Proveo si istrazivanje sa decibelmetrom?
Proveo si istrazivanje sa decibelmetrom?
Citiram sv. Franju Asiškog: "Dobro mi došla sestrice smrti!".
Brkas vjeru i cinjenice. Vjera nikada nece moci biti opravda cinjenicama i to i je smisao VJERE.
Da je vjera shvatljiva\nepobitna onda ona vise ne bi bila vjera jer bi svi vjerovali. Postala bi cinjenica.
Isto tako ne razmunijes vjernicko poimanje zivota i smrti a uz to i namjerno banaliziras sa ovakvim glupostima. Sta mislis, jel se tvoja majka bojala poroda? Ako te voljela i zeljela bilo bi logicno da se uopce nije bojala i da je jedva cekala da joj ona stvar pukne do anusa kako bi sincina izasao van, ne?
Tako bi trebalo biti i sa smrti nama vjernicima, ha? To sto vjerujemo u ono poslije - automatski se ne trebamo bojati umiranja?
Hehe, bedak...
mislim da je izreka koju potežete za strah od smrti, Boga i ateiste:
"There are no atheists in foxholes", navodno neki engleski vojni kapelan u 1.SR izrekao ( U rovovima nema ateista )
sad ne znam tko je mudro primijetio, ali to nije argument protiv ateizma, nego ratova...
Kad čovjeka stisne zatražit će pomoć i od neprijatelja, babe Vange ili Petra Pana. Istina, od svih navedenih crkva je uvijek znala najbolje unovčiti tuđu nesreću.
Ne kažu bezveze da kada avion počne padati i ateisti upoznaju Boga. ;)
ne upoznaju ga nego se useru i bog bi se usro i molio boga
Covjece iz kojeg palca ti isisavas te gluposti koje pises? Tocno znas da vjernici najvise vriste, tocno znas da se bojimo prestanka ovozemaljskog zivota, tocno znas da moja vjera nije nikakva..
Sta je sljedece? Daj nam reci tko je ubio kenedija majke ti...
Covjece iz kojeg palca ti isisavas te gluposti koje pises? Tocno znas da vjernici najvise vriste, tocno znas da se bojimo prestanka ovozemaljskog zivota, tocno znas da moja vjera nije nikakva..
Sta je sljedece? Daj nam reci tko je ubio kenedija majke ti...
kako je na duhovnom planu u irskoj? jesi li već krenuo indoktrinirati djecu kod lokalnog svećenika?
kako je na duhovnom planu u irskoj? jesi li već krenuo indoktrinirati djecu kod lokalnog svećenika?
Naravno... Priprema za prvu pricest je u tijeku. Nedjeljom idemo na misu u nasu zupu ovdje a jednom mjesecno (prvi utorak) je misa na hrvatskom u centru.
Zato je Bog dao svog jedinog Sina kao žrtvu da sinovi čovječji ne bi trebali prinositi krvnih žrtava.
Niti se raznijet i sa sobom uzeti još nevinih života.
Ljubi bližnjega svoga kao samog sebe.
Visak, ne mogu ja tebi objasniti elementarnu razliku izmedju to dvoje. Gravitacija je cinjenica, vjera postoji u covjeku ili ne postoji. Ne moze se izmjeriti, dokazati, opipati... Zbog te vjere ja radim neke stvari koje bez nje ne bih radio (npr pomolim se svaki dan, idem u crkvu, itd...)
Pitas me da li je vjera u gravitaciju jaca od vjere u Boga? Pa poanta vjere i jest u tome da si svaki dan na kusnji i da ju propitkujes.
Naravno... Priprema za prvu pricest je u tijeku. Nedjeljom idemo na misu u nasu zupu ovdje a jednom mjesecno (prvi utorak) je misa na hrvatskom u centru.
pored svih obaveza još ih vodiš na mlaćenje prazne slame, djeci je to dosadno... ajde bar slušaju hrvatski, da se ne odnarode, istina besmislice... u hrvatskoj mogu ionako čuti samo besmislice pa dobiješ hrvatski forte u mjesečnom paketu, imo
Zato je Bog dao svog jedinog Sina kao žrtvu
sam sebe je žrtvovao da bi nama bilo bolje... ko partizani... ulicu treba preimenovati u žrtava fašizma i isusa krista, to bi odgovaralo i hdzju i sdpju... pomirdba i ostalo
pored svih obaveza
A koje su to strasne obveze u pitanju osim skole?
Ali ne zivimo sustinski nego zapravo sa svime sto dolazi u paketu. A u paketu je tako da cijelo vrijeme gravitaciju osjetis pod nogama a Boga bas i ne. To je ta suptilna razlika...
zar ne idu na solfeđo, ritmičku...?
zar ne idu na solfeđo, ritmičku...?
Nah, nisu zainteresirane za nista trenutno. Igraju se sa drugom djecom u naselju, gledaju netflix, igraju se na PC-u, crtaju i tak...
Nah, nisu zainteresirane za nista trenutno...
u crkvu se mora a civilne aktivnosti po potrebi...
u crkvu se mora a civilne aktivnosti po potrebi...
Ne, u crkvu se ne mora. Moja djeca jedino moraju svoje zadace napisati i sobe si srediti. U crkvu idu jer im se ide (dok smo zivjeli u HR isle su i radnim danom dosta cesto jer su htjele).
Ne, u crkvu se ne mora. Moja djeca jedino moraju svoje zadace napisati i sobe si srediti. U crkvu idu jer im se ide (dok smo zivjeli u HR isle su i radnim danom dosta cesto jer su htjele).
kako se ne mora a prva pričest i ostalo? zar bi svoju djecu ostavio nepričešćenu, vragu na izvolte...
kako se ne mora a prva pričest i ostalo? zar bi svoju djecu ostavio nepričešćenu, vragu na izvolte...
Ne mora se - slobodna volja...
osjećam napetost u ovoj temi, neki su već počeli i histerizirati
Ne mora se - slobodna volja...
imaš sreće što djeca sama žele spasenje a da ih nisi uplašio, zamisli samo da ih dosadno bulažnjenje sa oltara ne zanima...
imaš sreće što djeca sama žele spasenje a da ih nisi uplašio, zamisli samo da ih dosadno bulažnjenje sa oltara ne zanima...
Ne znam, i ja sam zatecen vlastitom srecom...
Ne znam, i ja sam zatecen vlastitom srecom...
pravi raritet, djeca znaju biti potpuno nezainteresirana za te teme, čak i uplašena namaškaranog popa u ispovjedaonici...
čak i uplašena namaškaranog pedofila u ispovjedaonici...
Malo generaliziramo?
Svi su svecenici pedofili?
čak i uplašena namaškaranog pedofila u ispovjedaonici...
Malo generaliziramo?
sorry, pretjerao sam... ispravio i odlogirao