Veliki uspjeh domaće aplikacije PhotoMath

poruka: 36
|
čitano: 7.871
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Veliki uspjeh domaće aplikacije PhotoMath".
14 godina
Re: Veliki uspjeh domaće aplikacije PhotoMath
Ajar kaže...
syncmaster245b kaže...
apoteka kaže...

najbolje da kompletno ukinemo skole

i dijelimo djeci mobitele od najranije dobi

naravno s flat internetom

Vjerujem da brines zbog iste stvari kao i ja.

No koliko se sjecam moje skole (davno je to bilo) tada cak niti kalkulator nije bio od neke velike pomoci, osim za eventualnu provjeru racunskih operacija, jer nastavnici nisu uvazavali samo rjesenje, vec je morao biti napisan i kompletan postupak.

on topic:

Aplikacija je genijalna i koliko vidim izvrsno zamisljena i izvedena.

budući da može prikazati i korak-po-korak rješavanje, koja je namjena ovoga osim za varanje na ispitima? neovisno o "genijalnosti algoritma pri programiranju i izvedbi" te ostalim budalaštinama, ovakve aplikacije (zajedno sa zlouporabljenim telefonima)

Jesi ovo zapravo pitao ili se salis?
Primjer, dodes kuci sa zadacom (tipa neke linearne jednadzbe), i zapinjes sa zadatcima, a iza pise samo rjesenje (broj) kao i uvijek. Sta ti preostaje, ako nitko iz obitelji ne zna? Otici u skolu i cekati jedinicu ili otici na instrukcije i to placati... 

Svaka cast za ovu aplikaciju koja te vodi ''step by step'' do rjesenja, i pomogne ti gdje si zapeo.

Sto se tice zloupotrebljavanja, dobro je to odgovorio kolega @igrali.

Sve u svemu svaka cast za aplikaciju i samo naprijed!

BTW zna li tko hoce li doci na android ako prati projekt, i kad? 

15 godina
neaktivan
Eto! Tek sto je objavljeno da postoji PhotoMath vec je krenula tipicna hrvatska prica. Da sto je to? Da ce djeca sad bit jos gluplja, jer nece ucit matematiku. Da ce varat i prepisivat. Da je to grozno. Apsurdistan u svom punom obliku. Pametan i uporan roditelj i isti takav nastavnik ce zainteresirati djete za matematiku. Kao sto su i do sad. Lijen profesor koji samo ceka premalu placu i roditelj koji nema poma sto de desava ni s klincem ni u skoli napravit ce klinca na svoju sliku i priliku. Nije od moje generacije digitron napravio kretene. Cast izuzecima To je kao da branimo aitomobile jer s niima pijana ili drogirana budala moze nekog ubit. To je kaomda kazemo da je internet kriv sto djeca tamo nadju sazetak lektire i ne procitaju sve knjige koje im plan i program nalazu. Da, kriv je internet a ne profesori koji ih ne zainteresiraju za knjizevnost. Nije kriv program u kojem moraju raditi potpuno isto kao i djedovi i pradjedovi. Svijet se mijenja. Shvatite to. - citat Saša Cvetojević

1 0 hvala 0
13 godina

Čitam komentare i ne vjerujem koliki hype oko aplikacije. Svaka čast na ideji i baš me zanima kako su uspjeli to napraviti ( algoritam i backend, koja je ideja, kako prepoznati zadatak i slično ... ).

Ne znam ćemu toliki hype kad http://www.wolframalpha.com/ to može već odavno ( prikazivanje postupka i slično, čak za neke stvar crta grafove itd ...) samo moraš ručno unositi.

Također se ljudi čude kako će sada djeca prepisivati na satu pomoću mobitela. :facepalm:

Kao do sad se nije prepisivalo, dajte molim Vas.

Super googlajte android lektire, sve će Vam biti jasno.

2 0 hvala 0
17 godina

da , wolframalpha radi to isto odavno, samo što si morao tipkati. inače, ovo može odlično poslužiti za provjeru zadataka kući, da li je postpak točan. na kraju dana, ionako je bitno ono što je ostalo u glavi, a to se lako pred pločom sa kredom u ruci provjeri. 

Life is too short to remove USB safely

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Veliki uspjeh domaće aplikacije PhotoMath
ContoNick kaže...

Čitam komentare i ne vjerujem koliki hype oko aplikacije. Svaka čast na ideji i baš me zanima kako su uspjeli to napraviti ( algoritam i backend, koja je ideja, kako prepoznati zadatak i slično ... ).

Ne znam ćemu toliki hype kad http://www.wolframalpha.com/ to može već odavno ( prikazivanje postupka i slično, čak za neke stvar crta grafove itd ...) samo moraš ručno unositi.

Također se ljudi čude kako će sada djeca prepisivati na satu pomoću mobitela. :facepalm:

Kao do sad se nije prepisivalo, dajte molim Vas.

Super googlajte android lektire, sve će Vam biti jasno.

Da bi aplikacija radila moraš biti online, zato što aplikacija uslika nešto, pozove 1 API funkciju koja to konvertira u text:

https://code.msdn.microsoft.com/windowsapps/WindowsPhone-81-Optical-cea32d4d

i onda pošalje online upit na wolfram alpha-u i prikaže rezultat...ne vidim čemu toliki hype i 10 programera za tako nešto jednostavno

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
12 godina
protjeran
Kao da smo mi starije generacije(kojima pametan mobitel nije bio dostupan) bili nevinašca... Prepisivanja i varanja je bilo i tada, jedino što se tada snalazilo na različite načine(papirići,dlanovi,šaranja pod klupom,itd...) dok se danas koristi pametni mobitel... Prepisivanja je uvijek bilo, i uvijek će ga biti... Tko će željet naučit, naučit će, tko ne, snaći će se...
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2014 18:29 (MasterPeace).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice