Strava kreće iz Farmvillea

poruka: 45
|
čitano: 11.162
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Strava kreće iz Farmvillea".
16 godina
protjeran
Re: Strava kreće iz Farmvillea
woodgamesfx kaže...
hrvatskafarkasevec kaže...

znaci poglupljivat cemo ljude sve vise zbog lijenosti ,a i igre nisu za klince 

Čuj ja ti kažem kako je , i kažem da nisam pobornik toga, debelo gore sam to napisao i zašto, ali činjenice su činjenice sviđalo se to nekone ili ne, mislim svatko ima blagodat izbora, barem kada je o ovome rijeć , zato tko voli nek izvoli.

a gle klinci ionak nece kupovat ono sta te igre prodaju 

15 godina
neaktivan

Čuj FarmVill je zgrnuo barem pola milijarde dolara, netko je to platio na bilo koji način, e sada tko , kako i zašto ne znam, mislim da se razumijemo i meni je to bedasto, ali kažem oćito imaju svoju publiku i razvijen naćin kako da se naplate.

16 godina
odjavljen
woodgamesfx kaže...

Quake Live je igra stara 12 godina. Radi dobro i na mobitelima nakon više od desetljeća.

Ne kužim kak je Quake 3 Live 12 godina stara igra ? Mislim da si se maloi pogubio.

Mislim da si ti prilično pogubljen s obzirom na samopouzdanje koje imaš. Quake Live nije ništa drugo, nego Quake 3 Arena - igra izdana 1999. godine. 2011 - 1999 = 12.

Gospodin Carmack kaže: In the core rendering system, hardly anything at all changed. It's interesting, because I am kind of poking through the Quake III codebase on the iPhone right now, for some after-hours work a couple of us are doing, and I'm going to have to go in and make some serious renderer changes to get that up to the performance that I want. But for Quake Live, the game rendering code didn't change at all.

Možda ti bolje od Carmacka znaš što je Quake Live?

15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Mislim da si ti prilično pogubljen s obzirom na samopouzdanje koje imaš. Quake Live nije ništa drugo, nego Quake 3 Arena - igra izdana 1999. godine. 2011 - 1999 = 12.

Gospodin Carmack kaže: In the core rendering system, hardly anything at all changed. It's interesting, because I am kind of poking through the Quake III codebase on the iPhone right now, for some after-hours work a couple of us are doing, and I'm going to have to go in and make some serious renderer changes to get that up to the performance that I want. But for Quake Live, the game rendering code didn't change at all.

Možda ti bolje od Carmacka znaš što je Quake Live?

Ti si napisao igra prije 12 godina, a ja ti kažem da je Quake 3 u svom browser izdanju izašao tamo negdje 2007-2008 i u čem je sada problem ?

Da si napisao da je tehnologija stara 12 godina izašla u tom obliku onda da, slažem se , ali ne i igra, ovdije je ipak rijeć o svojevrsnom portu. 

PS.

Inaće odakle misliš da sam samopouzdan, inaće lijep kompliment, hvala, a da sam pogubljen to znam s vremena na vrijeme si to i sam dokažem.

16 godina
odjavljen

Razgovaramo o tehnologiji i tehnološkim rješenjima te razlikama u performansama. Ja navodim kako igre koje trebaju performanse, ne mogu prihvatiti određena rješenja, a ti navodiš da Quake Live radi odlično, na što sam komentirao da je Quake Live u osnovi - u onom bitnom dijelu, dakle grafičkom rendereru - igra (tehnologija) stara 12 godina, a u vrijeme intervjua s Carmackom 10 (zato on kaže da Quake Live ima publiku, jer su sadašnji 18-togodišnjaci tada imali 8 godina).

Dakle, Quake Live je po svemu, osim nivoima i nekim manje bitnim rješenjima, Quake III iz 1999. godine. Igra iz 1999. godine u 2009. ili 2011. godini leti i na mobilnom telefonu, a kamoli računalu i stoga nije reprezentativna za mogućnosti game-in-a-browser izvedbe. Kao što sam napisao renderer je identičan onome iz 1999., što u prijevodu znači da je sve bitno za performanse staro više od 10 godina. Inače, Quake Live nije iz 2007.-2008. godine, već točno iz 25. veljače 2009. godine, kada je izašla beta, ali realno igra je službeno izašla 6. kolovoza 2010. godine.

Nadam se da se sad razumijemo? {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2011 0:57 (Tonči).
15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Razgovaramo o tehnologiji i tehnološkim rješenjima te razlikama u performansama. Ja navodim kako igre koje trebaju performanse, ne mogu prihvatiti određena rješenja, a ti navodiš da Quake Live radi odlično, na što sam komentirao da je Quake Live u osnovi - u onom bitnom dijelu, dakle grafičkom rendereru - igra (tehnologija) stara 12 godina, a u vrijeme intervjua s Carmackom 10 (zato on kaže da Quake Live ima publiku, jer su sadašnji 18-togodišnjaci tada imali 8 godina).

Dakle, Quake Live je po svemu, osim nivoima i nekim manje bitnim rješenjima, Quake III iz 1999. godine. Igra iz 1999. godine u 2009. ili 2011. godini leti i na mobilnom telefonu, a kamoli računalu i stoga nije reprezentativna za mogućnosti game-in-a-browser izvedbe. Kao što sam napisao renderer je identičan onome iz 1999., što u prijevodu znači da je sve bitno za performanse staro više od 10 godina.

Nadam se da se sad razumijemo? {#}

To se slažem.

Ali gledaj npr. , ne da sada tjeram mak na konac, ali recimo Epic Games je uložio izvjesna sredstva da omogući flash port , Unity isto tako respektibilan engine odavno ima browser plugin , koji istina bog je tek od nedavno optimiziran, poanta moje misli je u tome da postoji određeni segment tržišta, po svakoj prilici velik , koji će gutat takove naslove, sviđalo se to nama ili ne.

Sigurno je da u skoro vrijeme neće izać Uncharted 4 browser ekskluziva isl. ali činjenca je da će bit sve više i više "laganijih" naslova dostupnih za browsere.

EDIT:

onaj port iz 2007 mislim da je bila neka neslužbena verzija , home made projekt od strane open source ekipe.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2011 1:02 (woodgamesfx).
16 godina
odjavljen

Ja sam i rekao da je to tržište casual igrača. {#} CryTek, DICE i sl. spominjem zato što njihove perjanice jednostavno ne mogu na to tržište. Kad je svaki frejm važan, browser kao platforma je zadnje što ti pada na pamet.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2011 1:02 (Tonči).
15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ja sam i rekao da je to tržište casual igrača. {#} CryTek, DICE i sl. spominjem zato što njihove perjanice jednostavno ne mogu na to tržište. Kad je svaki frejm važan, browser kao platforma je zadnje što ti pada na pamet.

Da ali će svojevrsno dolaziti sve više 3D eye candy naslova namijenjenih browserima. Iako tu postoji jedna latentna opasnost tj. kontra efekt, primjerice bez obzira da je rijeć o browser igri, njezino izvršavanje uvelike će ovisiti o lokalnom okruženju gdje se ista i izvršava.

Pošto se slažem da hardcore gameri manje više znaju podesit stroj tako da izvuku maksimum od neke igre, kod ovakovog "pamet na pašu" pristupa velik broj "wanna be" gamera bi moglo ostat sjedeći buljit u ekran i uživat u igri i  <10 FPS izvršavanju iste.

Zato iz nekih razloga dajem prednost konzolama, ali to je neka druga tema.

17 godina
Tonči kaže...

To nije pitanje napretka, već jednostavnih tehnoloških pravila. Imaš slojeve na kojima se nešto izvršava, a svaki dodatan sloj je samo usporavanje i to je ono što nikada nije niti će odgovarati aplikacijama koje traže performanse.

sto se mene tice browseri su dobri za te igrice,a za igre nece biti nikad.

bas iz tog razloga sto ljudi ,a i ja sam ne zele u pozadini 100 programcica da se vrte dok igraju igru ja ne zelim da nikakav posredni program  stoji izmedju igre i racunala (win moraju {#}  ), zelim fluidnost do maximuma,imam win7 koje sam ogolio do koske sa seven lite programom.

Win lici na win98 vise nego na win7,obrisao sam sve aplikacije i features-e jer su mi nepotrebni i jos prije pokretanja npr. bc2  pokrenem game booster i sa njime pogasim procese koje se vrte na kompu.

ova glupost sa pokretanjem bf3 iz browsera mi je kao da mi je neko opalio samar,ali ok pokrenem ga iz battleloga i odmah ugasim browser i to je to :)

http://www.youtube.com/watch?v=QsLjkDkWhtU
15 godina

Neke će bit na face-u, neke, tipa, Blizzard-ove igrice, neće nikad i, koga briga...{#}

MIKROBLOG: http://www.youtube.com/watch?v=v-nNksBWxNI
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2011 10:05 (KIKI3ooo).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vidiš Dragane kako tvoje navike sakupljanja utječu na taj zajednički nazivnik....tko bi reći da toliko vas sakuplja barbike...

Srećom pa nema puno onih s krpom na glavi

1 0 hvala 0
17 godina
crozoki kaže...
Tonči kaže...

To nije pitanje napretka, već jednostavnih tehnoloških pravila. Imaš slojeve na kojima se nešto izvršava, a svaki dodatan sloj je samo usporavanje i to je ono što nikada nije niti će odgovarati aplikacijama koje traže performanse.

sto se mene tice browseri su dobri za te igrice,a za igre nece biti nikad.

bas iz tog razloga sto ljudi ,a i ja sam ne zele u pozadini 100 programcica da se vrte dok igraju igru ja ne zelim da nikakav posredni program  stoji izmedju igre i racunala (win moraju {#}  ), zelim fluidnost do maximuma,imam win7 koje sam ogolio do koske sa seven lite programom.

Win lici na win98 vise nego na win7,obrisao sam sve aplikacije i features-e jer su mi nepotrebni i jos prije pokretanja npr. bc2  pokrenem game booster i sa njime pogasim procese koje se vrte na kompu.

ova glupost sa pokretanjem bf3 iz browsera mi je kao da mi je neko opalio samar,ali ok pokrenem ga iz battleloga i odmah ugasim browser i to je to :)

Takvi poput tebe su debela manjina i nisu previse relevantni za problematiku

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.10.2011 11:56 (Kant).
14 godina
neaktivan

Jedina igra na Facebooku koja mi se dosad svidjela CivWorld a ona je jos u beti. Iako ce se ona otvoriti na starim kompjuterima ako je instaliran flash, razlika je velika u brzini izvođenja. Iako opet i CivWorld je poglupljeni Civilization, i to bilo koja verzija od prvog do najnovijeg petog dijela, ali je istodobno valjda kompromis da ne bude turn based...

13 godina
neaktivan

post cancelled.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2011 13:00 (superfly).
13 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Čuj FarmVill je zgrnuo barem pola milijarde dolara, netko je to platio na bilo koji način, e sada tko , kako i zašto ne znam, mislim da se razumijemo i meni je to bedasto, ali kažem oćito imaju svoju publiku i razvijen naćin kako da se naplate.

Mislim da se tu radi o nekoliko faktora.Prvi je ogroman broj usera samog facebook-a, a drugi je ogroman broj igrača samog farmvilla.Eh sad ta je igrica razvijena na dosta perfidan način da ju ustvari ne možeš igrati bez community -a.a taj je community i presudan.Zašto? Zato jer igrica kao takva nema neki poseban cilj osim da se širiš i ubireš plodove zemlje, tikve, krave kokoši i ostale bedastoće na razini 6 do 10 godišnjeg djeteta.I grafika je takva->čitaj diznijevski retardirana.Eh sad kad nabereš plodova ideš na neki marketplace i prodaješ ili mjenjaš proizvode a sve je još perfidnije napravljeno da u notificationsima ti blinka obavijest, otvoriš jer misliš da je nešto sasvim treče a kad ono bulji u tebe neko šugavo kao umiljato štene ili kokoš/kravica itd....koji ti kao nudi neki frend sa facebook-a.A svi znamo koliko se "prijatelja" se ima na fejsu...Onda i oni koji ne igraju odu pogledati kaj je to i određen postotak se navuče(ne zaboravimo da se tu radi o stotinama mlijuna usera).Jednostavnost i hiper interaktivnost (u stilu poklonim ti kokoš a timi se odužiš s lopatom ili drvetom dunje) i još neke sitnice koje mi se ne da ni analizirati su glavni aduti te igrice koja na neki način oslikava i sam facebook, ispod tisuća "prijatelja " i likeova krije se površnost i praznina.To je samo moje osobno mišljenje naravno.

somedays youre statue, somedays you re the pigeon
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice