Windows 7 nije ništa drugo nego dorađena i optimizirana Vista SP1.
Ako su W7 stabilniji od Viste, znaci li to da je Vista nestabilna???
Da li se to meni cini ili ce MS marketing biti koncipiran na usporedbama sa Vistom?
Da li to znaci da je MS, ljude koji su kupili Vistu namagarcio/opljackao?
Imao sam malo stariju verziju od ove 6801...pre beta.. i radila je iznenađujuče savršeno na mom stroju : Sempron 2400 , 1gb ram, radeon 9600xt 256.
Stvarno sam se iznenadio uglađenosti i brzini izođenja se te odličnom grafičkom prikazu i sučelju samo sam imao problem da mi nije radio USB pod ovim starijim chipsetom (Via kt400) pa sam se vratio na xp.
Taman ce mi fino sjest Win 7 na novu konfu kad složim.
Nije citat išao tebi, pogrešno sam citirao.

BTW OS X to ima još od davnih dana, uz puno manje zauzimanja prostora na disku i kudikamo je ugodnije za oči od ovog ciganskog vašara. Al' oke, to je na Macu.
7 puta veće zauzeće na disku, kao opravdanje za to, meni jednostavno nije dovoljno dobro. A inače...
Windows Desktop Search 3.01 is available as a free download from the Microsoft Download Center.
WDS 3.01 supports the following operating systems:
32-bit versions of Microsoft Windows XP with Service Pack 2 (SP2)
All x64-based versions of Windows XP
Microsoft Windows Server 2003 with Service Pack 1 (SP1)
Microsoft Windows Server 2003 with Service Pack 2 (SP2)
All x64-based versions of Windows Server 2003
Ne znam kako tebi, al' iskreno, meni ovo na XP-u dođe na isto.
Ja ne kužim zašto se žalite na zauzeće diska. Pa danas su uobičajeni diskovi od barem 160 GB. A kod onih malo većih, cijena je pala i ispod kune po gigabajtu.
a neznan ljudi broba san vistu, vin 7- sve se to lipo vrtilo drekx10 itd ali još uvik mi je naidraži xp a mozda za godinu dana kad usavrše ta nova ćuda i bude nešto od njih

Je li brži od Xp-a i kakve su performanse u igrama u odnosu na Xp (CoD4)?

se meni čini ili je stvarno taskbar sličan KDE-ovom?

Što dobivaš sa novim OS-om?
Ništa!
Više problema!
Ni ja ne volim to što radi Microsoft.
A ko nećemo pratiti(instalirati novi OS)
nećemo moći biti kompatibilni sa ostalim software-om koji dolazi.
Eto to dobivaš!
Ja ne kužim zašto se žalite na zauzeće diska. Pa danas su uobičajeni diskovi od barem 160 GB. A kod onih malo većih, cijena je pala i ispod kune po gigabajtu.

@Tryptomine:Ja ne kužim zašto se žalite na zauzeće diska. Pa danas su uobičajeni diskovi od barem 160 GB. A kod onih malo većih, cijena je pala i ispod kune po gigabajtu.
2 riječi: Ljudski rod. ...a gle, ljudi uvijek, ali UVIJEK traže nečemu manu i da mogu prigovarati... ako ništa, izmislit će ju.
Meni je ok dam 25 GB za windoze i ok nema žalbe, a sve ostalo za druge svari.
BTW OS X to ima još od davnih dana, uz puno manje zauzimanja prostora na disku i kudikamo je ugodnije za oči od ovog ciganskog vašara. Al' oke, to je na Macu.
7 puta veće zauzeće na disku, kao opravdanje za to, meni jednostavno nije dovoljno dobro. A inače...
Windows Desktop Search 3.01 is available as a free download from the Microsoft Download Center.
WDS 3.01 supports the following operating systems:
32-bit versions of Microsoft Windows XP with Service Pack 2 (SP2)
All x64-based versions of Windows XP
Microsoft Windows Server 2003 with Service Pack 1 (SP1)
Microsoft Windows Server 2003 with Service Pack 2 (SP2)
All x64-based versions of Windows Server 2003
Ne znam kako tebi, al' iskreno, meni ovo na XP-u dođe na isto.

kako je djeci malo dovoljno da se igraju. aero tu, search tamo i ovčice plešu. a što ja to dobivam novo sa prelaskom na novi OS i maltretiranjem oko instalacije i podešavanja novog OS. Za razliku od većine ovdje (kako se čini), ja XP instaliram samo kad kupim novo računalo, i tako zadnjih 8 godina. Nikad ga ne reinstaliram, dakle teza o nekoj sigurnosti i "stabilnosti" me ne zanima.
Da je MS ispoštovao obećano u unaprijedio FS, imao bi o čemu razmišljati. A ovako mi pokušavaju uvaliti šljokice koje moj Quad pretvore u Celeron. Malo sutra.

Po vama bi najbolje bilo da XP ostane zauvijek tu gdje i je i da ga samo krpaju sa service pacovima jer sve dalje od njega vam je smeće.Prvo probajte raditi sa Vistom i 7 pa komentirajte.Imam Vistu od prvoga dana i nikada nisam imao problema,za profesionalce ne znam i njihovu domenu posla,ali meni je Vista najstabilniji OS do sada,a 7 je samo korak naprijed.

potpis dado2202...
Evo i ja je maloprije instalirah (sedmicu). Dobro je , ali me i interesirakoji firewall radi na njoj.Skinul sam maloprije Comodo za 32 bitnu Vistu ,ali ne radi. Any Sugestion? I još nekaj, da li se može isključiti UAC?
Po vama bi najbolje bilo da XP ostane zauvijek tu gdje i je i da ga samo krpaju sa service pacovima jer sve dalje od njega vam je smeće.Prvo probajte raditi sa Vistom i 7 pa komentirajte.Imam Vistu od prvoga dana i nikada nisam imao problema,za profesionalce ne znam i njihovu domenu posla,ali meni je Vista najstabilniji OS do sada,a 7 je samo korak naprijed.
Inaće ovo je trebala biti rasprava o Windowsima 7, ne Visti. Al eto, da se priključim (držim korak), Vista je bila smeće kad je puštena na tržište. Nema smisla prešučivati tu činjenicu, OS je bio previše gladan resursa, prepun bugova i mušica koje su se nasumično javljale. To joj je vjerovatno dugoročno najviše i naštetilo, i stvorilo klanove ljudi koji je danas neopravdano izbjegavaju. Ja sam prvi bio među njenim protivnicima, ali danas kada se količina zakrpa od "rilisa" zavukla u domenu GB, više manje svi problemi su sređeni. Vista se sasvim ugodno može koristiti, dapače u nekim slučajevima i situacijama je znatno bolja od XPa. Sedmica izgleda kao prirodna evolucija, te osim ako ju nekim čudom ne uspiju "zbagovat" (a za sada se u beti čini ok), nema razloga da ju se ne usvoji kao novi standard. By the way, to što nešto izgleda ljepše, ne znači uvijek da je i sporije (postoje pametne plavuše, so I heard)
Sedmica instalirana!!!
Svi Vistini driveri rade.
Brža je od Xp-a, a boot je tu negdje...
Puno manje grebanja po disku u prazno.
Igre rade, jedino me iz CoD4 MP kicka PB, ali nema veze...
@Bugy Ja sam instalirao Eset smart security 3 sa firewallom i radi.
Ni po čemu ne bih zaključio da je beta, ima nedorađenosti naravno, ali je izuzetno stabilna.
Nijedan hard restart do sad :)
A ni ovaj novi taskbar nije loš, i aero je malo dorađen...
9/10
EDIT: Znate neke CoD4 servere bez PB-a da mogu igrat???
Evo i ja je maloprije instalirah (sedmicu). Dobro je , ali me i interesirakoji firewall radi na njoj.Skinul sam maloprije Comodo za 32 bitnu Vistu ,ali ne radi. Any Sugestion? I još nekaj, da li se može isključiti UAC?
Evo upravo sam install w7 i odlicno rade,konfa je sempron 1,8GHz,768Mb ddr400,80Gb,radeon x550, hdd,nista ne steka,rade odlicno,mozda cak brze nego xp,kada se upale netreba cekati da se msn i ostali programi popale da bi mogao ista pokrenuti,milinacak aero radi bezprijekorno..
Steta kaj samo 30dana traju,ima netko ideju kako se moze dobiti original key?da li se uopce original key moze dobiti od MS-a?