Zambezi na 4,6 GHz

poruka: 197
|
čitano: 17.944
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zambezi na 4,6 GHz".
15 godina
protjeran
Zambezi na 4,6 GHz

Sad bi mozda AMD mogao pobijediti Intela po prvi putu istoriji,ali mozda.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 18:06 (SpyGi).
Moj PC  
1 72 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zambezi na 4,6 GHz

Spy, brukaš se iz teme u temu. AMD je već par puta bio daleko ispred Intela.

63 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Zambezi na 4,6 GHz
SpyGi kaže...

Nije istina,amd-je između najnovijih pentiuma 4 sve do core 2 duo šišao Intel i to moćno(između 2004-i 2006-e).

Ja sam Plavi zmaj.
16 godina
neaktivan
SpyGi kaže...

O cemu ti covjece?  {#}

EDIT: kolega me prestigo :)

Justin Bieber - God created me to sing ! Rise Against - No, i don't
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 18:13 (Mojpismonosa).
16 godina

Ovo bi moglo bit brutalno...samo da cijena ne bude takva ;)

Koji bi to socket mogao biti?

http://mrxa.3dhr.net/
15 godina
neaktivan
mrxa1 kaže...

Ovo bi moglo bit brutalno...samo da cijena ne bude takva ;)

Koji bi to socket mogao biti?

Pa piše ti za koji socket, AM3+...

Dompa
16 godina
protjeran
SpyGi kaže...

AMD je sa svojim x64 x2 procesorima dugo vremena bio ispred Intela koji se nikako nije snalazio sa nasljednicima northwooda...

osim vecih performansi po taktu, puno manjom disipacijom bili su i tehnoloski napredniji: ht, integrirani mem kontroler na cpu...

tako da ti teza ne stoji :))) mogli bi pregaziti intela opet! :) al ne vjerujem da ce im ici za rukom to uciniti na nacin kako im je to omogucio x2

16 godina
Dompa kaže...

Pa piše ti za koji socket, AM3+...

Sorry nisam kužio, preletio...hvala ;)

15 godina
neaktivan
Zambezi na 4,6 GHz

AMD je rulao dok nisu došli prvi core procesori.

Ja sam Plavi zmaj.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zambezi na 4,6 GHz
Jel vi vidite o kojoj se frekvenciji radi? 4,6Ghz na 1.5v. LOL. i7 2600K toliko vozi na 1.35v , a da ne govorim da je vrsno na zraku oko 5,4Ghz sa tih 1.5v. Ukratko mnogo losije od SB-a.
I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 18:24 (microman).
Moj PC  
19 23 hvala 4
16 godina
Da, al je arhitektura bolja xD
3.400 postova - Black Ops : Troll] U mad bro | Prestige 2, Level 31
16 godina
protjeran
Zambezi na 4,6 GHz

a to kaj je 8 core nema nikakve veze jel 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
33 0 hvala 0
16 godina
microman kaže...
Jel vi vidite o kojoj se frekvenciji radi? 4,6Ghz na 1.5v. LOL. i7 2600K toliko vozi na 1.35v , a da ne govorim da je vrsno na zraku oko 5,4Ghz sa tih 1.5v. Ukratko mnogo losije od SB-a.

Prijatelju, tvoj proc ima 4 fizičke i još 4 logičke, a ovaj ima 8 fizičkih...to je mala razlika ;)

14 godina
Zambezi na 4,6 GHz

ma micromanu se nemoze nista dokazat...dabogda bully pomea pod sa intelom...pa ce iduci put malo bolje razmislit prije kupovine intel proizvoda i nagadanja o procesoru kojeg nije vidia...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 18:26 (zoharbizo).

26 2 hvala 2
16 godina
Pa bas i ne.

Stvarnost je da bus ti bil medju tih 2% korisnika koji ce iskoristavati 8 jezgri.
15 godina
neaktivan
Zambezi na 4,6 GHz

Za nas potrošače cjenovno može biti samo dobro da AMD malo uzme krunu performansi.

Ja sam Plavi zmaj.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SpyGi kaže...

Iz teme u temu ti i dalje trollaš i spamaš.

Reći ću ti samo jedno:

- Prvi   64 bitni desktop procesor (Itanium nespada u to) - Athlon 64

-Prvi desktop CPU sa paralelnom sabirnicom prema ostatku računala i integriranim memorijskim kontrolerom (Intel se ko pijan plota držao serijske FSB) - Athlon 64

-Prvi 1Ghz desktop CPU - AMD Athlon (Thunderbird jezgra)

A da ne govorim koliko su Athlon 64 procesori bili u svoje vrijeme brži i nadmoćnijii od ostatka konkuerncije (Pentium 4 - Od Presscot-a pa do svih iteracija jedne te iste propale arhitekture - Samo busanje sa povećanjem takta što je na kraju stvorilo ogromne probleme sa zagrijavanjem). Tek sa Conroe arhitekturom Intel je uspio ponuditi nešto naprednije.

Pričaš nebuloze jednostavno.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
16 godina
Sjećam se Pentiuma EE 3,73GHz x)
17 godina
Zambezi na 4,6 GHz

A bogami se sjećam i svog t-birda na 800 mhz.

Ubijo je boga u pentiumu III

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
8ax kaže...
Sjećam se Pentiuma EE 3,73GHz x)

Mislim da je postojao i na 3.8 ghz...uglavnom toliko su se grijali da su se radile šale da si ih mogao koristit umjesto roštilja.

Ja sam Plavi zmaj.
17 godina
SpyGi kaže...

TU samo vidimo neke okvirne ogledne performanse, za konacan Zambezi koji ce izač pod kraj 8 mjeseca to nije konacna verzija procesora koju on ima u rukama a to je itekak bitno.{#} To je Engineering Sample ili ES Buldozer uzorak, i to B0 Steeping star oko 5-6 mjeseci a kaj to znaci ne treba posebno spominjat konacna verzija ce imat B2 Steeping reviziju vjerojatno  ili cak C oznaku.{#}

Inace taj tip OBR je neki cudak, s njim se nikad ne zna na nekoliko vrlo poznatih svjetskih foruma za Hardwer je banan jer je radil svašta kaj nije trebalo kršenje NDA-a i slicno.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
neaktivan
Zambezi na 4,6 GHz

Kolko bi ti procesori otprilike koštali ako tko zna ?

Peace.......Ja sam muško, zakaj svi mislite da sam žensko ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mrxa1 kaže...
microman kaže...

Prijatelju, tvoj proc ima 4 fizičke i još 4 logičke, a ovaj ima 8 fizičkih...to je mala razlika ;)

Prijatelju nema 4fizicke i 4 logicke, vec 4 fizicke i 8 logickih. Nadalje 990X ima 6 fizickih i 12 logickih, no opet se overclockira jednako kao i 2600K, plus tome ovaj prvi nema limit na mnozitelju pa ga na HWbotu vozaju i preko 7Ghz. Kad ce to AMD moc neka se javi. Nadalje uskoro izlazi i prvi intelov 8 jezgreni SB, pa da vidimo sto sve on moze.
I'll be back
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
SpyGi kaže...

TU samo vidimo neke okvirne ogledne performanse, za konacan Zambezi koji ce izač pod kraj 8 mjeseca to nije konacna verzija procesora koju on ima u rukama a to je itekak bitno.{#} To je Engineering Sample ili ES Buldozer uzorak, i to B0 Steeping star oko 5-6 mjeseci a kaj to znaci ne treba posebno spominjat konacna verzija ce imat B2 Steeping reviziju vjerojatno  ili cak C oznaku.{#}

Inace taj tip OBR je neki cudak, s njim se nikad ne zna na nekoliko vrlo poznatih svjetskih foruma za Hardwer je banan jer je radil svašta kaj nije trebalo kršenje NDA-a i slicno.{#}

Inace za tvoju informaciju, inzinjerski primjerci su najbolji cipovi sta se mogu dobit sa wafera i redovito postizu najvece brzine sa najmanjim naponom od Retail proizvoda.
I'll be back
15 godina

@Microman  Dosta pecanja,jedva docekas ovakvu temu da malo ispricas nesto o tome kako je SB bolji od Bulldozera.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
14 godina
neaktivan
microman kaže...

i7 2600 ima koju jezgricu manje i radjen je u energetski ucinkovitijem proizvodnom procesu tako da je ovo odlican rezultat. Uzmemo li u obzir i cinjenicu da se radi o prvoj reviziji koju AMD zbog ponasanja na visim taktovima nije ni pustio u proizvodnju za pretpostaviti je da ce trzisni primjerci biti dosta bolji.

14 godina
neaktivan
microman kaže...
Prijatelju nema 4fizicke i 4 logicke, vec 4 fizicke i 8 logickih. Nadalje 990X ima 6 fizickih i 12 logickih, no opet se overclockira jednako kao i 2600K, plus tome ovaj prvi nema limit na mnozitelju pa ga na HWbotu vozaju i preko 7Ghz. Kad ce to AMD moc neka se javi. Nadalje uskoro izlazi i prvi intelov 8 jezgreni SB, pa da vidimo sto sve on moze.

Tipična rasprava čiji je veći. Ionako 99% korisnika (u što spadaju i igrači, 3D Modeleri, Developeri, gotovo svi - Jedino bi možda sitne koristi imali znanstveni studiji) netreba ništa više od jednog i7 2600k ili X6 1100T. Davati 10k kuna za i7 990X? Hvala, ali ne.

HWBOT mi nije nikakav pokazatelj. Overclocking smatram jednim hobijem koji nema krajnog cilja. Cilj je na 5 minuta dostići određeni takt i napraviti validaciju. Meni je cilj da odradim brže neki projekt. Da mi se igra pokreže brže i da se mogu ugodno zabaviti jedno dosadno poslje podne ili uvečer. Nekužim kome je cilj dostići 6Ghz i napraviti validaciju? Da me priznaju na drugim forumima? Da imam veći rating? Mišljenje drugih o meni na nekom forumu mi je jednako bitno ko i dnevna temperatura u Kirgistanu.

Sve što sam napisao je moje osobno mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Zakona Republike Hrvatske koje jamči slobodu izražavanja misli i osjećaja.
14 godina
neaktivan
microman kaže...

Inace za tvoju informaciju, inzinjerski primjerci su najbolji cipovi sta se mogu dobit sa wafera i redovito postizu najvece brzine sa najmanjim naponom od Retail proizvoda.

nekad da a nekad ne. u ovom slucaju sigurno ne jer je cijela serija povucena i pravi se bolja.

15 godina
neaktivan
Zambezi na 4,6 GHz

990 košta 10 k kuna, zar ne? Ti si očiti Intel lover AMD hater. To svi vidimo iz svih tvojih postova .

Ti uspoređuješ proc od 10 k kuna sa procom od kolko 1900 kn max? Proc koji zahtijeva ploču od 3 k kuna, posebnu memoriju i sve ostalo. Procesor/ploča /soket koji su napravljeni da ih si može priuštiti 1 milipromil ljudi i čije performanse ne služe ničemu nego dokazivanju "čiji je veči" na forumima koje posječuje 20 ljudi .

Ako nemaš ništa konstruktivno reči neznam što pokušavaš. Ti si "Sinatra" u svezi intela i AMD kao on konzole i PC a, čisti si hater bez osnove. Neznam kako uopče možeš imati admin mogučnost, na sramotu si forumu.

Moj PC  
26 3 hvala 5
17 godina
Zambezi na 4,6 GHz

Mene samo zanima omjer uloženog-dobivenog,sve ostalo su priče za malu djecu.

Dok intel nije izbacio core procesore bio sam na amd-u, sad sam trenutno na intelu 775 (na tom socketu ču i ostat {#}).

Novi komp koji budem slagao bit isključivo AMD.

Nisam fan ni intela ni amd,samo sam jedan običan pragmatik.

Moj PC  
5 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice