Windows 10 mobiteli mogu postati PC

poruka: 39
|
čitano: 8.855
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 10 mobiteli mogu postati PC".
16 godina
Re: Windows 10 mobiteli mogu postati PC
g12356 kaže...

Što se tiče Hololense-a što fali Google-u i Glasswareu?

To što nije holografska tehnologija već HUD?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina
neaktivan
Bukva kaže...
g12356 kaže...

Što se tiče Hololense-a što fali Google-u i Glasswareu?

To što nije holografska tehnologija već HUD?

I jedno i drugo su pseudo hologrami.

Dapače,pravi hologrami su tek sada u jačem znanstvenom razvoju,navodno se postigao neki napredak sa korištenjem grafenske prašine.Međutim još uvijek imaju problema sa "kutom gledanja".

I Hololense i Glass su u biti naočale sa ekranom.Razlika je u tome da je Microsoft odlučio težište svojeg marketinga usmjeriti na pseudo holograme a google je težište svojeg marketinga usmjerio na notifikacije sa interneta i komunikaciju.Međutim third party developerima ne postoje tehničke zapreke da na Glassu rade pseudo holograme(npr. sa ARToolkit libraryjem),kao ni da na Hololense-u rade notifikacije sa interneta i aplikacije za komunikaciju.

Ali postoji jedna razlika,iako se ljudi žale i da im je sa Google glassom neugodno izaći van na izlazak,Hololense je tu sa svojim trenutnim dizajnom na kvadrat gorji.A Google u međuvremenu već je službeno potvrdio da priprema slijedeću verziju Glass-a.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
11 godina
Bukva kaže...

S druge pak strane, temelji Continuuma su postavljeni sa Windows 8-icom... Čisto ako ćemo se busati u prsa tko koga slijedi.

Docker nije "rješenje", već je samo specifična implementacija kontejnera (slučaj kalkulator vs digitron). Međutim, s obzirom da je na polju razvojnih alata Microsoft ne tržišni lider, već par svjetlosnih godina ispred svih (Visual Studio je nedodirljiv IDE) - ovo tko slijedi, a tko postavlja trendove je čak neumjesno.

Da, ima stvari koje Microsoft asimilira ili usnojava od kada je Nadella preuzeo MS i dao mu novo lice - primjerice snažno guranje Git-a, ali to je sasvim normalnije kod svakih kompanija kada netko drugi nametne nešto za što se korisnici priljepe. Vrlo vjerojatno da je MS digao letvicu više u browser području i kroz neko vrijeme gotovo sigurno da će i Google i Mozilla kopirati neke stvari koje su ovaj tjedan bile predstavljene u Edgeu.

Da uopće ne ulazimo u rasporavu gdje je Microsoft vodeći inovator ili kompanija koja jedina ima takvu uslugu u svom portfoliu (spomenimo samo HoloLens i smartening applications preko Azue ML-a).

Ali da, ušli su u strateško partnerstvo sa Dockerom što je jasan pokazatelj da je kompanija u k****.

Lider za specifičan proizvod za specifičnu platformu. VS je vrhunski, ali nemoj pričati gluposti.

Aha, microsoft asimilira, a drugi kopiraju. Zanimljiva konstatacija.

Vodeći inovator? Na kojim si ti fanboj drogama da mi je znati.

Samomrzeći hrvat
16 godina
g12356 kaže...
.. neugodno izaći van na izlazak,Hololense je tu sa svojim trenutnim dizajnom na kvadrat gorji...

-ovosi o kutu gledanja, osobi.. (ali slika = 1000 ... pa kratim):

kut -1

kut-2

i što je nekome (ne)ugodno..

.. rekao bi da ipak smisao/potreba/upotreba i zarada ostaju kriteriji koji će prevagnuti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2015 15:30 (ihush).
16 godina
g12356 kaže...

Ali postoji jedna razlika,iako se ljudi žale i da im je sa Google glassom neugodno izaći van na izlazak,Hololense je tu sa svojim trenutnim dizajnom na kvadrat gorji.A Google u međuvremenu već je službeno potvrdio da priprema slijedeću verziju Glass-a.

Glass je barem prezentiran kao gadget za day-to-day uporabu (ono nosim kao i sat na ruci)

HoloLens se gura pod profi uporabu (arhitektura, medicina, NASA).

Glass i HoloLens su dva proizvoda čija je jedina zajednička osobina prema dostupnim informacijama da se nose na glavi. Krenimo od toga da Glass ne može napraviti mash prostora. Iako da, slažem se da iz nekog razloga moram imati neko čudo na glavi kad izlazim vanka, da bi to definitivno bio Glass (ne vidim baš neku korist od toga da konobarici na guzicu pinam neki objekt).

Entry Point kaže...

Lider za specifičan proizvod za specifičnu platformu. VS je vrhunski, ali nemoj pričati gluposti.

Aha, microsoft asimilira, a drugi kopiraju. Zanimljiva konstatacija.

Vodeći inovator? Na kojim si ti fanboj drogama da mi je znati.

Asimilira / kopira / plagira - isto go***, drugo pakiranje - mislim stvarno jesi našo tražiti problema.

Ok, ne paše ti VS. Daj mi proizvod koji može tući SharePoint (ili ti je i on presecifičan?). Office? OneNote u školstvu? PowerBI u ad-hoc analizi? Alternativa LINQ-u? Excel? Object model u administraciji OS-ova? Machine Learning za mase? Social xRM? 

MS je lider u nekim područjima, isto kao što je i Google u nekim svojim, isto kao što je i Apple, Amazon, Adobe, Facebook, IBM, itd., itd. To što se ti dižeš na stražnje noge na sam spomen MS, to je čisto tvoj problem.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Windows 10 mobiteli mogu postati PC

Jednom mi je jedan prodavač rekao 'Kad ne znamo što da ponudimo, mi nudimo SharePoint.' 

There is no job like cron job!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

Jednom mi je jedan prodavač rekao 'Kad ne znamo što da ponudimo, mi nudimo SharePoint.' 

Onda je valjda jasno i malom djetetu da niti je lik prodavac niti zna sto prodaje.

Yes, I work for Microsoft!
17 godina
mfrankovic kaže...
hrvooje kaže...

Onda je valjda jasno i malom djetetu da niti je lik prodavac niti zna sto prodaje.

Vaš je partner i ima puno onih Golden Microsoft na zidu, ako to nešto znači ...

There is no job like cron job!
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2015 0:02 (hrvooje).
17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
mfrankovic kaže...
hrvooje kaže...

Vaš je partner i ima puno onih Golden Microsoft na zidu, ako to nešto znači ...

Ne znaci to nista. kao sto ni fakultetska diploma ne znaci nista ako nista nisi naucio.

Yes, I work for Microsoft!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice