Uklanjanje IE-a nije dovoljno

poruka: 620
|
čitano: 253.509
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uklanjanje IE-a nije dovoljno".
16 godina
neaktivan

Stvarno ,kaj se sve ovdje može pročitat!

I'm so tired...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Uklanjanje IE-a nije dovoljno
grimyHR kaže...

znaci u potpunosti mogu bez problema maknuti sve osim golog os-a bez problema, i to ne samo ikone nego bas da mi to smece ne zauzima diskovni prostor?

ako tako razmisljas, baci racunalo u smece (ili ga daj u karitas). i na sta tocno mislis kada kazes smece, bas me zanima.

16 godina
neaktivan

evo i nekih nezgodnih nuspojava: win7 u europi čak i duplo skuplji nego u americi http://www.computerworld.com/action/article.do?command=viewArticleBasic&articleId=9134914

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

ja kad kupim windowse zelim windowse, nisam kupio ie, paint, wmp i ostatak smeca koje mi smeta nego samo windowse i ne zelim ostatak gluposti koje ne koristim...zelio bih vidjeti opciju da sve to maknem u potpunosti i da mi ostane goli os

Onda je za tebe FreeDOS idealni OS Namigiva

To doubt, to discredit !!!
17 godina
mariik kaže...

evo i nekih nezgodnih nuspojava: win7 u europi čak i duplo skuplji nego u americi http://www.computerworld.com/action/article.do?command=viewArticleBasic&articleId=9134914

Tako im i treba...

Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
Sada samo treba zahvaliti EU - upravo su otežali posao svima u EU:)
Visoke cijene (OK možda bi i inače bile), nema upgrade opcije, nema pretraživača...
Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
16 godina

Mislim da skuplja cijena nema previse veze sa ovom odlukom jer bi najvjerovatnije ista situacija ionako bila.

Osim toga, vrli je cest slucaj da su iste stvari dosta skuplje u Europi nego u Americi.

Mnogi znaju za famozne Steam cijene (isti iznos u Americi i Europi samo sto je u USA u $, a u Europi u €) i sl.

Nije tako samo za IT related stvari, mnogi drugi proizvodi su puno jeftiniji u USA nego u Europi.

Ne pratim toliko automibilsku industriju i sve oko nje, ali koliko znam mislim da su bas kod automobila izuzetno velike razlike u cijenama za USA i Europu.

Koliko sam shvatio (mozda grijesim) da je ova nemogucnost upgrade zapravo dobra stvar (zapravo kako kome).

Kako upgrade nije moguc na Win7 E verzijama kupci ce dobiti verziju za full cistu instalaciju, ali po upgrade cijeni.

Meni se to cini super, ali je problem za one kojima se ne da zafrkavati sa instalacijom i radje bi radili samo upgrade.

17 godina
neaktivan
Pa te cijene i jesu uspoređene.
16 godina
neaktivan

O "jadnim programerima" koji kao naprave nešto, a onda ih veliki zli MSFT "ubije" besplatnom nadogradnjom funkcionalnosti, mogu samo uputiti da pročitaju Joelov člana, koji je kao primjer uzeo (nepostojanje) copxy-paste ua iPhoneu. I sad iPhone OS zauvijek ne bi smio imati copy-paste jer nije imao u početku i jer netko misli napraviti business na tome? Svašta.

http://www.joelonsoftware.com/items/2009/06/10c.html

Kao korisnik želim da Windowsi imaju kompletnu funkcionalnost, poput OSX. Ne zanima me pet filozofa koji imaju viška vremena i pričaju priče o "golom OS-u". Takvi imaju dvije opcije: napraviti svoju distribuciju Linuxa bez ičega ili otvoriti opciju "Add/Remove Windows Components" i izabrati što žele prilikom instalacije. Ne želim trošiti par dana na stalaciju sve i svačega. Baš me briga za Total Commander i ostalo ekstra, želim browser i player odmah uz OS. Nije OS socijalna ustanova da se bavi poticajima i prihodima firmi. Najbolje da još dotični "programeri" stupe u štrajk i blokiraju ceste, tražeći od vlade poticaje.

Što se tiče "alternative", pa tko ti brani da upotrijebiš Operu? Ja se ne želim daviti filozofijama i pribavljanjem softvera trideset različitih vendora da bi komp imao osnovnu funkcionalnost koja se danas podrazumjeva. Nije ni čudo da Windowsi moraju pobijati glasine o "nestabilnosti" i "bloatwareu", da uz toliko baba-vendora ispadne kilavo dijete. Zato ljudi imaju osjećaj da Mac "leti".

Onih par ljudi kojima smeta nešto u Windowsima lijepo se mogu posvetiti proučavanju opcija u Registryu i INI fajlovima, pa uklanjati što god žele. Ili još bolje uzeti Windows XP embedded, gdje mogu svaku komponentu i driver uključiti ili isključiti iz sustava. Eto rješenja! A zašto onda još uvijek ljudi kupuju "obične" Windowse sa svim? Šatro su "neobrazovani", "ne kuže"... Možda zagovornicima nedostaje osjećaja za korisnike i jednostavne logike, pa ne vide kako to ljudi žele koristiti.

8 0 hvala 3
16 godina
neaktivan

Da ,samo sad će odgovor "programera" i "pravednika" SIGURNO bit kak je Joel na platnoj listi velikog zlog M$-a ili Applea pa zato tak piše!

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 12:56 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Cijena Home Premium:

USA $119

EU €119 - korisnici plaćaju kazne za MS Šutim

...samo što to nije slučaj samo s Windowsima, ista cijena - druga valuta vrijedi i za iPod,i slične uređaje

To doubt, to discredit !!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ovo se bas ljepo odrazlio na cijene u EU

http://www.guru3d.com/news/windows-7-way-more-expensive-in-eu/

tak nam i treba..htjeli smo posebno dobili smo posebno...
eXtreme overclocker
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Stvarno ,kaj se sve ovdje može pročitat!

Fakat strašno...ovi napuhani,..objesni klinci ni sami nisu svjesni kakve gluposti pišu !!!!!

MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Nvidia Zotac GTX 260 AMP2 I HDD WD Green 1T I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 55
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

znaci u potpunosti mogu bez problema maknuti sve osim golog os-a bez problema, i to ne samo ikone nego bas da mi to smece ne zauzima diskovni prostor?

OMG, lol, lol, lol

grohotom se smejem

16 godina
neaktivan
Solo kaže...
grimyHR kaže...

OMG, lol, lol, lol

grohotom se smejem

joj pa jedna ikona je 1 KB ccc

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromahXXXXXXXXXNathan Gale burn in HELL!!!!!
17 godina

Ah...

osobno bi zabranio prodaju svih Microsoftovih proizvoda na podrucju EU...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kant kaže...

Ah...

osobno bi zabranio prodaju svih Microsoftovih proizvoda na podrucju EU...

ovo se može definirat na dva naćina

1.da si ti vlasnik windowsa pa da hoćeš malo zapaprit EU-u i smanjit tržište

2.ili mrziš Win i podržaješ EU u njegovoj propagandi

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromahXXXXXXXXXNathan Gale burn in HELL!!!!!
17 godina

Ne mrzim Winse... zasto?

Zakoni u EU su takvi i propisi su takvi kakvi jesu...

Ne odgovaraju ti?

Nema problema... prodavaj ih tamo gdje ti propisi i zakoni pasu...

Kada sam bio manji stari mi je znao rec: Sine, ne pase ti nesto? Idi tamo gdje mislis da ti bude bolje...

I mirna Bosna

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kant kaže...

Ne mrzim Winse... zasto?

Zakoni u EU su takvi i propisi su takvi kakvi jesu...

Ne odgovaraju ti?

Nema problema... prodavaj ih tamo gdje ti propisi i zakoni pasu...

Kada sam bio manji stari mi je znao rec: Sine, ne pase ti nesto? Idi tamo gdje mislis da ti bude bolje...

I mirna Bosna

Pametno ti je stari rekao!!

ali EU ovo što radi sad WIn ne radi samo njemu...toliko se Hrv. brodogradilišta zatvorilo zbog tzv. nezadovoljavajučih standardi a naravo Sanader poslušao pa sad kad ljudi radi nezadovoljavajučed standarda ostali bez posla a Sanader pobjega. A eu-u je cilj samo smanjit konkurenciju i napravit Ljepu našu ovisnim o njima

16 godina

S obzirom da je Microsoft u poziciji da mora svoj software posebno  prilagođavati "svetom" EU tržištu gdje je u načelu sve dvostruko skuplje nego drugdje, oni će kao kontru povisiti cijene istog softwarea i EU će zaraditi više poreza na svaki prodani primjerak. Računica je jednostavna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

opet zamjena teza... pa ne određuje cijene winsa EU, određuje ih majkrosoft... jel već spomenut hilter i nacisti? Nisu, kad se spomenu ponovno ću se uključit u temu...Smijeh

ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I tupanima je jasno da se cijana određuje i prema troškovima na pojedinom tržištu. Kaznu je MS proglasio troškom i ukalkulirao je u cijenu Windowsa. A raja plaća. Drugim riječima, EU je opalivši besmislenu kaznu naplatila finu lovicu koju na kraju plate kranjni korisnici. Kod nas to vladajući rješavaju trošarinama.

I da ne zaboravim - svi koji mrzite windowse deinstalirajte ih! Uštedićete nešto love (ne želim pomisliti da na ovom forumu ima pirata), a možete i razviti nešto bolje i jeftinije od windowsa kada ste tako pametni.

16 godina
neaktivan

Vidi ovaj biser, za W7 moraš imat komp koji radi da nabaviš browser. Jer ni ADSL modem nemreš skonfigurirat bez browsera. Molim eurposku komisiju da nam ne pomaže, zaboli nas glava od njihove "pomoći".

http://www.amazon.co.uk/gp/feature.html/ref=amb_link_84367553_1/276-2015002-7783412?ie=UTF8&docId=1000321063&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=special-product-offers-3&pf_rd_r=1YV0RHVK0SAQAW688HCM&pf_rd_t=201&pf_rd_p=470371993&pf_rd_i=B002DUCMTC

5. Does Windows 7 come with a Web Browser?

Within the EU, the Windows 7 range does not contain a pre-installed internet browser. One option to gain access to the internet is:
• On your current computer prior to installing Windows 7, or on another computer system, download the install file (usually a “.exe” file) for your preferred Windows 7-compatible browser to your current system.
• Burn this file to a CD or DVD or transfer it to an external storage medium such as a flash memory drive or external hard drive.
• Install Windows 7 on your system using the instructions provided with your purchase.
• Once you have installed Windows 7 on your system insert the CD/DVD or connect the external storage device and copy the install file to your Windows 7 system.
• Run the install file to install your preferred web browser and access the internet.

17 godina
neaktivan

...ili jednostavnije:

1. instaliras ubuntu i skines .exe file

2. instaliras windows 7

3. instaliras browser koji si skinuo na ubuntuu.

lol, koji supljak

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Instaliras W7 i sa BUG-ovog dvd-a instaliras sta hoces: IE, Firefox, Operu ili Chrome.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Koji su to luđaci... Sad sam dobio ideju. Recimo, kupim ja te Win7 i napišem nešto ovakvo Europskoj komisiji:

Poštovani,

ja sam kupio Windows 7 Professional E za xxxx kn u xxxxx trgovini u RH (u prilogu šaljem račun). Kupio sam i novo računalo u lokalnoj lošoj trgovini pod imenom Ve-mulj (u prilogu su računi)) i ADSL (u prilogu su računi) kod lokalnog monopolističkog providera T-coma (vama poznat pod nazivom Deutsche telecom) i sad imam jedan mali problem. Ne mogu na internet. Naime, EU verzija Win7 dolazi bez predinstaliranog web browsera Internet Explorer pa zbog toga ne mogu konfigurirati svoj ADSL modem te ne mogu na internet. Jedini način da konfiguriram ADSL je preko web browsera koji nemam zbog vaše odluke da Windows 7 E dolaze na tržište Europske unije bez predinstaliranog browsera. do alternativnog browsera ne mogu jer nemam internet niti browser s kojim bi pretraživao internet da nabavim neki alternativni web browser a nemam niti drugo računalo u kući. Sad bi Vas lijepo zamolio da mi pošaljete instalacijski CD sa nekim alternativnim web browserom, zapakiran i sa mašnicom ili mi pošaljite 100€ i sve će biti riješeno a ovo pismo neće dospjeti do Reutersa ili neke domaće news agencije poput HINE. Ako ni to ne napravite, idem kod lokalnog pirata po kopiju Win 7 Ultimate (američka verzija) koja ima sve dodatke, uključujući i browser i email klijet da pošaljem ovo pismo gorespomenutim news agencijama.

Sa štovanjem,

ljutiti korisnik

I've seen things that you people wouldn't believe...
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Instaliras W7 i sa BUG-ovog dvd-a instaliras sta hoces: IE, Firefox, Operu ili Chrome.

A BUG DVD svi imaju? Distribuira se uz Win7?

17 godina
naxeem kaže...
F1-IVO kaže...

A BUG DVD svi imaju? Distribuira se uz Win7?

Ovo je točno situacija koju su Mozilla i Opera trebali - neka sada iskoriste priliku i ubace se na tržište maloprodaje računala sa vlastitim CD-ima. Ako to ne učine, nisu napravili ništa i ovo je sve bilo uzalud...

Iako, osobno se prilično slažem sa stavom izrečenim na ovoj stranici;

sumnjam da će velikim distributerima računala biti u interesu ovakav razvoj događaja.

Vrijeme je da korisnici konačno uzmu stvari u svoje ruke i traže ono na što imaju pravo - OS sa vlastitim izborom browsera.

Pazi, gledam te!
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...
...

Ako ni to ne napravite, idem kod lokalnog pirata po kopiju Win 7 Ultimate (američka verzija) koja ima sve dodatke, uključujući i browser i email klijet da pošaljem ovo pismo gorespomenutim news agencijama.

Sa štovanjem,

ljutiti korisnik

-zgodno 'pismo', samo piratskom verzijom nisi naštetio EU komisiji (koja i da dobije takvo pismo, nebi pozotivno odgovorila na zahtijev..), nego MSu, koji je 'nevina strana' u ovoj priči... zapravo kao prohibicija, jedino pirat postaje logičan izvor ne-EU werzije windoza... -neobična situacija.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
odjavljen
ihush kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
...

Ako ni to ne napravite, idem kod lokalnog pirata po kopiju Win 7 Ultimate (američka verzija) koja ima sve dodatke, uključujući i browser i email klijet da pošaljem ovo pismo gorespomenutim news agencijama.

Sa štovanjem,

ljutiti korisnik

-zgodno 'pismo', samo piratskom verzijom nisi naštetio EU komisiji (koja i da dobije takvo pismo, nebi pozotivno odgovorila na zahtijev..), nego MSu, koji je 'nevina strana' u ovoj priči... zapravo kao prohibicija, jedino pirat postaje logičan izvor ne-EU werzije windoza... -neobična situacija.

Ma... Koda bi to itko kod njih pročitao... ali ozbiljno... bilo bi dobro poslat neš takvo... nagovorit ću ja sestru od cure da mi složi neš ovakvo... završila je pravni fakultet pa bi mogla nešto lijepo i stručno napisat... ako budem slao, obajvit ću kopiju ovdje..

a za ovo boldano - to EU potajno želi napraviti dodatnu štetu MS-u tjeranjem ljudi na piratizaciju Smijeh

I've seen things that you people wouldn't believe...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice