Bitcoin - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 2.137
|
čitano: 1.101.898
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long, pirat, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Altcoins - Pitanja i odgovori
16 godina
Re: Bitcoin - pitanja i odgovori
eywa33 kaže...

Da, na takvu kupovinu ne plaćaš ništa dodatno kolko mi je poznato... Ali tehnički, zamisli građevinsku firmu koja prihvaća btc. napravi ti kuću za 10btc. Ništa nije prošlo kroz račun, ni njima ni tebi. Sve je u walletima... a kako poreznoj opravdat kuću? :)

A tko ti kaže da nije prošlo kroz račun. U dućanima koji prihvačaju BTC uredno ti izdaju fiskalizirani račun sa iznosom u kunama ako platiš BTC-om. Nemaš nikakvih problema sa poreznom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.1.2018 10:35 (JackIsBack).
11 godina
neaktivan
Bitcoin - pitanja i odgovori

Evo samo moje iskustvo sa pretvaranjem kriptovaluta u čisti novac. Sve kriptovalute u BTCna bilo kojem exchangeu pa u personal wallet, na moro.si kupite zlatnu polugu ili poluge, odaberete preuzimanje u Zagrebu, slijedeći dan odete kod njih (Eurotower u Zagrebu) i otiđete sa cashom, 4,5% ispada provizija (razlika kupnja-prodaja) i nemate problema sa porezom. 75 tisuća kuna na ruke dnevno ili neograničeno na račun mislim da su limiti iako nisam skroz siguran. Testirano jučer :) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.1.2018 13:03 (Sebach90).

6 0 hvala 3
15 godina
Sebach90 kaže...

Evo samo moje iskustvo sa pretvaranjem kriptovaluta u čisti novac. Sve kriptovalute u BTCna bilo kojem exchangeu pa u personal wallet, na moro.si kupite zlatnu polugu ili poluge, odaberete preuzimanje u Zagrebu, slijedeći dan odete kod njih (Eurotower u Zagrebu) i otiđete sa cashom, 4,5% ispada provizija (razlika kupnja-prodaja) i nemate problema sa porezom. 75 tisuća kuna na ruke dnevno ili neograničeno na račun mislim da su limiti iako nisam skroz siguran. Testirano jučer :) 

Jel ima kakav minimalni limit? Jel dobiješ kakav račun, potvrdu...? 

11 godina
neaktivan

Mislim da nema minimalnog limita, jedino sto je najmanja poluga 51€, za nju dobijes van 328kn (https://www.moro.si/morobitcoin/ -> https://www.moro.hr/). Dobijes sve, račun za kupnju poluge i račun za otkup (i to na tvrdom papiru u zlatnoj koverti :D) 

16 godina
Profesor Jakov kaže...
eywa33 kaže...

Ne plaćaš porez na kriptovalute, ali plaćaš kad ih prodaš za keš koji ti sjeda na račun. 

Inače, koji je najbezbolniji/brži/bolji... način za prodat ether? Shapeshift u btc pa bitcoin-mjenjacnica.hr ili nešto drugo? Jel koristi ovdje itko jaxx wallet i kako im se čini? Vidim ima dosta pritužbi, nestanak coinova i sl... Vjerojatno je većina tih slučajeva uzrokovana neoprezom samog koristnika, ili ne?

Ok, izrudariš 1 btc i kupiš nešto u npr uzi shopu sa načinom plaćanja preko bitcoina. Tu se samo plaća normalni PDV na proizvod ili u priču ulazi još neki drugi porez?

Poreznu ne zanima koliko i na kakve sve budalastine trosis novac, njih brine kada ti ko iz vedra neba sjedne recimo 10 tisuca kuna/eura na racun.... to je jedini problem i tada moras objasnjavati otkud ti novac i/ili platiti porez. Dakle, mozes ti imati bitcoina koliko hoces na virtualnom racunu i pokupovati cijeli uzishop.hr ili npr. alza.de (tamo placam ponekada bitcoinom) i neces odnosno ne moras placati porez (PDV se podrazumijeva da moras).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 16:48 (lovac82).
17 godina

Moram li imati wallet ili mogu recimo imati samo npr. Kucoin gdje imam wallete i odmah pri kupnji recimo kod bitcoin-mjenjacnica.hr staviti adresu bitcoina ili ethereuma?

TrustNo1

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Miki77 kaže...

Moram li imati wallet ili mogu recimo imati samo npr. Kucoin gdje imam wallete i odmah pri kupnji recimo kod bitcoin-mjenjacnica.hr staviti adresu bitcoina ili ethereuma?

Ja dosad na Bittrexu, Coinexchange-u i Binance-u nikad nisam imao problema sa slanjem sa bitcoin mjenjačnice. No, bolje provjerit s manjom količinom nego se zeznut s par stotina ili tisuća. 

8 godina
Miki77 kaže...

Prošli tjedan sam kupio eth na bitcoin-mjenjacnica.hr i stavio adresu eth walleta na Kucoinu i prošlo je bez problema.

17 godina
bluBear kaže...

Prošli tjedan sam kupio eth na bitcoin-mjenjacnica.hr i stavio adresu eth walleta na Kucoinu i prošlo je bez problema.

Odlicno, hvala!

TrustNo1
12 godina

S obzirom da se trenutno preko bitcoin mjenjacnice nemoze kupiti niti btc ni eth postoji li nekakva alternativa.....

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Jedino direkt preko krakena ili coinbase-a ali trebaš imati PBZ web 3Dsecure karticu.. ili kupiti od nekoga BTC uživo 

12 godina
Kopsi1304 kaže...

Jedino direkt preko krakena ili coinbase-a ali trebaš imati PBZ web 3Dsecure karticu.. ili kupiti od nekoga BTC uživo 

Misljenje  o BitKonanu?

10 godina
neaktivan
medoplavi kaže...
Kopsi1304 kaže...

Misljenje  o BitKonanu?

Nemam iskustva s njima, tako da ti ne mogu ništa reći.. 

Ono što vidim je da im ne radi nijedan link na web stranici ispod "Bitkonan" i "Help" pa sad..

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.1.2018 23:26 (Kopsi1304).
10 godina
protjeran

bitkonan je 10 od zadnjih po popularnosti tocnije po trgovanju.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Neznam jel prava tema al da li se netko u zadnje vrijeme uspio verificirati na gdax sa našem starom rozom vozačkom. Nikako mi ne uspijeva i preko kompa ni preko mobilne aplikacije coinbase-a.

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Ja sam 5 puta pokusavao sa osobnom i slikao se, i nisu prihvatili, 6 put prihvatili, a iste slike!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
A bude još pokušavao al valjda sam na desetke puta već slao i stalno try again..
osobna na coinbaseu mi je od prve prošla
10 godina
protjeran

pogledaj im status supporta, nekad je preopterecen pa ti nikad nece prihvatit

8 godina
protjeran

Kraken je bio 2 dana dolje, radili su upgrade i to se odužilo znatno više od planiranog. Stoga daju  - Zero fee non-margin trading for all clients for the rest of January 2018. To znači da nema provizije pri konverziji iz jedne kriptovalute u drugu?

0 0 hvala 0
13 godina

Ako kupujem preko krakena, treba odabrati deposit method SEPA? Kolika je naknada za tu transakciju i za koliko bude btc dostupan ako znas? 

16 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi! Evo jedno pitanje! Imam na mobitelu instaliranu bitpay aplikaciju i na njoj imam u bitcoinima oko 160kn al aplikacija očito nefunkcionira. Nemogu ništa platit s tim niti prebacit na drugi wallet! Zna možda tko u čemu je problem? Do prije mjesec dana sam normalno se služio aplikacijom a sad u zadnje vrijeme katastrofa...koliki god da postavim fee svejedno ne reagira. Nije neka para al opet zašto da i to bacam ili poklanjam lopovima. Pomagajte!

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.1.2018 15:27 (KauraZMAJ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Registrirao sam se na kraken, ali ne daju mi opciju da verificiram racun??

xFire: rebelsy | steam: rebelsy | origin: rebelszuka | battlenet: rebelsy#21796
8 godina
protjeran
sLim95 kaže...

Ako kupujem preko krakena, treba odabrati deposit method SEPA? Kolika je naknada za tu transakciju i za koliko bude btc dostupan ako znas? 

Da SEPA metoda ako uplažuješ internet bankarstvom, i onda obavezno u opis plaćanja stavi svoj id od računa (završava s kraken.com). Naknada je minimalno 80kn na manje iznos, za ogromne iznose je i veća (vidi troškovnik banke). Meni je sjelo za 3 radna dana.

8 godina
protjeran

jel netko zna koliki je fee za slanje iznosa cca 0.01-0.02BTC sa coinbasea na drugi wallet?

ne vidim da igdje piše neki fix value, spominje se 0.0005BTC, jel to točno?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Koji wallet preporučate za početnika u kriptovalutama ??

8 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Koji wallet preporučate za početnika u kriptovalutama ??

vidim da si pitanje uputio meni, nisam ti ja baš neki expert...

online ja imam kraken, drugi u toj kategoriji spominju bittrex, poloniex....

a za dugotrajnije čuvanje koristim jaxx

7 godina
PS4 account - nattvindens
15 godina
Sebach90 kaže...

Mislim da nema minimalnog limita, jedino sto je najmanja poluga 51€, za nju dobijes van 328kn (https://www.moro.si/morobitcoin/ -> https://www.moro.hr/). Dobijes sve, račun za kupnju poluge i račun za otkup (i to na tvrdom papiru u zlatnoj koverti :D) 

Odakle ti 4,5% da je provizija? 51€ je 379kn a van dobijem 328 što kažeš. To je cca 13.5%...ili ja nešto krivo računam i gledam..?

11 godina
neaktivan

Da, izgleda da u tom slučaju je, ja sam gledao za velike iznose, sorry. Na ovoj poluzi od 250gje provizija bila cca 4%, ali naravno moras gledati tecaj bitcoina i otkup kod nas i usporediti. Na manjim polugama su vece marze, sto je veca to je isplativije. 

11 godina
neaktivan

Može netko pojasniti ovo? Takvu situaciju sam vec nekoliko puta vidio, netko je prodao btc za 20k eur ako dobro iscitavam, a kasnije netko kupio za 6 i nešto. Kako? Kako cijena može na doslovno min. skociti toliko visoko (skoro duplo) i na tako specificnu cifru? Također Ethereum je na istom mjestu skocio isto (i pao), bez prijašnjeg rasta i postupnog pada.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.1.2018 14:34 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Altcoins - Pitanja i odgovori
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice