Windowsi za 9 sekundi

poruka: 60
|
čitano: 9.473
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windowsi za 9 sekundi".
16 godina
neaktivan
Windowsi za 9 sekundi

a za koliko bi se upalio linux recimo ubuntu

orks is made for two thing' fighting and winnning we are going smash hummies who isten to folk
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windowsi za 9 sekundi
MorciTheCroat kaže...
Čak Noris kaže...
damian123 kaže...

pa meni ce to puno znacit jer posto zivim sa starcima i za svaku stvar kad idem jest ili pospremit sobu trebam ugasit komp...Izlanuo se

tvoje starce treba tuzit, to nema smisla. pa crknut ce ti maticna ili napojna prije tako, nego kad stalno radi. a sta trosi u stand buy, nista, par wati.

Tak je, i onda ti crkne komp, pa im reci dal se to isplatilo :-)

e stvar je u tome sto se to njima ne moze dokazat sad kad kupim monitor ide u moju sobi ovaj novi komp pa ce bit na spasenom ^^

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
Windowsi za 9 sekundi

pustite vi tlapnje ljudi. bez biosa sav vaš hardveraj ne znači ama baš ništa. makar košto 50k kuna. Lijepo je čut da i biosi napreduju s vremena na vrijeme. A još ako se baviš servisiranjem, to može biti samo plus.

Athlon X2 4800, 4Gb mem, 8800gts, logitech z-5500
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
M_dipl. kaže...

Ovo je najbeskorisnije uloženi novac u povijesti IT-a, mislim kome je uopće stalo do toga? I čemu članak uopće, pa filtrirajte gluposti od pravih vijesti...

Vidi si da si n00b, basic input/output system (BIOS) je najvažniji dio na matičnoj ploči. BIOS uvelike određuje moć računala, tako da nema koristi ako je dobar hardware a podrška od strane BIOS-a nikakva

0 0 hvala 0
17 godina
Windowsi za 9 sekundi

U glavnom netko gore je rekao, laptop ni neznam kad sam doslovno ugasio... Nacesce ide na hibernaiju. Ugasi se za sekundu dvije, upali se za manje od njihovih 9 a doma racunalo... Pa to se ne gasi, sto cu ga gasit kada neopterecen trosi ko zarulja...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Beskorisno. Bootam PC jednom u dva tjedna pa mi je sasvim svejedno traje li to 9 ili 90 sekundi.

Ima ljudi koji pale komp 4 x na dan ,pa im i nije svejedno..

poZ!

Najbolja stvar u Zagrebu ? Vlak za Split :)
17 godina
neaktivan
I.Kk kaže...

a za koliko bi se upalio linux recimo ubuntu

Ubuntu 8.10 - 65 sekundi

Ubuntu 9.04 - 25 sekundi

Ubuntu 9.10 - 22 sekunde (na SSD samo 5 sekundi!)

Ubuntu 10.04 - ciljaju na 10 sekundi!

Is it weird that this gave me an orgasm?
17 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

pustite vi tlapnje ljudi. bez biosa sav vaš hardveraj ne znači ama baš ništa. makar košto 50k kuna. Lijepo je čut da i biosi napreduju s vremena na vrijeme. A još ako se baviš servisiranjem, to može biti samo plus.

ParaNO1d kaže...
M_dipl. kaže...

Ovo je najbeskorisnije uloženi novac u povijesti IT-a, mislim kome je uopće stalo do toga? I čemu članak uopće, pa filtrirajte gluposti od pravih vijesti...

Vidi si da si n00b, basic input/output system (BIOS) je najvažniji dio na matičnoj ploči. BIOS uvelike određuje moć računala, tako da nema koristi ako je dobar hardware a podrška od strane BIOS-a nikakva

Može li mi netko od ovdašnja dva stručnjaka elaborirati taj vaš opis izrazito rudimentarnog elementa računala?

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
neaktivan
Windowsi za 9 sekundi

I više je nego očito da BUG u zadnje vrijeme izuzetno propagira Microsoft i sve njihove tehnologije, kao da su oni jedina povijest i budućnost računala i informatike u globalu.

Nadam se da redakcija BUG-a ima koristi od toga, te da koji dolar iz Microsofta i njima dođe jer je ovo postalo više nego očito.

Slažem se sa ekipom koja je napisala Zašto Phoenix BIOS ne bi digao LINUX ili možda SOLARIS ili MAC OS.

Zašto i na koji način BIOS diže Windowse za 9 sekundi? Gdje su brzina diska, memorije i procesora i ostalih djelova?

Gluplje i PROZIRNIJE vijesti dugo nisam pročitao na BUG-u,

nadam se da će prestati tako OČITO propagirati Microsoft, jer već i običnim korisnicima postaje jasno o čemu se radi,

a BUG zajedno sa cijelom ovom Microsoft politikom mazanja očiju glupim ljudima postaje sve jadniji i jadniji...

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2009 22:53 (2020).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
2020 kaže...

I više je nego očito da BUG u zadnje vrijeme izuzetno propagira Microsoft i sve njihove tehnologije, kao da su oni jedina povijest i budućnost računala i informatike u globalu.

Nadam se da redakcija BUG-a ima koristi od toga, te da koji dolar iz Microsofta i njima dođe jer je ovo postalo više nego očito.

Slažem se sa ekipom koja je napisala Zašto Phoenix BIOS ne bi digao LINUX ili možda SOLARIS ili MAC OS.

Zašto i na koji način BIOS diže Windowse za 9 sekundi? Gdje su brzina diska, memorije i procesora i ostalih djelova?

Gluplje i PROZIRNIJE vijesti dugo nisam pročitao na BUG-u,

nadam se da će prestati tako OČITO propagirati Microsoft, jer već i običnim korisnicima postaje jasno o čemu se radi,

a BUG zajedno sa cijelom ovom Microsoft politikom mazanja očiju glupim ljudima postaje sve jadniji i jadniji...

Linuxaš, eh? :D

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
17 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

bez biosa sav vaš hardveraj ne znači ama baš ništa. makar košto 50k kuna.

Sav hardveraj ne znači ama baš ništa i bez kabela od struje, pa ga to ne čini posebno krucijalnim.

Zamisli multimilijunsko superračunalo, bez kabela za struju :D Ne zna niti koliko je 2+2 :D

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
16 godina

Mislim, ok, sve divno i krasno da sve ide brže i brže, al ne vidim razlog dizanja ikakve prašine oko ovoga...

Ja, recimo, preko Xpress Gate mogu doći do neta, Skype, slika i još par sitnica za vrijeme koje je potrebno da mi se ekran upali... Doslovno...

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

To stari moj baš si zakon, k'o što ti je naxeem rekao, pravi stručnjak. Još da si pismen k tome, ma gdje bi ti bio kraj. Pročitaj što sam napisao, vidjeti ćeš da se ne radi uopće o kritici biosa, zapravo bios nisam ni spomenuo, govorio sam o nepotrebno uloženom novcu u projekt koji će ubrzati bootanje Windowsa, jer se za mene radi o nepotrebnom i ničemu korisnom "napretku", da sam govorio općenito o unaprijeđivanju biosa kao takvog onda bi tvoj komentar bio samo bezobrazan i bahat, ne i ignorantan (jer ukazuje na nerazumijevanje teme na koju si odlučio replicirati, štoviše, koju si odlučio kritizirati). Daj idi negdje nekog pwnat pa njemu govori da je noob, ovdje si jednostavno smiješan...

Pa dobro zbog čega misliš da brže bootanje ne koristi ničemu?

Ne misliš li da će to onim 24/7 "nepoštivateljima" okoliša i nesmiljenim trošiteljima energije dati povoda da ponekad i ugase home PC/lap. kada se ovaj "diže" za samo 9 sec...

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 1:06 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Dobro, i ti će ga nepoštivači povremeno ugasiti i globalno spasiti X struje, s obzirom da je projekt koji je do ovog napretka došao zasigurno koštao mnogo novaca, za te su novce mogli izgraditi sklonište za djecu u Eritreji, i voila, globalno bi se napravila veća korist! Mislim smiješno mi je sve to.

A zašto si ti kupovao svoj PC zasigurno je koštao x novaca? Mogao si dati za skloništa, barem nebi pisao debilne komentare po forumu u sitne jutarnje sate, uzaludno trošio struju i uništavao okoliš "svom" ježu...

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 1:48 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Windowsi za 9 sekundi

Meni ovakva vijest ne zvuči beznačajno iako me previše ne zabrinjava vrijeme bootanja mog računala jer je dovoljno brzo samo po sebi. 

I onako kad dodem doma, stisnem tipku za paljenje i ono odmah iskoči iz hibernacije jako brzo dok ja uzmem neš za pojest/popit ili dok se raspremim, također ne vidim opravdanog razloga zašto imat komp upaljen 24/7 i konstantno darivat kune lopovima iz HEP-a (makar se radilo o potrošnji od 50W) ako se računalo ne koristi ili ono ne radi nešto u međuvremenu zbog čega mora ostat upaljeno dok korisnik nije kod kuće (ovo se sad ne odnosi na one situacije, brb otišao sam po kruh nego generalno na duže periode).

Nothing Remains The Same
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Windowsi za 9 sekundi

jel to sam za windowse il za linux jer jos bi se brze bootalo kad bi bil ubuntu gore jos kad dođe 9.10 bilo bi brze od 9 sekundi

We don't need no education We dont need no thought control No dark sarcasm in the classroom Teachers leave them kids alone Hey! Teachers! Leave them kids alone! All in all it's just another brick in t
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
M_dipl. kaže...
Dobro, i ti će ga nepoštivači povremeno ugasiti i globalno spasiti X struje, s obzirom da je projekt koji je do ovog napretka došao zasigurno koštao mnogo novaca, za te su novce mogli izgraditi sklonište za djecu u Eritreji, i voila, globalno bi se napravila veća korist! Mislim smiješno mi je sve to.

Ovaj je moj komentar inače bio ironičan, smiješno mi je to što si se pozvao na toliko marginalan argument o potrošnji struje pa sam zato replicirao argumentom o eritreji.

A pošto je tvoj odgovor nekulturan i bezobrazan, odlučio sam odgovoriti što bi bilo da sam ja svoj komentar napisao ozbiljno a ne ironički.

Dakle, sve i da sam ja mislio ozbiljno, radiš jednu veliku logičku grešku. Ja sam skrenuo pažnju na projekt koji je financiran s ciljem da postigne određeni rezultat. Rezultat je brže dizanje windowsa. Dakle ja sam želio reći da pitanje brzine bootanja windowsa nevažno i kao takvo promašena investicija, tj. novac koji se mogao uložiti u nešto pametnije, a onako posprdno sam replicirao (na tvoje isticanje ekoloških prednosti ovog projekta) da se taj novac mogao bolje iskoristiti čak i nečemu totalno nevezanom (jer si se ti pozvao na nešto nevezano) za IT.

Ti si pak taj moj posprdni komentar shvatio ozbiljno i išao JOŠ JEDNOM replicirati na moju ironiju, rekavši da je moj PC zasigurno koštao mnogo novaca, i da i on troši struju (i spomenuo sitne sate u kojima inače OBOJE komentiramo). Napravio si logičku pogrešku. Jer sve i da smo raspravljali o ekologiji i eritreji, raspravljali smo na način da smo pretpostavljali imanje računala, samo ekonomičniji rad s istim. A ti si išao kontra samog imanja računala, mislim lol.

I 'ko sad piše debilne komentare?

Još jednom te pitam zašto smatraš da je brže dizanje vindowsa nevažno? Zašto misliš da je moj odgovor nekulturan i bezobrazan?... Zašto misliš da je moj argument marginalan? btw. u GB je izašla studija prema kojoj: "samo televizori koji su ostavljeni na funkciji stand by godišnje potroše struju u vrijednosti 88 milijuna funti (gotovo milijardu kuna) i u atmosferu emitiraju gotovo pola milijuna tona CO2."

Ne misliš li da je bilo kakav napor pa čak i takav koji je na prvi pogled teško veziv sa očuvanjem prirode itekako koristan...

Logičke pogreške na "cinične" komentare neću komentirati

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 2:52 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
-zato što postoji milijardu pametnijih načina da se uloži novac u svrhu napretka nečega u IT industriji

-zato što si moje komentare nazvao debilnim i osvrnuo se (posprdno) na sasvim nevažnu činjenicu da imam ježa za avatar

-nije marginalan na način da nije važan, nego je na margini teme, raspravljamo o računalima, ja tvrdim da su UNUTAR IT industrije novac mogao bolje uložiti, ti daješ argument na margini teme - priča o uštedi energije (sama priča nije nevažna i marginalna, ali jest u kontekstu rasprave o unaprijeđenju hardwarea/softwarea)

-mislim da je takav napor svakako vrijedan, ali previše varijabli zanemaruješ; uzdaš se u mogućnost da će se neki korisnik zbog brzog bootanja odlučiti gasiti računalo češće, što je u najmanju ruku nategnuto i da bi se tvrdilo treba se dodatno istražiti, što ti nisi

-neću ni ja više

IT industrija nije poduzeće koje ulaže novac u svoje podružnice koje će ostvarivati projekte, u što će uložiti novac proizvođač biosa? pa itekako me čudi da se u brže bootanje winsa već nije prije ulagao novac... zamisli instant ON winsa

Što je glavna prepreka gašenju računala kad se ono ne koristi? IMO to što se treba čekati da se ono ponovno boota (zašto televizori nisu noćima upaljeni?), ako smanjiš vrijeme bootanja više nema razloga da se ono redovito ne gasi

Pa računala nisu svrha sama sebi, svrha računala je unaprijeđenje života pa je tako smanjeno čekanje vremena da se nešto obavi ali i mogućnost čuvanja energije itekako važno za temu o kojoj raspravljamo, to su posljedice ovog dostignuća proizvođača biosa...

Komentari su onakvi kakvi jesu IMO tvoj je debilan, tvoj komentar nisi ti, u slučaju da sam tebe nazvao debilom bio bih bezobrazan i nekulturan jer ti to nisi

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 5:18 ((s)izgoreo).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windowsi za 9 sekundi

To je zgodno unapređenje, ali nije da ne mogu živjeti bez toga. Bootam PC svakih par dana (kad mu dam malo predaha hehe) pa mi ne igra apsolutno nikakvu ulogu jel se boota 9 ili 99 sekundi Belji se

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windowsi za 9 sekundi

Ja svoe racunalo svakodnevn palim i gasim, i meni bi tako nesto dobro doslo(iako meni nije problem bios nego win koje se da optimizirat ali sam preljen za to).

Ali jedna bitna stvar me iritira u ovoj raspravi: stav ako meni ne trba zasto uopće postoji.

Ovu tehnolugiju razvija privatna firma znaci oni su procjenili da postoji tržište za to tj. postoje ljudi kojima to treba, ljudi koji su to spremni platiti.

Ako netko zeli drzati svoj komp upalje 24h/dnevno nek ga drzi, ali nemojte zato pljuvati po ljudima koji imaju drukcije potrebe ili navike.

Ima ljudi kojima je dovoljna integrirana grafika, oni bi mogli tvrditi da je novac utrosen na razvoj 3D grafike bacen novac i da se mogao utrositi u korisnije svrhe.

"So say we all"

8 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
hrvatskafarkasevec kaže...

jel to sam za windowse il za linux jer jos bi se brze bootalo kad bi bil ubuntu gore jos kad dođe 9.10 bilo bi brze od 9 sekundi

Samo za Windowse nažalost.

"Novi phoenixov firmware za SecureCore Tiano BIOS trebao bi obraditi sve potrebne instrukcije za manje od jedne sekunde prije nego se u procesu podizanja sustava kontrola preda operativnom sustavu."

ok, ispravite me ako grijesim, no BIOS doesnt give a damn sto dolazi nakon njega (tj. koji je sustav). BIOS odradi svoj dio posla (testiranja i inicijaliziranja hardveraja) te predaje kontrolu racunala operativnom sustavu.
koliko ja vidim tu se govori da bi BIOS odradio svoju zadacu za manju od sekunde i nakon toga predao kontrolu operativnom sustavu (koji moze biti stogod.. u ovom slucaju koji se spominje to su windoze).

Reg: But apart from the sanitation, the medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh-water system, and public health, what have the Romans ever done for us? Xerxes: Brought
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
maky kaže...
naxeem kaže...
Beskorisno. Bootam PC jednom u dva tjedna pa mi je sasvim svejedno traje li to 9 ili 90 sekundi.

Ima ljudi koji pale komp 4 x na dan ,pa im i nije svejedno..

Sve je to divno i krasno, ali, uvijek neki ali... kada svježe instaliraš windowse i nemaš "ništa od hardveraja" onda to nešto i znači, ali kad instaliraš sve drivere, dodaš možda neki skener, printer, ovo-ono, svaka od tih sitnica dodaje svoje vrijeme inicijalizacije, pa onda u današnje vrijeme svaki program voli nešto svoje dodati u startup, dižu kojekakve servise za provjeru licenci i onda windowsi koji su se dizali za pol minute odjednom trebaju po 3-4 minute da se sve izinicijalizira tako da tig par sekundi koliko treba normalnom BIOSu i nije neki problem, osim onih ploča koje posebno dižu "dodatke" pa onda dodatnom RAID kontroleru koji je onboard treba skoro minuta da se inicijalizira, e tu se ima šta postić, ali kad BIOS odradi svoje , a3-4 sekunde kao na većini ploča taj dobitak je mizeran da ne kažem nikakav.

16 godina
neaktivan
Windowsi za 9 sekundi

Kako kod se cini taj pomak mali, ipak je to bios. srce matične. ima jedva svojih 4 mb i drzi sve na okupu. Pa onda kad se i u tih 4mb stisne jos jedna mala stvar to je za mene puno. A to što se OS-evi (windows, linux idt itd) dižu po 3 minute nije do ničega nego do hard diska.

Athlon X2 4800, 4Gb mem, 8800gts, logitech z-5500
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 11:07 (ranko091).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Aj slijedeći puta kada kupujete MBO, onda nemojte štediti na njoj nego dajte otprilike koliko dajete za proc i/ili grafu.

I matične napreduju... I BIOSi napreduju... Samo se taj napredak baš ne vidi na onima od 400 kn.

Every hole is a goal!
17 godina
Windowsi za 9 sekundi

Kod "modernih cuda" kao sto su hibernacija meni osobno ovakva stvar nije ni potrebna... a za razliku od tih 600 kn za koje bi kupio nekakvu "uber" plocu radije odvedem curu na veceru...

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windowsi za 9 sekundi

Svejedno mi je za to - ionako racunalo gasim jednom tjedno. Ono na poslu upalim ujutro i onda pijem kavu pola sata, tako da mi je i to svejedno :D.

No eto, svaki napredak je dobar - stvarno mi nije jasno zasto se prepucavate - da su ljudi oduvijek pljuvali po sitnim napretcima i mikro pomacima u tehnologiji, danas bi krampali jos uvijek :D (karikiram - ali shvacate).

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 13:31 (!mpact35).

0 0 hvala 0
17 godina
Windowsi za 9 sekundi

Ne znam kako je kod vas u HR, ali kod nas u MKD privatni HEP (EVN Austria) je poceo ugradjivati digitalna broila u svakom kucanstvu koji su toliko osetljivi da mere potrosnju i jedne LED diode. Stara ISKRA brojila nisu bila toliko osetljiva pa mozda ovi mali potrosaci i nisu bili registrirani (kompjuteri u STANDBY, Chargeri, TV u standby).

Pa sad ako soberemo 365 dana * 5W vamo, 10W tamo, 1W onamo, malo po malo ode 100€ pa i vise.

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windowsi za 9 sekundi

Ma ovo je super stvar jer je korisno na više načina, em skraćuje vrijeme čekanja na podizanje sustava, em štedi enegiju. Postoje milijuni pc-a po uredima u svijetu koji su bespotrebno upaljeni, a sa ovakvom opcijom bi ljudi stekli i nove navike i štedila bi se energija. Po mom mišljenju taj BIOS feature je potrebno uvesti pod obavezno kod svih proizvođača matičnih ploča.

A man will rise, a man will fall, from the sheer face of love, like a fly from a wall, it's no secret at all.

1 0 hvala 0
17 godina
Windowsi za 9 sekundi

Hm, laptop mi je funkcionalan za 13 sekundi, što mi je taman da se namjestim na stolicu i izravnam kičmu :) A kao što i sav narod kaže, komp se ne gasi, standby fino i back je za 2-3 sekunde ;)

ps. radi se o xp sp3 modded by fritz0

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2009 1:32 (zbuzanic).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The_Goc kaže...

Ma ovo je super stvar jer je korisno na više načina, em skraćuje vrijeme čekanja na podizanje sustava, em štedi enegiju. Postoje milijuni pc-a po uredima u svijetu koji su bespotrebno upaljeni, a sa ovakvom opcijom bi ljudi stekli i nove navike i štedila bi se energija. Po mom mišljenju taj BIOS feature je potrebno uvesti pod obavezno kod svih proizvođača matičnih ploča.

velike korporacije ti ne gledaju to tako. njima trosak struje nije toliko bitna stavka (iako sada, posto je "recesija" neki su poceli razmisljati i o gasenju racunala poslije posla) - pomalo bahato i nimalo ECO-friendly ponasanje (a nama, malim ljudima, drze predavanja o tome) - a i vrijeme van radnoga vremena koriste za "distribuciju" novih verzija software-a kao i update-ova za operativni sustav i mnogo drugih slicnih stvari. Neki koji su razmisljali o gasenju strojeva, jos nisu to napravili niti donijeli konacnu odluku (mislim da nikada niti nece). tako da ce tako nesto najvise pogodovati kucnim korisnicima koji, poput mene, drze komp 24/7 dok se vrte stvari koje moraju.. a kad se nema sto vrtjeti (citaj torrenti lol) - komp se gasi redovito.

no svejedno.. i dalje mislim da je to zgodno rjesenje.

Reg: But apart from the sanitation, the medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh-water system, and public health, what have the Romans ever done for us? Xerxes: Brought
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice