[Procjena] Procjena maticne ploce

poruka: 20
|
čitano: 2.382
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
[Procjena] Procjena maticne ploce ASUS M5A99X-EVO

Evo zanima me procjena navedene ploce...Plocu sam dobio ajmo reci pod racun zbog nekog duga pa nema garanciju...Ploca stoji vec vise od pola godine posto mi nije potrebna jer ja imam gigabyticu pod moj pc...Sto se tice mogucnosti nisam  nista isprobavao ali planiram ju testirat,clockat i malo usporedit sa svojom gigaybayticom...Od opreme nema nista,kao ni kutiju,zadnji limic te ostalo...Revizija ploca je 1.01...

Mislio sam je prodavati po cijeni od +- 600 kn sa zadnjim limicem ako ga uspijem nabavit te dodatnim sata kablovima koje imam i svojom garancijom od tjedana dana da se uvjeri u ispravnost iste... Da li je to realna cijena???

Vise o ploci na ovom linku...

http://ie.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A99X_EVO/#overview

Evo najjeftinije cijene na nabavi.net...

http://www.nabava.net/maticne-ploce__140/asus-maticna-ploca-m5a99x-evo-socket-am3-atx__2106661

Hvala...{#}

TL-za zahvalu klikni hvala
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.6.2013 18:08 (Tomo53nja).
12 godina
protjeran

zna se kak ide, nema garancije= 50% od najnize na nabavi

13 godina
protjeran
Re: [Procjena] Procjena maticne ploce
VedranOo kaže...

Pa ja nebi rekao da ide bas toliko,ali ok cijeni svacije misljenje,u nekim slucajevima da a u nekima bas i ne zavisno od potraznje,koliko ja znam puno su trazenije ploce am3+ soceta,775 i 939 od ploca 1155 i ostalih soceta tako da ne mora to vrijedit uvijek (govorim o njuskalu)...Ako 600 kn nije realna cijena za ovu plocu neznam sta je,a to je 40% niza cijena sto je vec dosta realnije,takoder govorim za njuskalu jer se tamo skart ploce prodaju po 500 kn...{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 0:36 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan
fTomo53nja kaže...
VedranOo kaže...

Pa ja nebi rekao da ide bas toliko,u nekim slucajevima da a u nekima bas i ne zavisno od potraznje,koliko ja znam puno su trazenije ploce am3+ soceta,775 i 939 od ploca 1155 i ostalih soceta tako da ne mora to vrijedit uvijek...Ako 600 kn nije realna cijena za ovu plocu neznam sta je,a to je 40% niza cijena sto je vec dosta realnije...{#}

Ja immam asrock 990fx extreme 3 nova ajmo rec sa limicem i kablovima bez garancije dobio za 450 kn ..ne znam kolika je cjena ove tvoje ali pokusaj se ravnat po ovom sta sam ti reko :)  

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
13 godina
protjeran

Ja immam asrock 990fx extreme 3 nova ajmo rec sa limicem i kablovima bez garancije dobio za 450 kn ..ne znam kolika je cjena ove tvoje ali pokusaj se ravnat po ovom sta sam ti reko :)  

990 fx extreme 3 je losija ploca od ove u svakom slucaju,jedino sto si ti tu dobio novu za te novce pa je to ok...Moja je nova oko 930 kn,mislim da je 600 kn realna cijena to ej otprilike nesto niza cijena kao sto si i ti tu kupio...{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 0:36 (Tomo53nja).
13 godina

možda je realna, ali tko će ti dati novce za nju?

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996
13 godina
protjeran

A zavisi netko hoce netko nece,tko trazi am3+ plocu a nema bas love za novu kupit ce jer ploca nije bas neki skart da kosta 400 kn nova,na njuskalu ce ti uvijek netko naletit isto tako,ali mi nije cilj da cijena bude prenapuhana zato i jesam pitao procjenu,ako bas ne bude islo tu na bagu i budem mora spustat nesto vise cijenu onda cu je radije ostavit ili stavit na njusku pa neka ceka bolje dane radije nego da ju poklonim kao sto bi to vecina ovdje htjela...{#}

Gore od kolege primjer gdje je on nabavio extreme 3 novu za 450 kn je otprilike 30% niza cijene od najnovije na nabavi zanci sa garancijom i svim,a moja ce za kes ajmo reci biti oko 45% niza cijene od najjeftinije na nabavi,i to nije realno??

A bolja je ploca od extreme 3???{#}

EDIT: kolege koje lupaju td molim procjenu ili da se izjasnite u cem je problem ne morate hejtat u pozadini...{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 0:46 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...

A zavisi netko hoce netko nece,tko trazi am3+ plocu a nema bas love za novu kupit ce jer ploca nije bas neki skart da kosta 400 kn nova,na njuskalu ce ti uvijek netko naletit isto tako,ali mi nije cilj da cijena bude prenapuhana zato i jesam pitao procjenu,ako bas ne bude islo tu na bagu i budem mora spustat nesto vise cijenu onda cu je radije ostavit ili stavit na njusku pa neka ceka bolje dane radije nego da ju poklonim kao sto bi to vecina ovdje htjela...{#}

Gore od kolege primjer gdje je on nabavio extreme 3 novu za 450 kn je otprilike 30% niza cijene od najnovije na nabavi zanci sa garancijom i svim,a moja ce za kes ajmo reci biti oko 45% niza cijene od najjeftinije na nabavi,i to nije realno??

A bolja je ploca od extreme 3???{#}

EDIT: kolege koje lupaju td molim procjenu ili da se izjasnite u cem je problem ne morate hejtat u pozadini...{#}

Kako ne mozes ostvarit garanciju ? probaj direkt asus pitat ili nekako ... inace ako je ne budes rijesio mozda je ja uzmem jer ova ploca koju imam manje clockam s njom koja ima 8+2 nego sa proslom koja je imala 4+1 nevjerovatno {#}

14 godina
neaktivan
Moš mislit klokanja na 4+1 regulaciji, spuši se samo tako
13 godina
neaktivan
ave01 kaže...
Moš mislit klokanja na 4+1 regulaciji, spuši se samo tako

aha svi su pametni i onda poslusavam vas pametne i kupim 8+2 plocu i jos gore..sa msi k9a2 platinum sam isti proc natjero na 4,8 ali to dok sam vani bio sa kompom po zimi ... na sobnoj bi sa 4,5 ghz posto ali nebi bio stabilan dok sa ovom nit ne moze 4,5 dokucit .. naravno sad ce te rec da sam krivo stavljo mnozitelj,frkvenciju itd itd ...

17 godina

Ajmo redom:

1. Ni sa ovom se pločom nećeš baš "naklokati", s obziromd a se hladnjaci na njoj griju do neba. Imao sam ovu ploču i znam o čemu pričam.

2. Nebi baš rekao da je ova ploča puno bolja od Asrock-ove extreme3 verzije, čak se i nešto više zagrijava.

3. Ploča bez garancije i limića, tako da sam poprilično siguran od kamo je stigla. Ne, nije ukradena, ali je reparirana. Svojevremeno sam imao po 20ak takvih asus repariranih ploča iz MR servisa, i cijena u nabavi kod njih ej iznosila od 150-300kn.

Najćešće se plačalo 200kn po ploči. Navodno da su, u zadnje vrijeme, podigli cijene ploča, ali ništa značajno. Rizik kupnje ovakve ploče je ogroman, pogotovo ako se nezna njeno porijeklo.

Na pločama se znalo dosta toga kvariti prije odlaska na repariranje, ako je u pitanju zvučna, ili mrežna, ona nema problema, ali ako je otišlo neš drugo, nebi se htjeli petljati s time, vjerujte mi.

4. Kome treba ova ploča? Onome tko ima več složenu konfu, a tko bi je koristio, kao i kolega, čisto kao zamjenu za povremena testiranja. Koristiti je za stalni rad, pogotovo ako je stvarno reparirana, je glupost.

5. Procjena. Ako kolega potvrdi njeno porijeklo, dakle da je ploča kupljena negdje i da ima važeću garanciju, može dobiti 70% njene najjeftinije cijene na nabavi. AKo ne, onda mislim da ne vrijedi ni 40% dotične cijene.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
protjeran
rooswelt1991 kaže...

Ajmo redom:

1. Imao jesi,a isprobao sve mogucnosti ocito nisi??? Imao extreme 3 isto jesi?? Pricanja napamet boze pomozi....{#} Imao si mozda plocu koja je bila pregazena sa svim i svacim pa sad su po tebi sve takve?? {#} Ja sam imao skroz kratko extreme 3 dok sam frendu sastavljao komp,malo sam ju "isprobao" tako da znam sto moze,budemo isprobali i ovu pa cemo vidjet na cemu je koja...

2. Extreme 3 je bila lijepo hladna to moram priznat ali mislim da ipak ne moze stici ovu asusicu koliko god hladna bila,a koliko sam citao ni asusica se ne grije nesto previse...{#}

3.Ploca nije reparirana niti je ikad bila,ploca je dobivena pod racun kao zamjene za neku drugu komponentu koju sam prodavao,dakle kolega ju je kupio novu tj.komplet je sastavljao kuciste,zagubio je racun i ostalo od nje ali je imao fer ponudu za zamjenu pa sam pristao,inace je prodavao u kompletu kuciste i plocu koju je dosao kod mene da isprobamo i sve pa sam to uzeo "pod racun" ...A reci cu samo da dobro znam kako ide sa tim repariranim plocama pogotovo u futuri i jos par  manjih trgovina koje necu iznosti tu jer imam par blizih ljudi koji to ajmo reci i rade tako da molim da ne "hejtas" vise...{#} Kad smo vec kod toga ocito da onda i znas kad je ploca reparirana pa dodi i pogledaj i reci da li je ploca reparirana...{#} Osim toga ne volim reparirane ploce jer sam i sam nekad upozoravao kolege tu na forumu na takve slucajeve i po trgovinama i po njuskalu...

4. Ploca treba svakome dns a vjeruj mi da sam se s jednim kolegom vec i dogovorio samo cekam da skupi novce i da ja malo plocu istestiram pa ce te vi hejteri moc plakat a vjerujem da bi na njuskalu ploca takoder otisla vrlo brzo...vama hejterima ne treba nista tako da to razumijem...{#} Ploci nije otislo nista,niti ce otic,mogu dati garanciju koliko god treba jer sam siguran da je ploca koristena za stalni rad a ne da je crkavala ,da je reparirana,da je koristena nekad da se nesto istestira i ostale gluposti...{#} Neznam zasto ljudi na ovom forumu sve vise pokusavaju druge sje.at i onda se smijat tudoj nesreci??? {#}

Ako cemo vec tako,ja vec imam slozenu konfu pod moj pc ,a posto nemam vremena previse nisam stigao niti ispitat skroz njezine mogucnosti niti nista,isprobao ju sa jednim starijim am3 procesorom jesam,malo procackao vidio da sve stima,na brzinu isprobao clockanje,utore na ploci i to je to, i to mi je previse vremena uzelo kad ga nema,a da idem komplet rastavljat svoju konfu bez potrebe i testirat to po nekoliko sati pa mozda cak i dana sigurno hocu kad nemam vremena, bit ce nadam se kroz tjedan ili 2 pa cu se onda uhvatit posla i  smijat se vasim pricama koje ste tu postali i za koje nazalost nemate dokaze pa hejtate po drugima...{#}

5. Pokusat cu potvrdit njezino podrijetlo direkt od asusa ili nekako slicno pa cemo vidjet o cemu se radi,mozda i nazovem kolegu od kojeg sam uzeo plocu pod racun pa upitam gdje je kupio plocu...{#}

Takoder kolega Tiby je vidio kuciste u kojoj je bila ploca kao i samo plocu pa ga sloboidno pitajate sta on misli o tome i da li je ploca reparirana posto smo mislili na njoj testirat njegov procesor ali eto ipak smo na mojoj ploci...{#}

I zadnja stvar je da mi je tako svejedno sto vi pricate kad ja znam kakvo je stanje ploce i da ploca nije reparirana,ako se na kraju ne odlucim za SLI na ovu gigicu zbog cega sam ju i nabavio gigica ce na bubanj a asusica lijepo u kuciste...{#}

I da testiranja cu napraviti i zbog onih koji su hejtali i po ovoj gici pod moj pc i usporedivali je bas sa ovom asusicom i govorili kako je asusica gazi i giga joj nije niti do koljena dok po stranim forumima nisam vidio asusicu  da se s njom postizu visoki clockovi sa sto manje struje kao sa gigicom, pa cemo vidjeti i to...{#}

Evo i link:

http://www.overclock.net/t/1331219/fx-83xx-data-collection-thread

Tko ima fx extreme 3 a da je u zgu neka se javi,rado cemo se jedan dan dogovorit za testiranja svih plocica i sa fxom i sa mojim phenomom pa da jedom ne bude da pricamo samo u prazno...{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 17:33 (Tomo53nja).
17 godina
Tomo53nja kaže...

1. Ploču sam imao i čak na stock postvakama, hladnjak lijevo od socketa i onaj ispod njega postanu vrući. S bilo kakvim OC-om, oni postaju doslovno vreli. Držati recimo OC-an proc na toj ploči 0/24 je glupost.

Imao sam i prvu i drugu reviziju ploče, i znam o čemu pričam. Obe sam bio nabavio direktno od Linksa, tako da su obe bile ispravne 100%

U to vrijeme sam imao i Dolje spomenutu Asrock ploču, kao i 970 ud3 od điđe. Na kraju je ostala ud3, kao najbolji izbor...

2. Asus ima bolju faznu regulaciju i bolje izgleda, ostalo je sve manje-više isto. Asrock model je odličan, šteta što nisu svi primjerci. Dosta ljudi se žalilo da im se nova iz kutij, počela čudno ponašati.

3. AKo je netko izvadio iz konfiguracije, uglavnom bi ti onda dao upute, cd, limić, par sata kablova koji dođu uz ploču. Na ploči se uglavnom ne vidi da je reparirana, osim u slučaju da je zvučna u pitanju.

Što se tiče repariranih ploča, i sam sam neko vrijeme prodavao dotične (od tud znam gore navedene nabavne cijene) i one se znaju ponašati dosta "čudno". Neke su znale krepati nakon 15 minuta korištenja, a neke i dan-danas rade.

Nemože se to znati, ni kad će krepati, ni kako će reagirati pod opterečenjem.

4. i 5. Nisam ja nikakav "hejter" ni nešto slično, samo sam realno sagledao stvari. Kad si stavio cijenu od 600kn, normalno da sam lupio TD. Poslije toga si tražio da se izjasne oni koji su stavili taj TD i ja jesam.

Nisam uopće zainteresiran za ploču, niti znam nekoga da jest, samo sam ti dao realnu procjenu onoga što imaš. Kontaktiraš li Asus, oni će ti reći jednostavno kad je ploča kupljena. Nemaju oni podatke dali ju je tko u međuvremenu reparirao.

Traži od kolege račun, kutiju, bundle, bilo što, jer drugačije je teško dokazati da nije reparirana.

Uostalom, kažeš da imaš kupca, onda ti je ovo ovdje sve bespotrebno, kad je več praktički prodano.

Sretno tebi s prodajom, a potencijlnom kupcu s pločom, trebat će vam {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 17:42 (rooswelt1991).
13 godina
protjeran
rooswelt1991 kaže...

Ti hoces reci da je ud3 bila najbolja od svih pa si je zato ostavio??? Ti se salis ili sta??? Jesi pipao kako se gigica grije,nisi cini mi se...{#} Imao si sve a dokaza nigdje, lovackih nikad dosta...{#}

Neznam isprobat cu sa ovom pa cu vidjet nekako mi se to sve ne uklapa ali dobro...A na kojoj bi ti ploci drzao oc 0/24?? Zar bi svi trebali za ploce izdvaja preko 1500 kn,a ne recimo dati za ovu novu oko 1000 kn?? O cem pricas ti??? {#}

Ja sam inace gledao samo cijenu dok sam tu plocu uzimao pod racun,inace tad je cijena bila jos veca sad je malo pala,a inace cijene repariranih ploca ne pratim nit me zanima,ja stavljam cijenu onako kako bi ona bila sto realnija... Reparirane ploca niti sam ih ikada imao niti sam kad imao neka cudna ponasanja sa nekim plocama,nista znacajno osim onoga sto se vec zna...{#}

Relano sagledati stvari i pricati tj. govorit da je ploca reparirana na temelju toga sto nema nista od opreme je cista glupost,tako mogu svi koju su sve isto zagubili i nemaju garanciju niti nista,kupili su drugu plocu i staru zele prodat...{#}

Nisam stavio cijenu od 600 kn jer jos nije na prodaju a nit se tu prodaje nego sam pitao da li je to realno,ako nije realno sto onda je realno jer dns je ovdje ocito sve nerealno kad bi svi da im se nesto pokloni,sad znam kako je onima kojima su se takoder ovako unistavale procjene,prodaje i ostalo...{#}

Kolega od kojeg sam uzeo to sve pod racun je dofurao kuciste i plocu bez icega,imao je upute kod sebe u autu ali to nisam uzeo jer mi to ne treba a i nema smisla da to potvrduje da je ploca zaista kupljena a da nije reparirana...{#}

Mislim da je rekao da ima doma negdje kutiju od nje pa mozda i sve ostalo ali eto ni dns nazalost to nisam dobio niti me toiliko briga kad svejedno nema garanciju no ako ste vec toliko zapeli budem ga nazvao pa pitao jel ima i da ja osbno po to dodem...

Kontaktirat cu  cisto da vidim zbog sebe...{#}

Pa i je i nije nepotrebno zavisi kako kome,malo da i ja stavim neke stvari na procjenu da vidim kako je kad se ljudi izivljavaju na procjenama,mozda sam i sam nekad bio takav pa sam i zasluzio,ali kao sto rekoh mene ne smeta,gore sam napisao sta cu napravit ako budem morao s plocom ali odna cu lijepo nabit gigici cijenu jer ima sve zivo od opreme,kutiju kao novu i nije reparirana,kupljena u linksu pa ce ti vi opet foruma "hejtat" da je cijena previsoka a ja cu lijepo rec imam upute,imam zadnji limic,imam sata kablove,imam mostic,imam cd,imam kutiju i naravno racun koji dokazuje da ploca nije reparirana nego da je kupljena u linksu...{#}

Nece biti potrebno jer ploca radi kao zvrk,no evo za tebe jedna {#} vidim da ti treba...{#}

Cekam i dalje da mi se jave oni koji zele testirat neke slicne ploce,kao i fx extreme 3 koja "nije" bolja od ove asusice...{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 18:26 (Tomo53nja).
17 godina

Bilo je negdje u temama o OC-nju, sve složeno. Ja sam lijepo išao OC-ao na svakoj ploči, dok nisam dobio najstabilniji OC, uz najmanje temperature.

Procesor koji je bio u pitanju je phenom 960t, ak ti se da, traži...

Drugo, ne kažem ja da je tvoja ploča reparirana, ja samo kažem da Asus ploče, koje dolaze iz MRservisa, dolaze u običnoj kartonskoj kutiji bez ikakvih obilježja, bez ikakvog bundle-a unutar antistatičke vrečice.

Imao sam takvih repariranih ploča xx, tako da znam. Oni uglavnom Repariraju samo Asus i koju AsRockicu.

Pitao si za procjenu, opet ti kažem da si je dobio, i izgleda da se veći broj ljudi slaže sa mnom, nego s tvojim prijedlogom od 600kn.

I dalje kažem, 600kn je super cijena, ako se utvrdi porijeklo ploče, ako ne, 400kn je previše...

Misli ti što god hoćeš o mojim postovima, ali ti realno iznosim stvari. Htjeo ti to prihvatiti ili ne, bez nekog dokaza od kud ti ploča, puno ćeš ti na njoj izgubiti...

To što ti recimo nemaš upute, što nemaš limić, što nemaš cd s driverima, uistinu je moguće da je splet nesretnih okolnosti, ali moraš priznati da je sumnjivo.

Onaj kome se riskira 600kn, može za te novce dobiti odličnu ploču, a može tako i izgubiti 600kn. Dali se rizik isplati, ja mislim da ne....

13 godina
protjeran
rooswelt1991 kaže...

Nravno da necu,imam isti pa cu isprobat,kao i sa fx-om pa cu vidjet te tvoje dokaze koliko su istniti...

Neznam zasto si onda upao kao bandit u procjenu i poceo ni pet ni sest govorit da je ploca reparirana...{#} Gle to neznam nit me zanima,vec sam rekao nisam imao reparirane ploce i neznam kako to ide,niti ih volim,osim toga ja sam vidio svakakvih repariranih ne samo Asrokice i Asusice...Gle ok,hvala na procjeni sad pusti da drgi dodu do rijeci...{#}

Tvoji postovi prije svega nisu bas realni jer da su realni drugacije bi prico,znam,kao drugo mozda nadem sve od bundlea pa ce ispast opet da je ploca reparirana,kad selo kaze tako tako je pa i da nije...{#}

Vec sam napisao gore sta cu napravit ako ne bude islo tako da meni svejedno,tko hoce dobit ce za 800 kn odlicnu gigicu uz svu opremu,sa garancijom i naravno nije reparirana...{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2013 19:30 (Tomo53nja).
12 godina
neaktivan

realna cijena za Asrock N61P-S?

13 godina
Koliko rasprave oko jedne ploce,umorilo me citanje a mogu mislit kako je bilo pisat sve ovo lol...ploca vridi 300 kn I to je to
13 godina

Da ima garu I sve ostalo isla bi 100 - 150 kn gori,surovo ali istinito.ja Sam svoju gen 3 68,s garancijom I svim sta spada prodao za 250 kn,zasto zato sta niko za polovno ode nece  da pare koliko ustvari to vridi,grozno je al je tako.grafulju koju Sam ima godina dana platio 5200 kn tu sad vridi 2300-2500 kn.naravno s garancijom,racunom I Sa svim ostalim.nesto novo zapakirano bez garancije vridi 20-25 posto ispod cjene,a kamo li nesto koristeno bez kutije kablova garancije nevridi ni 30 posto od stvarne cjene.ruzno Ali realno,savjet provaj na njuskalu

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 12:52 (ŠALA).
13 godina
protjeran
ŠALA kaže...
Koliko rasprave oko jedne ploce,umorilo me citanje a mogu mislit kako je bilo pisat sve ovo lol...ploca vridi 300 kn I to je to
ŠALA kaže...

Da ima garu I sve ostalo isla bi 100 - 150 kn gori,surovo ali istinito.ja Sam svoju gen 3 68,s garancijom I svim sta spada prodao za 250 kn,zasto zato sta niko za polovno ode nece  da pare koliko ustvari to vridi,grozno je al je tako.grafulju koju Sam ima godina dana platio 5200 kn tu sad vridi 2300-2500 kn.naravno s garancijom,racunom I Sa svim ostalim.nesto novo zapakirano bez garancije vridi 20-25 posto ispod cjene,a kamo li nesto koristeno bez kutije kablova garancije nevridi ni 30 posto od stvarne cjene.ruzno Ali realno,savjet provaj na njuskalu

Ti to za moju plocu ili ovu goru navedenu??

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice