfx 550/ raider 550...mislim ako vec ima takav combo, pa onda se valjda i gleda dobro napajanje

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
11 godina
protjeran

planiram kupit grafičku GV-R928WF3OC-3GD, a imam novo termaltake napajanje od 530w(smart se).... el to dosta ili da uzmem neku slabiju grafu?

jurehabs
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.6.2014 0:20 (habs).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

FakeDeath

Nije slabije jer se radi skoro o istom napajanju kao i ST50F-ES. Razlika je što nije certificirano i ima dva! 8 pin PCI-e konektora dok je kod ST50F-ES jedan 8 pin, a drugi 6 pin.

habs

Ako se radi o Thermaltake Smart SE 530 onda će biti dovoljno to napajanje.

EDIT: Jedino mi se čini da je taj tvoj x4 Phenom malo bottleneck za tu grafičku...

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 23:16 (kiwi_91).
11 godina
protjeran
kiwi_91 kaže...

FakeDeath

Nije slabije jer se radi skoro o istom napajanju kao i ST50F-ES. Razlika je što nije certificirano i ima dva! 8 pin PCI-e konektora dok je kod ST50F-ES jedan 8 pin, a drugi 6 pin.

habs

Ako se radi o Thermaltake Smart SE 530 onda će biti dovoljno to napajanje.

EDIT: Jedino mi se čini da je taj tvoj x4 Phenom malo bottleneck za tu grafičku...

planiram na zimu i procesor novi uzimat.....

jurehabs
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice