Smrt "igricama"

poruka: 214
|
čitano: 70.207
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Smrt "igricama"".
16 godina
neaktivan
Smrt "igricama"

Kant je na dobrom putu, iako pravilni prijevod graphic card=grafička kartica......

Usto Kant je samo napomenuo kako mi ne poštujemo vlastite maksime (da pročitao sam neka Kantova djela) kad kažemo kartica a smeta nam da se igrica zove igrica. To su kontradiktorni stavovi i samo štetu vama kao osobama sa načelima(pravilima) u svom životu. Ovo ni pravi Kant nije mogao dokučiti (dobro je, ali....). Drugim riječima: Vama su Bugovci i PCPlayevci i svi ostali punili glavu sa ovim tricama (trice=besmislice) stoga vi već povrijeđeni od negodovanja svojih roditelja radite više nesvjesnu radnju izražavanja svojih osječaja kako bi vam se pomoglo na jedan ili drugi način. Iako preferirate prvi di će se svi složit s vama kako bi vi mogli dalje uspješno ne slušat roditelje. Svi smo mi ljudi stoga imamo pravo na neke ovakve gluposti u životu, ali to vam narušava sliku o vama. Ja sam počeo igrat od 1995 igra sam Doom-a i Duke Nuken 3d i neke disney igre za dos..... prešao sam u životu oko 100 igrica, i uvik su bile igrice. Igrica nije deminutiv koji je stvoren kako bi se omaložavala programerov trud ili nnjen status, nego čisto da se odjeli od pravih igara kao kukalo, ledene babe, grupa vata grupu ili šta već.....

Tikviči vladaju svijetom!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Smrt "igricama"
Tale kaže...

Kant je na dobrom putu, iako pravilni prijevod graphic card=grafička kartica......

Usto Kant je samo napomenuo kako mi ne poštujemo vlastite maksime (da pročitao sam neka Kantova djela) kad kažemo kartica a smeta nam da se igrica zove igrica.

Vama su Bugovci i PCPlayevci i svi ostali punili glavu sa ovim tricama

Tale, kartica je jedna kategorija veličine i namjene hardvera, nema veze s pravim razlozima uporabe umanjenica. Ako ima veze, onda je to normalno, jer i matičnu ploču ne zovemo pločica, jer je naziv "tiskana pločica" namjenjen mnogo manjim komadima elektronike u koje spadaju i kartice (veličine od dobre grafulje do veličine male kreditne kartice, pa i manje).

BUGovac Oleg u ovom slučaju nikome ne puni glavu, već je njegov članak dobrodošao da izrazi osjećaje nekih od nas, ne većine.

Kao što rekoh, mnogi od vas mlađih još ne razumijete kakvu si štetu radite umanjujući gejmerski hobi i strast takvim umanjenicama kao igrice. Upamti što sam rekao ovdje, prije nego što dođeš u godine kad će ti biti jako žao, a mene više neće biti - radite sebi jako veliku društvenu štetu pojmom igrice (ne uzimajući nikako u obzir sadašnje roditelje mladih gejmera) za svoj budući život ukoliko ostanete vjerni gejmeri nakon 30 godina starosti. Javi mi se tada nekim mejlom ili na mom grobu, nije bitno, ali priznat ćeš da sam bio u pravu, čekaj samo, nedostaje vam iskustva.

Pozdrav

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
16 godina
neaktivan
Smrt "igricama"

Igra ili "igrica"? Ja to ovako tumačim: s obzirom da provodim određeno vrijeme igrajući se na računalu, smatram, to nekim svojim hobijem, ili ako to baš želite nazvati "strašću". Za mene je jedan ulaz u svijet igre koju nisam otkrio neopisivo zadovoljstvo i jedva čekam da ga otkrijem i vidim što sve on nudi. U današnjem sivilu, krizama, masovnim pljačkama, potkradanjima, ubojstvima, ratovima... jedan ovakav svijet je za mene pravo opuštanje. Ako Vam se jedna igra ne svidi, imate na stotine drugih koje će Vam podići raspoloženje.

S obzirom na napisano, ja se ljutim kada netko spomene riječ "igrica" jer on omalovažava mene kao osobu jer gubim vrijeme na nešto...bezvezno. Ja poštivam igre, ali nisam neki fanatik da bih nekome otkinuo glavu zato što je rekao "igrica". Developeri često nisu svjesni veličine svojeg djela, bio on veličanstveno velik ili čisti šrot. Zato neki od njih i govore riječ "igrica". To je za njih - jednostavno posao. Razmislite malo. Želite li nekome preporučiti igru ili "igricu" koju ste napravili?

I don't belong
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Faerdhur kaže...
Tale kaže...

Usto Kant je samo napomenuo kako mi ne poštujemo vlastite maksime (da pročitao sam neka Kantova djela) kad kažemo kartica a smeta nam da se igrica zove igrica.

Vama su Bugovci i PCPlayevci i svi ostali punili glavu sa ovim tricama

Tale, kartica je jedna kategorija veličine i namjene hardvera, nema veze s pravim razlozima uporabe umanjenica. Ako ima veze, onda je to normalno, jer i matičnu ploču ne zovemo pločica, jer je naziv "tiskana pločica" namjenjen mnogo manjim komadima elektronike u koje spadaju i kartice (veličine od dobre grafulje do veličine male kreditne kartice, pa i manje).

BUGovac Oleg u ovom slučaju nikome ne puni glavu, već je njegov članak dobrodošao da izrazi osjećaje nekih od nas, ne većine.

Kao što rekoh, mnogi od vas mlađih još ne razumijete kakvu si štetu radite umanjujući gejmerski hobi i strast takvim umanjenicama kao igrice. Upamti što sam rekao ovdje, prije nego što dođeš u godine kad će ti biti jako žao, a mene više neće biti - radite sebi jako veliku društvenu štetu pojmom igrice (ne uzimajući nikako u obzir sadašnje roditelje mladih gejmera) za svoj budući život ukoliko ostanete vjerni gejmeri nakon 30 godina starosti. Javi mi se tada nekim mejlom ili na mom grobu, nije bitno, ali priznat ćeš da sam bio u pravu, čekaj samo, nedostaje vam iskustva.

Pozdrav

Zbog cega onda primjerice kartu za tramvaj zocemo kartom a ne karticom? Po kojem kriteriju? Em je jeftina, em je mala, em nije nesto bitna u zivotu... U odnosu na kreditnu karticu po svim kriterijama bilo velicine, uporabe ili vrijednosti ona je podredjena, al ipak je karta... Kako to?

Da se netko ne sprda sa kreditnom karticom?

Stvar je puno banalnija ali valjda kod mladih gamera postoji neki kompleks manje vrijednosti zbog nekih drugih stvari u zivotu pa se zele dokazat na jednoj takvoj trivijalnosti i cisto nebitnoj stvari?

Pojam igrica je nastao davno kada su igrice stvarno bile igrice, male full jednostavne i ne pretjerano zabavne. Bilo je zabavnije igrat nogomet vani nego igrat igricu koja se kupila na place za par jugo dinara.

I taj se pojam ustalio i poceo se koristit i za video igre, za konzolaske igre, pc igre...

Kako postoje igre na tabli, igre u vodi, igre ovakve ili onakve, postoje i video igre. I taj pojam bi jedini bio ispravan, ali se jednostavno nije ustalio vec se za video igre ustalio pojam igrica...

I danas tu nema nista lose, jednostavno jezicno nasljedje iz proslihz vremena...

Kao sto se kaze za kalkulator u vecini slucaja digitron...

Jednostavno je rijec o jezicnom nasljedju a ne o nikakvom podcjenjivanju ili ne znam cemu...

A ako vas netko podcjenjuje, mislim da su hobiji najmanji razlog tome, igrali igrice/igre, citali stripove, citali knjige ili nesto drugo.... Problemi su vjerojatno malo dublji

neon

svaka rijec ima svoje znacenje. u hrvatskom jeziku kada se kaze "igrica" tocno se zna na sto se misli. igrica = video igra. Tu uopce nije bitno sto se koristi umanjenica. ima puno benignijih igra pa se ne nazivaju igricama. Tipa pikulanje...

igrica je jednostavno krivi termin; ali poanta je u tome da niti igra po sebi nije pravilan termin; video igra je jedini pravi termin.

vatrepolo je igra koja spada u grupu igara u bazenu... DOOM je IGRA koja spada u grupu VIDEO IGARA/IGRICA....

Kuzis?

Nije Doom igra koja spada u grupu igara, jer igre su i nogomet i pikulanje al nemaju veze sa doomom... doom je igra iz skupine video igara, a u nasem jeziku se ustalio pojam igrica...

DAKLE KADA NETKO KAZE DOOM JE IGRICA, NE SMATRA POD TIME, DA JE DOOM MALI ILI LOS VEC DA SPADA U GRUPU VIDEO IGARA
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2009 13:56 (Kant).
17 godina
neaktivan
Smrt "igricama"

Odustajem Osmijeh

Love ya, guys!

0 0 hvala 0
17 godina
Smrt "igricama"

I pacman je bio nekad igretina, pa su je zvali igrica, kao sto ce nekad ove danasnje biti samo male igrice za one  buduce. Igra moze bitri i igra skrivaca, babaroge, mame i tate, macke i misa, monopola... a igrica je samo jedno, ako cemo ispravno ne nazivajmo ih video igre, kao sto to i jesi. Zivot je igra a sve ostalo su igrice, ne umanjujem neciji trud (koji taj netko dobro naplati) problem je sto se igrice danas  ne shvacaju kao sto su se nekad shvacale, sad je igranje postalo ozbiljno, pojavili su se novi klinci koji sebe nazivaju gamerima, koji ne mogu zamislit "ozbiljno" igranje bez ultrapreciznog gejmerskog misa i tipkovnice, o podlozi necu ni da pricam. Problem je u tome sto je igranje postalo "ozbiljno" kao da igre nisu igrice, nisu samo uzivanje i zabava, nekad  se zamislite igralo sa misem na kuglicu i uzivalo se vise nego sad, nikom nije smetalo kad netko kaze igrica, i zasto bi, kad je to zanemarivo za igru koja se zove zivot, pogledajte malo oko sebe, stvarni svijet, silinu detalja, a vi kao covjek ste samo hardware i uzivajte u tome, ne dozvolite da vam se neke sitnice poput  pojma igre i igrice navode na svadju i prepiranje, nego uzivajte u igri ali i u igricama.

0 0 hvala 0
17 godina
Kant kaže...

Pa sta onda?

Ti im objasni da na tim grafickim kartama rade tisuce inzinjera i da nije u redu da se njihov trud omalovazava nazivajuci muku njihovih ruku karticama...

Takodjer tog prodavaca pitaj vozi li on auto ili autic?

...a zatim ponovo trazi graficku kartu, a mozes usput kupit i zvucnu kartu... nije niti nju u redu nazivat karticom

Ti istih inzinjera boli k*ac kako ces ti njihov proizvod nazvati, grafickom kartom ili karticom, mozda bi ti se i oni nasmijali na ovo graficka karta, nije to karta za avione,ccc njima je bitno da oni zarade na tome i oni zaradjuju i zive od toga, i naplate taj svoj trud pa da ih netko i omolozava boli ih. i usput ta tvoja nova graficka kartica je bas kartica u usporedbi sa mojom grafickom kartom, kuzih, djelujes inteligentno, bar na avataru
17 godina
neaktivan
Smrt "igricama"

i dalje ste na ovoj preniskoj i neinteligentnoj temi ???

okanite se corava posla

"imas koju igricu" ce se oduvijek pitat i bit cemo svjesni tko i koliko ljubi, bla bla bla radilo... uostalom primaju placu za to !

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam za termin video igra.

I don't belong
16 godina
neaktivan
Smrt "igricama"

Smiješno mi je to što gameri inzistiraju na ovakvoj nomenklaturi. Ja sam isto poprličan gamer. I bilo je tu nekih nagrada. Ne sječate se vi Duke Nukena..........pa tako da nisam nikad imao problema s tim. Ma bavite se glupostima pari da je bitno kako to neko zove.

Jeste vi ikad igrali Monopoly???? E to je prava igra. Pravi sam gej(y)mer zaradio sam 100 € protiv kuma igrali smo do 6 ujutro.

Najiskrenije ja sam zaradio više para na Monopoliyu nego iko od vas na tim vašim "igrama".Onaj ko je zaradio pare na nekoj igrici neka je zove igra neman ništa protiv. Nisam kapitalista ali vi jeste i jedino ćete tako shvatit (ko ima veći brod).

Tikviči vladaju svijetom!

0 0 hvala 0
17 godina
Pixel kaže...
Ako programiras onda sigurno znas o cemu se radi.
Joj, da si samo vidio u kakvoj sam bio okolini kad sam krenuo u razvoj igara.  Niko oko mene nije kuzio opce sto radim, to je za njih bio gubitak vremena i svi susavjetovali da se primim pametnijeg posla.
Ali eto vremenom su vidjeli da sam uporan, malo su vidjeli i kako izgleda to sto radim, onda su vidjeli kutije koje sam dobio od izdavaca, pa se malo ljudi i zainteresirali pa sad vise nije tako strasno.  Ali pocetak je sto se okoline tice bio strava.
Developer jesam, gamer nisam iz razloga sto nemam vremena za to. Volim se igrati ali skoro se nikad ne igram jer ne stignem.  Odprilike je tako kako si napisao.

LOL

Na kojim si ti to igrama radio? Sumnjam da znaš napisati hello-world.

@Faerdhur- potpis na sve rečeno.
16 godina
neaktivan
Smrt "igricama"

Evo na što sam naletio danas na www.net.hr:

"Na igrice potrošeno 11,7 milijardi dolara"

Mislim da ovaj naslov poprilično dobro ilustrira temu kojoj je ovdje posvečeno toliko pozornosti.

Na adresi http://www.net.hr/tehnoklik/page/2009/02/05/0016006.html možete pročitati cijeli članak.

Svakako treba obratiti pažnju na dvije stvari.

Prvo na goleme brojke kojima se pokazuje kolika lova se okreće na "igricama", a drugo na debilnost autora koji je u jednom tekstu, veličine uputa za otvaranje boce mlijeka, uspio utrpati nekoliko termina za istu stvar. Osim igrica navedene su PC igre, igre za konzole i igre općenito, a kao šlag na kraju je termin Gaming industrija.

Ovo je poanta svega, jer nije se Oleg raspisao o ovoj temi zbog igara kao takvih već zbog nonšalantnog pristupa hrvatskom jeziku i nepoštovanju njegovih normi. Službeni termin je "računalna igra" . Ne komjutorska, ne PC, igrica i slično. Drugi termin je eventualno video igra, ali on se odnosi uglavnom na stare konzolaške igre kakve su postojale u video arkadama.

Dakle nije ovdje problem u tome što netko preferira, već u nepismenosti koja omogučava ovakve situacije. Posebno je porazno kada ovakve idiotarije susrećemo u tekstovima i govoru predstavnika naših medija, bilo u tiskovinama, na televiziji ili na internetskim portalima.

Nažalost polupismenost i nedostatak profesionalnosti susrećemo i u mnogim drugim temama pa nije neuobičajeno da se piše o laserskim umjesto o laparaskopskim operacijama ili da se novinari javljaju iz mjesta Ivanovac umjesto Ivanca (onaj car Vlahov kad su ganjali Koradea), a o anglizmima koji se i prečesto koriste da ne govorim.

Iako me osobno malo smeta termin "igrica" jer sam i sam igrač (a ne j.... gamer), ipak ne obračam previše pozornosti kada netko veli igrica u svakodnevnom govoru ili na forumu. Ali javni mediji takve gluposti ne bi trebali pisati. 

Sve ima svoje granice. Samo je glupost bezgranična.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2009 1:29 (1man).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smrt "igricama"

Ajme.. LoL!

Daj ljudi pa ko da vam je to od neke zivotne vaznosti!

Igrica ili Igra isti k**** drugo pakovanje bokte.Bas mene briga kolko su neki radili na nekoj "IGRI" i hoce li ih itko uvrijedit ako kaze "IGRICA"...

Kao da ja imam neke koristi od toga.

Stvarno na cem vi zivce gubite i s cim se zamarate...

No comment!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
itf4n kaže...
Pixel kaže...
Ako programiras onda sigurno znas o cemu se radi.
Joj, da si samo vidio u kakvoj sam bio okolini kad sam krenuo u razvoj igara.  Niko oko mene nije kuzio opce sto radim, to je za njih bio gubitak vremena i svi susavjetovali da se primim pametnijeg posla.
Ali eto vremenom su vidjeli da sam uporan, malo su vidjeli i kako izgleda to sto radim, onda su vidjeli kutije koje sam dobio od izdavaca, pa se malo ljudi i zainteresirali pa sad vise nije tako strasno.  Ali pocetak je sto se okoline tice bio strava.
Developer jesam, gamer nisam iz razloga sto nemam vremena za to. Volim se igrati ali skoro se nikad ne igram jer ne stignem.  Odprilike je tako kako si napisao.

LOL

Na kojim si ti to igrama radio? Sumnjam da znaš napisati hello-world.

@Faerdhur- potpis na sve rečeno.
Sto je smijesno ???
 A briga mene sto ti sumnjas.  Ali imam nekoliko igara koje su izdavane i na americkom i europskom i istocnom trzistu.
A ovo za hello-world necu niti komentirati, dovoljno je reci da radim softver  pa jedno 12 godina i da mi je sadsnje zaposlenje sw developer. 
 Bitno je da si ti toliko pametan da mozes iz jednog posta iscitati tko zna programirati a tko ne.
I smij se ti dalje koliko hoces , i ja sam se smijesio kad sam od jedne igre kupio auto.
17 godina
neaktivan
1man kaže...

Evo na što sam naletio danas na www.net.hr:

"Na igrice potrošeno 11,7 milijardi dolara"

Mislim da ovaj naslov poprilično dobro ilustrira temu kojoj je ovdje posvečeno toliko pozornosti.

Na adresi http://www.net.hr/tehnoklik/page/2009/02/05/0016006.html možete pročitati cijeli članak.

Svakako treba obratiti pažnju na dvije stvari.

Prvo na goleme brojke kojima se pokazuje kolika lova se okreće na "igricama", a drugo na debilnost autora koji je u jednom tekstu, veličine uputa za otvaranje boce mlijeka, uspio utrpati nekoliko termina za istu stvar. Osim igrica navedene su PC igre, igre za konzole i igre općenito, a kao šlag na kraju je termin Gaming industrija.

Ovo je poanta svega, jer nije se Oleg raspisao o ovoj temi zbog igara kao takvih već zbog nonšalantnog pristupa hrvatskom jeziku i nepoštovanju njegovih normi. Službeni termin je "računalna igra" . Ne komjutorska, ne PC, igrica i slično. Drugi termin je eventualno video igra, ali on se odnosi uglavnom na stare konzolaške igre kakve su postojale u video arkadama.

Dakle nije ovdje problem u tome što netko preferira, već u nepismenosti koja omogučava ovakve situacije. Posebno je porazno kada ovakve idiotarije susrećemo u tekstovima i govoru predstavnika naših medija, bilo u tiskovinama, na televiziji ili na internetskim portalima.

Nažalost polupismenost i nedostatak profesionalnosti susrećemo i u mnogim drugim temama pa nije neuobičajeno da se piše o laserskim umjesto o laparaskopskim operacijama ili da se novinari javljaju iz mjesta Ivanovac umjesto Ivanca (onaj car Vlahov kad su ganjali Koradea), a o anglizmima koji se i prečesto koriste da ne govorim.

Iako me osobno malo smeta termin "igrica" jer sam i sam igrač (a ne j.... gamer), ipak ne obračam previše pozornosti kada netko veli igrica u svakodnevnom govoru ili na forumu. Ali javni mediji takve gluposti ne bi trebali pisati.

"If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." Albert Einstein
17 godina
protjeran
Faerdhur kaže...
Pixel kaže...

Meni je FarCry jedna od drazih igrica !

Da li game developer smije koristiti rijec "igrica" ?

Namigiva

Sve se može, kolega. Možeš se u Hrvatskoj bez problema izraziti i kao gay koji nosi laptopić u svojoj torbici i ponekad čak igra ili razvija igrice - sve je dopušteno, nije pitanje smije li se nešto ili se nešto ne smije činiti, ovo je pitanje opće kulture i IT pismenosti. A mislim da Oleg i slični mu kolumnisti ne samo da izražavaju svoja mišljenja u svojim kolumnama, već na neki način i educiraju javnost.

E, sad, pitanje je osobne odluke hoće li se netko dati educirati ili neće.

Na neki način, ako danas napravimo ozračje u kojemu se video-igre nazivaju dostojanstvenim izrazima i podržavaju pravim znanstvenim rezultatima, i ostatak javnosti će početi tretirati gejmere kao osobe s dostojanstvom, a ne kao totalne retarde.

Netko je spomenuo da se ne srami reći da igra igrice. Poručujem takvima neka malo sačekaju da dođu u svijet zrelijih, pa ako i onda budu gejmeri, kad budu imali obitelj i prijatelje drugačijih pogleda, neka se onda u dnevnom boravku među susjedima ili na nekom domjenku hvale kako satima u slobodno vrijeme igraju igrice. Ali ako danas naučimo ljude u kakvu kategoriju spada ta interaktivna vrsta zabave i damo joj malo dostojanstva, možemo se nadati da će nas sutra malo normalnije gledati.

nevjerojatna tona bullshita
u biti,nevjerojatno brdo pomanjkanja samopouzdanja, kako onog sexualnog tako i onog socioloshkog
ne cini torbica nekog gayem niti torba tebe cini straightom
zelim,hocu,mogu al neam koga
17 godina
neaktivan
lepi kaže...
u biti,nevjerojatno brdo pomanjkanja samopouzdanja, kako onog sexualnog tako i onog socioloshkog

Da, prijatelju, ja sam ti školski primjer nedostatka samopouzdanja, u pravu si, TOTALNO, lepi RULEZ. Nemam prijatelje, samo masturbiram, igram igre i nemam prijatelje u RL. Stvarno...  Yeah! Ti si moj čovjek. CMOK! Cool

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2009 14:12 (Faerdhur).
17 godina
protjeran
lepi kaže...

ne cini torbica nekog gayem niti torba tebe cini straightom
 LOL
Opet hormoni rade.

EVE ONLINE http://www.afk-wrecking.com/ (EVE kanal "ELITC") http://cro4life.freehostia.com/ Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...
 LOL
Opet hormoni rade.

Smijeh Smijeh Smijeh

17 godina
protjeran
Smrt "igricama"

pa ti si zalopojko oko toga da ono s cim se ti doma bavish nisu igrice vec igre,neshto sasvim ozbiljnije od igrica,nesho shto daje smisao tvom provedenom vremenu uz isto,kako god to zvao

i ako ti neko kaze da su to igrice,ti to shvatish kao attack na sebe,na ono shto ti vidish kao neshto vrlo ozbiljno

baj d vej,fakat me nije zanimalo masturbirash li ili shto drugo radish

ostavi to i za sebe

kao i svoj stav prema necem tako ozbiljnom kao shto je kucno igranje igrica

pardon,igara

al ko shto rekoh,nisi nishta manje gay ako ti to zovesh torbom

zelim,hocu,mogu al neam koga

0 0 hvala 0
17 godina
Pixel kaže...
Ali imam nekoliko igara koje su izdavane i na americkom i europskom i istocnom trzistu.

Kao npr.?

16 godina
neaktivan
itf4n kaže...
Pixel kaže...
Ali imam nekoliko igara koje su izdavane i na americkom i europskom i istocnom trzistu.

Kao npr.?

Sad če još napisati da je CRYSIS.HEHE.
Čovijek se stvarno previše HVALI.
MICROMAN
16 godina
microman kaže...
itf4n kaže...
Pixel kaže...

Kao npr.?

Sad če još napisati da je CRYSIS.HEHE.
Čovijek se stvarno previše HVALI.
 A zasto bi se netko hvalio ako na temi o igrama kaze da ih je napravio nekoliko.  Ja se ponosim time sto sam napravio. Nis nikakvi naslovi koji su na vrhovima top ljestvica ali su normalne igre.  Opet dolazi do izrazaja nas hrvatski jal, kad netko nesta uspije onda ga prvo pokusaju pokopati i ismijati ljubomorni pojedinci. Stvarno ne kuzim cemu takav stav, meni jedrago kada vidim da netko nas uspije nesto progurati kraj ostale konkurencije.
E vo i bas se hvalim, ja sam napravio , a ti nisi  Belji se
Evo zadnja veca koja je izdana i radjena po narudzbi je ova (a bila je i na bugovom dvd-u):
16 godina
neaktivan
Smrt "igricama"

To što vi neki pametnjakovći je glupoti dali je igrica ili igra, to je navika ja koristim oba termina zavisi kako kada, to su ljudi kovorili i na još staron NES (Nintendo Entemend Sistem( za one koji neznaju)) rekli su video IGRICEE!!!!! a to je nekad bila IGRETINA isto su miliune zarađivali pa nitko nije pitao dali je igrica ili igretina ako znate odgovor na to javi te mi se vi "pametni ljudi"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
gamer2400 kaže...

To što vi neki pametnjakovći je glupoti dali je igrica ili igra, to je navika ja koristim oba termina zavisi kako kada, to su ljudi kovorili i na još staron NES (Nintendo Entemend Sistem( za one koji neznaju)) rekli su video IGRICEE!!!!! a to je nekad bila IGRETINA isto su miliune zarađivali pa nitko nije pitao dali je igrica ili igretina ako znate odgovor na to javi te mi se vi "pametni ljudi"

sad ste zapeli oko IGRE-IGRICE kako se ne postuje rad neciji.
A cemu se to vi divite inace?
ovi biseri koje to vrijeda neka se zamisle sta ostali rade a da se to uopce ne cijeni...
Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina
neaktivan
Pixel kaže...
Evo zadnja veca koja je izdana i radjena po narudzbi je ova (a bila je i na bugovom dvd-u):

BTW koja je tvoja pozicija u izradi ako se smije znati, programer, graficar ili nesto trece?

Kolko sam skicnuo igre djeluju super, imaju i zanimljiv graficki stil, sareno ali lijepo... :)
http://izrada-igara.bloger.hr/ -> Blog o izradi igara :)
16 godina
Koki007 kaže...
Pixel kaže...

BTW koja je tvoja pozicija u izradi ako se smije znati, programer, graficar ili nesto trece?

Kolko sam skicnuo igre djeluju super, imaju i zanimljiv graficki stil, sareno ali lijepo... :)
 Programer (jedini) , cijeli engine sam radim.  Inace izgled i funkcionalnost igre vecinom odredjuje izdavac.
Prvu igru koju sam radio napravili smo kako bi se reklo za nas gust, ali dok je dosla do polica poprilicno je "feminizirana" kako bi se svidjela sto sirem profilu ljudi.  To mi se recimo ne svidja jer nije niti izdavac uvijek najpametniji (recimo da su time  malo zeznuli prodaju jer je igra bila i zamisljena za samo za fanove zanra , a ne za sve, ovako je njima bila previse jednoastavna i sarena, a ostli ionako ne igaju takve igre - radilo se o sim igri na mjesecu nesto kao sim city, ali pravi 3D sa slobodnom kamerom (heh tada je ostali sim zanr bio na 2D-u) . Izdano je tio vec sada davne 2001 g. pa je i grafika za danasnje pojmove zastarjela, ali tada ej bila poprilicno in:
Inace Anarchy je bio predstavnik  mog tima u Americi i nisu sve igre sa njihovih stranica nase.
17 godina
neaktivan
Pixel kaže...
 Programer (jedini) , cijeli engine sam radim.  Inace izgled i funkcionalnost igre vecinom odredjuje izdavac.
Prvu igru koju sam radio napravili smo kako bi se reklo za nas gust, ali dok je dosla do polica poprilicno je "feminizirana" kako bi se svidjela sto sirem profilu ljudi.  To mi se recimo ne svidja jer nije niti izdavac uvijek najpametniji (recimo da su time  malo zeznuli prodaju jer je igra bila i zamisljena za samo za fanove zanra , a ne za sve, ovako je njima bila previse jednoastavna i sarena, a ostli ionako ne igaju takve igre - radilo se o sim igri na mjesecu nesto kao sim city, ali pravi 3D sa slobodnom kamerom (heh tada je ostali sim zanr bio na 2D-u) . Izdano je tio vec sada davne 2001 g. pa je i grafika za danasnje pojmove zastarjela, ali tada ej bila poprilicno in:
Inace Anarchy je bio predstavnik  mog tima u Americi i nisu sve igre sa njihovih stranica nase.

Lijepo, svaka cast, cestitam na uspjehu Namigiva  Jel imate mozda kakav web site ili sl. na kojem je predstavljen tim i projekti?

.. eh da ti izadavaci, nekad su igre bile igre, a sad ih "razvodnili" i proglupili da bi ih bas svaki balavac mogo igrati.

BTW ima jedan portal koji okuplja nas nadobudne i mlade koji pokusavamo raditi igre pa ako imate vremena bilo bi lijepo da nam netko iskusan podjeli koji savjet Osmijeh -> evo link na forum http://doublebuffer.org/forum/

http://izrada-igara.bloger.hr/ -> Blog o izradi igara :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.2.2009 19:31 (Koki007).
16 godina
neaktivan
Smrt "igricama"

Ja neznam zašto netko misli da omalovažavam nekog tko stvara IGRE kada ja kažem IGRICA.Ali kad smo več kod omalovažavanja i pljuvanja neke IGRE(IGRICE) nisu drugo ni zaslužile.Primjerice kad se sijetim novog NEED FOR SPEEDA digne mi se kosa na glavi ili primjerice GTA4 koja je što se IGRIVOSTI tiče veoma dobra ali što se TEHNIČKE STRANE tiče izgleda kao da su je radili TOTALNI AMATERI.

MICROMAN
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...

Ja neznam zašto netko misli da omalovažavam nekog tko stvara IGRE kada ja kažem IGRICA.Ali kad smo več kod omalovažavanja i pljuvanja neke IGRE(IGRICE) nisu drugo ni zaslužile.Primjerice kad se sijetim novog NEED FOR SPEEDA digne mi se kosa na glavi ili primjerice GTA4 koja je što se IGRIVOSTI tiče veoma dobra ali što se TEHNIČKE STRANE tiče izgleda kao da su je radili TOTALNI AMATERI.

tak i tak mi je svejedno kako se govori ali ovo za novi nfs se može 100% reći da je igrica
AMD Athlon 64 X2 4800+ 2.50 Ghz 2048 MB ATI Radeon 4850 Windows Vista Home Premium
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice