Ja još nisam našao pravi Shutdown, postoji li negdje drugdje osim na lock screenu?
Još uvijek dobri stari Alt+F4.
Ja još nisam našao pravi Shutdown, postoji li negdje drugdje osim na lock screenu?
To ne mogu jer mi zatvori VMware, a nisam još instalirao nativno. Još će najbolja solucija ispasti shutdown.exe -s u command promptu
To radi i u VMware-u bez problema.
To ne mogu jer mi zatvori VMware, a nisam još instalirao nativno. Još će najbolja solucija ispasti shutdown.exe -s u command promptu
Napravi shortcut sa "shutdown.exe -s" putanjom :)
Tako sam barem ja :)
A pravi shutdown se nađe ovako:
Odvedi strelicu u gornji desni kut, otvoriti će se Charm Bar, klikni na Settings, i onda klikni na Power
BTW napravio sam si veći button za otvaranje starta :)
To je u principu .exe file prikvačen na taskbar.
Minusi
Meni recimo taj shutdown najmanje smeta jer:
- u pravilu nikad ne gasim racunalo, restarta sam napravio vise u ovih par dana zbog switchanja iz win7/win8 nego zadnjih godinu dana
- jednom kad se naviknes na (a treba jedno 3-4 pokusaja) "mis lijevo-gore, pa dolje do "settingsa", klik, pa jos malo dolje do "power", klik, pa malo gore i klik na "shutdown", i nije tako strasno. barem ako to radis jednom mjesecno ili rjedje..
Start ikonu i na win7 koristim jako rijetko, uglavnom stiscem "win" tipku, a to radi jednako dobro kao na win7. Ali ne pogadjas "malo podrucje", nego rub ekrana, ne? To na TS mora biti drugacije rjeseno nego na misu jer nemozes na TS pogodit jedan pixel.
Nekak sto vise koristim ove winse, sve su mi prirodniji i drazi...
Evo kako meni izgleda weather, a u podesavanjima pise da ima internet veza???? Malo sam vise zbunjen...
Kod mene problemi s aplikacijama na meto UI. Calendar, Mail, Messaging i People se nakon restarta jednostavno odbijaju pokrenuti. Kad kliknem na "get help with this problem" ne dešava se ništa, kao da nisam ni kliknuo. Pokušao sam par puta restar i malo guglanja, ali ništa ne pomaže. Ima netko neku ideju?
Ne znam da li ste napravili update ali svakako probajte to kao i dobri stari sfc /scannow.
Odvedi strelicu u gornji desni kut, otvoriti će se Charm Bar, klikni na Settings, i onda klikni na Power
Mozes mi objasniti kako si napravio start ne kuzim?
Mozes mi objasniti kako si napravio start ne kuzim?
Napisao sam u postu koji si citirao:
Što nije jasno?
Skineš, raspakiraš, desni klik na .exe, Pin to Taskbar.
Kod mene problemi s aplikacijama na meto UI. Calendar, Mail, Messaging i People se nakon restarta jednostavno odbijaju pokrenuti. Kad kliknem na "get help with this problem" ne dešava se ništa, kao da nisam ni kliknuo. Pokušao sam par puta restar i malo guglanja, ali ništa ne pomaže. Ima netko neku ideju?
Pronašao uzrok problema. Jedan od update-ova se nije instalirao. Nakon što sam ga posebno skinuo s neta i instalirao sad sve radi kako treba.
Jesam, napravo sam.. a sta ti je sfc /scannow.
Pronašao uzrok problema. Jedan od update-ova se nije instalirao. Nakon što sam ga posebno skinuo s neta i instalirao sad sve radi kako treba.
Cekaj, kako znas sta ti se nije instaliralo, objasni malo bolje....
Jesam, napravo sam.. a sta ti je sfc /scannow.
To upišeš u CMD, a ta komanda ti provjerava integritet (valjanost) Windows fileova.
Imam problem instalirao sam dakle windows 8 i nemam zvuka, a drivere za windows 7 mi neće instalirat :S
Imam problem instalirao sam dakle windows 8 i nemam zvuka, a drivere za windows 7 mi neće instalirat :S
Jesi napravio upgrade ili friške?
Što ti govori, imaš neki error?
Prijatelj me je pito da mu instaliram neki windows novi.Ja sam mislio W8,no neznam dali se to isplati,da ga ima 1 godinu.
Prijatelj me je pito da mu instaliram neki windows novi.Ja sam mislio W8,no neznam dali se to isplati,da ga ima 1 godinu.
Pa ako je voljan da kasnije napravi upgrade ili cr*acka ovaj, možeš.
Evo drugi put sam instalirao Windows 8 u dual boot s Windows 7. Sve upadatove instalirao, ali jednostavno ne mogu ni jednu Metro aplikaciju otvoriti. Ne pojavi se nikakav error, samo slika se pojavi te se vrati na start. Ekran je 1366:768 a UAC mi je uključen. Također sam probao i na LOCAL accountu, ali bezuspješno.. Dali netko može pomoći
pa napravio sam onaj update obični, al nema zvuka i kad skinem normalne drivere one za w7 piše jednostavno da nisu podržani i neemogu ih instalirat
Evo, a tek sad sam jos vise zbunjen... Nije mi jasno, weather ne radi, a sve ostale metro palikacije koje trebaju net rade... Ima li neko ideju..
Ja nemam Metro Internet Explorer, a u Windows Store ga nema.
Evo drugi put sam instalirao Windows 8 u dual boot s Windows 7. Sve upadatove instalirao, ali jednostavno ne mogu ni jednu Metro aplikaciju otvoriti. Ne pojavi se nikakav error, samo slika se pojavi te se vrati na start. Ekran je 1366:768 a UAC mi je uključen. Također sam probao i na LOCAL accountu, ali bezuspješno.. Dali netko može pomoći
Jel ima tko riješenje za ovo?
Xanzzu pa skines ga s neta normalno ako vec hoces da ga koristis evo link: http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/products/ie/home
Da se vratim na moj problem, naime primejtio sam ovo (ako to uopste ima veze) weather treba pristup home or work internet conection a cod mene stoji da je moj internet private, e sad jel to private mogu promjenit da pise home network, mozda smjesno pitanje :)
Na slikama se vidi sve ako ja bas nisam dobro objasnio.
Vrati se na prethodnu stranu pa probaj isto uradit sto je meni kolega djigibao predlozio, doduse kod mene je sve ok al kod tebe mozda nije, nemas sta izgubit. Oko 5 min traje provjera...
Da se vratim na moj problem, naime primejtio sam ovo (ako to uopste ima veze) weather treba pristup home or work internet conection a cod mene stoji da je moj internet private, e sad jel to private mogu promjenit da pise home network, mozda smjesno pitanje :)
Ovo me podsjeca na probleme na Visti/Win7 sa "Unidentified Network" koje sam imao dok sam koristio mobilni net. Rjesenje je bilo neko hakiranje, neke skripte, uglavnom potrazi malo po netu ako se radi o istom problemu...
Evo jedno moguce rjesenje (za win7, moda radi i na win8)
http://knoxious.com/318/windows-7-unidentified-network-fix/
Ja mislim da to meni nece pomoc, jer kod mene nije nedefinisan internet, nego samo stoji kao privatni, e sad kako da ga prebacim na kucni???
Mene Hyper V zajebaje, kad kreiram external switch, nestane mi interneta, ona moram restartat računar. Probao sam poigrati Assassin's Creed Revelations (original), nemože se pokrenuti, sve sam pokušao, ali nemože.