Zašto su bogovi osvetoljubivi sveznalice?

poruka: 284
|
čitano: 30.899
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zašto su bogovi osvetoljubivi sveznalice?".
17 godina
odjavljen
Re: Zašto su bogovi osvetoljubivi sveznalice?
Visak kaže...
Zašto u avionu koji pada najviše vrište vjernici?

Proveo si istrazivanje sa decibelmetrom?

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
To je bio samo reply na pandzinu provalu.

Drugi, ozbiljni, dio mog posta naravno ne komentiraš. Je li tvoja vjera u gravitaciju isto jača od vjere u boga?
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
15 godina
neaktivan

Citiram sv. Franju Asiškog: "Dobro mi došla sestrice smrti!".

EUNE: 321Zdravko
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
odjavljen
Visak kaže...

Drugi, ozbiljni, dio mog posta naravno ne komentiraš. Je li tvoja vjera u gravitaciju isto jača od vjere u boga?

Brkas vjeru i cinjenice. Vjera nikada nece moci biti opravda cinjenicama i to i je smisao VJERE.

Da je vjera shvatljiva\nepobitna onda ona vise ne bi bila vjera jer bi svi vjerovali. Postala bi cinjenica.

Isto tako ne razmunijes vjernicko poimanje zivota i smrti a uz to i namjerno banaliziras sa ovakvim glupostima. Sta mislis, jel se tvoja majka bojala poroda? Ako te voljela i zeljela bilo bi logicno da se uopce nije bojala i da je jedva cekala da joj ona stvar pukne do anusa kako bi sincina izasao van, ne?

Tako bi trebalo biti i sa smrti nama vjernicima, ha? To sto vjerujemo u ono poslije - automatski se ne trebamo bojati umiranja?

Hehe, bedak...

Freak Show Inc.
15 godina

mislim da je izreka koju potežete za strah od smrti, Boga i ateiste:

"There are no atheists in foxholes", navodno neki engleski vojni kapelan u 1.SR izrekao ( U rovovima nema ateista )

sad ne znam tko je mudro primijetio,  ali to nije argument protiv ateizma, nego ratova...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
@pandza
Ok, Franjo je stvarno vjerovao. Što s ostalima koji se boje smrti?

@friday
Nema nikakvog razloga da gravitacija bilo kojeg trenutka ne prestane djelovati. Mi samo znamo da je ona do sada uvijek (kad smo gledali) postojala, ali to nije garancija da nece nestati ili da negdje gdje ne gledamo ne djeluje. Pogotovo ako postoji svemocni bog koji uslišava naše molitve, pa ga možemo zamoliti da ju suspendira.

Ti i dalje samo vjeruješ da će gravitacija djelovati u idućem trenutku, kao što vjeruješ da će sunce i sutra izaći (a ne mora). Sve je to vjera, ali toliko čvrsta da ju svi smatramo činjenicom. A tvoja vjera u boga očito nije toliko čvrsta.

Ne govorim o strahu od boli pri smrti, već o strahu od prestanka ovozemaljslog života, tako da ti je (neukusna) usporedba promašena.

1 0 hvala 0
10 godina
protjeran
pandza94 kaže...
BlueMax kaže...

Kad čovjeka stisne zatražit će  pomoć i od neprijatelja, babe Vange ili Petra Pana. Istina, od svih navedenih crkva je uvijek znala najbolje unovčiti tuđu nesreću.

Ne kažu bezveze da kada avion počne padati i ateisti upoznaju Boga. ;)

ne upoznaju ga nego se useru i bog bi se usro i molio boga

17 godina
odjavljen
Visak kaže...
A tvoja vjera u boga očito nije toliko čvrsta.

Covjece iz kojeg palca ti isisavas te gluposti koje pises? Tocno znas da vjernici najvise vriste, tocno znas da se bojimo prestanka ovozemaljskog zivota, tocno znas da moja vjera nije nikakva..

Sta je sljedece? Daj nam reci tko je ubio kenedija majke ti...

Freak Show Inc.
10 godina
protjeran
Friday kaže...

Covjece iz kojeg palca ti isisavas te gluposti koje pises? Tocno znas da vjernici najvise vriste, tocno znas da se bojimo prestanka ovozemaljskog zivota, tocno znas da moja vjera nije nikakva..

Sta je sljedece? Daj nam reci tko je ubio kenedija majke ti...

kako je na duhovnom planu u irskoj? jesi li već krenuo indoktrinirati djecu kod lokalnog svećenika?

17 godina
odjavljen
nemrem_mama_mi_sere kaže...

kako je na duhovnom planu u irskoj? jesi li već krenuo indoktrinirati djecu kod lokalnog svećenika?

Naravno... Priprema za prvu pricest je u tijeku. Nedjeljom idemo na misu u nasu zupu ovdje a jednom mjesecno (prvi utorak) je misa na hrvatskom u centru.

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
To da se vjernici boje smrti je toliko evidentno da ispadaš glup negirajući, a da ti vjera u boga nije jaka poput vjere u gravitaciju i ostale neizmišljene stvari si sam malo prije priznao razvrstavajući to u dvije različite kategorije.

Vanjski svijet spoznajemo putem čula i promišljanjima o tim podražajima. Čuo so priču o gravitaciji i vidio efekte, a čuo si i priču o bogu i valjda doživio nešto i sam na tu temu. Ako je ukupna uvjerljivost gravitacije veća od uvjetljivosti boga, onda u nju više i vjeruješ. Može se tebi ne sviđati ta ideja, ali očito je tako. Ima ljudi koji stvarno vjeruju da će dobiti 72 djevice, pa se raznesu. TO su pravi vjernici. Mi ih dakako smatramo budalama, jer smo uvjereni da nikakve djevice neće dobiti.
15 godina
neaktivan

Zato je Bog dao svog jedinog Sina kao žrtvu da sinovi čovječji ne bi trebali prinositi krvnih žrtava.

Niti se raznijet i sa sobom uzeti još nevinih života.

Ljubi bližnjega svoga kao samog sebe.

EUNE: 321Zdravko
Moj PC  
1 1 hvala 1
17 godina
odjavljen

Visak, ne mogu ja tebi objasniti elementarnu razliku izmedju to dvoje. Gravitacija je cinjenica, vjera postoji u covjeku ili ne postoji. Ne moze se izmjeriti, dokazati, opipati... Zbog te vjere ja radim neke stvari koje bez nje ne bih radio (npr pomolim se svaki dan, idem u crkvu, itd...)

Pitas me da li je vjera u gravitaciju jaca od vjere u Boga? Pa poanta vjere i jest u tome da si svaki dan na kusnji i da ju propitkujes.

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Krvne žrtve su se prinosile isključivo iz religijskih razloga, a i ovi se raznose iz istih. Znači potrebe za isusovom žrtvom ne bi ni bilo da nema religija.

Da ne pričam o pokoljima koji su se izvodili u slavu te njegove žrtve. Od 'oslobađanja Isusovog groba' pa do onih koji bi imali svoju interpretaciju njegovih riječi.
10 godina
protjeran
Friday kaže...

Naravno... Priprema za prvu pricest je u tijeku. Nedjeljom idemo na misu u nasu zupu ovdje a jednom mjesecno (prvi utorak) je misa na hrvatskom u centru.

pored svih obaveza još ih vodiš na mlaćenje prazne slame, djeci je to dosadno... ajde bar slušaju hrvatski, da se ne odnarode, istina besmislice... u hrvatskoj mogu ionako čuti samo besmislice pa dobiješ hrvatski forte u mjesečnom paketu, imo

pandza94 kaže...

Zato je Bog dao svog jedinog Sina kao žrtvu

sam sebe je žrtvovao da bi nama bilo bolje... ko partizani... ulicu treba preimenovati u žrtava fašizma i isusa krista, to bi odgovaralo i hdzju i sdpju... pomirdba i ostalo

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 14:04 (nemrem_mama_mi_sere).
17 godina
odjavljen

pored svih obaveza

A koje su to strasne obveze u pitanju osim skole?

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
@friday
Čitaš li ti što ja pišem? Ne postoje 'činjenice', tako mi samo nazivamo ono u što smo sigurni. Dakle, ako nešto nije činjenica - nismo u to sigurni. Suštinski na osobnoj razini ne postoji razlika između vjere u gravitaciju i vjere u boga. Sigurno se može naći ljudi (pogotovo kroz povijest) koji čvršće vjeruju u boga nego da nešto neće poletiti samo od sebe. I ti bi možda tako mislio prije 1000 godina, no tvoje životno iskustvo ti je dalo veću vjeru u gravitaciju. Prokleta bila ta znanost koja te pokvarila kao vjernika, u srednjem vijeku ne bi imao tih problema.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Visak kaže...
Suštinski na osobnoj razini ne postoji razlika između vjere u gravitaciju i vjere u boga.

Ali ne zivimo sustinski nego zapravo sa svime sto dolazi u paketu. A u paketu je tako da cijelo vrijeme gravitaciju osjetis pod nogama a Boga bas i ne. To je ta suptilna razlika...

Freak Show Inc.
10 godina
protjeran
Friday kaže...

zar ne idu na solfeđo, ritmičku...?

17 godina
odjavljen
Friday kaže...

zar ne idu na solfeđo, ritmičku...?

Nah, nisu zainteresirane za nista trenutno. Igraju se sa drugom djecom u naselju, gledaju netflix, igraju se na PC-u, crtaju i tak...

Freak Show Inc.
10 godina
protjeran
Friday kaže...

Nah, nisu zainteresirane za nista trenutno...

u crkvu se mora a civilne aktivnosti po potrebi...

17 godina
odjavljen

u crkvu se mora a civilne aktivnosti po potrebi...

Ne, u crkvu se ne mora. Moja djeca jedino moraju svoje zadace napisati i sobe si srediti. U crkvu idu jer im se ide (dok smo zivjeli u HR isle su i radnim danom dosta cesto jer su htjele).

Freak Show Inc.
10 godina
protjeran
Friday kaže...

Ne, u crkvu se ne mora. Moja djeca jedino moraju svoje zadace napisati i sobe si srediti. U crkvu idu jer im se ide (dok smo zivjeli u HR isle su i radnim danom dosta cesto jer su htjele).

kako se ne mora a prva pričest i ostalo? zar bi svoju djecu ostavio nepričešćenu, vragu na izvolte...

17 godina
odjavljen

kako se ne mora a prva pričest i ostalo? zar bi svoju djecu ostavio nepričešćenu, vragu na izvolte...

Ne mora se - slobodna volja...

Freak Show Inc.
12 godina

osjećam napetost u ovoj temi, neki su već počeli i histerizirati 

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Friday kaže...

Ne mora se - slobodna volja...

imaš sreće što djeca sama žele spasenje a da ih nisi uplašio, zamisli samo da ih dosadno bulažnjenje sa oltara ne zanima...

17 godina
odjavljen

imaš sreće što djeca sama žele spasenje a da ih nisi uplašio, zamisli samo da ih dosadno bulažnjenje sa oltara ne zanima...

Ne znam, i ja sam zatecen vlastitom srecom...

Freak Show Inc.
10 godina
protjeran
Friday kaže...

Ne znam, i ja sam zatecen vlastitom srecom...

pravi raritet, djeca znaju biti potpuno nezainteresirana za te teme, čak i uplašena namaškaranog popa u ispovjedaonici...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 14:55 (nemrem_mama_mi_sere).
17 godina
odjavljen

čak i uplašena namaškaranog pedofila u ispovjedaonici...

Malo generaliziramo?

Svi su svecenici pedofili?

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 14:55 (Friday).
10 godina
protjeran
Friday kaže...

čak i uplašena namaškaranog pedofila u ispovjedaonici...

Malo generaliziramo?

sorry, pretjerao sam... ispravio i odlogirao

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice