Uživo iz Bug Laba

poruka: 13
|
čitano: 2.435
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uživo iz Bug Laba".
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Uživo iz Bug Laba #1
17 godina
Uživo iz Bug Laba

Fali vam voditelj ili neko kome bi objašnjavali to, npr neki laik (neko da ga glumi), bilo bi puno prirodnije i možda zabavnije.

Ovako djeluje da vi jedan drugom objašnjavate, a u stvari ste dobro potkovani znanjem i znate sve to pa djeluje ''na silu''.

Ne kažem da je loše, naprotiv, jako dobar format za pregled aktualnosti i dobro zamišljeno, ali eto, malo tuninga.

Probajte, eksperimentirajte, vidjeli smo vreće i fotelje za ležanje u onim predstavljanjima, znači neko uvijek ima lufta u rasporedu ;)

2 0 hvala 1
17 godina
moderator
Re: Uživo iz Bug Laba
DrNasty kaže...

Fali vam voditelj ili neko kome bi objašnjavali to, npr neki laik (neko da ga glumi), bilo bi puno prirodnije i možda zabavnije.

Ovako djeluje da vi jedan drugom objašnjavate, a u stvari ste dobro potkovani znanjem i znate sve to pa djeluje ''na silu''.

Ne kažem da je loše, naprotiv, jako dobar format za pregled aktualnosti i dobro zamišljeno, ali eto, malo tuninga.

Probajte, eksperimentirajte, vidjeli smo vreće i fotelje za ležanje u onim predstavljanjima, znači neko uvijek ima lufta u rasporedu ;)

Ovo je dobra opaska! Tražio sam da imamo treću osobu-voditelja, upravo zbog toga što kažeš, ali jedan me odbio jer "ne zna niš o tome i umro bi od dosade", a drugi jer "misli da nije materijal za voditelja". Pa se ti snađi... 

Selling doors, door to door.
17 godina
Davor kaže...

ali jedan me odbio jer "ne zna niš o tome i umro bi od dosade", a drugi jer "misli da nije materijal za voditelja". Pa se ti snađi... 

Make them an offer they can't refuse.

16 godina
Uživo iz Bug Laba

Svakako pohvale za uloženi trud i ideju, nadam se da će i ostali forumaši dati svoj  pa da projekt nastavi živjet i dalje.

LP

Tigar Krezumica
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
Uživo iz Bug Laba

Zašto ne stavite kameru da vas stvarno možemo live pratiti? E to bi bila fora...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Friday kaže...

Zašto ne stavite kameru da vas stvarno možemo live pratiti? E to bi bila fora...

Takvo što bi nam podosta zakompliciralo igranje Dragon Agea na poslu 

Selling doors, door to door.
17 godina
odjavljen
Davor kaže...

Takvo što bi nam podosta zakompliciralo igranje Dragon Agea na poslu 

Pffff, pa "testiraš" nešto...

Freak Show Inc.
17 godina
Uživo iz Bug Laba

Kao što sam i obečao evo i mojih komentara na vaš video. Unaprijed upozoravam na moguće gramatičke pogreške jer

kako sam gledao video tako sam i pisao komentare, pa je lako moguće da ima tipfelera. Nenamjerno. ;)

ATI CATALYST OMEGA

Davor: "Kome se svakog mjeseca da skidat nove drivere, meni je to bolji pristup".
Denis: "Tempo od 12 drivera godišnje je prezahtjevan".

Slažem se u neku ruku puno je tu rada, ali imajte na umu kako gotovo svaki puta driveri imaju probleme,
i potrebni su brzi fiksevi. Npr postoji jedan bug koji sam ja osobno reportao a nije se riješio više 4
mjeseci, a to je kada imaš na jednoj r9 grafi spojena dva monitora, jedan na dvi a drugi na hdmi
i stavljaš nove windowse kod instalacije drivera dobivaš black sreen, i ne pomaže ništa, čak ni restartanje
računala, jedino što funkcionira je fizički uklonit jedan monitor s grafe i onda se driveri instaliraju do kraja
bez black screena i možeš spojit drugo računalo. Najbolja je stvar što sam od amd-a dobio response da vide problem
ali ga još nisu popravili. To je npr situacija koja po meni iziskuje brzinu krpanja, a zamislite koliko ima ljudi
koji dođu na ovu situaciju a nemaju pojma koliko je rješenje lagano. Još gore, tko bi rekao da su driveri problem,
i počinješ aludirati na probleme sa računalnim komponentama. No da se vratim na temu, zaboravljate i na činjenicu
da svaki mjesec izlazi barem jedan AAA igrači naslov i dobro znamo koliko driveri tu popravljaju performanse.
Sjetimo se nedavno FC4 koliki boost je to donijelo, i naravno da je loše čekati drivere od izlaska igre npr 2
mjeseca ako npr ljudi sa nvidijama i boljim fps-om za to vrijeme doslovno završe igru na 100%. Dakle za igre
je po meni odlično da se driveri stavljaju na mjesečnoj bazi. Što se firmi tiče ne mora b iti da im je to zahtjevno.
Ionako instalacija i skidanje samih drivera traje cirka 10 minuta što je krače od instalacije golih net frameworka
na nove windowse :p. Također znam puno ljudi koji imaju dosta starije verzije catalyst drivera jer kažu da im nove
verzije stvaraju probleme, tako da nije svima uvjet imati up to date.

Davor i Denis: "Pričaju o Virtual super resolution"

Zaboravili ste spomenut da se uz sažimanje veče rezolucije simulira i SSAA. Po meni bi ovo bio odličan feature
da se može koristiti na bilo kojoj igri, no to nije istina. Kada se uključi VSR on simulira da naš monitor podržava
veću rezoluciju i ako igramo noviji naslov u opcijama igre i kod postavljanja rezolucije možemo postaviti tu rezoluciji.
No problem je u starijim igrama koje u opcijama imaju npr ograničenja na 1024x768 pa je tako praktički nemoguće unutar same
igre staviti na full hd rezoluciju a kamoli više. Znimljivo je to sa strane da se u driverima za određenu aplikaciju
može forsirati rezolucija i smatram da ukoliko implementiraju forsanje rezolucije unutar VSR-a kao jednu podopciju
to će biti puno bolje, jer će raditi apsolutno sve igre i nećemo trebati niti mjenjati postavke rezolucije unutar igre.
Znam da je to moguće jer nešto slično postoji u AMD gaming Evolved aplikaciji od rapt-ora koja automatski podešava
sve grafičke postavke bez da ih mi diramo unutar igre. Sada je samo pitanje da li razmišljaju kao ja, ali mislim da je
to odlična ideja.

Denis: "Zove se freesync zato što je u principu besplatna".

I da i ne, treba ti također monitor koji podržava freesync slično kao i za g-sync i radit će samo preko display porta.
Najgora negativna stvar 270 i 280 kartice nisu podržane, a njih ima najveći broj amd gamera worldwide. Za mene je to
užasno veliki fail jer kod nvidie to funkcionira i na slabijim karticama.

Denis: "Samsung je najavio 6 modela za sljedeću godinu"

Da ali LG će izdati prvi freesync monitor na tržište.

GOOGLE GLASS NA INTELU

Denis: "Intel daje novac proizvođačima (30$) da bi oni koristili njihove čipove. Mogu si dopustiti jer
imaju puno novaca"

Možda imaju puno novaca ali su precjenjeni i zato moraju plačati drugima da ih se koristi. Pogledaj si novi
Rockchip RK3288 koji je u masovnoj proizvodnji ispod 40$, boot traje ispod 10 sekendu, 2k i 4k rezolucija,
hdmi 2.0 sa 60fps-a, 13 megapiksela kamera, feature malia-t764 kao Transaction Elimination,
Adaptive Scalable Texture Compression, ARM Frame Buffer Compression, Stereoscopic 3D Game Driver i
POP-Star Searching Entertainment Engine. Upravo zbog toga intel nema puno izbora.

Davor: "Ja sam se uvjerio kod jeftinih ultraprijenosnika sa atomom da dobro rade."

Atomi na prijenosnicima su nešto najgore što bilo tko može kupiti i iznenađuje me kako si mogao ovo reći.
Njih ubija doslovno bilo koji multitaskig rad, ubija ih bolja flash igra, a o nekakvom amaterskom renderiranju
ili zipanju fajlova da ne govorim. Atom je od početka za prijenosnike toliko loš koliko i e-300 kod amd-a.
Ja bi to zakonom zabranio da ljudi ne ostanu bez kose. Kao što i Denis kaže atom kod androida je već
drugi svijet, radi odlično i dobro je prodrmao konkurenciju.

Denis: "Intel shvaća da jedini način da gurneš intelegentan dodatak je da ih učiniš modno zanimljivim."

Glupost. Smartwatch i smartwrist kao prvo ne nosiš jer ti je modni dodatak nego radi neke funkcionalnosti koju trebaš.
Žena koja ima smartwatch/wrist i koja zna koje funkcionalnosti on podržava i kako rade sigurno to neće koristiti
radi mode. Po meni jadan potez intela. Napravi nove feature, programe, funkcionalnosti, ponudi nešto novo sa
softwerske strane i spakiraj to u više modela (izgledom) i dobio si klijente svih uzrasta, rasa i spola. A ako
neka "plavuša" želi modni dodatak zapakiraj to sa swarowski cirkonima i cijeni 1000$.

Davor i Denis: "Hoće li google glass zaživjeti?"

Google glass treba još dosta dorade, rada i implementiranja novih stvari, a nokon toga i masovnu
proizvodnju po pristupačnoj cijeni. Da je cijena tih naočala cirka 200$ ili manja danas nebi
govorili pitanja hoće li ona opsatati. Mene više brine stvar, ako dođe do masovne proizvodnje sa
niskom cijenom iskoršptavanje te tehnologije u kršenju zakona i ilegalne svrhe.

GIGABYTE GTX 980 TRI SLI

Davor: "Koliko to košta?" Denis: "Nisu mi dali cijenu."

Cijena će biti 3000$.
No tema je dosta šturo odrađena, nitko od Vas se nije sjetio da za te novce možeš kupiti zasebne 3 gtx 980
i složiti si high end vodeno hlađenje. Zašto niste popljuvali koncept dodatnog kučišta kod kojeg ti vire kablovi
s prednje strane? No ruku na srcu svaki pravi hardwerski entuzijast nikad ovo nebi kupio već sam sebi složio
što je za njega prihvatljivo. Ovo može kupiti ili netko tko ima viška papira u novčaniku ili neki progamer
jer on to eto može.

Denis: "Situacija se dosta popravila sa sli i crossfire driverima"

Da ali ono što vi dvojica ne shvačate i ne govrite je da će situacija ostati "loša" i dalje jer
druga kartica ne znači duple performanse, a za treću ili četvrtu da ne govorim. Dakle nema duplih razlika
u performansi, imaš više buke, veće potrošnji u probleme u igrama, driverima i softweru. Sve govori kako se
takvi setupi sa više kartica i ne isplate.

MIONIX GAMING

Denis: "Da li ti vidiš primjenu miša za nekog tko nije pro gamer?"

Prvi problem koji niste spomenuli kod ovog miša je ta njegova težina. Za pravog pro gamera bitni su valjčići
koje ovaj miš nema, dakle moraš se priviknut na njegovu težinu što je po meni mana jer nema teoretske šanse
da će odgovarat svima. Također ni dimenzije svih miševa nisu iste i naravno da netko sa manjom rukom nemože igrati
najbolje sa večim mišem i obratno. Ja iskreno kod njih nisam vidio više varijanti odnosno verzija i to također
mogu navesti kao manu. Također senzori za otkucaje srca su fora, no postavlja se pitanje koliko je to točno i
koliko je to uistinu korisno. Ako ste proučavali android satove mogli ste zaključiti da kvaliteta senzora pa i
rezultata dosta jako varira i zato to treba uzeti u obzir. Po meni to nikako nemože biti 100% precizno jer ovisi
o puno faktora, pa tako gdje je senzor i kakav je senzor. Pravi senzori koje koriste bolnice u medicinske svrhe
su puno skuplji i to s razlogom. I tu se sada možemo zapitati koliko je to korisno i koliko će to netko dugo koristiti.
Po meni zanimljiv feature, no ne toliko zanimljiv i koristan da ćemo ga trebati svi i da ćemo ga koristiti na daily
bazi.

FIIO OLYMPUS

Davor: "Cijena je kod nas 650kn."

Ok dac ima prednosti, bolji zvuk etc, no za 650kn je po meni bolje uzet kvalitetnije slušalice za tipa 1000kn
bez dac-a. Današnje intergrirane zvučne kartice su dovoljno dobre i za gaming i za glazbu, a dodavanje basa
srednjih tonova i slično se može uz korištenje besplatnih equalizera. Godinama sam koristio interne i externe
zvučne kartice i gotov nikada one nisu mogle braniti svoju cijenu. Kada se sjetim npr problema sa Creative zvučnim
karticama i bsdo-va unutar igara zbog nepodržavanja kartica shvatio sam da je to radi više problema nego koristi.
Imao sam čak i par dac-ova ali garantiram svima da je bolje za tu cijenu uzet kvalitetnije slušalice. Ali tu ne mislim
na precjenjene gaming slušalica od npr razera ili slične kompanije.

SUPER FLOWER

Denis: "EVGA popularan na USA tržištu."

Nije popularan nego jedan od najjačih brendova u usa, i to ponajviše jer je američka tvrtka. Nevjerovatno je
koliko je podržavaju njezini građani. Čak toliko da neki najjači hardwerski youtubu igrači samo i striktno samo
uzimaju npr evga opremu gdje god je to moguće.
Također Denise nisi naveo kako to napajanje ima dosta loš ventilator koji je dosta bučan kada je potrošnja oko
1000w te da ima slab i neefikasan 5vsb rail.

ACER ASPIRE V

Ovo mi djeluje kao neka reklama, gdje je poseban? Gdje je loš?

NOVA SUČELJA ZA DISKOVE

Denis: "m2 se primarno koristi kod prijenosnika."

Nije točno, m.2 PCIE u globalu postoji za manje ssd-ove, a m.2 sata normalne sata ssd-ove,
sata express može ali i nemora biti kompatabilan sa m.2 uređajima i ostati će kao fizički
standard za 2.5" i 3.5" diskove. Poanta je dobiti 2gb/s kao mainstream, jer sada imamo 500mb/s,
oni sa bolji hardwerom i 1gb/s. Zato novi ssd kontroleri sa nvm-e-om imaju dosta potencijala,
a sam pci-e je dovoljno dobar da nosi podatke.

Moj PC  
3 0 hvala 4
15 godina
neaktivan
Uživo iz Bug Laba

Ima li bug možda svoj službeni youtube kanal?

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 13:12 (g12356).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Uživo iz Bug Laba

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Uživo iz Bug Laba

UZ Bugov redovni mjesečni video pregled vijesti iz besvjesti ovaj mi se šou isto svidio. Malo samo da se dečki opuste (kao npr u Božićnoj epizodi :) ) i to će biti pun pogodak. Ja vas najviše sa Linusom uspoređujem jer njega jedino pratim. Njih je isto dvoje na streamu i isto tako komentiraju događaje u svijetu tehnologije i ništa im ne fali.

Tak da keep on shooting! i bit će zoopa

-meh
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Evildoer kaže...

UZ Bugov redovni mjesečni video pregled vijesti iz besvjesti ovaj mi se šou isto svidio. Malo samo da se dečki opuste (kao npr u Božićnoj epizodi :) ) i to će biti pun pogodak. Ja vas najviše sa Linusom uspoređujem jer njega jedino pratim. Njih je isto dvoje na streamu i isto tako komentiraju događaje u svijetu tehnologije i ništa im ne fali.

Tak da keep on shooting! i bit će zoopa

Pa ja sam predložio alkohol u svakoj epizodi 

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
16 godina
neaktivan
amd freak kaže...
(...)

Denis: "Zove se freesync zato što je u principu besplatna".

I da i ne, treba ti također monitor koji podržava freesync slično kao i za g-sync i radit će samo preko display porta.
Najgora negativna stvar 270 i 280 kartice nisu podržane, a njih ima najveći broj amd gamera worldwide. Za mene je to
užasno veliki fail jer kod nvidie to funkcionira i na slabijim karticama.

(...)

Project FreeSync je AMD-ov projekt da se putem otvorenih standarda omogući upotreba dinamičke kontrole frekvencije osvježavanja ekrana u svrhu eliminacije zastajkivanja (stuttering) i trganja (tearing) slike tijekom igranja igara i prikazivanja video sadržaja; Free u imenu označava korištenje otvorenih standarda - dakle free u smislu slobode, a ne besplatnosti (iako njegovo korištenje jest besplatno - AMD je naveo da neće naplaćivati niti opcionalno FreeSync certificiranje). FreeSync ima dvije komponente - hardversku i softversku. Softverska se sastoji od podrške u driverima, a hardverska podloga je DisplayPort Active-Sync (AMD DP A-S podršku marketinški gura kao FreeSync).

DisplayPort Active-Sync omogućava kontrolu frekvencije osvježavanja ekrana od strane grafičke kartice putem DisplayPort linka; Adaptive-Sync je dio Embedded DisplayPort standarda od prve verzije (iz 2009. godine), a na prijedlog AMD-a uvršten je u DP 1.2a standard u svibnju prošle godine. U DP 1.2a standardu je Active-Sync definiran kao ekstenzija standarda, dakle opcionalna komponenta, tako da nije sigurno hoće li ga podržavati svi monitori s DP 1.2a portom. VESA će pripremiti certificiranje za Adaptive-Sync, te će certificirani kompatibilni monitori nositi odgovarajući logo.

Da bi se FreeSync mogao koristiti potrebno je imati monitor s podrškom za DisplayPort Active-Sync i AMD-ovu grafičku karticu s podrškom za FreeSync (DP A-S) i odgovarajućim driverima. Proizvođači scalera koji se ugrađuju u monitore izrazili su podršku Projectu FreeSync (Realtek, MStar, Novatek) i scaleri s Adaptive-Sync podrškom bit će spremni za ugradnju u monitore koji bi se na tržištu trebali pojaviti u prvom kvartalu 2015. godine. Prvi scaleri podržavati će FHD i QHD panele do 144 Hz i UHD panele do 60 Hz (ograničavajući faktor je propusnost DP 1.2a sučelja).Kompatibilne AMD kartice su iz "Sea Islands" (SI) i "Volcanic Islands" (VI) serija: R9 295X2 (Vesuvius, 2 Hawaii XT čipa, SI), R9 290X (Hawaii XT, SI), R9 290 (Hawaii Pro, SI), R9 285 (Tonga Pro, VI) R7 260X (Bonaire XTX, SI) i R7 260 (Bonaire, SI). Također su podržani i APU-ovi iz Kaveri, Kabini, Temash, Beema i Mullins serija. Radeoni R9 280X/280, R9 270X/270, R7 265, R7 250X/250, R7 240, R5 240 i slabije kartice su iz (ranije) "Southern Islands" serije i ne podržavaju DisplayPort 1.2a, stoga je izgledno da kontroler ugrađen u čipove ne podržava Adaptive-Sync.

Intel - nisam našao nikakve vijesti o podršci za Adaptive-Sync, ali zasigurno je da će ga podržavati budući da je dio VESA standarda.

Malo o G-Syncu - radi se o vlasničkoj (proprietary) tehnologiji iz Nvidije s istom namjenom kao i FreeSync. Umjesto korištenja standarda, Nvidija je razvila vlastiti scaler koji dodaje cca 100 dolara na cijenu monitora. Budući da se hardver može nabaviti jedino od Nvidije, malo je vjerojatno da bi cijena mogla pasti zbog konkurencije, ali bi mogla pasti ukoliko zamijene FPGA čip namjenskim čipom (ASIC-om). Trenutno se radi o scaleru implementiranom FPGA čipom koji je uparen sa 3x256 MB memorije (256 MB memorije bi zasigurno bilo dovoljno, ali se vjerojatno radi o tome propusnost nije zadovoljavajuća pa koriste tri čipa). Dakle, potreban je monitor s Nvidijinim hardverom, Nvidijina kartica s Kepler ili Maxwell arhitekturom (od niže srednje klase do najviše klase, radi performansi kod igranja) i odgovarajući driveri. O Adaptive-Syncu Nvidia za sada nema komentara - sweclockers.com je javio da je na predstavljanju GTX 980 i 970 Nvidija neslužbeno rekla da će podržati Adaptive-Sync, ali je to službeno opovrgnuto - za sada su čvrsto uz G-Sync - dodatno, u specifikacijama trenutno dostupnih Nvidijinih kartica je navedeno da podržavaju samo DP 1.2, ne i 1.2a. Nvidia ne namjerava omogućiti konkurenciji korištenje G-Synca; upareno s dodatnim troškom hardvera, vjerojatno će se desiti da će biti ograničen na pojedine monitore namijenjene gamerima, dok će većina monitora podržavati Adaptive-Sync.

Za kraj - iz članka:

(...) Emisiju možete pogledati isključivo online, putem Bug Onlinea i YouTubea. U offline varijanti dostupna je na DVD-u (...)

Isključivo online, ali može i offline?

Trebalo je pisati:

(...) Emisiju možete pogledati online, isključivo putem Bug Onlinea i YouTubea. U offline varijanti dostupna je na DVD-u (...)

It doesnt matter how beautiful your theory is, it doesnt matter how smart you are. If it doesnt agree with experiment, its wrong. - Richard P. Feynman
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2015 23:37 (hrx).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Uživo iz Bug Laba #1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice