Molim procjenu memorije prije nego počupam i ovo malo kose što mi je ostalo nakon današnjeg dana.
Prešao sam sa Z68 na Z87 ploču i očekivao da će DDR3 koji radi na jednoj raditi i na drugoj. Kakva greška.
Proklet bio Gigabyte...
Uglavnom, radi se o 2 kita, svaki po 2x4 GB, dakle ukupno 4x4 iliti ukupno 16 GB.
Sve ima svoju ambalažu i važeću garanciju.
Više na linku ovdje
http://www.gskill.com/en/product/f3-12800cl9d-8gbsr
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Inače ubuduće sve matične ploče podržavaju sve memorije do određene frekvencije. A za više frekvencije najčešće piše 1800 (OC) iliti 2000 (OC), a kada to piše onda prije nego što kupiš neku ploču pogledaš na stranici SVAKE matične ploče pod Memory support i pogledaš frekvenciju memorije koju imaš i pogledaš da li je na popisu podržanih memorija na toj frekvenciji. Ako je na popisu, onda će ti raditi.
Ako ti ima garanciju memorija i relativno je novija onda oduzmi oko 20-40% od vrijednosti najjeftinijeg 16GB kita na nabavi. Sretno.
Ploča podržava RAM sve od 1333 pa do 3000 MHz. Frekvencija od 1600 MHz ove memorije nije problem, nit je problem XMP kojeg podržava ploča i sam RAM, problem je Gigabyte koji svakom pločom ima drugačiju kompatibilnost i neke svoje fiks ideje.
Uspio sam doći do novog beta BIOS-a danas i odjednom sve radi bez greške. Izbjegavati Gigabyte pod svaku cijenu. Ovo mi je zadnja njihova ploča.
Da to ne bude jedini problem, out of the box ne podržava 4. generaciju procesora, iako je to istaknuto na kutiji. Naravno, dolazi sa starim BIOS-om u kojem tu podršku nisu uključili. Pa ti traži stariji CPU uokolo...
Nazad na Asus kod sljedećeg upgradea.